- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
Bebeğin memeyi reddetmesi nasıl gerçekleşiyor tam olarak? Ağzına hiç mi almıyor? Yoksa ağzına alıp sık sık bırakıyor ve ağlıyor mu? Doğduğundan beri bu halde mi?Meme ucuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum 5 yaşında bir oğlum daha var ve onu 2 yıl boyunca emzirdim bir sorun yaşamadık. Yine de deneyeceğim silikon göğüs ucum var teşekkür ederim cevabınız için
Alerjik bebeklerin en çok mide bağırsak sistemleri alerjiden etkileniyor. Emme sırasında bağırsak hareketliliği arttığı için var olan sancıları artıyor. Bebek bu sırada emerken asla sakin görünmez. Çırpınır, ıkınır, bacaklarını karnına çeker, daha büyük bebekler ayaklarını tutup çırpınır, başını memeye bastırarak kıvrılır. Sanciya dayanamayacak noktaya geldiğinde emmeyi bırakır ve ağlar. Bebeğiniz bunu yapıyorsa sorunu emme değil sancisidir. Diyete devam ettiğinizde sancısı zamanla azalır ve daha sakin emmeye başlar.
Memeyi hiç almıyorsa emdikten sonra sancilandigini anladığı için emmekten korkuyor olabilir. Ya da farketmediginiz reflusu olabilir, alerji refluyu tetikler ve bebek emdikten sonra daha rahatsız olur. Biberon aldığında bu ilişkiyi kolayca kuramıyor olabilir.
Bebeğiniz kusuyorsa, sık hıçkırıyorsa, ağzına sık sık mide sıvısı geliyor ve yüzünü eksitiyorsa, sık yutkunuyorsa reflusu olabilir. Bu durumda mümkün mertebe dik konumda emzirin, eğimli yatakta yatırın.
Benim bebeğim neocate mamayı kabul etmedi. Paketli gıdalara her zaman ön yargılı olduğum ve sütüm yettiği için çok üstüne düşmedim konunun. Doktorlar vanilya ve pekmez öneriyor mamayı tatlandirmak için. Lutfen bunları kullanmayın. Meyveler ve baharatlar alerjik.
Vanilya, doğal çubuk olmadıkça kullanmayın çünkü sıvı formdakiler alkolle işlem görüyor, toz formdakiler şeker nişasta ve yapay aroma içeriyor, sağlıklı bebekler için bile uygun değiller. Pekmezse milletimizin faydalı diye yıllardır sisirdigi bir balon. Karamelize üzüm suyu. Bir meyveyi sıkıp suyunu saatlerce kaynattıktan sonra sağlıklı olduğuna inanarak bebeğine veren kimseyi görmedim. Ama pekmezi sorgusuz veriyorlar minicik bebeklere. Diğer taraftan mamayı tatlandirmak için ille bir şey kullanmak gerekiyor. Bu durumda çok az soğuk sıkım keçiboynuzu özü deneyebilirsiniz. Alerjisi olmadığına emin olduktan sonra sürekli kullanabilirsiniz.
Son düzenleme: