Bebekli eve misafirr

Yemeli içmeli oturmaya ev sahibi karar verip davet etmeli. Misafirliğe gelen kişi şu öğüne size geliyoruz diyemez/dememeli.
Ben akrabasavar bi insan olduğum için asla bu gibi organizasyonlara girmiyorum akşam çayına gelmek isteyen buyursun çünkü zaten cumartesi de dahil tabiri caizse it gibi çalışıyorum,hafta sonu kimse için kendimi yormak istemiyorum.

Böyle pembik gelin olursan çalışan çocuklu ve misafir ağırlayan kadını tabii ki anlamazsın. Bana yarın kahvaltıya gelmeyi teklif eden olsa kabul ederim. Klasik peynir zeytin reçelin yanına simit alırım, yumurta haşlayıp dilimler baharat serperim, patates kızartırım. Bence yeter. Mutfağı temizlerim sadece her yere girişmem. Sunumla falan hiç uğraşmam temiz tabaklara koyarım her şeyi. Bitti bu kadar.

Valla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
Ne gerek var? Sunumsuz misafir olmuyor mu 😀 hamileymişsinzi bir de salın biraz yazık canınıza
Temiz ve lezzetli olsun yemekler yeter biraZ da hazır alın dışardan oldu bitti

Ben kınamam açıkçası hatta tam tersi karşımdaki insanı ben geliyorum diye darlamak istemem hazırlık yapma normal çay kahve derim ( bebekten dolayı birilerine gitmeyeli çok uzun oldu ama huyum bu şekilde 😂

Ben sanırım gelecek insanın beklentilerini karşılayabilmek ve onları memnun edebilmek için bunu yapıyorum aslında bu da hiç iyi bi huy değil ‘memnun etmeye çalışmak ‘
Valla ben memnun etmeye çalışırken memnun edilmekte istiyorum
Ben gidince de o yapsın banane 🤣

En çok sevdiğim ozendigim şeyse şu
Komşum vardı çok yakın arkadaş olduk halende görüşürüz o ben veya kim gitse dışardan söylerdi kahvesine kadar
Ay hiç ugrasmazdi ne güzel 🤩 o öyle yaptığından bende o geldiğinde hiç telaşa girmez yorulmazdim dışarıdan söylerdim.

Böyle misafir ağırlamak ne güzel 😅😅😅sıfır stres
Evi temizlerim o kolay
Tüm evi gezmeyecek nasıl olsa
Gireceği yerleri hallederim

Kaşar peynirinin kilosu 120 lira olmuş, nasıl hala insanlar birbirine kahvaltı emrivakisi yapabiliyor ya??
Hiç de ayıp olmamış. Benim oz ablam bile müsait değilse gelmeyin diyor,elaleme niye ayıp olsun..onların yaptığı ayip
Kaşar peynirini alıp geleceklerdi belki 🤪

Nasıl yani aramadan mı geliyor pat diye
Ahhh keşke bı kere de öyle gelse de ağız tadıyla bı de kapıdan kovsam...Yok kız, zamanında yaptığı iblislikler eline ayağına dolandigi için arayamaz da gelemez de... Teklif dahi edemez...20 yıllık hukukumuz var kendisiyle , son geldiğinde bir hafta Felak nas okudum eve, deste deste adaçayı yaktım da anca ferahladim ...Bundan sonra gelirse de göreceği tek ikram kapıdan içecegi kutsal su yanına exorcist kurabiyesi olur, çok iyi biliyor kendisi...saf saf agirladigim zamanlara saysinlar...bazı yuzsuzlerin göbek adı ayıptır zaten, ne yapsan ayıp olmaz ,suratlarına tukursen az gelir merak etme sen...

Valla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
Ama neden? O kadar mesaj arasında bu mesaj beni çok üzdü. Hiçbir şey sizden ve bebeğinizden önemli değil.

Benden hamile veya bebekli halim ile hizmet bekleyip beğenmeyecek insan evime gelmesin bir zahmet. Lütfen kendinize bir daha bunu yapmayın.

