Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Hayatı kendi kendilerine yorucu hale getirip sonra hayat çok zor, çok yorucu diye konular açıp depresyona giriyorlar. Kadın burda bile kendini ispat çabasında sofra fotoğrafı paylaşıyor, çok ilginç gerçekten.
Sen karşındakini tanımadan yargılıyorsun dıye

Nıye mukemmel ve kutsal annelıgımızle

Bırde sofra kurup kahvaltıya mısafır cagırıyoruz ıste

Neyi zoruna gittiki 🥳🥳🤣

Pazar gunu esinizde evdeyken ikiniz beraber hazirlanarak misafir agirlayabilirsiniz bunda anormal bir durum yok ama cok samimi olmadiginiz emek vermek istemediginiz kisileri reddedebilirsiniz. Onun disinda misafir gelecegi zaman bir gun onceden hazirlik yaparak halledebilirsiniz cok zor degil aslinda aksam esinizde yatdimci olur bebekle ilhilenir vs vs

Benim gerçekten samimi olduğum dostlarım bana bebek bir yaşındayken geldi adam akıllı. Öncesinde hep sen bebeklisin, zaten yoruluyorsun, sen bize gel dediler. Ya dışarıda buluştuk. Ya da gerçekten gelirken kısırını poğaçasını alıp geldiler.

Halbuki ben kutsal anne olarak tek başıma da bakmıyordum. Eşimle yüzde 50 50ydi her şey.

O yüzden karşıdaki sırtına yük gibi binmek istemiyorsa hazır börek simit ve normal kahvaltılıklarla geçiştirebilirsiniz kahvaltıyı.

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Ama öyle samimiyeti olsa seve seve kalkıp hazırlardı büyük ihtimalle öyle sevdiği insanlar da değiller, koca akrabası bunlar büyük ihtimalle. 😅 Hatta kaynana/ görümce olduklarını düşünüyorum 😬

Ben de bu adama neden çocuk verdin yorumlarına hastayım 😄
Bir arkadaşım çocuk istemiyordu. Eşi deli gibi istiyordu. Yullarca uğraştı. Sözler verdi. İkna etti. Ha diyeceksin ki neden sözüne kandı. çünkü kendisi iyi bir eş. Eve yardım eder hayat müşterektir vs. Ama adamın değişmesi hamilelikte oldu. Doğumu bile bekleyemedi adam. Şimdi suçlu kız mı
Suçlu yok ki. Hep söylerim maddi manevi tek başınıza sorumluluk alabilecekseniz çocuk yapın diye. Hayatın ne getireceği belli değil çünkü. Yarın öbür gün adam çekip gidebilir, başına bir kaza gelebilir, hasta olabilir, ölebilir. İlla adamın değişmesi ya da adamdan yardım edeceğine dair söz alınması gerekmiyor. Birlikte büyütülürse ne ala ama bunun garantisi yok. Günümüz şartlarında hiç yok.

Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.
Eşiniz valla herkes gelirken getirsin bir şeyler, bizde sadece çay servisi ve yanında minnak bir bebek var diyememiş mi? Eşime sormam lazım, bazı geceler hiç uyumuyor, kahvaltı olmazsa da oturmaya bekleriz diyememiş mi? Bunları bile düşünemeyecek adamlardan çocuk yapınca bir de onların yükü biniyor insanın sırtına. Hem çocuğa eve yardım etmiyor hem de misafire kusura bakmayın demiyor ne güzel iş. Benim eşim de bazen biz geliyoruz diye haber verir. Hazırlıksız olduğumu düşündüğünden içecekleri yiyecekleri alır gelirler. Bulaşık kaldırmak sorun değil, yani adam gözüme batmadığı için çıngar çıkarmam. Ben de arkadaşlarla eve geliyoruz desem elinden geldiği kadar ortalığı toplar. Kızım bebekken hafta sonu emzirip geri yatardım, bana ne baksın başının çaresine derdim. Koyardı arabaya, 3-4 saat gezerlerdi. Ona güvenip ikinciyi yaptım ben.

