Bebekli İlk Tatil

9.5 haftalık bebeği ilk defa mi dışarı çıkardınız?
9.5
Bayrama kadar bebeğinizi hergün dışarı çıkarın parka falan bol bol arabaya bindirin ki alışsın. O zamana kararı verirsiniz bende haziran sonu doğum yapıcam. Eylül'de tatile gitme düşüncem var. Ama Eylül'e kadar bebek arabaya ve dışarı alışmazsa gitmicez. Sonuçta havuza sokacak haliniz yok öğlen vakti dışarı çıkmazsınız gerekli önlemleri alırsınız. Asıl ben 6 aydan sonra tatilin daha zor olduğunu düşünüyorum. Ek gıda başlıcak bebek arabasında durmak istemicek.
Ben olsam gitmezdim eşim tatil yapacak bende odada bebek bakicam kriz gwcirirdim valla😁

Aslında 9,5 haftalık bebek, zaten günün büyük kısmını uyuyarak geçireceği için sorun olacağını sanmıyorum, kolik değilse. Emeklemeye başladığında çok daha zor oluyor, çünkü asla durmak bilmiyorlar. Çok kalabalık olmayan, hijyen açısından sorun olmayacağına emin olduğunuz bir yere gidebilirsiniz bence. Dışarıda gezeceğiniz zaman bezini, maması varsa onu, artık ne lazımsa eksiksiz yanınıza alırsanız keyifli bile olabilir. Ama en önemlisi o dönemde havalar nasıl olacak, ona göre muhakkak kıyafet seçimi yapın. Bir de havuzdan bir süre daha uzak durun,bence.

Kim için diyorsun
Bebek daha 25 günlükmüş, 2 buçuk aylık olunca tatile gideceğiz demiş. 25 günlük bebeği bir defa dışarı çıkarmış. Yalnız bebeği şu anda 2 buçuk aylık sanıp daha dışarı çıkarmadınız mı diyenler olmuş. Onlara diyor sanırım.

Ben ilk 6 aylıkken gitmiştim çok zordu. Sonraki her yıl daha da kolaylaştı ama ilk tatilimi unutamıyorum :D
Uyuyan bir bebekse çok sorun olmayabilir tatil.

Çocukla tatil zaten zor hele ki bebekle daha zor,evin daha iyi,herşey elinin altında..evindeki konforu aratmayacak bi ev tutarsınız o zaman olabilir belki..vallahi bebekle,çocukla insan tatilden bişey anlamıyor

oğlum 2.5 aylıkken antalyaya otele 5 gece gittik kaldık. inanılmaz kolay dönemler onu söyleyeyim çünkü zaten sürekli uyuyor. çok keyifliydi ve temiz havadan mıdır açık havadan mı bilmiyorum sabaha kadar deliksiz uyurdu. bütün önlemleri almanız lazım ve çok dikkatli olmanız lazım. Kendinize güveniyorsanız koşun💃

oğlum 2.5 aylıkken antalyaya otele 5 gece gittik kaldık. inanılmaz kolay dönemler onu söyleyeyim çünkü zaten sürekli uyuyor. çok keyifliydi ve temiz havadan mıdır açık havadan mı bilmiyorum sabaha kadar deliksiz uyurdu. bütün önlemleri almanız lazım ve çok dikkatli olmanız lazım. Kendinize güveniyorsanız koşun💃

Ay nesi kolay...
Emekleyen, diş çıkaran, ek gıdaya geçmiş bir bebe...

5 6 aylık standart, normal bebekler bunları yapmıyor işte Koalina.
Oturmaya yeni başlamış oluyorlar, ek gıda varsa bile tadım olmasa da olur.
Emekleme yok, zaten oturmayı yeni öğrendiklerinden bebek arabası muhteşem bir şey gibi davranıyorlar.

