Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Teşekkür ederim. Laktoz intolerans da aklıma geldi ama sutumun doğası konusunda emin değilim. Sanırım yağlı değil sulu bir sut. Bir de birkaç kere tıkanma problemi yaşadık ucu sut kabarcığı olduğu için. Sonunu kompres yapip sıkarak vermeye dikkat edeceğim. Bugün relaktaz damla aldim, biraz deneyip fark edecek mi diye gözlemlemek niyetindeyim.

Tekrar teşekkürler.

Sütünüzün doğası bebeğinizin doğasına uygun şekilleniyor. Süt ilkin sulu, bitmeye yakın çok yağlı akar. Herkeste hem sulu hem yağlı kısım bulunur anlayacağınız. Sütünüzün miktarı fazla değilse, doğru sırayla da emziriyorsaniz muhtemelen süt alerjisidir. Laktaz damla ise yarar da bizim yaşadıklarımızı yaşamazsınız umarım.

Dün geceden beri 3 kere laktaz damlası verdim, mahfoldu çocuk. Emdigi gibi yine yemyesil kaka yaptı, kustu bir de üzerine hic olmadığı kadar gaz sancısı oldu. Yüzündeki acıyı gördüm ysvrumun. Daha fazla laktaz damlasi verip denemeye devam etmeye isteğim yok.
Bugünden itibaren yumurta yemeyi de kesecegim, inşallah bununla birlikte düzelme olur.

Emzirmede doğru sıra nedir? Ben hepsini denedim gibi, sırayla verme, yeni emzirmede önce bir önce kaldığını yerden verme, ayni göğsü üst üste verme. Hepsini yaptım. Hangisi doğrusu onu yapayım.

Ben hikayenizden laktoz hassasiyeti olmadığını çıkardım fakat olsaydı bile yeşil kakanın düzelmesi zaman alırdı. Benim sütüm çok fazlaydı. Bebeğimin hep ön süt aldığını idrak ettiğimde önden sağıp emzirmeye başladım. 4 gün sonunda bebeğim daha sonra hiç görmeyeceğim sarı pütürlü kaka yapmıştı.

Doğru emzirme bir memeyi süt bitene kadar emzirmektir. Bebek 3 kez emip bir kez yutuyorsa süt bitmis, anlık üretiliyor demektir. Bu safhada bebek alacağı kadar yağlı sütü biriken sütten almış olur, daha fazla aynı memeyi emerse henüz doymamisken gereksiz yere yorulup strese girer. Bir taraftaki süt bittiğinde bebeğin hala emme isteği varsa diğer tarafı verin. Sonraki emzirmeye son emzirdiginiz taraftan başlayın. Bir de şu var ki bizim bebeklerimiz daima sancılı olduğu için daima stresli. Özellikle kendini ifade edemediği ilk aylarda her stresini sadece emerek atabilecegi için sürekli emmek isteyebilir. Bu da bizi bir kısır döngüye sokar. Bebek ihtiyacından fazla emdikce daha fazla alerjen alır sütten. Bu sebeple daha çok sancı çekip daha çok emmek ister. Bebeğin emme isteğini geri cevirmeme taraftarıyım fakat alerjinin zirve yaptığı zamanlarda emme sıklığını kontrol altına almamak hem anneyi hem bebeği yıpratıyor. Emzirme sıklığına müdahale etmek isterseniz bebeğiniz aranmaya başladığında gücünüz varsa daha çok ten teması sağlayın. Yanaklarını hafif hafif ritim tutar gibi öpün dudağınızı hiç çekmeden. Bir taraftan saçlarını ya da ellerinin üstünü oksayabilirsiniz. Yada yanınıza yatırıp emzirme pozisyonu alın, serçe parmağınızı tirnaginiz diline gelecek şekilde damağına kadar sokup emmesine izin verin. Benim bebeğim en kötü olduğumuz zamanların birinde bir iki ay kadar böyle uykuya daldı.

Diyeti çok katı yapmalısınız. Alerji türleri aşı içeriğine göre her ay değişiyor. İlk ay asilarindaki içerik genellikle süt alerjisi geliştirirken yumurta aşısı sonraki aşıların etkisiyle gelişiyor. Bebeginiz henüz çok küçük, yumurta alerjisi olması bana küçük bir ihtimal gibi geliyor. Muhtemelen sadece süt alerjisi var. Fakat ailenizde hayatının herhangi bir döneminde alerji, astım, gıda hassasiyeti yaşamış birileri varsa bebeğiniz şimdiden sütten başka besinlere de alerji geliştirmiş olabilir.

