Böyle pembik gelin olursan çalışan çocuklu ve misafir ağırlayan kadını tabii ki anlamazsın. Bana yarın kahvaltıya gelmeyi teklif eden olsa kabul ederim. Klasik peynir zeytin reçelin yanına simit alırım, yumurta haşlayıp dilimler baharat serperim, patates kızartırım. Bence yeter. Mutfağı temizlerim sadece her yere girişmem. Sunumla falan hiç uğraşmam temiz tabaklara koyarım her şeyi. Bitti bu kadar.
Ne gerek var? Sunumsuz misafir olmuyor muValla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
Valla ben memnun etmeye çalışırken memnun edilmekte istiyorumBen kınamam açıkçası hatta tam tersi karşımdaki insanı ben geliyorum diye darlamak istemem hazırlık yapma normal çay kahve derim ( bebekten dolayı birilerine gitmeyeli çok uzun oldu ama huyum bu şekilde
Ben sanırım gelecek insanın beklentilerini karşılayabilmek ve onları memnun edebilmek için bunu yapıyorum aslında bu da hiç iyi bi huy değil ‘memnun etmeye çalışmak ‘
Kaşar peynirini alıp geleceklerdi belkiKaşar peynirinin kilosu 120 lira olmuş, nasıl hala insanlar birbirine kahvaltı emrivakisi yapabiliyor ya??
Hiç de ayıp olmamış. Benim oz ablam bile müsait değilse gelmeyin diyor,elaleme niye ayıp olsun..onların yaptığı ayip
Ahhh keşke bı kere de öyle gelse de ağız tadıyla bı de kapıdan kovsam...Yok kız, zamanında yaptığı iblislikler eline ayağına dolandigi için arayamaz da gelemez de... Teklif dahi edemez...20 yıllık hukukumuz var kendisiyle , son geldiğinde bir hafta Felak nas okudum eve, deste deste adaçayı yaktım da anca ferahladim ...Bundan sonra gelirse de göreceği tek ikram kapıdan içecegi kutsal su yanına exorcist kurabiyesi olur, çok iyi biliyor kendisi...saf saf agirladigim zamanlara saysinlar...bazı yuzsuzlerin göbek adı ayıptır zaten, ne yapsan ayıp olmaz ,suratlarına tukursen az gelir merak etme sen...Nasıl yani aramadan mı geliyor pat diye
Ama neden? O kadar mesaj arasında bu mesaj beni çok üzdü. Hiçbir şey sizden ve bebeğinizden önemli değil.Valla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
İki yıl önce arkadaşım kocasıyla geldiğinde acikacaklari tuttu bismillah dedimBöyle pembik gelin olursan çalışan çocuklu ve misafir ağırlayan kadını tabii ki anlamazsın. Bana yarın kahvaltıya gelmeyi teklif eden olsa kabul ederim. Klasik peynir zeytin reçelin yanına simit alırım, yumurta haşlayıp dilimler baharat serperim, patates kızartırım. Bence yeter. Mutfağı temizlerim sadece her yere girişmem. Sunumla falan hiç uğraşmam temiz tabaklara koyarım her şeyi. Bitti bu kadar.
Riskli bir gebeliginiz var ve siz eve girişip temizlik yaptınız üstüne birde misafir ağırladıniz öyle miValla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
Allah kötü niyetli insanların şerrinden korusunAhhh keşke bı kere de öyle gelse de ağız tadıyla bı de kapıdan kovsam...Yok kız, zamanında yaptığı iblislikler eline ayağına dolandigi için arayamaz da gelemez de... Teklif dahi edemez...20 yıllık hukukumuz var kendisiyle , son geldiğinde bir hafta Felak nas okudum eve, deste deste adaçayı yaktım da anca ferahladim ...Bundan sonra gelirse de göreceği tek ikram kapıdan içecegi kutsal su yanına exorcist kurabiyesi olur, çok iyi biliyor kendisi...saf saf agirladigim zamanlara saysinlar...bazı yuzsuzlerin göbek adı ayıptır zaten, ne yapsan ayıp olmaz ,suratlarına tukursen az gelir merak etme sen...
