Bebekli İlk Tatil

Merhaba,
Normalde bayramda eşimin ailesine, İstanbula gidecektik. Eşim de, yeni doğum yaptığım içn değişiklik olsun, evde zaman geçireceğimize tatile gidelim dedi. Maksat bana değişiklik olsun düşüncesi. Asıl konu, bayram zamanı bebeğimiz 9,5 haftalık oluyor. Sizce 9,5 haftalık bebekle 3-4 gün otel tatili yapabilir miyiz? İlk defa dün dışarıya çıkarttık, bebek arabasıyla gezdiğimiz sürece bir sorun olmadı ama market önünde bir süre bekleyince ağlamaya başladı. Siz olsanız bu haftalarda tatile gider miydiniz? Erken olabilir mi
İlk babağüm:) 42 günlükken kuşadasına düğünengüttik, 1 hafta da tatil yaptık.

Ikinci bebeğim 22 günlükken 2 gecelik pansiyona gittik.

Yapılmayacak bir şey yok. Gayet de keyifli geçti. Tutun otelinizi, keyfinize bakın :)

biz bebeğim 25 günlük, 57 günlük ve 80 günlükken uzun yolculuklar yaptık arabayla. hiçbir sorun yasamadık. hep yolculuk öncesinde doktordan onay aldık sadece. 700-800 km yol yaptık. yani bence gidilebilir. asıl cocukla eve tıkılmak sorun. bebeğimle çok da farklı yerlerde kaldım. sadece bir keresinde bebeğim iki aylıkken huzursuzlandı ve birden huy değiştirdi. emzik reddi oldu vs. ortam değişiminden miydi yoksa denk mi geldi bilmiyorum.

benim bebeğiö dısarıda çok huysuz olduğu için belki cesaret edemezdim. bizimki ya sürekli kucakta olacak ya da ağlayacak 😂 dısarıda pusetinde durması malesef imkansız. ama siz kendi bebişinizi daha iyi tanırsınız. tatili ona göre planlarsanız bence gayet de güzel olur. benim bebeğim 9.5 haftalıklen uyku düzeni ve emme düzeni oturmustu kısmen. yani beni zorlamıyordu. bilemiicüüm.

Merhaba,
Normalde bayramda eşimin ailesine, İstanbula gidecektik. Eşim de, yeni doğum yaptığım içn değişiklik olsun, evde zaman geçireceğimize tatile gidelim dedi. Maksat bana değişiklik olsun düşüncesi. Asıl konu, bayram zamanı bebeğimiz 9,5 haftalık oluyor. Sizce 9,5 haftalık bebekle 3-4 gün otel tatili yapabilir miyiz? İlk defa dün dışarıya çıkarttık, bebek arabasıyla gezdiğimiz sürece bir sorun olmadı ama market önünde bir süre bekleyince ağlamaya başladı. Siz olsanız bu haftalarda tatile gider miydiniz? Erken olabilir mi
Asla tavsiye etmiyorum . Bebeğim bir yaşında çok temiz olduğunu araştırarak Eşimle be bebeğimle tatile gittik ama hiç temiz değildi sırf bebeğimden dolayı bir daha gitmeyeceğim

Bebeğin en kolay zamanları, tabi ki gidebilirsiniz. Ek gıda ne yedircem derdi yok, emekliyor yerden mikrop kapar mı derdi yok, yürüyor bi yerden düşer mi derdi yok. Tek yapmanız gereken bebeğin kendi beşiğini götürüp otel eşyalarıyla temas etmemesini sağlamak, odanızı hep havalandırmak , acıktıkça emzirmek. 2 aylık bebek çoğunlukla uyur zaten. O arabasında uyurken siz de otelde takılacaksınız. Gidebileceğiniz en rahat dönem bence. Diş, ek gıda, oturma, emekleme, yürüme döneminde çok zor oluyor, çok takip etmek gerekiyor bebişi. Ellerini keşfedince her gördüğünü ağzına katıyor. Mikrop kapma olasılığı o zaman daha yüksek. Şimdi ya beşiğinde, ya arabasında, ya da sizin kucağınızda olacak.
Merhaba,