Böyle pembik gelin olursan çalışan çocuklu ve misafir ağırlayan kadını tabii ki anlamazsın. Bana yarın kahvaltıya gelmeyi teklif eden olsa kabul ederim. Klasik peynir zeytin reçelin yanına simit alırım, yumurta haşlayıp dilimler baharat serperim, patates kızartırım. Bence yeter. Mutfağı temizlerim sadece her yere girişmem. Sunumla falan hiç uğraşmam temiz tabaklara koyarım her şeyi. Bitti bu kadar.
İki yıl önce arkadaşım kocasıyla geldiğinde acikacaklari tuttu bismillah dedim 🤣 ne bileyim ben kahvaltı yapıp gelmişlerdi oysa

Tost yaptım arkadaşım senin tostun çok güzel bı yapssna filan dedi o an diye .nesi güzel bilmem bildiğin tost işte kuru ekmek takir tukur hiç sevmem.

Halen aklımda ya ben onlara tost yaptım da öyle olur mu hiç kahvaltılık koydum da ayıp değil mi diye
Halen aklımda beni rahatsız ediyor bende illa tam teferruatlı olsun istiyorum o sofrayı
Sunumlar munumlar değil de

Riskli bir gebeliginiz var ve siz eve girişip temizlik yaptınız üstüne birde misafir ağırladıniz öyle mi 🙄 yazdıklarınızı böyle okudum 😳 ve şuan sancidan oturamiyorsunuz yazık cidden kendinize acimiyorsunuz onu anladım ama karnınızdski iki bebeğe de mi acimiyorsunuz cidden

Son düzenleme:
Ahhh keşke bı kere de öyle gelse de ağız tadıyla bı de kapıdan kovsam...Yok kız, zamanında yaptığı iblislikler eline ayağına dolandigi için arayamaz da gelemez de... Teklif dahi edemez...20 yıllık hukukumuz var kendisiyle , son geldiğinde bir hafta Felak nas okudum eve, deste deste adaçayı yaktım da anca ferahladim ...Bundan sonra gelirse de göreceği tek ikram kapıdan içecegi kutsal su yanına exorcist kurabiyesi olur, çok iyi biliyor kendisi...saf saf agirladigim zamanlara saysinlar...bazı yuzsuzlerin göbek adı ayıptır zaten, ne yapsan ayıp olmaz ,suratlarına tukursen az gelir merak etme sen...
Allah kötü niyetli insanların şerrinden korusun 🙏 belli ki kötü şeyler yaşatmış sana

Kaşar peynirini alıp geleceklersi belki 🤪
Yine yetmez çünkü fıstıklı helvanin yarım kilosu 95 TL. Kahvaltıya misafir geliyorsa hiç yoktan bir helva,bir peynir , bal , tereyağ ,domates salatalik falan olmalı sofrada,çabucak da biten seyler. Az para mı bunlar, hele ki ayın 22si, aysonu çoğu insan için . Bence dusuncesizlik yapmışlar..bebekli insana çaya bile o davet etmeden gidilmez aslında ama gidilecekse de mantıklı olan 'borek yap, çay oturmasına gelelim' deyip evden kek , kısır vs yapıp toplasip gitmektir.

Bence ayıp etmemissiniz konu sahibi. Böyle ikramli yemek durumlarında daveti ev sahibinden beklemek gerek, öğün saati verip gelicez demek daha büyük ayıp. Birde akşamdan arayıp bir sonraki güne misafir olmak istemek ne cidden? Belki müsait değilsin, belki başka planın var veya başka bişey yani.
Şahsen ben misafir gelmeden önce evimin tertemiz olmasına özen gösteririm ve yaptıklarımı özenli sunmak isterim. Bu şekilde insan hazirlayamazki bir de küçük bebeğiniz var. Onların düşünceli olup sizi cagirmasi gerek.

Yine yetmez çünkü fıstıklı helvanin yarım kilosu 95 TL. Kahvaltıya misafir geliyorsa hiç yoktan bir helva,bir peynir , bal , tereyağ ,domates salatalik falan olmalı sofrada,çabucak da biten seyler. Az para mı bunlar, hele ki ayın 22si, aysonu çoğu insan için . Bence dusuncesizlik yapmışlar..bebekli insana çaya bile o davet etmeden gidilmez aslında ama gidilecekse de mantıklı olan 'borek yap, çay oturmasına gelelim' deyip evden kek , kısır vs yapıp toplasip gitmektir.
Çok ütopik 😔

Ben asla işin maddi kısmında değilim misafire giden paraya üzülmem misafire giden para Allah için gidiyormuş gibi düşünüyorum . Ama böyle bir pazar gününü komple misafire ayırmak nebiliyim ürkütücü geldi . Üstelik kahvaltı akşam yemeği aradaki yemesi içmesi derken ben ertesi gün işe gidicem ve tüm bunların yanında da bebeğimle ilgilencem

Aynen öyle... Haftasonu tarifesiyle dışarıda 5 kisiye serpme kahvaltı en az 1000 TL...O da en dandik yerde...Utanmiyorlar çalisan bebekli kadinı hizmet ettirip bir de pis boğazları için butçe göçertmeye...