Yine yetmez çünkü fıstıklı helvanin yarım kilosu 95 TL. Kahvaltıya misafir geliyorsa hiç yoktan bir helva,bir peynir , bal , tereyağ ,domates salatalik falan olmalı sofrada,çabucak da biten seyler. Az para mı bunlar, hele ki ayın 22si, aysonu çoğu insan için . Bence dusuncesizlik yapmışlar..bebekli insana çaya bile o davet etmeden gidilmez aslında ama gidilecekse de mantıklı olan 'borek yap, çay oturmasına gelelim' deyip evden kek , kısır vs yapıp toplasip gitmektir.Kaşar peynirini alıp geleceklersi belki
Çok ütopikYine yetmez çünkü fıstıklı helvanin yarım kilosu 95 TL. Kahvaltıya misafir geliyorsa hiç yoktan bir helva,bir peynir , bal , tereyağ ,domates salatalik falan olmalı sofrada,çabucak da biten seyler. Az para mı bunlar, hele ki ayın 22si, aysonu çoğu insan için . Bence dusuncesizlik yapmışlar..bebekli insana çaya bile o davet etmeden gidilmez aslında ama gidilecekse de mantıklı olan 'borek yap, çay oturmasına gelelim' deyip evden kek , kısır vs yapıp toplasip gitmektir.
Ben asla işin maddi kısmında değilim misafire giden paraya üzülmem misafire giden para Allah için gidiyormuş gibi düşünüyorum . Ama böyle bir pazar gününü komple misafire ayırmak nebiliyim ürkütücü geldi . Üstelik kahvaltı akşam yemeği aradaki yemesi içmesi derken ben ertesi gün işe gidicem ve tüm bunların yanında da bebeğimle ilgilencemYine yetmez çünkü fıstıklı helvanin yarım kilosu 95 TL. Kahvaltıya misafir geliyorsa hiç yoktan bir helva,bir peynir , bal , tereyağ ,domates salatalik falan olmalı sofrada,çabucak da biten seyler. Az para mı bunlar, hele ki ayın 22si, aysonu çoğu insan için . Bence dusuncesizlik yapmışlar..bebekli insana çaya bile o davet etmeden gidilmez aslında ama gidilecekse de mantıklı olan 'borek yap, çay oturmasına gelelim' deyip evden kek , kısır vs yapıp toplasip gitmektir.
Aynen öyle... Haftasonu tarifesiyle dışarıda 5 kisiye serpme kahvaltı en az 1000 TL...O da en dandik yerde...Utanmiyorlar çalisan bebekli kadinı hizmet ettirip bir de pis boğazları için butçe göçertmeye...Yine yetmez çünkü fıstıklı helvanin yarım kilosu 95 TL. Kahvaltıya misafir geliyorsa hiç yoktan bir helva,bir peynir , bal , tereyağ ,domates salatalik falan olmalı sofrada,çabucak da biten seyler. Az para mı bunlar, hele ki ayın 22si, aysonu çoğu insan için . Bence dusuncesizlik yapmışlar..bebekli insana çaya bile o davet etmeden gidilmez aslında ama gidilecekse de mantıklı olan 'borek yap, çay oturmasına gelelim' deyip evden kek , kısır vs yapıp toplasip gitmektir.
Sen işin maddi kısmında olmayabilirsin ama yine de böyle bir gerçek var ve yaptıkları ayıp.o yüzden ayıp mi ettim diye hiç düşünme .Ben asla işin maddi kısmında değilim misafire giden paraya üzülmem misafire giden para Allah için gidiyormuş gibi düşünüyorum . Ama böyle bir pazar gününü komple misafire ayırmak nebiliyim ürkütücü geldi . Üstelik kahvaltı akşam yemeği aradaki yemesi içmesi derken ben ertesi gün işe gidicem ve tüm bunların yanında da bebeğimle ilgilencem
İstanbulda deniz kenarında Caddebostanda biz 400 liraya kahvaltı yaptık 5 kişi. Serpme aldık. Neresi o en dandiği bin lira olan yer yahuAynen öyle... Haftasonu tarifesiyle dışarıda 5 kisiye serpme kahvaltı en az 1000 TL...O da en dandik yerde...Utanmiyorlar çalisan bebekli kadinı hizmet ettirip bir de pis boğazları için butçe göçertmeye...
Kötü niyetli insanın bile başımın üstünde yeri var bacım...Kötü niyetli insan bile benim evimde hoş agirlanir, zıkkımlanır en guzel ikrami, niyetini de koltuğunun altına alır , duayla ugurlanir...Ama bazı varlıklar niyetten azade saf kötülükten muhtelif inan bana.. Allah onlardan tüm evreni korusunAllah kötü niyetli insanların şerrinden korusunbelli ki kötü şeyler yaşatmış sana
Bebeksizim ben de ağırlamak istemem.Üşendiğini ve yorgun olduğunu da söylemiş zaten. ama bunların sebebi bebekli ve çalışan olması değil mi. Hayatı durdurmuyoruz ama evde misafir ağırlayacak halim olmuyor benim de. Hafta sonu halam teyzem kahvaltıya çağırsa da uğraşmasam diye bekliyorum ben daha çok