- 9 Ağustos 2016
- 10
- 12
- 33
Çünkü bu 3 günlük süreçte uykusunda veya emme düzeninde değişen bişey olmadı. Gazları ve kakasıda aynıydı. Belki daha uzun bir diyetle bi sonuç elde edilir belki alerjik bir durumu söz konusu değil. Sürekli hastanelere götürerek enfeksiyon kaptırmaktan korkuyorum. 1. Ay aşısından sonra huyu değişti ama farkedebildiğim o da var400 sayfanın hepsini okuyup inceledim nerdeyse:) cvbınız için teşekkür ederim. Oğlumda uzamış anne sütü sarılığı teşhisi var gerekli tüm tahliller yapıldıktan sonra hepsi temiz çıktı ve dr anne sütüne bağlı olduğunu söyledi. 3 gündür hem süt türevi hemde yumurta yemiyordum bu sabah peynir denedim. Ama bariz bi farklılık olacak mı bilemiyorum oğlumda.
D vitamini, sadece d vitamini eksikliğini önlemek için veriliyor. Hani olur da bebek güneşten yeterince faydalanamazsa anneden aldığı depo 4. ayda tukendiginde d vitamini eksikliği oluşmadan müdahale ediyorlar yani doktorlar. Bu bana çok komik geliyor artık. Ortada hiçbir şey yokken ilaç başlanıyor yani. Şimdi bu damlaların adı vitamin diye güveniyoruz ama iki riski var. Birincisi damlanin sıvı formunu oluşturmak için kullanılan kimyasallar ve katkı maddeleri var. O sıvıyı elde ettikten sonra d vitamini ekleniyor karışıma. Yani bebeğe 3 damla veriyorsunuz, atıyorum 1 damlası d vitamini iken kalan 2 damla hacimdeki kısım d vitamini dışında bir şeyler oluyor. Neler olduğunu bilmiyorum ama kimyasal olduklarını biliyorum. Bir diğeri bu vitamini normalde güneş ışığı gördükten sonra vücudun sentezlemesi gerekir. Laboratuvar ortamında üretilen sentetik vitamini vücudun algilamadigi ya da zararlı algilayabildigini okudum.Peki canınız çok tatlı çektiğinde ne yiyorsunuz bide o d vitaminini kafasındaki şey(şimdi adını hatırlayamadım) kapansın diye veriliyor biliyorum bize öyle dendi aksatmayın denmişti
Eski mesajlarimda okudunuz mu bilmiyorum, benim bebeğim de aşılardan sonra alerji geliştirdi. Her aşıda öncekinden beter olduk.Çünkü bu 3 günlük süreçte uykusunda veya emme düzeninde değişen bişey olmadı. Gazları ve kakasıda aynıydı. Belki daha uzun bir diyetle bi sonuç elde edilir belki alerjik bir durumu söz konusu değil. Sürekli hastanelere götürerek enfeksiyon kaptırmaktan korkuyorum. 1. Ay aşısından sonra huyu değişti ama farkedebildiğim o da var
Güneş Rize ye pek uğramıyor bide kış bebeği benim oğlanD vitamini, sadece d vitamini eksikliğini önlemek için veriliyor. Hani olur da bebek güneşten yeterince faydalanamazsa anneden aldığı depo 4. ayda tukendiginde d vitamini eksikliği oluşmadan müdahale ediyorlar yani doktorlar. Bu bana çok komik geliyor artık. Ortada hiçbir şey yokken ilaç başlanıyor yani. Şimdi bu damlaların adı vitamin diye güveniyoruz ama iki riski var. Birincisi damlanin sıvı formunu oluşturmak için kullanılan kimyasallar ve katkı maddeleri var. O sıvıyı elde ettikten sonra d vitamini ekleniyor karışıma. Yani bebeğe 3 damla veriyorsunuz, atıyorum 1 damlası d vitamini iken kalan 2 damla hacimdeki kısım d vitamini dışında bir şeyler oluyor. Neler olduğunu bilmiyorum ama kimyasal olduklarını biliyorum. Bir diğeri bu vitamini normalde güneş ışığı gördükten sonra vücudun sentezlemesi gerekir. Laboratuvar ortamında üretilen sentetik vitamini vücudun algilamadigi ya da zararlı algilayabildigini okudum.
Sonuç olarak bebeginizde d vitamini eksikliği oluşursa bıngıldağı geç kapanabilir. Bir de bıngıldağı zamanından önce kapanan ve beyin gelişimi sınırlanan bebekler var. Acaba d vitamini bu bebeklere nasıl etki yapıyor araştırmak gerek. Yani d vitamini hem erken hem geç kapanmayı mi önlüyor gerçekten?
