- 3 Eylül 2012
- 21.837
- 57.424
Çok kötü bişey ama ben duydum canim.bi tanıdığım lohusayken bebeğe isinamamisti.bir keresinde tam bebeği boğacakken kayinvalidesi yakalamıştı.sonra hiç bebekle yalnız bırakmadılar.sonra geçti tabiki.simdi ölür çocuğu için2 çocuk annesiyim ve ikiside sezeryanla oldular onları gördüğüm ilk anda onlarsız yasayamayacagimi anladım.Bebeğe isanamayip aglayani ve bunalıma gireni ilk defa duydum. Esim de isinamadi yazmissiniz o nasil bisey ki biz dogdugu gunlerde dahi gece gunduz uykusunda bile izlerdik cocuklarimizi ...yazacak cok sey var ama ...Neysee Allah bağışlasın bebeginizi..
herşeyi gectim 2 aylık bebek birakılır mi canavarmısınız siz
Maddi durumu hiç düzelmezse ne olucak doğurmasınlar mı anne olmasınlar mıozaman doğurmasınlar. Maddi durumun yoksa... 2 aylık cocuk burakılmaz
Kadın çalışmaz, ekonomik özgürlüğün yok, çalışmıyorsun koca parası yiyorsun diye laf yer, çalışır çocuğu bırakıp işe gidiyorsun diye laf yer. Kadınların kadınlardan çektiği ne böyle yarabbim.ozaman doğurmasınlar. Maddi durumun yoksa... 2 aylık cocuk burakılmaz
Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak koalina öncelikle bu fikre alışmaya bak. Fakat mevcut hayatından zaman zaman memnun olacak zaman zaman da nefret edeceksin .Hafif bir lohusa sendromu yaşıyorsun sanırım ben daha ağırını yaşamıştım.Her gelene halimden şikayet ediyordum ve tahmin edersinki geçecek zamanla cevabını alıyordum ama bana hiç geçmeyecek ömrüm boyunca sürecek gibi geliyordu. Sana verebileceğim tek tavsiye kendini bebek için hayattan soyutlamaman ben o şekilde atlattım psikolojik durumu.Bebeğim yokmuş gibi gezdim işlerimi hallettim tabi bebeğimde benimleydi :)Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Tövbe yarabbi...ben hiç böyle şeyler hissetmediğim için çok garip geldi cnm ..Ne zorluklar yaşadım 1 saat uykuya hasrettim tuvalete bile gidemezdim yinede isinamadim demedim şikayet etmedim simdi kızım 1 yasinda bana ve emmeye çok düşkün aynı şekilde o uyuynca işlerimi hallediyorum onsuz hiçbir yere gitmiyorum.Maddi zorluk çekiyorsa calismak zorundaysa dogurmasinlar dimi ama..Çok kötü bişey ama ben duydum canim.bi tanıdığım lohusayken bebeğe isinamamisti.bir keresinde tam bebeği boğacakken kayinvalidesi yakalamıştı.sonra hiç bebekle yalnız bırakmadılar.sonra geçti tabiki.simdi ölür çocuğu için
Farkında değilsiniz herhalde, devletin verdiği doğum izni bu.herşeyi gectim 2 aylık bebek birakılır mi canavarmısınız siz
Neee???Çok kötü bişey ama ben duydum canim.bi tanıdığım lohusayken bebeğe isinamamisti.bir keresinde tam bebeği boğacakken kayinvalidesi yakalamıştı.sonra hiç bebekle yalnız bırakmadılar.sonra geçti tabiki.simdi ölür çocuğu için
Aynı hisleri yaşadım canım.işin garip tarafı kimseye de diyemiyorsun.hamileyken çok zevkli alısverişler, gezmelerde ikramlar , iltifatlar oh oh poh poh!!!herkes büyük bir sırmış gibi bu lohusa sendromunu söylemiyor.çevremizdeki anneler yani.sonra bir doguruyorsun.Allahım dank ediyor beynine resmen.bakamayacağım , asla eskisi gibi olamayacağım, hayatım bitti.ikincisi asla asla gibi gibi...Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Devletin verdiği izin bu kadar. Doğumdan önce eşimi eşten çıkardılar halyle ücretsiz izin planları da suya düştü hayt istediğim gbi gitseydi şikyetçi olmazdım herhalde...herşeyi gectim 2 aylık bebek birakılır mi canavarmısınız siz
Ilk kızımda bende aynıydım uyku nedir unutmuştum.cokda zor bi bebekti.simdi 4.5 yaşında uykusu gelince gidip odasina uyuyo kendisi.her baktığımda iyiki doğurmuşum diyorum ;-)Tövbe yarabbi...ben hiç böyle şeyler hissetmediğim için çok garip geldi cnm ..Ne zorluklar yaşadım 1 saat uykuya hasrettim tuvalete bile gidemezdim yinede isinamadim demedim şikayet etmedim simdi kızım 1 yasinda bana ve emmeye çok düşkün aynı şekilde o uyuynca işlerimi hallediyorum onsuz hiçbir yere gitmiyorum.Maddi zorluk çekiyorsa calismak zorundaysa dogurmasinlar dimi ama..
Büyük konuşmayınozaman doğurmasınlar. Maddi durumun yoksa... 2 aylık cocuk burakılmaz
EvetNeee???