Ben de tek büyüttüm, büyük 2 yaşındayken diğeri doğdu. İki bebeğe ben ve eşim baktık, çünkü biz istedik onları dünyaya getirmeyi. Annesinden ailesinden yardım alanlara sözüm yok yanlış anlaşılmasın ama tek başıma baktım kimse yardım etmedi demek bana saçma geliyor. Kim bakacaktı?

Bizim annelerimize gelince hepsi 35/40 olmadan ciddi hastaliklara yakalanan bir sekilde piskolojileri alt üst olmus kadinlar malesef.
O zaman sokakta oynamak vardı, kuzenler vardı komşular vardı, bağa bahçeye köye gidilirdi. Kendi çocuğu olmayan 40 yaşında kadın anan seni büyütmedi mi diyor ama o zamanki toplumsal yapı farklıydı. Ve aynı dediğiniz gibi her işe koşmaktan kimseye hayır diyememekten hastalık sahibi olan kadınlar vardı

Bebeğiniz 8 günlük değil 8 aylık. Bence gelmeye çalışanlarda bir anormallik yok. Bebeğinize bakmakla yükümlü olan kişi zaten annesi babası olarak siz ve eşinizsiniz. Tek başına çocuk bakmak kolay değil evet ama normal bir durum. Tekten kastınız eşinizin yardım etmemesiyse zaten başınıza gelecekleri bilerek anne oldunuz diye düşünüyorum.

Müsait değilseniz veya misafir ağırlamak istemiyorsanız müsait değilim der geçersiniz kimse de gelmez. Eşinize mesaj atma konusuna gelince eşinizin tarafının ona yazması da bence normal. O evde birlikte yaşıyorsunuz neticede. İlla ikinize de yazılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Eşiniz size danışmadan direkt olarak her gelmek isteyene gel diyorsa bu eşinizle ilgili halletmeniz gereken bir sorun.

Çocuklu yaşamın yormasından ziyade kahvaltıya gelelim diye kendi kendini davet edip,uygun musun diye sormamak beni deli eden bir tavır.

Eş desteğini hep hissediyorum yıllardır,çok yorulduğumu söyleyemem fakat ne kadar samimi olursak olalım misafirliği sevmeyen bir yapım var.

Bana kimse gelsin istemem çok,bende kimseye gitmem.Çok samimi olduğum biriyse çıkarız dışarı iki kahve tatlı yer döneriz.

Son dakika haber vermek de,gösterişli sofralar,insan ağırlamak da bana uygun değil. Kendi karakterim çocukluğumdan itibaren böyle,eşimde sevmez.
Ben çocuklu yaşamdan,yorgunluktan ziyade karakterimize yoruyorum bu durumu.Kimi insan çok seviyor,devamlı beş çayı,kahvaltı,akşam yemekleri kimi bizim gibi hiç hoşlanmıyor.

Eşe mesaj atılmasına çok takılmadım ama neticede eve gelecek yakınlıkta ki misafir ikinizle de yakındır.

Çocuktan önce böyle değilseniz,bu tür buluşmaları seviyorsanız şuan eş desteğiniz çok yoktur ve yoruluyorsunuzdur normal ama sırf çocuk var diye kendinizi çekmeyin derim.

Ben de bu adama neden çocuk verdin yorumlarına hastayım 😄
Bir arkadaşım çocuk istemiyordu. Eşi deli gibi istiyordu. Yullarca uğraştı. Sözler verdi. İkna etti. Ha diyeceksin ki neden sözüne kandı. çünkü kendisi iyi bir eş. Eve yardım eder hayat müşterektir vs. Ama adamın değişmesi hamilelikte oldu. Doğumu bile bekleyemedi adam. Şimdi suçlu kız mı
Ağzın bal yesin hoşgeldin 😂 adamın babalığı tecrübe edilmemiş bilinmiyor, çocuk da fıtratı doğana kadar tahmin edilemeyecek bir varlık… dolayısıyla beklenmedik şeyler yaşanabiliyor.

Merhaba hanımlar

8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?

