• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İstemeyen Koca

hiçbir sağlık problemi olmayan, maddi imkanı olan ve birbirini sever görünen bir çift üç buçuk yıldan sonra neden hala bebek istemesin?
Bu düşünce bana çok yanlış geliyor. Bebeği neden bi görev gibi görüyorsunuz ki. Bütün şartlar müsait neden bebek yapmayalım diye bi şey olamaz. Ayrıca bebek sevmek ayrı, bir bebeğin sorumluluğunu almak ayrı. Bebek büyütmeye psikolojisini hazır hissetmiyor olabilir. Bir çocuğa psikolojik olarakta iyi ebeveyn olmak zorundasınız belki bu sorumluluklara kendini hazır hissetmiyor ki bence bu devirde çocuk yapmak büyük cesaret. Ki ben bebeklere bayılan biriyim bana bile ileride çocuğum olursa okul çağına gelince onu nasıl koruyacağım korkusu basıyor şimdiden düşününce. Devir çok kötü hele çocuklar için. Bu sorumlulukları almaya hazır olmayabilir

Acaba maddi anlamda kendini yetersiz görüyor olabilir mi ya da özgürlüğünün elinden alınacağını sanıyo olabilir.
Biz eşimle çocuk istemiyoruz en az 2 3 sene çünkü özgürlüğümüzü alıcağından korkuyoruz onsuz bir şey yapamayacak oluşumuzdan, sürekli üç beş çanta dolusu bebe eşyasını her yere taşımaktan, bir yere gittiğimizde aman ağladı aman huysuzlaştı diye kırk takla atmak istemiyoruz bu bizi korkutuyor az çok çevremizde görüyoruz ağız eydiğimiz çok oluyor. Gençken gençliğimizi yaşamak istiyoruz. Ne düşündüğünü hissettiğini sormadan da anlayabilirsiniz onca senedir eşiniz sonuçta.
Maddi anlamda bir sorunumuz yok çok şükür. Özgürlüğe gelince, bilmiyorum ben hiçbir zaman şuraya gitme şununla görüşme şunu yapma diye darlayan bir insan olmadım. Zaten ilk bir sene bebek sadece anneyi ister, ona bağlıdır. Babanın rolü ilk yıldan sonra belirginleşiyor. Benim ondan aman aman beklentilerim yok ki.

Peki hangi yaşı baba olmak için uygun görecek ve o zamana kadar ben ne olacağım? :KK43:
Bilemiyorum.mesela bende anne olmak için yanıp tutuşmuyordum.5.5 yıl olmuştu😀sonra yarım yamalak 31 yaşında istedim.😂eşim çok istiyordu.pişman olmadım😀
Belki hazır değil.belki çocuğun sorumluluğunu almak istemiyor.belki iyi baba olmamam diye düşünüyor..ne düşünüyor bilemeyiz

mesajınızı okurken cok caresız olduğunuzu hıssettım.
evlenmeden once konuşmadınız mı çocuk ıstıyor musunuz ıstemıyor musunuz ıstıyorsanız kac ıstıyorsunuz.
hıc çocuk ıstememesı ya gerçekten hıc çocuk ıstemıyor ya da muhtemelen hayatında bırı var ve sızden çocuk sahıbı olmak ıstemıyor.
bence sız gerecekten ıllakı anne olmak ıstıyorsunuz ve esınız ıstemıyorsa son bir kez konusun ve ayrılın.
başka cozum olamaz.
bunu anlamasını ıstemesını beklemeyın, soyleyın eger ıstemıyorsa boşanacağınızı, belli ki sevıyorsunuz ama bos yere bekleyip kendınıze haksızlık edılmesıne ızın vermeyin.

Bu düşünce bana çok yanlış geliyor. Bebeği neden bi görev gibi görüyorsunuz ki. Bütün şartlar müsait neden bebek yapmayalım diye bi şey olamaz. Ayrıca bebek sevmek ayrı, bir bebeğin sorumluluğunu almak ayrı. Bebek büyütmeye psikolojisini hazır hissetmiyor olabilir. Bir çocuğa psikolojik olarakta iyi ebeveyn olmak zorundasınız belki bu sorumluluklara kendini hazır hissetmiyor ki bence bu devirde çocuk yapmak büyük cesaret
Evet şartlar müsait diye çocuk düşünülmez. Sırf çocuğum olsun diye de çocuk doğurulmaz. Ama bir taraf deli gibi isterken diğer taraf elle tutulur bir bahane sunmadan onun bu arzusunu görmezden gelip acı çektiriyorsa, hiçbir şekilde rahatlatmıyorsa o zaman ne yapmalı? Ben bunu soruyorum