İmkan buldukça bebeğinizi güneşe çıkarın. Bir on dakika ellerine güneş vursa o bile yeterli. Ben kışın bebeğimi sarıp sarmaladim kucağımda dışarı çıkardım 20 dakika kadar. Azıcık yüzünü açardım, azıcık ellerini. Gören belki deli derdi ama damlasiz zamanında kapandı bıngıldağı, kan değerleri normal ve hiç hasta olmadı dışarı çıkardığım zamanlarda. Bir de doğrudan gunes ışığı teması gerekiyordu sanırım emin değilim ama ben bebeğimi eve güneş vuran yere yatırdım kolunu bacağını açıp.
Tatlı ihtiyacım olduğunda suyla yapılmış un helvası yedim coook sonra akıl edip
Deterjan konusunda sizi dinledim ve bugun boron aldım elmayı da kesicem saçma olcak ama elmanın rengi fark eder mi alerjendeDeterjan konusunu atlamışım. Sizin bebeğiniz egzamalı olduğu için ciltten temas eden alerjenler çok önemli. Belki bebeğinizin süt dışında hiçbir şeye alerjisi yoktur da ciltteki tüm tepkiyi deterjana veriyordur. Az da kullansaniz yikadiginiz çamaşırı küçük kapalı bir alana asın, kapısını kapatın. Bir müddet sonra odaya girdiğinizde deterjan kokusunu çok rahat alırsınız. İşte bebeğinize bu hem koku hem de ciltten emilim şeklinde zarar veriyor. Herkese veriyor, her bebeğe veriyor ama hassasiyet duzeylerimiz farklı olduğu için ciltte tepkiyle göstermiyor kendini.
Sadepazar markası var, tamamen organik ürünler satan çok güvendiğim bir marka. İnternet sitesinden satış yapıyor, başka yerde var mı bilmiyorum, İstanbul'da satış mağazaları da var. Buradan deterjan alabilirsiniz. İçeriği muhtemelen çamaşır sodası sirke gibi doğal karışımlardır. Tabi organik olduğu için pahalı biraz. Ben sabunları ve cilde sürdüğüm yağları, baharatları da burdan alıyorum içim rahat. Bir de boron ve bormatik adında deterjanlar var, güvenilir olduklarını okudum ama başka araştırma yapmadım hakkında. Bimde, a101de satiliyormus. Afia markasının gimdes sertifikalı ürünleri var. Gimdes, helal sertifikası veren bir kuruluş. Gıdalarda hayvansal köken ve alkol araştırması yapmıyorlar sadece, insan sağlığına bilinen zararı olan hiçbir maddeye helal sertifikası vermiyorlar. Bu yüzden evde kendim yapana kadar deterjandan ekmeğe sadece gimdes sertifikalı ürünlere güvenirim. Ben deterjanı şimdilik afia marka kullanıyorum ama zararsız bile olsa parfüm kokusu beni rahatsız ediyor. Ki ben zararsız olduğunu düşünmüyorum. Sadece henüz bir zararı keşfedilmemiştir.
Elma yemeyin, alerjik. İki hafta kısa bir süre. Elma yerine marulla idare edin. Limon da kullanmayın tabi.
Deterjan gerçekten çok büyük bir adım. Sizi tebrik ederim.Deterjan konusunda sizi dinledim ve bugun boron aldım elmayı da kesicem saçma olcak ama elmanın rengi fark eder mi alerjende
Organik arpa denediniz mi? Şiddetle tavsiye ediyorum. https://www.underyasi.com/arpa-unu-10-kg-pmu35 ben bu siteden alıyorum. Üreticisi de Rizeli hatta :)Güneş Rize ye pek uğramıyor bide kış bebeği benim oğlanD vitaminini konusunda çok haklısınız gerçekten sanıldığı kadar faydası var mı Un helvasını bende düşündüm ama alerji testinde buğdaya hassasiyet çıktı o beni mahvetti diyebilirim
Deterjan gerçekten çok büyük bir adım. Sizi tebrik ederim.
Elma çok değişken ama bebekten bebeğe farklılık gösterir. Yaptığınız diyet yeterli geliyorsa elmayla kendinizi sıkmayın bence. Ben elma önerisini alintiladigim kullanıcı için yapmıştım. Ne yaptıysa bebeğinde ilerleme olmadığını söylediği için diyeti kısıtlamasını önerdim.
Meyveler konusunda genel kural, ne kadar olgunlasirsa alerji yapma ihtimali o kadar artar. Rengi ne kadar kirmiziysa alerji yapma ihtimali o kadar artar. Bu durumda sanırım yeşil elma daha güvenli. Ama doğrudan bebeğin kendisine vermek için yeşil elma uygun olmayabilir. Çünkü yetişkinleri bile rahatsız edebiliyor yeşil elma.
biz daha yolun çok başındayızOrganik arpa denediniz mi? Şiddetle tavsiye ediyorum. https://www.underyasi.com/arpa-unu-10-kg-pmu35 ben bu siteden alıyorum. Üreticisi de Rizeli hatta :)
D vitamini markası araştırın biraz. Ben denk gelmiştim bir yerde ama ayrıntı hatırlamıyorum. Instagramda @glutensizdunyacom hesabında gördüm muhtemelen. Sayfa sahibine soru da sorabilirsiniz, çok kibar bir hanım.
