Lütfen kusura bakmayın ama size o kadar sinirlendim ki. Çok üzuluyorum boyle konulara çok. Daha bilinçlenmek için napılması gerekiyor, her yerde yazılıp çiziliyor modern korunma yöntemleri, çocuk gelişimiyle ilgili önemli faktörler, anne-çocuk sağlığı, gebeliğe nasıl hazırlanılır... Ne eksik kalıyor gerçekten anlamıyorum. Çocuklarla birlikte çalıştığım bir işim var ve ben bıktım artık plansız dünyaya getirilmiş çocuklar görmekten. Gerçekten Türk insanı hala anlayamadı modern korunma yöntemleri nelerdir, aile planlaması nedir... Cehalet paçalardan akıyor. Ortada zebil gibi tonlarca çocuk var, yüzde kaçı verimli yetiştiriliyor gerçekten merak ediyorum.
Profilinizi inceledim, eski bir konunuzda çocuk sahibi olmak konusunda ciddi tereddütleriniz olduğunu, buna rağmen doğru düzgün korunmadığınızı, geri çekilme yöntemi yüzünden hamile kaldığınızı yazmışsınız, yanlışım varsa düzeltin. 30 yaş üstü bir öğretmensiniz anladığım kadarıyla, cahil yeni yetme bir genç kız değilsiniz, sağlıklı cinsellik nasıl yaşanır, nasıl korunulur, aile planlaması nedir, çocuk sahibi olmaya nasıl hazırlanılır biliyor olmalısınız? Yapmayın lütfen bir eğitimci bile bu haldeyse biz diğer insanlara nasıl laf söyleyebiliriz ki?
Şimdi bana kızanlar olacak "bunları söylemen konu sahibine ne fayda" diye haklılar da ama ben bu tarz konuların artık alttan alınmaması gerektiğini, toplum tarafından tepki görmesi gerektiğini düşünüyorum ki bir miktar önüne geçilebilsin. Yıl 2019 olacak halen yaygın bir biçimde "plansız gebelik" diye bir olgu var ülkemizde, olan çocuklara oluyor. Ben bu yorumumu çocuk konusunda tereddütü olan ve bu konuyu okuyan biri varsa diye yazıyorum.
Konu sahibi sizden çok özür diliyorum sert çıkışım için ama çocuklar benim hassas noktam. Size tavsiyem bir uzman yardımı almanız. Çocuğun ihmalkar tavırla buyutulmesini, yeterli ilgi ve sevgi bağını görememesini en az çocuk istismarı kadar travmatik olarak değerlendiriyor birçok psikolog ve psikiyatrist şu anda. Bir an önce durumunuzu bir uzmana danışıp önlemini alın. Sevgilerle.