Bebeği küçük annelere misafirliğe gidilmesini pek doğru bulmuyorum, bunun sebebi en başta uyku problemi, gece sürekli yatıp kalkıp bebeğe baktıkları için uykusuz ve yorgun oluyorlar bu yüzden genelde istemem bebekli ev ziyaretlerini. Bu arada bizim toplumda misafir ağırlama büyük olay, hazırlıklar temizlikler başka bir dünya yaşanıyor. Akrabalar arasında bu eşe mesaj atma işi bazen bizde de olur, misafirde geri çevirilmez çocuksuz olduğum halde bazen hazırlıksız yakalanıyorum. Bu durumlarda eşim işe dahil olur, temizlik ona aittir, mutfak bana. Bu güne kadar kimseye el açması börek falan yapmadım, maksimum hazır yufkayla tepsi böreği :) ortaya bir çeşit sıcak, biraz şarküteri, peynir, zeytin abartmam olayı. Biz gidiyorsak eğer ki bu genelde görümceme gitmek olur, biri bebek iki çocuğu var, herkesi örgütlerim, hepimiz birer çeşit yapar ya da hazır alır götürürüz. Sofrayı kurar, mutfağı toplarız ondan hizmet beklemeyiz. Misafirlik samimiyet sıcaklık olunca güzel. Eşinizi konuya dahil edin, zaten bebekli bir kadından kimse dört dörtlük bir ağırlama beklemez. Kendinizi germeyin, evde sosyalleşmek olarak düşünün, moralinizi bozmayın, yükü paylaşın

Kişi kendi bilir işini sevenede saygı sevmeyene de saygı.Hepsi bu Benim için gelen kişiye hadi beraber hazırlayalım domatesi sen soy çayı ben koyayım iki dakkika sen bebeği tut ben ekmeği keseyim rahatligim varsa, görmekten konuşmaktan hoslandigim kisilerse süper olur .Bunun tersi bebek zayıflamış ya bebek emmiyomu ben surda şunu yapmıştım ben mikemmel anneyim😂aynı zamanda evi toplar kocaya yeter kahve koyar 45 misafiri aynı anda ağırlarim cici gelinim cici insanım ben modunda insan ise yani pek görüşmesekde olur 😂

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Bize daha dün müsaitseniz akşam çaya gelelim diye arayan tanıdığımız oldu kuruyemiş yanında çay bitti gitti.Kırk yılda bir gelen misafirleri baya abartıyorlar.Benim annem çok pratik bi kadın 1 saatte 5 çeşit menü hazırlar mesela isteyince ama her gelene de öyle mükemmel olmaya çalışmaz Allah ne verdiyese.Samimiyet budur çünkü bence.37 yaşındayken kardeşime hamileydi karnı burnunda bi yandan 4 çocukla ilgilenip bi yandan fıldır fıldır yemek hazırlardı,çok misafir de gelmez bize öyle sürekli ama gelmek isteyene de öcü gibi bakılmaz yani.Misafir berekettir.

Yani sevilecek misafir var sevilmeyecek misafir var Tanrı misafiri deriz tabir olarak ama birde eve gelince sırf kendi egosunu tatmin etmek için evin temizliğinden tut bebek bakimina kadar açık arayan bir tür var.Kabul edelim eğri oturup doğru konuşalım . Çeşit çeşit insan var . Öylesini bırak evde ağırlamayı görmek istemeyebilir insan var yani başıma gelmisligi....Bu açıdan da bakmak gerek

Merhaba hanımlar

8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
İyi yaptın. Onlar çağırsın sizi kahvaltıya. Bebekli arkadaşım var kendisi çağırınca gider yardım da ederim. Bebeği oyalarım. Bebek durmuyosa sen ona bak ben bulaşıkları hallederim diyorum. Kendi kızım 6 yaşında. İnsanların halden anlaması lazım.

Merhaba hanımlar

Halinizden anlamayacak kimseyi kabul etmeyin misafir olarak. Şu evin hanımı dururken erkeğe söylemeleri de ayrı bi mesele zaten.

Herkesin farklı yorumu olmuş. Bana mesela çok ayıp geldi davetsiz kişinin ben geliyorum demesi. Öğrencilik hariç hiç görmedim duymadım böyle bir şey. Neyse ki yaşadığım yerde böyle şeyler yok, kesinlikle önceden plan yapılır ve pazarları aile günü olduğu için de pek gidip gelmeler olmaz.

Eşe mesaj atmak nedir yahu. Kahvaltıyı hazırlayacak olan sizsiniz. Bence kabul etmemek için bu neden yeterli.

X