Merhaba,
Normalde bayramda eşimin ailesine, İstanbula gidecektik. Eşim de, yeni doğum yaptığım içn değişiklik olsun, evde zaman geçireceğimize tatile gidelim dedi. Maksat bana değişiklik olsun düşüncesi. Asıl konu, bayram zamanı bebeğimiz 9,5 haftalık oluyor. Sizce 9,5 haftalık bebekle 3-4 gün otel tatili yapabilir miyiz? İlk defa dün dışarıya çıkarttık, bebek arabasıyla gezdiğimiz sürece bir sorun olmadı ama market önünde bir süre bekleyince ağlamaya başladı. Siz olsanız bu haftalarda tatile gider miydiniz? Erken olabilir mi
Ben oglum 2,5 aylıkken bodruma 3,5 aylıkken marmarise gitmiştim. Cok sıcaklarda gittiğimiz icin doktorumuz minik biberonla su vermemi tavsiye etti cocuk susarmış anne sütü yeterli gelmeyebilirmis. Havuza sokmayın denize sokabilirsiniz. Günes kremi kullanın mutlaka. Gayet keyifli tatil yapmıştık. Bebeğin huyunu suyunu siz biliyorsunuz tabii bazı bebekler yolculuktan gezmekten hoşlanmıyor. Benim oğlum cok keyifliydi.

Benim kızım düzeltilmiş 2 aylıktı hafta sonu tatilime gitmiştik ama müstakil evdi. Yemekleri dışarda yemiştik. Bence çok güzeldi çünkü bebeğim uyuyordu hareket yok nereye koysan duruyordu 😂

Ek gıda yok, yer mi yemez mi derdi yok, emecek uyuyacak. Ayrıca deniz havası iyi gelir. Ben olsam giderim ve gittim de. Ben kırkı çıksın falan öyle şeylere inanmıyorum 10 günlükken başladık sağa sola gitmeye. Bebek arabası yanında kanguru alın. Asın koynunuzda dursun bebek. Hareketlenip emeklemeye ayaklanmaya başladı mı bence daha zor. Size tavsiyem oda ısısını kontrol edin. Yani çok sıcak diye odayı buzhaneye çevirmeyin. Mutlaka bebek yatağı isteyin yanınızda yatırmak tehlikeli. Havuza değil denize girin ve bebeği deniz suyuna sokun. Benim kızın geçmeyen yüksek ateşi denize girdikten sonra inmişti. Tatil zamanına denk gelecek aşısı varsa doktoruna söyleyin belki bir kaç gün öne arkaya çekebilir.

Bir tek bizim millette var galiba yeni doğmuşla tatile gitmemek. Sadece bizim çocuklarda bağışıklık mikrop virüs derdi var. Yabancı arkadaşlarım tanıdıklar doğumdan 1-2 hafta sonra normal hayatlarına geri dönüyorlar. Onların bebeler hiç kırılmıyor mikroptan. El kadar bebekle aktarmalı uçuşla kıta değiştiriyorlar. Çocuk baştan nasıl alışırsa öyle gider. Otele gitmiyorsam eş ailesi evine hiç gitmem. Evimde otururum. Her kafadan bir ses, rahat emziremem, yaz günü soyunup dökünemem. Durduk yere stres olacağıma evimde huzurlu takılırım.

Yorumlarda şimdiden dışarı mi çıkıyor yazmışlar heralde şaka yapıyorlar.ben bebeğimi 15 günlükken çıkarmaya başladım ki doktorlarda temiz hava alsınlar diyor.otel tatili güzel olabilir ama söz hic bir şey anlamazsınız.mesela sahile gitseniz aşırı güneşli bebeğiniz etkilenir.kizim Haziranda doğdu bu yıl yıl baya pikniklere gittik daha 2 aylıkken.isi dengesini korumak zordu rüzgar falan olunca stres oluyordum.bayram yerine Eylül ayında gitseniz hem büyümüş olur hem siz tadını çıkarırsınız.kendinizi eve kapatmayın hava güzelse her gün çıkın

Bebeğin yeni dışarı çıkması şaka mı? Daha çok küçük ama gidilebilir de çok temiz bir yer olması lazım. Bana kalırsa bir dağ evine giderim çocuğumu bahçede uyuturum ben de kafa dinlemiş olurum
İyi de dışarı çıkardık diyo kadın. Tatili beklememiş ki. 20-25 günlük bebek. Normal bi zaman aslında ilk dışarı çıkmalar için.

Back
X