Bence bunları istemek en doğal hakkın kim nasıl rahat ediyorsa öyle olmalı ama bi yerden sonra eşinle aranın bozulmaması için bazı şeyleri idare etmek zorunda kalıyorsun . İdare etmek derken Kötü manada söylemiyorum yani o senin için fedakarlık yapıyorsa sende onun için bazı fedakarlıklar yapıyorsunBebeksizim ben de ağırlamak istemem.
Evli de değilim henüz ama alttan alttan işliyorum valla. Sülalesiyle uğraşmak istemediğimi gayet de kibar kibar söylüyorum.
Kardeşim ben kalabalıklar içinde yaşamayı sevmiyorum. Sabah sabah 5 kişiye birden kahvaltı hazırlamak istemem şahsen. Ben aşçı mıyım? Kafe mi işletiyorum? Ben sabah insanı değilim zaten. Kendim yiyemiyorum zaten sabahları.
Evlendim diye derbeder olmak zorunda mıyım? Şu koca ülkede her evlenen sinir harbi yaşayıp çökmek zorunda mı ya?
Pazar günü kocamla 12'ye kadar uyuyup sonra da kalkıp keyif kahvaltısı yapmak istiyorum. Bayramlar hariç dıdının dıdısı ile misafircilik oynamak istemiyorum. Ben böyleyim diye evlenemeyecek miyim? İlla bir kocam olsun diye tüm yükleri ben mi kaldıracağım? Çözemedim ben bu işi ya. Jennifer evlenir, kapatır kapısını evliliğini yaşar. Ben evlenirim "gelin" sıfatıyla kocamın sülalesini ağırlarım.
Aynen öyle yeri geliyor yemek yiyemiyorsun . Vallahi bazen afedersiniz ama tuvaletimi bile tutmak zorunda kalıyorum mecburenÇok iyi yapmışsın..şu an çalışmıyorum bir yaşında oğlum var bırak misafire kahvaltı hazırlamayı kendimize zor hazırlıyorum...hadi çaya geliyoruz deseler neyse alırsın fırından birşeyler cikarirsin ama kahvaltı zahmetli bebekli eve kimse kahvaltıya yemeğe gelmesin
Ya Allah aşkına benimki ne fedakarlığı yapacak? Erkekler ne fedakarlığı yapıyor?Bence bunları istemek en doğal hakkın kim nasıl rahat ediyorsa öyle olmalı ama bi yerden sonra eşinle aranın bozulmaması için bazı şeyleri idare etmek zorunda kalıyorsun . İdare etmek derken Kötü manada söylemiyorum yani o senin için fedakarlık yapıyorsa sende onun için bazı fedakarlıklar yapıyorsun
Biz tuvalete birlikte giriyoruzAynen öyle yeri geliyor yemek yiyemiyorsun . Vallahi bazen afedersiniz ama tuvaletimi bile tutmak zorunda kalıyorum mecburen
Kız ne zaman? Bu ay mi? Geçen sene mi? Neresi orası yazsana özelden?İstanbulda deniz kenarında Caddebostanda biz 400 liraya kahvaltı yaptık 5 kişi. Serpme aldık. Neresi o en dandiği bin lira olan yer yahu
Sakin ol :) ben zaten bunu yaşayarak kabul etmiş ve her seferinde de dile getiren bi insanım . Kadın zaten her şey ama gerçekten her şey demek bu hayatta .Ya Allah aşkına benimki ne fedakarlığı yapacak? Erkekler ne fedakarlığı yapıyor?
Babam tutup angarya işlerini mi yükleyecek? Sırtında taş mı taşıtacak, ne yapacak mesela?
Feci halde kadın üstünden dönüyor evlilikler, bunu bir kabul edelim.
Yok ya hu sakinim aslında. Yazı dilinden sert anlaşılıyor sanırım.Sakin ol :) ben zaten bunu yaşayarak kabul etmiş ve her seferinde de dile getiren bi insanım . Kadın zaten her şey ama gerçekten her şey demek bu hayatta .
Yok bence hic ayip olmamis. Ortada bir ayip varsa size kahvaltiya gelmek istiyoruz diyenin ayibidir.
