• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

bende ilişkiden iki saat önce türk kahvesini burdan okudum sonra nette baktım şu yazıyı buldum:

Bir fincan kahvenin hatırı sanıldığından daha büyük! Bol bol kahve içen erkekler daha kolay baba olabiliyor. Kafein, spermleri daha kaliteli ve hızlı hale getiriyor...
LONDRA - Bilim dünyasından gelen son haberlerden biri, erkeklerin bundan böyle daha fazla kahve içmesine yol açabilir. Araştırmadan çıkan sonuç şu: Kahve beyni uyarmakla kalmıyor, erkeklerin üreme kabiliyetini de destekliyor.
Brezilyalı uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, bol miktarda kafein tüketen erkeklerde spermlerin daha hızlı hareket ettiğini ortaya koydu.
Doktor Fabio Pasqualotto liderliğindeki araştırma ekibi, 750 erkek üzerinde sperm dayanıklılığı ve kalitesini ölçtü.
Kahve içen erkeklerde içmeyenlere oranla sperm dayanıklılığının daha yüksek olduğu anlaşıldı. Aynı araştırmada, sigara içme alışkanlığının ise sperm kalitesi üzerinde rol oynamadığı belirlendi.

Günlük beslenmelere dikkat edin. Dengeli ve düzenli beslenmeye çok özen gösterin. Süt içinde galaktose diye bir madde bulunmaktadır. Bu yumurtalama fonksiyonunu arttırmaktadır. Bol bol süt, yoğurt, enginar ve taze fasulye yiyin. Fazla kırmızı et ve yağlı yemekler yemeyin.

bende ilişkiden iki saat önce türk kahvesini burdan okudum sonra nette baktım şu yazıyı buldum:

Bir fincan kahvenin hatırı sanıldığından daha büyük! Bol bol kahve içen erkekler daha kolay baba olabiliyor. Kafein, spermleri daha kaliteli ve hızlı hale getiriyor...
LONDRA - Bilim dünyasından gelen son haberlerden biri, erkeklerin bundan böyle daha fazla kahve içmesine yol açabilir. Araştırmadan çıkan sonuç şu: Kahve beyni uyarmakla kalmıyor, erkeklerin üreme kabiliyetini de destekliyor.
Brezilyalı uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, bol miktarda kafein tüketen erkeklerde spermlerin daha hızlı hareket ettiğini ortaya koydu.
Doktor Fabio Pasqualotto liderliğindeki araştırma ekibi, 750 erkek üzerinde sperm dayanıklılığı ve kalitesini ölçtü.
Kahve içen erkeklerde içmeyenlere oranla sperm dayanıklılığının daha yüksek olduğu anlaşıldı. Aynı araştırmada, sigara içme alışkanlığının ise sperm kalitesi üzerinde rol oynamadığı belirlendi.
aaaa bunuda ilk defa duydum gerçekten:) korunmamamız bitsinde deneyelim:9:

ayyyyyyyyyyyyyyy canım çok heyecanlandım yaaaaaa:66::66::66::66::66::66:

ben bile heycanlandım burdan, çok dua ettim hadi hayırlısıı.. streste çok engelliyo diyolar.bugunde çalış bence,gebeliği hiç düşünmeden (düşünmemek elde değil farkındayım ama çalış hiç olmazsa)

hadi bakalımmm :45::45::45::45:

benimde bugün tam 14. günümm çalışçam ama geçen sefer geç döllenme olmuş o yüzden ben gün aşırı çalışıyorum bu ay çok çalışkanım anlıcagın :17::17::1:

