kafasizligimdan baska bisey degil carsamba dogumum var pazar kahvaltiya geliylrlar esim sen oturacaksin merak etme biz hallederizlerde。 normal bi hamilelik degil kalca nekrozuyla yuruyemedim hic。 sanki o ev temizlenmeyecekti。 simdiki aklim olsa kabul etmezdimNeden yok diyemediniz
Teşekkür ederimO yüzden hic konu üzerine düşünme bile kafani yorma kendini suclu hissetme. Bizim orda şey derler "sümtünecek yer ariyor" derler. Yani kendini yamayacak zorla davet ettirip yiyip icecek yer ariyor demek.
Kıyamam sana ya . Erkekler olayı tam olarak anlayamıyorlar bence . Bizim açımızdan bakamıyorlar. Rabbim sağlıkla kucağına almak ve büyütmek nasip etsin , sana da şifalar versinkafasizligimdan baska bisey degil carsamba dogumum var pazar kahvaltiya geliylrlar esim sen oturacaksin merak etme biz hallederizlerde。 normal bi hamilelik degil kalca nekrozuyla yuruyemedim hic。 sanki o ev temizlenmeyecekti。 simdiki aklim olsa kabul etmezdim
Kafaya tak diye söylemedim, bı daha böyle arsizlara hayır derken işin bu yanını da aklına getir, gönül rahatlığıyla reddet, reddettiğine hiç de pişman olma diye soyledimDoğru söylüyorsun Da napıyım onu da kafaya takarsam tırlatırım
O yüzden hic konu üzerine düşünme bile kafani yorma kendini suclu hissetme. Bizim orda şey derler "sümtünecek yer ariyor" derler. Yani kendini yamayacak zorla davet ettirip yiyip icecek yer ariyor demek.
cok。teselkurlerKıyamam sana ya . Erkekler olayı tam olarak anlayamıyorlar bence . Bizim açımızdan bakamıyorlar. Rabbim sağlıkla kucağına almak ve büyütmek nasip etsin , sana da şifalar versin
Bizim ülkemizde nedense müsait değilim demek cok ayip karşılaniyor. Bu saçma yargılar ne zaman yıkılır acaba? Müsaitsen geleyim diyen insana bile degilim diyince bozulup kusebiliyor laf olsun diye müsait misin demis demekki. O kadar saçma ki kimse kimseyi hazir ve nazir sekilde ayakta dikilip beklemiyor acaba gelmek mi ister diye. Müsait degilse değildir yani bu siddin sene seni eve almicam demek değilkiSen işin maddi kısmında olmayabilirsin ama yine de böyle bir gerçek var ve yaptıkları ayıp.o yüzden ayıp mi ettim diye hiç düşünme .
Zaten hala korona diye bir şey var ve minik bebeğin var. Eve insan almasan da sorun olmaz
Dediğim gibi benim öz ablam musait değilse gelmeyin diyor.ne var ki bunda?
Ben de şu an şehir dışındayım, sabah evden çıkarken çantama pijemami da attım,bulustugum kişide kalırım diye. Çünkü benim bulunduğum yerde gün içinde çok az minibüs seferi var,genelde buluşunca kalıyorum. Ama müsait değilmiş, gerisingeri eve döndüm:)
Ne var ki bunda? İnsan birine "musaitsen sana gelmek istiyorum" der, müsait değilse de gelmez :)) hiç dert etme bile
Bnde sizin gibiyim sürekli ne yapsam tek başıma olmak istiyorum her konuda insanları sevmiyorum ama hayır da diyemiyorum bunu öğrenmek istiyorum ipuçlarınız varmıAma bakın getirmiş. Sizi anlamış ve teyzesine usulünce gelmeyin demiş. Öğreniyor bunu.
Siz de kendinize değer vermeyi öğrenin ve kendi kul hakkınıza girmeyin lütfen.
Ben de insanlarla sürekli görüşmeyi pek sevmem hatta genel anlamda insan sevmem. Çok kolay hayır derim. Biraz izole bir yaşam ama kendi tercihim bu.
Siz de nasıl mutlu oluyorsanız, öyle yaşayabilirsiniz.
Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?
Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum
Çalışan ve bebekli birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum bazen sadece kendimizi düşünmemiz gerekiyor bence bu sefer kabul edemediyseniz bidahakine çaya çağırabilirsiniz uygun zamandaMerhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?
Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum
Eee bravo yaaaa hiç bir düşünmüyorsunuz o çocukları hadi birşey olsa bebeklere yazık günah gerçekten sizin evinize gelen 10 kat hatalı siz böyle şeyler yaptığınız için 100 kat hatalısınız. Kusura bakmayın kendinize gelin diye yazıyorum o bebekler size emanet o beden de aynı şekilde allah bunun hesabını sorar yaniValla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
Çalışıyorum, bebekliyim ne demek, yorgun oluyorum, dinlenmek istiyorum demek değil miBebekliyim, çalışıyorum cümleleri bahane bana kalırsa. Başkası gelse belki kabul edersiniz. Bizi bari kandırmayın şurda anonim takılıyoruzcanım istemedi, üşendim , yorgundum demeniz yeterli. Çalışan ve bebekli insanlar hayatı durdurmuyor sonuçta
Ben vaktim yok yoğunum uğraşamam olarak algıladım.Çalışıyorum, bebekliyim ne demek, yorgun oluyorum, dinlenmek istiyorum demek değil mi
Merhaba
Başlığı görür görmez bu gelen misafir kesinlikle eş ailesindendir dedim :)
Evet , bazı noktaklarda haklisiniz ama sizin ozelinizde söylemiyorum fakat bebekli olunca sanki dünya durmuş, eve asla misafir alinmazmis gibi konulara denk geliyorum bu aralar. 2 aylikken de agirlasissiniz teyzeleri kabul ama şuan demek ki icinize sinmeyen bir konu olmus ki buraya yazmak ihtiyacı oluşmuş sizde.
Şöyle olabilirdi , teyze yarin için oğlumun aşısı var , aşıdan sonra atesleniyor . Bu hafta değil ama haftaya uygunum , buyrun beklerim seklinde konusabilirdiniz.
Sizi tenzih ederim faka konu eş ailesi olunca eve gelen misafirden tutun da eş tarafının yaptığı herseye bir kulp bulunuyor bu platformda ben de onu anlamış değilim.
Mesele es ailesi degil, mesele bebekli olmasi degil. Davet edilmeyen yere zoraki emrivaki ile kendini davet ettirmek ayiptir, gorgusuzluktur. Arada akrabalik iliskisi ya da bir samimiyet olunca bu degismez cunku saygi duymak ve saygi beklemek karsiliklidir. Hem size gelecegiz demek, hem nasil agirlanacagina karar verip kahvaltiya gelmek istiyoruz demek gercekten buyuk ayiptir. Bir taraf size gelecegiz diyebiliyorsa bir zahmet diger tarafin da musait degilim deme hakki olsun.