Niye işin maddi kısminda değilsin? Yüzsüz akrabalara hizmet edip pis boğazlarını doyurmak için mi el kadar bebeni sabahın köründe bırakıp işe gidiyorsun? Atıyorum bütçenden kısıp 500 liralık masraf yaptın onlara, o parayı ihtiyacı olan birine harcasan daha iyi değil mi?Ben asla işin maddi kısmında değilim misafire giden paraya üzülmem misafire giden para Allah için gidiyormuş gibi düşünüyorum . Ama böyle bir pazar gününü komple misafire ayırmak nebiliyim ürkütücü geldi . Üstelik kahvaltı akşam yemeği aradaki yemesi içmesi derken ben ertesi gün işe gidicem ve tüm bunların yanında da bebeğimle ilgilencem
Bide öğünü de kendileri belirlemisler kahvaltiya gelmek istiyoruz. Caya kahveye gelmek isteyeni anlarim da ağzıyla kahvaltıya gelmek istiyoruz demekte yüzsüzlük ya. Cok seviyolarsa kendileri kahvaltiya davet etsinler kızı. Maksat görüşmek degil mi neden konu sahibinin evinde oluyor illaki. Ama onun adı gelin ya canim bütün gece uyumayip besik sallayıp bide sabahın köründe kalkıp bütün kayınaileye envai cesit sunumlu kahvalti hazırlamak zorunda. Defolsunlar ordan.(bunun daha ayip şeklini yazardim da ban yemek istemiyorum)Yok bence hic ayip olmamis. Ortada bir ayip varsa size kahvaltiya gelmek istiyoruz diyenin ayibidir.
Doğru söylüyorsun Da napıyım onu da kafaya takarsam tırlatırımNiye işin maddi kısminda değilsin? Yüzsüz akrabalara hizmet edip pis boğazlarını doyurmak için mi el kadar bebeni sabahın köründe bırakıp işe gidiyorsun? Atıyorum bütçenden kısıp 500 liralık masraf yaptın onlara, o parayı ihtiyacı olan birine harcasan daha iyi değil mi?
Sonra bi dünya laf ederler ayiplarlar. Ayiplamayacak zihniyetteki insanlar calisan bebekli kadinin haftasonunu zehir etmemeyi akıl eder çünkü.Ben kabul ederdim. Kahvaltı illa özel bir şeyler yapmak değil ki bi çay demler zeytin zeytin çıkarır eşime de simit poğaça aldırırdım. Çocuklu kadından kimsenin tertemiz ev, harika sofralar istmeye hakkı yok. Kabul etmesenz de hakkınızdır tabi ama eşiniz üzülür. Öyle olmasındansa gelin bi çay için demek daha mantıklı geldi bana
Hiç hoş değil yaptığı sizin yaptığınızın yanında . Daha düşünceli davranabilirdi.Tüm mesajları okudum konı sahibi yüzde yüz haklı. Birde çocuksuz tiril tiril eve çocuklarıyla gelip evi mahvedip evdeki bitkileri bile tırnaklayan çocuklu aileler var. Birde çocuğunu uyarmıyor. Ben uyarsam ne kıymetli Çiçegn var dicekler. O çocuklu ve hamile ben sadce hamile ona oturmaya giderken nerdeyse içecegmz cayı bile alıp götürecem o derece aldm. Bir gün bebek hayırlamasına gittim giderken hamburger ekmeği tursu snitzel ve içerek aldm. Görünce şok oldu kısır,yapardık dedi ne,ugrascan bebeğin vr dedim yemeği bile ben hazırladm sen kalkma dedim. Bu kişi şimdi bn hamileyken eli bomboş gelip birde çocuğun evd zarar vermesini göz göre göre hazmedemedm sanrm içim dolmuş
Yani aslında çocuklu çocuksuz çalışan ev hanımı farketmiyor misafir terörü diye birşey var. Keşke kimse kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasina yapmasa.
Ay o kadar haklısınız ki . Gerçektennnnn iç sesim oldunuzSonra bi dünya laf ederler ayiplarlar. Ayiplamayacak zihniyetteki insanlar calisan bebekli kadinin haftasonunu zehir etmemeyi akıl eder çünkü.
bu yemege
kahvaltiya kendi kendini davetedenlere uyuz oluyorum haa。 insan caya kahveye diyebilir ama boyle。yemekli islere evsahibi kadinin davet etmesi gerekir diye dusunuyorum。 benim koca tarafida kahvaltiya geliyoruz diyenlerden ben yok diyemedim keske sizin gibi davranabilseydim。
bu yemege
kahvaltiya kendi kendini davetedenlere uyuz oluyorum haa。 insan caya kahveye diyebilir ama boyle。yemekli islere evsahibi kadinin davet etmesi gerekir diye dusunuyorum。 benim koca tarafida kahvaltiya geliyoruz diyenlerden ben yok diyemedim keske sizin gibi davranabilseydim
O yüzden hic konu üzerine düşünme bile kafani yorma kendini suclu hissetme. Bizim orda şey derler "sümtünecek yer ariyor" derler. Yani kendini yamayacak zorla davet ettirip yiyip icecek yer ariyor demek.Ay o kadar haklısınız ki . Gerçektennnnn iç sesim oldunuz