Bebek bakıcısı sorunu

Maalesef öyle duruyor. Umarım bakarlar. Sezeryanla doğum yaptım, dikişlerden eğilemiyorum anne altını değiştirir misin dedim benim kızım yoktu yapamam dedi, eşim hemen gitti alt değiştirme ünitesi aldı
ne alaka benim kızım yoktu
çocuk büyütmedi herhalde
kvnde var ya

İşini gücünü yapıp para kazanacak bebek TV mi bakar artık bı kenarda aglarmi hiç gerek yok bulursun Allah iyi insanlar denk getirsin inşallah
Benim aklıma gelen kızına bırakacak, evinin düzeni değişmeyecek..
Siz veya bebeğiniz kadının umrunda değil. Neden bu kadar düşünüyorsunuz bu kadını?
Söz verdim, Allah'tan korktuğumdan

Yani yabancı bakıcı tutabilecek kadar çok paranız varsa niye bu kadına muhtaç kaldınız. Bu işi tertemiz yapan şirketler falan var onlardan birine gitseniz.
Yabancılar yatılı istiyordu onu biz istemedik. Bir de hani bu kadının ihtiyacı var neden yabancı olsun dedik , anyayı konyayı gördük 😁

Herkese çok teşekkür ederim. Bakıcı buldum. Hala şu konuyu içimde aşamadım. Para vermeli miyim ? Eşim asla diyor ama vicdanımız da rahat etmiyor
O konu sizin vicdanınızla alakalı. Eğer ki başta aylıkçı anlaşmışsam parasını verirdim.

Aylıkçı olduğu zaman yazın diyelim ki tatile çıktınız, çalışanızın parasını ödemeniz gerekiyor..

Bakıcı bulana kadar zaten, yıllık ya da ömürlük değil. Ana sınıfına/okuluna kaç yaşındakiler gidiyor sanıyorsunuz?
36 ay itibariyle olan çocuklara bakıyorlar, üstelik kaç tanesi bir aradayken. Geçici süre için şu anlık çözüm yok.
Bende cocuk gelişimi mezunuyum. Stajyer olarak 2 yil da çalıştım ama lise öğrencisine 3 yas ta olsa 6 da olsa sorumluluk oyle sizin düşündüğünüz gibi verilmez. Herzaman kadrolu öğretmen gözetiminde olur hersey. Lise bitince de üniversite eğitimi alıp mezun olmazsanız, yardımcı öğretmen olursunuz. 17, 18 yasında çocuksun 2 yasında bir bebeğe bakmak bütün gün benim görüşüm bu ben olsam güvenemem. Sevmiyor olsam da istemiyor olsamda madem çok mecburiyetim var. Aile bireylerinden rica ederim, geçici bir süre.

Bakıcı bulmanıza çok sevindim, bu kadar çabuk nasıl bulabildiniz?
Şansım yaver gitti. Yengem daha önce çocuk bakıyordu o arkadaşlarından birini buldu. Kadının da baktığı aile maddi olarak zorlanıyoruz sen bir yer bulana kadar devam edelim demiş aynı gün. Baya değişik tesadüf oldu.

Merhaba,
11 aylık kızım var. Pandemi başladığından beri evden çalışıyorum. Ağustos ayı itibariyle ofise geçti arkadaşlar ben geçemedim.

Bakıcımız ile tatil konusunda anlaşamadık. Benim işim yazın yoğun oluyor ve izin çok zor kullanıyoruz.

Bayramdan önceki hafta zar zor babam hastanede yatıyor diye izin aldık. Bakıcı ablamıza da söyledik. Onun eşi bayramdan sonra 2 hafta izin almış. Neyse dedim evden çalışırım idare edelim. Mecbur kaldık. İdare ettim bir şekilde.

Evden çalıştığım dönemde ablamızı yarım gün çağırıp tam gün ücreti ödedik. Yeter ki mağdur olmasın diye. Sonuçta bize güvenip diğer işlerini bıraktı.

