• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

bende klomen kullanmıştım ilk hamile kaldığımda onunla kalmıştım şimdi kullanmadım diğer ay tekrar kullanıcam

inşallah canım bende ilk kez kullanıyrum heyecanla bekliyorum ama inşallah güzel haberler alırız bu arada adet günüm gelmeden test yapsam çıkarmı acaba 8 gün var ama birkaç gün daha bekleyip yapsam mı

yok cnmm hiiç telaş yapma kafanıda takma çok normal o lekeler eğer artarsa dru ararsın daha 2 ay bile olmadı sonuçta

Canım merak etme yani 2-3 ay normal olmayacaktır adetin meraklanma demişti dr.O lekelenmeler ondandır canım merak etme derim bende..Bu arada abdest namaz konusunda Naz cıma katılıyorum olmayacağı düşüncesindeyim...

ya kan tahlili sonucumda yok bebek diyo ama adetime 10 gün var acaba daha sonra mı belli olur ki.amaaan sinir oldum ya..

Canım ne kadar acelecisin adet geçmeden çok zor zaten daha 10 gün var diyrosun..Sakin ol inşallah Allahım vermiştir evladını hayırlısı ile..Ama daha çok erken be güzelim bu kadar erken bişiler hissetmende çok zor zaten... En azından adet gününü bekle derim..

inşallah canım bende ilk kez kullanıyrum heyecanla bekliyorum ama inşallah güzel haberler alırız bu arada adet günüm gelmeden test yapsam çıkarmı acaba 8 gün var ama birkaç gün daha bekleyip yapsam mı

canım ablam demişti bir doktor arkadası demıs saatlikte olsa kan testı gosterır diye ama ne derece doğru bılemem tabııı...

Canım ne kadar acelecisin adet geçmeden çok zor zaten daha 10 gün var diyrosun..Sakin ol inşallah Allahım vermiştir evladını hayırlısı ile..Ama daha çok erken be güzelim bu kadar erken bişiler hissetmende çok zor zaten... En azından adet gününü bekle derim..
napıyım ya çatladım gittim yaptırdım bu forumda çıkıyo dıye okudum ne bılıyım :D :D

napıyım ya çatladım gittim yaptırdım bu forumda çıkıyo dıye okudum ne bılıyım :D :D

Hamile olduğunuzu ne kadar erken öğrenirseniz, sizin için o kadar iyi. Bu nedenle adetiniz geciktiyse, vakit kaybetmeden hamilelik testi yaptırın. Hamileliğin oluşması ile birlikte bazı hormonlar salgılanmaya başlar. Bu hamileliğe özgü hormonlar biliyorsunuz ki, hamilelik süresince adet görmeyi engeller. Kanda ve idrarda bu hormonların tayini ile hamilelik teşhisi konabilir. Kanda bakılan hormon, henüz ortada bir adet gecikmesi olmasa bile hamileliği gösterebilir. İdrarda ise sıklıkla 7-10 günlük bir gecikmeden sonra hamilelik saptanabilir.

Piyasada satılan ve kendi kendinize uygulayabildiğiniz testlerin güvenilirliği laboratuardakilere oranla biraz daha düşük. Kendi kendinize yaptığınız test, negatif çıkarsa, doktoru bilgilendirin ve onun tavsiyelerine uyun.

canım bu yazıyı bır prof.sayfasından kopyaladımmm..

ya kan tahlili sonucumda yok bebek diyo ama adetime 10 gün var acaba daha sonra mı belli olur ki.amaaan sinir oldum ya..

İdrarla Ypılan Hamilelik Testi İlişkiden Ne Kadar Sonra Sonuç Verir?
İdrarla Yapılan Hamilelik Testi ilişkiden hemen sonraki bir kaç günlerde sonuç veremez. İdrarla Yapılan Hamilelik Testi doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar beklemek vedaha sonra test yapmak gerekir.
Bunun nedeni, İdrarda gebelik testi gebeliğe bağlı oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır. Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde veya yumurtlama günlerinde girilen ilişkiyle oluşabilir. Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime kadar ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 – 10 gün kadar sürer. Rahime yerleştikten sonra salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir. Hatta gebelik rahime yerleştikten sonra bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir. Bütün bunlardan dolayı kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonra gebelik oluşursa bu gebeliğe bağlı salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için ve yapılan idrar testinde pozitif çıkması için, neredeyse 15 gün kadar zaman geçmelidir. Bu da bir sonraki adet dönemine denk gelir, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana denk gelir. O yüzden gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır.

Ultrason İle Gebelik Tanısı
Adet bir hafta geciktiğinde vaginal ultrasonla gebelik kesesi görülebilir; karın bölgesinden bakılan ultrasonla görülebilmesi için gebeliğin en az 6 haftalık olması gerekir.Gebelik testinin pozitif çıkması vücutta gebelik varlığının kesin kanıtıdır ancak bu gebelik normal bir gebelik olmayabilir, rahim içinde yada dışındaolabilir. Gebeliğin rahim içinde olup olmadığı sadece ultrasonla saptanabilir, bunu idrar yada kandaki gebelik testleri belirleyemez.

slm kızlar. beni de alır mısınız aranıza. 6 mayıs da boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum ben de. bebeğim bizim için mucizeydi. ben vajinusms hastasıyım. tam yenmeye başlamıştık bu hastalığı hamile olduğumu öğrendim. vajinal ultrasyon muyene hepsi benim için işkenceydi resmen. o korku tekrar yerleşti bana. bi bebeğim olsun çok istiyorum ama aynı şeyleri yaşama korkusu herşeyi mahvediyo. ne yapacağım bilmiyorum desteğinize ihtiyacım var.:60:

slm kızlar. beni de alır mısınız aranıza. 6 mayıs da boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum ben de. bebeğim bizim için mucizeydi. ben vajinusms hastasıyım. tam yenmeye başlamıştık bu hastalığı hamile olduğumu öğrendim. vajinal ultrasyon muyene hepsi benim için işkenceydi resmen. o korku tekrar yerleşti bana. bi bebeğim olsun çok istiyorum ama aynı şeyleri yaşama korkusu herşeyi mahvediyo. ne yapacağım bilmiyorum desteğinize ihtiyacım var.:60:

bir bebek için herşeye katlanırım biliyomusun :43::43:

bu arada geçmiş olsun canım,umursamamaya calıssan daha kolay olur senin için bu hastalığı yenmek.düşünme vajinal ultrasonu falan.ben de çok korkuyodum ama kendini kasmayınca acımadığını anladım bu ay

teşekkür ederim canım. tam bitiyo iken yanlış doktorlar tekrar tetikledi. hastalığımı belirtmeme rağmen hiç anlayışlı değillerdi. ama bi daha o hataya düşüp o doktorlara gitmeyeceğim

Back