• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

O zaman eşimin patates kızartması ya da kendi çocuğunu pış pışlayıp uyutması kocamın övülmesi için bir sebep olmamalı sizin için.Çünkü bunlar normal şeyler.
Şükrediyorum ama sakin zamanlarımda şükrediyorum.Yorulduğumda yüzüm düşüyo çekilmez oluyorum.Bunu düzeltmek için uğraşacağım.Evliliğimin ilk zamanları da ev işleri yaparken böyleydim hatta buraya konu da açmıştım bi balkon yıkasam suratımdan geçilmiyordu.Bunu zamanla çözdüm.Şimdi 2 sene oldu ve bunu bebeğimleyken de yaşıyorum.Bunu da rayına oturtucam inş.
Sizin yazılarınızı okuyunca aklıma tek bir anım geldi...

İkinciyi yeni doğurmuştum, üç haftalık falandı.
İlki 15 aylık, yeni yürümeye çalışıyor.
Ev deli evi, annem 1 hafta olmadan çekti gitti.
Sırayla ablam, görümce kim boşta ise o geliyor çünkü gelen bakıcı ertesi güne kaçıyor ve büyük oğlumla oyun oynamaktan başka yaptıkları hiçbir şey yok, önüme 1 bardak su koyan yok:)

Balkonda oturdum, evim işlek bir ana arter yol üzeri.
Üst üste 3 sigara içtim, arabaları izledim.
Herkes gidiyor, biri işten çıktı evine, öbürü süslendi eğlenmeye, diğeri sevgilisiyle buluşmaya diye hayal kurup, o camın önünde bir ömür geçirerek kurtlar kuşlar bile hareket ederken ben çakılı kaldım hayatım bitti diye ağlamaya başladım.
Nefesim kesiliyordu inanın, aklımdan neler geçiyordu, 8 gün olmuş banyo yapamamışım, bir Allahın kulu bana bunu sağlamamış falan filan:)
O an terki diyar edesim geldi çocukları bile bırakıp.
Çok zor günlerdi, bitti.

Ben şuan iki küçük çocuğumla günlerce her türlü ihtiyacımı karşılayarak kimseye eyvallahı olmadan yaşayan bir anneyim.
Hasta olurum kucağımda giderim, sedyede çocuğumla muayene olurum😂
O zaman eşimin işi aşırı yoğundu, artık çalışmıyor ama ihtiyacım olan dönem de bitti zaten.

Niye anlattım, olur öyle bacım üzülme sen:)
Seninki biraz daha zor premsesmişsin madem ama geçecek.
Yeni düzene adapte olacaksın, gerekirse sadece tuvalete giriyorum diye 2 dk şampuanlanmaya alışacaksın ama geçecek.

Geçmeseydi ben ölürdüm, bak ölmedim.
Lohusalık, üzerine yeni gelen sorumluluk falan, dışarıdaki insan nefes alıyor diye göze batıyor, olabilir batar.
Sen bunların geçeceğini ve normal olmadığını bil, yeter.

En cok anlamadigim nokta
Cocuk aglamaktan katilirken cay keyfi yapan kadin,kocasi kosuya cikti diye neden kizar? Esitlik var sonsuz sekilde gayet :KK66:
Hani cocuk 5 yasina gelmistir de adam bir halti ustlenmiyordur kizarsin. Napsin adam 1,5 aylik bebekle,sanki camii avlusuna birakmis gibi davraniyor konu sahibi
Abartmayı ne kadar seviyor bu kadınlar dicem çünkü şaşırıyorum sanki hemcinsim değilsiniz.Yaklaşık 6-7 kişi bebeğimin ağlamaktan katıldığını benim çay keyfi yaptığımı söylemiş.Şaka gibisiniz gerçekten.Hayal dünyanız mı geniş anlamadım ki yazıyor çiziyorsunuz.Bebeğim ağlamaktan katılmadı😂uykuya dalamadığı için ağlıyordu (mızırdanıyordu)babası gezdirince de susuyordu.Gezdirmeye üşenip oturunca da ağlıyordu.Ama kalkıp gezdirince susuyordu.Ne zaman otursa ağlıyordu.Yani beni istediği için değil gezmek için ağlıyordu.Çünkü bebeğim genelde gezerek uyuyor.Oturunca sıkılıyor.Benim de çok gezdirince dikişlerim ağrıyor bi de babası gezdirsin ben de çay içeyim dedim o yüzden aldırmadım sinir küpü edersiniz insanı valla ya.Demek ki böyle yazmak lazım ancak belki.