Evden çalıştığım dönemde mesai saati 8:00-17:00 , ofise geçersem 7:00-17:30 olacağını başta söyledim ve bizim evimizde bakacak anlaşma böyleydi.

Her şey tamam pazartesi günü ofise geçeceğim diye aradım dedi ki ; çalışma saatleri arttı ekstra ücret isterim , kendi evimde bakarım. Kabul etmedim. Sonra biraz geri vites yaptı. Orta yol buluruz 4 gibi evime getiririm , bende hayır evimde bakılacak dedim. Eğer şartların buysa benim hızlıca aksiyon almam lazım dediğim de " ya orta yol bulalım, olmadı 15 ağustosa kadar bakayım sonra başka biri var ona giderim "

Kaldı 2 gün nereden , nasıl bakıcı bulacağım? Eşime daha söyleyemedim şu an şehir dışında.

Kv ,kp e mecbur kalmak istemiyorum. Çünkü bebeğim kolik ağlıyor diye aylarca gelmediler, 10 dklık mesafe var aramızda

Yabancı bakıcısı olan var mı ? Bu konuda fikir ve önerileriniz bekliyor
sorun çözülmüş çok mutlu oldum

Hiiiç stres yapma. Pazartesi hemen çocuk gelişimi olan bir meslek lisesine git, durum böyle böyle bakıcı arıyorum, öğrencileriniz arasından yapmak isteyen olur mu de. Oradaki öğrenciler ana sınıflarına staja gidiyorlar, hatta öğretmenler nefes almak istediklerinde sınıfta bırakıp onları ayrılabiliyorlar yerlerinden. En azından 1 aylık süre kazandırır, o sürede daha rahat ararsın, sıkma canını.
Pratik çözümlü insanlara bayılıyorum ❣

Şansım yaver gitti. Yengem daha önce çocuk bakıyordu o arkadaşlarından birini buldu. Kadının da baktığı aile maddi olarak zorlanıyoruz sen bir yer bulana kadar devam edelim demiş aynı gün. Baya değişik tesadüf oldu.
Kimsenin günahını almak istemem ancak eğer bakıcınız "zaten pazartesi işe başlayacak, 2 günde kimseyi bulamaz, ne desem mecbur kabul edecek" kafasında biri ise çok şükür umduğunu bulamadı. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Aynı sıkıntıyı çokça yaşadığımdan üzülmüştüm. Son duruma çok sevindim. İnşallah hayırlı olur sizin için de bebeğiniz için de .

O konu sizin vicdanınızla alakalı. Eğer ki başta aylıkçı anlaşmışsam parasını verirdim.

Aylıkçı olduğu zaman yazın diyelim ki tatile çıktınız, çalışanızın parasını ödemeniz gerekiyor..
Aylık olarak anlaştık. Tabiki izine gittiğinde parası kesilmez. Sonuçta ben de izin kullandığımda maaş alıyorum. Burda durum şu benim tatilime denk getimeyip , kendi belirlediği tarihte ve istediği uzunlukta izin yapması. Toplamda 1 ay izin yaptı. Vicdanımız rahat etmiyor. Ah almayalım verelim dedik

Kimsenin günahını almak istemem ancak eğer bakıcınız "zaten pazartesi işe başlayacak, 2 günde kimseyi bulamaz, ne desem mecbur kabul edecek" kafasında biri ise çok şükür umduğunu bulamadı. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Aynı sıkıntıyı çokça yaşadığımdan üzülmüştüm. Son duruma çok sevindim. İnşallah hayırlı olur sizin için de bebeğiniz için de .
Aynen sizin dediğiniz gibi bana mecbursun şartları ben belirlerim dedi. Birini buldum şu kişi ayarladı, ayın 15 inde başlarım oraya dedi. Bugün tesadüfen o ayarladı dediği kadınla karşılaştım. Kadın kendine iş arıyor. O da bebek bakıcısı olarak çalışıyordu. Yalan söyledi.

X