ne gibi bir sorun yaşamıştınız acaba
Dişi yeni patlıyordu, emekliyordu kum yemeye çalışıyordu, ek gıdaya geçmişti zaten ama tatil için aldığımız mama sandalyesinden atlamaya çalışıp duruyordu, sivrisinekler bela olmuştu, denizden dolayı pişik olmuştu, su tuzlu diye ağlıyordu, ortamı değiştiği için olmayan uyku düzeni hepten bozulmuştu, sıcaktan dermatiti azmıştı :D
Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Bizim de şehir dışı gezi planımız var. Bebeğim 3 aylık. Eşime diyorum ki, ne kadar erken gidersek o kadar iyi. Ek gıda, oturma, mama sandalyesi, emekleme, yürüme, kıyafet beğenmeme, herşeyi ağzına götürme dönemi gelmeden gitmemiz lazım. Bebek arabasıyla gezeriz, ağlayınca kucaklayıp gezince susuyorlar zaten bu dönemde. Acıkınca çıkar memeyi ver, bitti. 2-3 günlük bir gezi düzenleyeceğiz inşallah. Gece de otelde kalacağız mecburen

Merhaba,
Benim doktorum şoyle demişdi yeni dogurdugumda. Gunun 2/3 kismini dişarida gecirin. Bahceli evimiz var. Surekli disaridaydim. Sizi linçlemek yerine cesaretlendirmek daha iyi olur gibi. Malesef kenar insanalr sanki bebek gun işigina çikamayan zombi gibi davranirlarm kayinvaldem de 40 gun disari cikarilmamali demisdi şok olmuşdum bu ne dusunce diye. Her gun en az 2 saat dişarida dolaşdirim. Hava da guzel. Ben kiş, ruzgar yagmur demeden havaya uygun giydirir çikaririm. MasAllah hastalanmaz. Zihni inkişaf için de , saglik için de hava çok çok onemli. Hatta en onemlisi. Tatilinizi yapmakdan korkmayin.çocukla tabii ki pek rahat olmuycakdir ama bunun nedeni çpcugu dişari çikardik acaba iyi mi ettik olmamali ya.

Bebegim 2 aylıkken tatile gitmiştim, emen bebekse şayet zor oluyor. Gittigim yer her şey dahil konsept olmasına rağmen benim için çok yorucu olmuştu. Devamlı açıktıği için emzirmem gerekiyordu ve bu saatler istisnasız yemek saatlerimize denk geliyordu. Ama zor da olsa değişiklik ve açık hava insana iyi geliyor.

o kadar küçükken gitmedik ama 3 aylık olduktan sonra gittik.
(bence) emen bebekle tatil , normal yemek yiyen çocukla tatile gitmekten çok daha kolay
ne yiyecek derdi yok, emiyor
nasıl uyuyacak derdi yok pış pış derken arabada orada burada uyuyor
park demez , çiş demez ,çizgi film demez
bence gidin sizede iyi gelir

Parkta, bahçede, piknikte temiz havada sorun olacağını sanmıyorum havalar ısındı çocuğun temiz hava alması gerekir zaten ama otel, avm, cafe gibi herkesin bulunabildiği kapalı ortamlar çok riskli olur bence. Siz bilirsiniz tabii ama ben götürmezdim henüz ben de yeni doğum yaptım. Evet sıkılıyorum ama onun sağlığından kıymetli değil sıkılmam. Yavaş yavaş parka inerim, pikniğe gideriz haftasonları yeter. Bir oğlum daha var 3 yaşında onu bile daha yeni yeni AVM ye götürmeye başlamıştık mesela. Ha ama şöyle bir tavsiye verebilirim özel apart tutabilirsiniz en azından herkesle ortak kullanım alanlarında bulunmamış olursunuz.

Oğlumla ilk otel tatilimize gittiğimiz zaman 1 buçuk aylıktı yaptığımız en kolay tatillerden biriydi uyku ve gaz problemi olmasına rağmen biraz bebeğine de bağlı açıkçası bebeğinizi o büyüdükçe daha iyi tanıyacaksınız zaman yaklaştıkça karar verirsiniz gidilir mi gidilmez mi diye bu arada hiçbirimiz havuz kullanmadık zaten normalde de asla tercih ettiğimiz birşey değil.

Back
X