Ben asla işin maddi kısmında değilim misafire giden paraya üzülmem misafire giden para Allah için gidiyormuş gibi düşünüyorum . Ama böyle bir pazar gününü komple misafire ayırmak nebiliyim ürkütücü geldi . Üstelik kahvaltı akşam yemeği aradaki yemesi içmesi derken ben ertesi gün işe gidicem ve tüm bunların yanında da bebeğimle ilgilencem
Sen işin maddi kısmında olmayabilirsin ama yine de böyle bir gerçek var ve yaptıkları ayıp.o yüzden ayıp mi ettim diye hiç düşünme .
Zaten hala korona diye bir şey var ve minik bebeğin var. Eve insan almasan da sorun olmaz
Dediğim gibi benim öz ablam musait değilse gelmeyin diyor.ne var ki bunda?
Ben de şu an şehir dışındayım, sabah evden çıkarken çantama pijemami da attım,bulustugum kişide kalırım diye. Çünkü benim bulunduğum yerde gün içinde çok az minibüs seferi var,genelde buluşunca kalıyorum. Ama müsait değilmiş, gerisingeri eve döndüm:)
Ne var ki bunda? İnsan birine "musaitsen sana gelmek istiyorum" der, müsait değilse de gelmez :)) hiç dert etme bile

Aynen öyle... Haftasonu tarifesiyle dışarıda 5 kisiye serpme kahvaltı en az 1000 TL...O da en dandik yerde...Utanmiyorlar çalisan bebekli kadinı hizmet ettirip bir de pis boğazları için butçe göçertmeye...
İstanbulda deniz kenarında Caddebostanda biz 400 liraya kahvaltı yaptık 5 kişi. Serpme aldık. Neresi o en dandiği bin lira olan yer yahu

Allah kötü niyetli insanların şerrinden korusun 🙏 belli ki kötü şeyler yaşatmış sana
Kötü niyetli insanın bile başımın üstünde yeri var bacım...Kötü niyetli insan bile benim evimde hoş agirlanir, zıkkımlanır en guzel ikrami, niyetini de koltuğunun altına alır , duayla ugurlanir...Ama bazı varlıklar niyetten azade saf kötülükten muhtelif inan bana.. Allah onlardan tüm evreni korusun

Üşendiğini ve yorgun olduğunu da söylemiş zaten. ama bunların sebebi bebekli ve çalışan olması değil mi. Hayatı durdurmuyoruz ama evde misafir ağırlayacak halim olmuyor benim de. Hafta sonu halam teyzem kahvaltıya çağırsa da uğraşmasam diye bekliyorum ben daha çok 🤣🤣🤣🤣
Bebeksizim ben de ağırlamak istemem. :KK53:
Evli de değilim henüz ama alttan alttan işliyorum valla. Sülalesiyle uğraşmak istemediğimi gayet de kibar kibar söylüyorum.
Kardeşim ben kalabalıklar içinde yaşamayı sevmiyorum. Sabah sabah 5 kişiye birden kahvaltı hazırlamak istemem şahsen. Ben aşçı mıyım? Kafe mi işletiyorum? Ben sabah insanı değilim zaten. Kendim yiyemiyorum zaten sabahları.
Evlendim diye derbeder olmak zorunda mıyım? Şu koca ülkede her evlenen sinir harbi yaşayıp çökmek zorunda mı ya?
Pazar günü kocamla 12'ye kadar uyuyup sonra da kalkıp keyif kahvaltısı yapmak istiyorum. Bayramlar hariç dıdının dıdısı ile misafircilik oynamak istemiyorum. Ben böyleyim diye evlenemeyecek miyim? İlla bir kocam olsun diye tüm yükleri ben mi kaldıracağım? Çözemedim ben bu işi ya. Jennifer evlenir, kapatır kapısını evliliğini yaşar. Ben evlenirim "gelin" sıfatıyla kocamın sülalesini ağırlarım. :deli:

X