Ya hiç olcak şey mi ? Nasıl tek taraflı bencilce düşünebilir böyle. Boşanma sebebi bu ya. Benim annelik hakkımı nasıl elimden alır. Bencillik bu. Sağlık problemi olur o ayrı. Ama bile isteye asla kabul edemem

Eşinizi anlamaya çalışın. Ben de bebeklere bayılıyorum ama istemiyorum şu an için. Bebek hayati bitiren bir şey. Ben bu düşüncedeysen eşim ısrar etse daha da soğurdum. Akışına bırakın bence. 3 buçuk yıl çok uzun değil.

mesajınızı okurken cok caresız olduğunuzu hıssettım.
evlenmeden once konuşmadınız mı çocuk ıstıyor musunuz ıstemıyor musunuz ıstıyorsanız kac ıstıyorsunuz.
hıc çocuk ıstememesı ya gerçekten hıc çocuk ıstemıyor ya da muhtemelen hayatında bırı var ve sızden çocuk sahıbı olmak ıstemıyor.
bence sız gerecekten ıllakı anne olmak ıstıyorsunuz ve esınız ıstemıyorsa son bir kez konusun ve ayrılın.
başka cozum olamaz.
bunu anlamasını ıstemesını beklemeyın, soyleyın eger ıstemıyorsa boşanacağınızı, belli ki sevıyorsunuz ama bos yere bekleyip kendınıze haksızlık edılmesıne ızın vermeyin.
Önceki mesajlarda dediğim gibi, evlenmeden önce ve ilk bir yıl deli gibi istiyordu hatta ben o işsiz ben öğrenci olduğumdan dolayı istemediğim için diyordu ki vallahi yapabilsem kendim doğururum senin peşinde böyle dolaşmam o kadar istiyordu yani, 4-5 tane falan. Sonra bıçak gibi kesildi

Eşinizi anlamaya çalışın. Ben de bebeklere bayılıyorum ama istemiyorum şu an için. Bebek hayati bitiren bir şey. Ben bu düşüncedeysen eşim ısrar etse daha da soğurdum. Akışına bırakın bence. 3 buçuk yıl çok uzun değil.
Israr etmeyi bırakalı çok oldu. Ama bu elden gelmeyen kırgınlıkla ben de ondan soğudum artık istemeyerek.

Hani burada çocuğum olmuyor, eşimle yıllardır deniyoruz nasip olmadı diye dert yanan kadınlar var ya... İşte ben onlara bile özeniyorum. Neden mi? Çünkü en azından eşleriyle birlikte uğraşıyorlar, beraber deniyorlar. Kocası onu çocuklarının annesi olarak görmek istiyor, ondan çocuğu olsun istiyor. Acıyı birlikte çekiyorlar, birlikte göğüs geriyorlar. Ben bunu bile kıskanıyorum. Çünkü yalnız çekiyorum ben o acıyı, her ay yaşadığım ince ama yıkıcı hayal kırıklığında yanımda destek verecek kimse olmadan ve eşim bebek istemediği, korunduğu halde bir umut her ay saf bir heyecanla beklediğim, şüphelendiğim için kendime kızarak. Üç buçuk yıllık evliyim, ilk senemizden beri deli gibi çocuk istiyorum. Eşimse bebeğin b'sini ağzıma aldırmıyor, her türlü yolu denedim. Güzellikle konuşmayı da, ağlayıp bağırmayı da. Sen lafını ettikçe daha da soğuyorum diyor. Lütfen bebekli ailelere gidin, kucağına verin falan demeyin. Etrafımız bebek dolu, kardeşleri, en yakın arkadaşları hep peş peşe baba veya anne oldular. Bebekleri sevmiyor değil, bayılıyor. Sadece sanırım benden olsun istemiyor. Belki de beni layık görmüyor. Bunu ona söylediğimde inkar ediyor ama hiçbir sağlık problemi olmayan, maddi imkanı olan ve birbirini sever görünen bir çift üç buçuk yıldan sonra neden hala bebek istemesin? Canım çok yanıyor artık. Bu öyle vitrinde beğenilen bir çanta değil ki hevesimi kırıp vazgeçeyim, başka şeylerle oyalanayım ve unutayım. Annelik bu, analık... İçim öyle acıyor ki. Nerede hamile veya anne görsem eziliyorum saçma bir şekilde, sanki o anneliğe layıkmış gibi, sanki eşi onu çok sevmiş güvenmiş ve evlatlarına anne olsun istemiş gibi. Asla istemiyorum demiyor ama bakın ben istediğimden beri iki buçuk sene geçti bile ve en az birkaç sene daha aklının ucundan geçmeyecekmiş gibi görünüyor. Benimse ciğerim sökülüyor artık. Bir akıl verin, yardımcı olun lütfen. Evlat hasreti gibisi yokmuş...
Evlenmeden önce söylemiş miydi bebek istemediğini?