Selam arkadaslar ben de cok kotu zamanlar yasayarak geldim araniza tekrar diyeyim..Kasim 17 de oglum 7. aya bastigi gun karnimda vefat etti kordon kanamasi dediler.Icimde olusan boslugu anlatamam iste o aciyla uye oldum buraya ve ogluma mektup yazip gonderdim burdan.Benim durumumda olan tum annelere Allah sabir versin ve Allah dusmanima dahi yasatmasin.Unutulmuyor ve unutulmayacak ta ama hayat devam ediyor,Simdi tekrar bebek istiyoruz esimle icimiz yana yana..gecen ay denedik olmadi..Zira benim regl dongulerim inanilmaz bozuk kizlar.40-45 gun arasi regl oluyorum yani bebegimi bana suni sanci vererek dogurttular dolayisi ile normal dogum yaptim ardindan 2-3 ay sonra ilk kez regl oldum.11 subatti 2. si 30 mart nisan pas gecti 11 mayis ta regl oldum simdi size sormak isterim acaba ben nasi hesapliicam yumurtlama gunumu oole 14 gunle 18 gunle olucak is degil test alsam hangi gunler yapicam o da belli degil walla naapicaami sasirdim..Dr. lar bu duzensiz regllerim icin testler yapti ama hormon bozuklugu kist gibi seeler mevcut degil stress hava degisimi falan diolar.Simdi ben nasi tekrar bebek sahibi olucam acaba fikri olan var mi? Aptalca sorduysam da kusura bakmayin lutfen

canım cok ama çok gecmıs olsun allah kımseye gostermesın ama sende demıssın hayat bır sekılde devam edıyor benımde gunlerım duzensız o yuzden arastırdım biraz 21 gunden kısa ıse 35 gunden uzun ıse yumurtlama olmuyormus bende 22 gunde bır oluyorum ama normal hesaplama bir dahakı planlanan adet donemınden 14 gun cıkarıyorsun o gunlerde gun asırı ılışkıye gırıosun bırde sunuda soyleyımm yumurtlama gununde çok akıntı oluyor gun boyu onada dıkkat et bakalım ne demek kusur olurmu hıc kımse annesının karnında ogrenmedı hamıle kalmadan once ben yumurtlama felan ne hıc bır sey bılmıyordum kı yaşadıkalrımız ıster ıstemezz ogretıyorr bı komsum var hamıle konsuyoruz hıc bır bılgısı yok benım yasadıklarımı yada burda okuduklarımı anlatınca kız sasırıyor bazılarmız sanslı ıste ne yapalım allah bızede nasip eder inşş..

ben bile heycanlandım burdan, çok dua ettim hadi hayırlısıı.. streste çok engelliyo diyolar.bugunde çalış bence,gebeliği hiç düşünmeden (düşünmemek elde değil farkındayım ama çalış hiç olmazsa)

hadi bakalımmm :45::45::45::45:

benimde bugün tam 14. günümm çalışçam ama geçen sefer geç döllenme olmuş o yüzden ben gün aşırı çalışıyorum bu ay çok çalışkanım anlıcagın :17::17::1:

aynen evet çok çalışacagız bende korunmayı bıraktım ve sanırım yumurtlama gunlerım ama bu hafta cok rahatsızım pek çalışamadım sanırım bir dahakı aya :))))

Hepimiz burda birer hattaq bazılarımız ikişer melek annesiyiz.. O acıyı her derecesini yaşadık burda hepimiz.. Allahım inşallah yavruna uzuuuuun ömürler verir sağlıkla onu kucağına alır bu kez evine getirir ve şenlenir yuvanız... Darısı bizim başımıza inşallah ....

Aminn... bana yeniden içimde hisetmeme nasip oldu hayırlsııyla kucağıma almakda nasip olur inşallahh ... dualarımın içinde herkese nasip olmasıda var inşallah kabul olur herkes yaşarr...