Merhaba. Süt diyeti süte en uzak besinle açılıyor. Peynir, kefir, yoğurt sıralaması ile diyet acmalısınız. Mesela benim bebeğim 8 aylıkken peynir yiyebiliyorduk ama yoğurdu bir yaşında yiyebilmeye başladık. Yoğurtla diyet açarsanız ve bebek tepki verirse peynirden de olabilirsiniz.Merhaba dün kontrolümüz vardı vücudundaki egzamaları yok denecek kadar azaldı yüzü daha kırmızı kırmızı tam gitmedi dr da şaşırdı vücudunun erken toplamasına çünkü nerdeyse iğne batıracak yer bile kalmamıştı neyse zaditen kullanıyorduk alerji ilacı dr 1 hafta ara vereceğiz çocuğun durumuna göre diyet açmaya başlıcaz dedi 3 gün 1 tatlı kaşığı yoğurt sorun çıkmazsa 3gün 1küp şeker büyüklüğünde peynir yine sorun çıkmazsa 3 gün 1/4 çay bardağı süt ile devam etcez sorun çıkmazsa 3 gün et 3gün balık şeklinde devam edeceğiz dedi inşallah sorunu çözeceğiz ancak 6 ay daha yumurta yasak dedi 6.ayda ek gıdaya ufak ufak başlarız dedi
Merhaba. İnternette basit bir araştırmayla bir kaç doktorun yazısına bakın, her tip alerjinin testlerde görünmediğini yazıyor hepsi. Özellikle bağırsakta tepki veren alerji testlerle tespit edilemiyor. Bir ihtimal bir yaşından sonra çıkabiliyor testte. Bunu yazanlar doktorsa teste bakıp belirtileri hiçe sayarak alerji yok diyen ve bir bebeğin hayatını tehlikeye atan insanlara nasıl doktor diyebiliriz bilmiyorum.Kizlar, iki ay bir haftalık kızım var, üç haftadır yeşil gürültülü sulu kaka yapiyor bazen kan oluyor. Meme de almamaya başladı o zamandan beri. Çok da kusuyor. Alerji şüphesiyle iki haftadır diyetteim ama değişiklik yok. Et yediğim günün ertesi bir gün uyumadi hala canı acıyor yavrumun. Bugün test sonuçlarını aldık. Kanda ige ve inek sütü, yumurta, buğday alerjisi çıkmadı. Alerji uzmanı da alerjisi yok diyeti boz dedi. Ama bu kadar sıkıntı niye olsun ki sebepsiz kakada kan olmaz ki üç hafta oldu birde. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
İnek sütü alerjisi olanlar için özel bi mama var canımMerhaba...
benim bebeğim 4 aylık ve inek sütü alerjisi var...3 yaşına kadar hiçbir süt ürününü yiyemeyecek..Bunu nerden anladık derseniz bebeğime mama verdikten 1 saat sonra kendimizi acilde buluyoruz. Kızım bayılana kadar kusuyor ve susuz kalıyor her seferinde serum bağlanıyor. 3. tecrübemizde artık nazlının sorununun inek sütü alerjisi olduğu kesinlik kazanmak üzere.Kakasını kanlı yapmaya başlaması en büyük bulguymuş...Ne yazık ki piyasadaki tüm mamalar inek sütü bazlı olduğundan çok fazla seçeneğimiz yok..Anne sütünü arttırmaya çalışıyorum.
Benim gibi bebeği inek sütü alerjisi olan anneler arıyorum, burada sorunlarımızı paylaşalım, bebeklerimizi nasıl beslediğimizi, besleyeceğimizi, nelerin alerji yaptığını, nasıl reaksiyonlarla karşılaştıklarını anlatalım. Eminim hepimize faydası olacaktır..
Tüm alerjik bebeklere sağlık ve annelerine sabır diliyorum.
Çok teşekkürler elinize sağlık ayrıntılı cevap için.Merhaba. İnternette basit bir araştırmayla bir kaç doktorun yazısına bakın, her tip alerjinin testlerde görünmediğini yazıyor hepsi. Özellikle bağırsakta tepki veren alerji testlerle tespit edilemiyor. Bir ihtimal bir yaşından sonra çıkabiliyor testte. Bunu yazanlar doktorsa teste bakıp belirtileri hiçe sayarak alerji yok diyen ve bir bebeğin hayatını tehlikeye atan insanlara nasıl doktor diyebiliriz bilmiyorum.