Ya hiç olcak şey mi ? Nasıl tek taraflı bencilce düşünebilir böyle. Boşanma sebebi bu ya. Benim annelik hakkımı nasıl elimden alır. Bencillik bu. Sağlık problemi olur o ayrı. Ama bile isteye asla kabul edemem
Hiç istemese haklısınız ama öyle de demiyor... Ama bu şekilde de bencillik bence evet. Bencilce olan istememesi değil, şundan şundan dolayı istemiyorum canım ama şöyle şöyle olsa ben de sıcak bakarım inşallah dememesi.

Sanırım beni en iyi siz anladınız. Asıl şikayet ettiğim bu, karanlıkta bırakılmak. Yoksa asla istemiyorum dese yapacağım şeyi biliyorum, belli. Ama beni çıkmazda bırakıyor. Son cümlenizde o kadar haklısınız ki. Sanırım ciddi bir konuşma yapmak zorundayım artık. Saygı duyup susarak nereye kadar? O bana,benim isteğime saygı duyuyor mu, en azından rahatlatıcı bir şey söylüyor mu? Hayır. O zaman ciddileşmem lazım benim de.

Kesinlikle, ve gecistirilmeye asla izin vermeyin. Eşiniz gibi tiplerin yapacağı belli, en son köşeye sıkışınca tamam atıyorum bi sene sonra bakarız falan diycek, bi sene gelip çattigi zaman da ben çocuk yapicaz demedim, bakicaz dedim söz vermedim diycek. Olayın icndeyken farketmiyosunuz, ama sonra bı bakiyosunuz ki bütün hayatınızı onun ağzından çıkacak ama çıkamayan iki üç kelime belirliyor. Hayatınızın kontrolünu elinize alın.

Hiç istemese haklısınız ama öyle de demiyor... Ama bu şekilde de bencillik bence evet. Bencilce olan istememesi değil, şundan şundan dolayı istemiyorum canım ama şöyle şöyle olsa ben de sıcak bakarım inşallah dememesi.
Ama sana yazık değil mi ? Kendini sorgular hale gelmişsin. Beni layık gormuyor falan dıyorsun . İçim parçalandı ne hakkı var sana bunu yapmaya

Önceki mesajlarda dediğim gibi, evlenmeden önce ve ilk bir yıl deli gibi istiyordu hatta ben o işsiz ben öğrenci olduğumdan dolayı istemediğim için diyordu ki vallahi yapabilsem kendim doğururum senin peşinde böyle dolaşmam o kadar istiyordu yani, 4-5 tane falan. Sonra bıçak gibi kesildi
evlılıgınızden soğumuş olabilir mi? evliliğin sorumluluğunu alamıyor olabılır mı?
yanı açıkça soyleyın kac aydır / yıldır neyse bekliyorum. sen bu konuya sıcak bakmıyorsan yollarımızı ayıralım veya ne zaman ıstedıgınle ılgılı bılgı verın dıyın.

Kesinlikle, ve gecistirilmeye asla izin vermeyin. Eşiniz gibi tiplerin yapacağı belli, en son köşeye sıkışınca tamam atıyorum bi sene sonra bakarız falan diycek, bi sene gelip çattigi zaman da ben çocuk yapicaz demedim, bakicaz dedim söz vermedim diycek. Olayın icndeyken farketmiyosunuz, ama sonra bı bakiyosunuz ki bütün hayatınızı onun ağzından çıkacak ama çıkamayan iki üç kelime belirliyor. Hayatınızın kontrolünu elinize alın.
peki genel olarak ne yapmamı, nasıl bir tavır almamı nasıl konuşmamı tavsiye edersiniz? fikirleriniz benim için değerli...

Eşim ve bende istemiyoruz ama bunu en başında konuştuk. Asla çocuk istemeyebilirim buna hazır mısın ya da emin misin diye. İkimizde hazır olduğumuzda belki yaparız ama önümüzdeki birkaç sene istemediğimiz kesin. Hem hap kullanıyorum hemde geri çekiliyor o kadar korkuyorum hamile kalmaktan hayatımda bir bebeğe yer yok şu an için sanırım bi kaza olmazsa.:KK12:

Back