İdrarla Ypılan Hamilelik Testi İlişkiden Ne Kadar Sonra Sonuç Verir?
İdrarla Yapılan Hamilelik Testi ilişkiden hemen sonraki bir kaç günlerde sonuç veremez. İdrarla Yapılan Hamilelik Testi doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar beklemek vedaha sonra test yapmak gerekir.
Bunun nedeni, İdrarda gebelik testi gebeliğe bağlı oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır. Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde veya yumurtlama günlerinde girilen ilişkiyle oluşabilir. Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime kadar ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 – 10 gün kadar sürer. Rahime yerleştikten sonra salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir. Hatta gebelik rahime yerleştikten sonra bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir. Bütün bunlardan dolayı kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonra gebelik oluşursa bu gebeliğe bağlı salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için ve yapılan idrar testinde pozitif çıkması için, neredeyse 15 gün kadar zaman geçmelidir. Bu da bir sonraki adet dönemine denk gelir, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana denk gelir. O yüzden gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır.

Ultrason İle Gebelik Tanısı
Adet bir hafta geciktiğinde vaginal ultrasonla gebelik kesesi görülebilir; karın bölgesinden bakılan ultrasonla görülebilmesi için gebeliğin en az 6 haftalık olması gerekir.Gebelik testinin pozitif çıkması vücutta gebelik varlığının kesin kanıtıdır ancak bu gebelik normal bir gebelik olmayabilir, rahim içinde yada dışındaolabilir. Gebeliğin rahim içinde olup olmadığı sadece ultrasonla saptanabilir, bunu idrar yada kandaki gebelik testleri belirleyemez.

ya canım sana nasıl teşekkür etsem ki:) bunları bilmiyordum öğrenmiş oldum.ben yumurtlama gününde ilişkiye girdik.testi de 5 gün sonra falan yaptırdım o zaman imkanı yok kanda belli olmaz değil mi.ayy hadı inşaallah bu ay olurum.bebek sevmek büyütmek istiyorum..bir de burada hem işi olupta hemde bebeği olan var mı? şimdi benım haziranda atamalarım var.eşimden ayrı kalacağım büyük ihtimal hamile de kalırsam nasıl olur bilmiyorum.annemi çağırırım en kötü ihtimal diyorum ama.çok zor geliyo eşimden de ayrılmak.bir de diğer bi sorum hem işe koşturan hem bebeği olan nasıl yapıyo.yani küçük bebeğe kimler bakıyor kadın işteyken.hem yemeğe hem bebeğe hem kocaya nasıl yetişiliyo bu konuda neler yapılıyor merak edıyorum

aynen evet çok çalışacagız bende korunmayı bıraktım ve sanırım yumurtlama gunlerım ama bu hafta cok rahatsızım pek çalışamadım sanırım bir dahakı aya :))))

hiç belli olmaz bende 5 ay çok çalıştım 6. ay askıladım ama hamile kalmşım.. keşke yasasaydı minik yavrummm:59:

hiç belli olmaz bende 5 ay çok çalıştım 6. ay askıladım ama hamile kalmşım.. keşke yasasaydı minik yavrummm:59:
beklemek beklemek günler geçmiyo sanki değil mi? bi an önce hamile kalıp bi an önce bebeğini kucağına almak istiyor.ne güzel 3 ayım gitmişti tmm diyordum mıde bulantıalrım geçer rahatlarım ama olmadı.allah tekrar verir inşaallah sağlıklı çocukalr versin inşaallah

beklemek beklemek günler geçmiyo sanki değil mi? bi an önce hamile kalıp bi an önce bebeğini kucağına almak istiyor.ne güzel 3 ayım gitmişti tmm diyordum mıde bulantıalrım geçer rahatlarım ama olmadı.allah tekrar verir inşaallah sağlıklı çocukalr versin inşaallah

bende bulantılarım biter cinsiyette öğrenirim alışverişe başlarım diye sevinçli sevinçli dolanıyodum ortada