O zaman eşimin patates kızartması ya da kendi çocuğunu pış pışlayıp uyutması kocamın övülmesi için bir sebep olmamalı sizin için.Çünkü bunlar normal şeyler.
Şükrediyorum ama sakin zamanlarımda şükrediyorum.Yorulduğumda yüzüm düşüyo çekilmez oluyorum.Bunu düzeltmek için uğraşacağım.Evliliğimin ilk zamanları da ev işleri yaparken böyleydim hatta buraya konu da açmıştım bi balkon yıkasam suratımdan geçilmiyordu.Bunu zamanla çözdüm.Şimdi 2 sene oldu ve bunu bebeğimleyken de yaşıyorum.Bunu da rayına oturtucam inş.
Anlayamadığım nokta patates kızartması ve şu pışpışlama durumunun benim nezdimde övülesi birşey olduğunu size düşündürecek ne dedim bilmiyorum.. Ama öyle bir durum yok yani öyle olsa eşinizi överdim.. Size, sizi mutlu edecekse övelim mi diye sormazdım ki🙄
İnşallah bu sorununuzu da diğer sorunlarınız gibi en kısa zamanda rayına oturtursunuz.. Zaten sürekli bu duyguyla yaşayacağınızı düşünmüyorum.. Nasıl ki evlilik hayatımızı bir anda değiştirdi ona ayak uydurduk bebek de aynı şekilde değiştirecek ona da zamanla uyum sağlayacaksınız.. Bana da bebeğin doğduktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diyorlar.. Bakalım görcez işte mecbur uyum sağlayacağız.. Ama anne olduk diye sevdiklerimizi kırmanın da bir manası yok.. Büyük konuşmak istemiyorum inşallah bende yapmam böyle şeyler 🙈 ama yaparsam sizi eleştirdiğim gibi bende kendimi eleştiririm..

Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu
Bakin bu sizin yazdiginiz sey. Katilmak ne demek biliyorsunuz diye dusunmustum. Bebeginiz agliyor,siz zorunlu bir ihtiyaciniz icin degil cay keyfi icin babasina vermissiniz o an. Banyo yapmak icin degil,yemek yemek icin degil,tuvalete gitmek icin degil. Sadece esinizin cocuk bakimindaki becerisini sinamak icin. Bu yanlis. Hadi diyelim ki sizin dogrunuz bu,o zaman kosuya cikan esinize de adaletsizlik bu diye dusunmemelisiniz.

Ve evet ben de aslinda cay keyfini zorunlu ihtiyac olarak goruyorum bazen. Moral icin zorunlu. Ama cocuk aglarken degil. Babasi gezdiriyor diye uyur,ama anne kokusunu o an duysa rahatlar. Bu noktayi unutmamak lazim
Abartmayı ne kadar seviyor bu kadınlar dicem çünkü şaşırıyorum sanki hemcinsim değilsiniz.Yaklaşık 6-7 kişi bebeğimin ağlamaktan katıldığını benim çay keyfi yaptığımı söylemiş.Şaka gibisiniz gerçekten.Hayal dünyanız mı geniş anlamadım ki yazıyor çiziyorsunuz.Bebeğim ağlamaktan katılmadı😂uykuya dalamadığı için ağlıyordu (mızırdanıyordu)babası gezdirince de susuyordu.Gezdirmeye üşenip oturunca da ağlıyordu.Ama kalkıp gezdirince susuyordu.Ne zaman otursa ağlıyordu.Yani beni istediği için değil gezmek için ağlıyordu.Çünkü bebeğim genelde gezerek uyuyor.Oturunca sıkılıyor.Benim de çok gezdirince dikişlerim ağrıyor bi de babası gezdirsin ben de çay içeyim dedim o yüzden aldırmadım sinir küpü edersiniz insanı valla ya.Demek ki böyle yazmak lazım ancak belki.

Eşimi babalığını gören herkes hayret içindeydi,anneden tek farkı emzirememesiydi hala daha öyle.. bazen 2 saat daha fazla uyumam için beni uyandırmaz sağılmış sütlerden verirdi. Annem kayınvalidem her an yardımcıydı.. bunların yanında evimde evimin her işini yapan yardımcım var. Yinede ne zor diye düşünürdüm,şımarıklığımdan sanırım.. o dönem herşey çok zor gibi geliyor insana.. şimdi dönüp geçmişe baktığımda ne güzel günlermiş diyorum.. Yanınızdakilerin kıymetini bilin..
Benim eşim de uykum bölünmesin diye süt sağ bu gece ben vereyim diyordu.Bi kaç kere öyle yaptık.Bi de bunları falan söylesem benim mezarımı kazarlar herhalde.Sen de kac kurtul buradan😂

İzinde olsam da dosyalarım okumam üzerine yazmam gereken yazılarım oluyor fiili olarak başlamadım sadece.Bebeğimi her fırsatta kimseye gönderdiğim yok.Yorulduğumda yardım almamın da annelik yapmama engel olduğunu ancak sizin gibi düşünmekle kendini yormayan ağzına geleni lafın nereye gideceğini karşısındaki hem de yeni anneliğe adım atmış bir kadını anneliğiyle vurmanın ne kadar ağır olacağını düşünmeden konuşanlar söylerler.
Ayrıca korona olmasaydı 3-5 gün değil 1 ay tatili hak ediyorum zaten.

"Annelik yapmak" deyimini sen kullandın, anneliği "yapmak" diye nitelendiren de sensin. Buna annelikten vurmak mı denir sence?

Tatili hak ediyorsun diye evinde sana yardımcı olmaya çalışan annene, anlattığın kadarıyla çocuğuna mükemmel babalık yapmaya çalışan eşine haksızlık etmen ancak ilişkilerini yıpratır.