Benim bebeğimin alerjisi de sizin anlattiginiz belirtilerle bağırsakta tepki veriyor. İki farklı deri testi, bir ige testi yapıldı. Hepsi temiz çıktı. Fakat belirtiler alerji gösteriyor. Önceki sayfalarda yazmıştım hikayemizi. Araştırma hastanesinde bir çocuk alerji doçenti diyeti boz alerji yok dediği için bir akşam tereyağ yemiştim. Bebeğim sabaha kadar aglamisti. Doktorla durumu paylaştığımda aaa alerji dedi ve hemen rapor yazdı. Ne kadar acı, ne kadar komik. Madem hastanın test sonuçlarını yanlışlayan deneyimine bakıp teşhis koyabiliyor ve rapor çıkarıyorsunuz, o zaman nasıl sadece bir test sonucuna bakıp alerji yok diyebiliyorsunuz? Bir anneye diyeti anlatıp deneme süresi vermekten daha mı kolay minicik bebeği kan verme, sırtından kocaman bantı sökme acılarına mecbur etmek? Ben hiçbir doktora guvenmedim yaşadığımız olaydan sonra. Doktora gittim görüş aldım ama son kararı kendi araştırmalarımla verdim ve uyguladım.
Bebeginizde alerji olup olmadığını eliminasyon yöntemiyle belirleyebilirsiniz. Şüphelendiğiniz tüm gıdaları kesin. Bebek rahatladiginda şüpheli bir gıda yiyin. Bebek tepki verirse o gıda alerjiktir. Son on sayfada şüpheli gıdalar ve diyetle ilgili cok ayrıntılı yazdım, okuyabilirsiniz.
Bizde ikisi de var sütüm tazyikli geliyor , bazen önce sagip veriyorum ama memeye gelir gelmez ağlamaya başlıyor . Uykuluyken biraz alıyor. Bazen ayakta veriyorum. Veya emzik verip veriyorum öyle böyle deneyerek alıyor zar zor ama eskisi gibi emmiyor. Sadece tek göğsü emzirebiliyorum. Kilo alımı bir buçuk ay çok iyiydi o yüzden ilk başta dr suphelenmedi ama şuan vermiş de olabilir.Eklemeyi unutmuşum, bebeğinizin emerken başlayan sanciya verdiği tepkiyi meme reddi zannediyor olabilirsiniz. Süte geçen alerjenler bebek emmeye başladığı anda midesini rahatsız ediyor olabilir. Ya da emerken bağırsak hareketi otomatik olarak başladığı için karnındaki gazlar da hareket ederek bebeğe sancı verir. Bebek önce emerken kıvrılır, ıkınır, bacaklarını çırpar ve sanciya dayanamayıp memeyi bırakır ve sırtını geri atarak ağlar. Doyana kadar çok kez tekrar eder bu süreç. Bazen bebek emmeyle fiziksel rahatsızlığının pes peşe geldiğini farkeder ve rahatsızlık yaşayacağını bildiği için memeyi ağzına hiç almaz.
Bir ihtimal de annenin sütü çoktur ya da tazyikli akıyordur. Bebek bu durumda sütü yutmaya yetişemez ve emerken boğulma hissi yaşayıp sık sık emmeyi bırakır. Bu durum sürekli devam ettiğinde bir süre sonra bağırsakta geçici laktoz hassasiyeti başlar. Bu da alerjiyle karıştırılabilen bir durum. Ama siz kakada kan da gördüğünüz için alerji vardır diye düşünüyorum. Sütünüz çok mu? D defne1453
Silikon meme ucu denediniz mi?Merhaba benim bebeğimde de süt alerjisi var. Nerdeyse doğduğundan beri memeyi tutmuyor her emzirme ikimize de işkence gibi. Bunun haricinde belirti olarak yüzünde egzama gibi kızarıklık ve kakada mukus vardı. Şuanda 4 aylık 6 kg. 3 aylıkken doktor aptamil hipoalerjenik mama verdi ama oğlum içmedi. Şimdi aptamil pregomin verdi ama onu da içmiyor. Bugün de bebelac pepti junior deneyeceğiz ama onu da almayacağını düşünüyorum. Birine rapor çıkaracağız ama hiçbirini almıyor ki... memeyi tutsa onla idare edelim diyeceğim ama o da sıkıntılı. Ben bu çocuğu nasıl doyurabilirim sizce sizler bu mamaları nasıl veriyorsunuz bebeğinize bir yolu yok mudur. Bu arada ben süt ürünleri diyetine başladım ama daha bir etki göremedim.
Meme ucuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum 5 yaşında bir oğlum daha var ve onu 2 yıl boyunca emzirdim bir sorun yaşamadık. Yine de deneyeceğim silikon göğüs ucum var teşekkür ederim cevabınız içinSilikon meme ucu denediniz mi?