ben ilk gebeliğimde 7 denememde haile kaldı ve malesef 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı dr 3 ay korun dedi ama ben 2 ay kozrundum 3. ay denedım tutmadı ama şimdi 4+2 haileyim arkadaşlar bende ilk gebeliğmde halile kalan arkadaşlarım vardı onların karınlaı kocaman haziranda bebeklerini kucaklarına alacaklar bi aksılıkolmaz ıse hayırlısıyla bende ocak 19 2012 de alacagım bebegımı kuçağıma bence olivasyon testı alın cıftcızgıyı görünce 24-48 saat içerisinde çatlıyormuş ben oyle hamıle kaldım sımdı adetten tam 15 gün sonra yumurtluyorum ve yumutlarken anlarsınız yumurtalık yeri hafifsızlıyordu benım allah hayırlısıyla bende dahıl hersese bı an once bebeklerını kucagımıza almayı nasıp etsın amın

ne kadar koruncaksın naz?
cnm dr en az 6 ay dedi bana yani ağustos geçsin nasipse bırakırız korunmayı geçen senede böleydi eylülde başlamıştık çalışmalara kasımda hamile kalmıştım:(
ben ilk gebeliğimde 7 denememde haile kaldı ve malesef 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı dr 3 ay korun dedi ama ben 2 ay kozrundum 3. ay denedım tutmadı ama şimdi 4+2 haileyim arkadaşlar bende ilk gebeliğmde halile kalan arkadaşlarım vardı onların karınlaı kocaman haziranda bebeklerini kucaklarına alacaklar bi aksılıkolmaz ıse hayırlısıyla bende ocak 19 2012 de alacagım bebegımı kuçağıma bence olivasyon testı alın cıftcızgıyı görünce 24-48 saat içerisinde çatlıyormuş ben oyle hamıle kaldım sımdı adetten tam 15 gün sonra yumurtluyorum ve yumutlarken anlarsınız yumurtalık yeri hafifsızlıyordu benım allah hayırlısıyla bende dahıl hersese bı an once bebeklerını kucagımıza almayı nasıp etsın amın
amiiin cnmm işlhh
allah sanada sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin işlhh

2. denemende mi tuttuu?? hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inş arkadaşım geç olsun güç olmasın

Selam arkadaslar ben de cok kotu zamanlar yasayarak geldim araniza tekrar diyeyim..Kasim 17 de oglum 7. aya bastigi gun karnimda vefat etti kordon kanamasi dediler.Icimde olusan boslugu anlatamam iste o aciyla uye oldum buraya ve ogluma mektup yazip gonderdim burdan.Benim durumumda olan tum annelere Allah sabir versin ve Allah dusmanima dahi yasatmasin.Unutulmuyor ve unutulmayacak ta ama hayat devam ediyor,Simdi tekrar bebek istiyoruz esimle icimiz yana yana..gecen ay denedik olmadi..Zira benim regl dongulerim inanilmaz bozuk kizlar.40-45 gun arasi regl oluyorum yani bebegimi bana suni sanci vererek dogurttular dolayisi ile normal dogum yaptim ardindan 2-3 ay sonra ilk kez regl oldum.11 subatti 2. si 30 mart nisan pas gecti 11 mayis ta regl oldum simdi size sormak isterim acaba ben nasi hesapliicam yumurtlama gunumu oole 14 gunle 18 gunle olucak is degil test alsam hangi gunler yapicam o da belli degil walla naapicaami sasirdim..Dr. lar bu duzensiz regllerim icin testler yapti ama hormon bozuklugu kist gibi seeler mevcut degil stress hava degisimi falan diolar.Simdi ben nasi tekrar bebek sahibi olucam acaba fikri olan var mi? Aptalca sorduysam da kusura bakmayin lutfen

Canım öncelikle çok çok üzüldüm..Hem geçmiş olsun hemde başın sağolsun diyorum... Ayrıca aptalca soru ne demek burda herkes birbirinin acısını paylaşıyor herkes bilgilerini yaşadıklarını paylaşıyor asla böyle birşey düşünme derim...canım benim..Ateşini takip et derim ben öyle yapmıştım gerçektende o gün ateşin 2 derece artıyor.. Yani her sabah yatakdan kalkmadan ölç ateşini ovulasyın gününde 2 derece falan oynuyor.. İnşalah Allahım biran önce güzel haberler versin sana...:49::49:

Back