Burada çoğu kadın anne zaten ben de dahil, anneliğe yeni adım atmış biri olarak çocuğunun keyfini çıkar, alabiliyorsan bir süre ücretsiz izin al benden sana tavsiye.

O değil de çocuğu olan herkes annesiyle mi yaşamaya başladı? Burdaki konular genelde oyle oluyo da şaşırıyorum
Evet çevremde herkes öyle.
Annesi gelmiyorsa çocuğu alıp oraya gidiyorlar falan.
Çocuk gelmiş yaşına, hala haftada 3 4 gün kalan arkadaşlarım var.
Bir benimki sırra kadem bastı doğumdan sonra, telefonlarıma bile zor çıkıyor :KK70:

Yalnız sevişmek bile sadece adamin hayrina olan biseymis gibi gelip icten ice kizdigina gore orgazm yasamadigini dusundum. Devamli uyarilip birakilmaktan bu psikolojiye gelmis olabilir misin acaba ?
😂😂😂canım sen ilk güzel şeyler yazıp sonradan niye bana bilendin anlamadım seni pek.Orgazm oldum bu arada.Güzeldi yazdım ya sevişmemiz icin konuma.Demek ki güzel gecmiş.Ben hem anne hem kadın hem çalışmak hepsinin bir arada olması erkeğin ise tek düze rahat olmasından bahsettim

Ben de bugün dedim fiziksel ve psikolojik olarak değişime uğradım seni kırıyorum özür dilerim dedim.Ben sana kırılmam sen bunaldın evde yarın mangal yakayım sana dedi bakalım hava değişikliği iyi gelir belki.İşe başlayınca da daha iyi olabilirim
Aynen kendinizi bi rahat bırakın evet doğru haklısınız insanın hayatında değişiklikler oluyor insanlar dönüm noktaları yaşayabiliyor.benim ilk doğundan sonra resmen depresyona girdim ve bu bana sağlık açısından baya pahalıya patladı yani sağlımdan oldum bunun acısını şuan hala çekiyorum ilk doğumumda yani lohusayken çok ağlamıştım hayatım çok değişti ama benim uykum çok tatlııı diye ağlamıştım 😄 buarada kendinize çok dikkat edin malum salgın bide 6 ay izinli olamıyomusunuz niye bukadar kısa

Evet çevremde herkes öyle.
Annesi gelmiyorsa çocuğu alıp oraya gidiyorlar falan.
Çocuk gelmiş yaşına, hala haftada 3 4 gün kalan arkadaşlarım var.
Bir benimki sırra kadem bastı doğumdan sonra, telefonlarıma bile zor çıkıyor :KK70:
Hayatımda bu kadar saçma şey görmedim 😀

Keske alistirmasaydin gezdirmeye annene bayagi zorluk olacak
Sen iste esin iste daha siz bakici yada gundelikci tutarsiniz

Hayatımda bu kadar saçma şey görmedim 😀
Ben saçma demiyorum, herkes yolunu tutturmuş akıllılar ne güzel diyorum.
Benim anacım da yapsaydı ben de faydalanırdım, niye faydalanmayayım😂😂😂
İmreniyorum, mis gibi hayat.

Geçen bir akrabamızla konuştuk, torun 8 aylık.
Hala ayın yarısı kızının evindeymiş ‘sen nasıl yaptın filmdelisi bir şeyler öner beceremeyecek benim kız’ dedi, ‘yapmışa benziyor muyum sence hala aynı insan mıyım ya da insana mı benziyorum’ dedim, konuşma bitti😂

Bakin bu sizin yazdiginiz sey. Katilmak ne demek biliyorsunuz diye dusunmustum. Bebeginiz agliyor,siz zorunlu bir ihtiyaciniz icin degil cay keyfi icin babasina vermissiniz o an. Banyo yapmak icin degil,yemek yemek icin degil,tuvalete gitmek icin degil. Sadece esinizin cocuk bakimindaki becerisini sinamak icin. Bu yanlis. Hadi diyelim ki sizin dogrunuz bu,o zaman kosuya cikan esinize de adaletsizlik bu diye dusunmemelisiniz.

Ve evet ben de aslinda cay keyfini zorunlu ihtiyac olarak goruyorum bazen. Moral icin zorunlu. Ama cocuk aglarken degil. Babasi gezdiriyor diye uyur,ama anne kokusunu o an duysa rahatlar. Bu noktayi unutmamak lazim
Bebek bendeyken de ağlıyordu anlamıyorsun galba ihtiyacı olan şey gezerek uyumaktı.Ben biliyorum merak etme bebeğimin neye ihtiyacı olduğunu.Ayrıca anne sıcaklığı varsa baba sıcaklığı da var ben çok bilirim bebeğimin bende ağlayıp babasının göğsünde uyuduğunu.Biraz araştırın isterseniz babanın da sıcaklığı vardır.Eşimin cocuk bakımındaki becerisini sınamadım eşim zaten beceriklidir.Neyse ya uğraşamıcam evet çay keyfi icin bebeğimi ağlattım ben böyle bir anneyim hadi iyi geceler

Back