Ben anlıyorum sizi. Bu psikoloji çok tanıdık
Ama bu düşünce yapınız tamamen yeni anne olmaktan, konforlu bir hayattan bebekli, bol koşturmalı, duş almak bir yana saçını bile taramaya fırsat bulamadığın bir hayata dikey geçişin verdiği hissiyat. Geçecek bu düşünceleriniz emin olun. Siz bebeğinize, bebeğiniz de size alışınca geçecek.
Şanslısınız eşiniz bebek bakımına ortak oluyor ki aslında olması gereken bu ama bunu yapmayan bir sürü adam var. Ayrıca yine şanslısınız anneniz yanınızda.
Ben bebek bakımının sırf kadına ait olmadığı ve ebeveyn olarak ortak olması gerektiği düşüncesindeyim. Eşim de bakıma ortak oluyor şükür ama zaman geçtikçe anlıyorsunuz annelik başka. Eş her ne kadar yardım etse de çocuk hep anneyi isteyecek. Baba annenin o annelik hissiyatında olmayacak. Evet çok sevecek bebeğini ama bir analık hissi başka. Düşünsenize anne kokusu deriz çocuklukta baba kokusu demeyiz
Sonra her ne kadar destek olsalar da gece emzirmeye yine anne kalkacak. Yani zamanla alışacak ve bakım işinin çoğunun annede olduğunu anlayacaksınız. Ama tüm zorluklarına rağmen annelik inanın çok güzel
Bebeğimin sağlığı yerinde olsun da uykusuz kalırım, yorulurum, hayatımı bir kaç yıl daha ertelerim hiç önemli değil diyor insan. Hele biraz büyüyüp size sevgisini göstersin, yüzünüze bir gülsün tüm yorgunluğu unutacaksınız
Ruh halinizi geçmişteki halime benzettim biraz. O yüzden biraz uzun yazdım
Bebeğim şu an 15 aylık ama ilk aylar lohusa kafasıyla sizinkine benzer düşünceler vardı aklımda
Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Rabbim çocuklarımızın sağlığını korusun.