Sayfada eskiye dönük okuma yapmanizdan araştırmayı onemsediginizi anlıyorum. Size konuyla ilgili onerebilecegim en kapsamlı kitap Aidin Salih Gerçek Tıp kitabı. Alerji dahil tüm hastalıkların ciddi sebeplerinden biri toksisite. Konu çok uzun, siz eminim çok yorgun. Paylaşmaya, bilgi almaya, vermeye ihtiyaç duyarsanız daha fazlasını memnuniyetle yazarım. Kolaylıklar diliyorum.

Çok teşekkürler. Nasıl emzirmem gerektiğini soylemeniz bile yetti. Laktoza devam etsem fayda görür muyum bilemiyorum. İnsan kendini çok çaresiz hissediyor. Sut diyeti yapsam da kaka rengi normale dönmeyecek mi, yazdiklarinizdan öyle anladım. Ben sütü kesince isler normale dönecek diye ümit ediyorum.

Gerçekten beynim bulanmış durumda. Ne.yapacagimi bilmiyorum.

Hayır hayır doğru diyeti bulursanız kaka rengi normale dönecek. Bebeğiniz de tamamen normale dönebilir. Benim bebeğimde aşılardan sonra sürekli yeni alerji çıktığı için neye alerjisi olduğunu hiç tespit edemedim. Doğru diyeti yapamadığım için de kakası düzelmedi. Siz şimdilik çok katı süt diyeti yapın. Mesela sakizda bile süt ürünü olduğunu okudum, sakız bile cignemeyin. Dışarıdaki donerlerde süt, yoğurt kullanılıyormuş, bundan da uzak durun. Kuzu eti dışında et yemeyin. Ortalama on günde bebeğinizin rahatlaması lazım. Bir hafta sonunda hicbir hafifleme olmadığını düşünürseniz yumurta, kuruyemiş, tropikal meyveyi de kesin.

Anne sütü alan bebeklerde laktoz hassasiyetinin çok ender rastlanan bir durum olduğunu okudum. Sütünüz de fazla değilse geçici laktoz hassasiyeti bile yok gibi duruyor bebeğinizde. O yüzden laktaz damlasını bana kalırsa hiç vermeyin. Bağırsak florası içeren damlalar dışında gaz ilaçlarından da uzak durun. Bitkisel içerik adıyla zararsızmis gibi lanse edilenler hem alerjik bitkiler içerebilir hem içerikteki bitkisel kökenli maddeler sentetik üretiliyor olabilir. Bebeğimin ilk aylarında bio gaia damla kullaniyordum ben. Sadece yararlı bakteri içeriyor diye biliyordum ama sonradan ne kullandım ne daha fazla araştırma yaptım hakkında.

Kızlar merhaba.. kızım dün gece anaflaksi geçirdi o kadar korktuk ki ölüyor sandık.. allah kimsenin başına vermesin .. lütfen tanınızda adrenalin bulundurun biz hastaneye yakındık ama uzak olsak gitmişti çocuk.. o kadar hızlı oldu ki

Rabbim korumuş..
Nasil oldu nasil anladiniz.yurt dışında 2 adet aileler yanlarinda bulunduruyomus galiba zorunluymus.okula gidiyorsa cocuk bir tane de okula veriliyomus ilaç

Cok gecmis olsun

Çok geçmiş olsun. Hangi gıda sebep oldu acaba? Bebeğiniz kaç aylıktı?

Rabbim korumuş..
Nasil oldu nasil anladiniz.yurt dışında 2 adet aileler yanlarinda bulunduruyomus galiba zorunluymus.okula gidiyorsa cocuk bir tane de okula veriliyomus ilaç
Çok mantıklı bir uygulama gerçekten.. mercimek çorbası yedirdik ondan sonra dudağı çenesi ve gıdısı Şişmeye başladı zaten anlaşılmayacak gibi değil şişip solunum problemi yaşamaya başladım nefes almada güçlük çekti zaten şişlemeye başladığı gibi hemen apar topar hastaneye koştuk .. Allah beterinden şaklasın ...
Çok geçmiş olsun. Hangi gıda sebep oldu acaba? Bebeğiniz kaç aylıktı?
üstte yazdım canım teşekkür ederim.. 1 yaşında

Satilan hazir mama/sutlerin hepsi inek sutunden degil. Keci sutu bazli olan var,balik unu bazli olan da. Tabi fiyatlari yuksek. Keci sutune allerjisi yoksa golden goat markasini tavsiye ederim.Cok gecmis olsun.

Kırmızı mercimek riskli besinlerinden. Diğer bakliyatlari vermek için de biraz beklemenizi tavsiye ederim. Çorbada karabiber vardı ise o da şoka sokmuş olabilir. Allah tekrarından, beterinden korusun.

Selam tecrübeli anneler bana bir yol gösterseniz duacınız olurum. Bebeğim 47 günlük kilo almıyor. Kabızlığı gaz sancıları var. Dün bir büyük barsak inek sütü içtim sokakta satılanlardan. Bebeğim hiç durmadı çok ağladı. Yeşil kaka yaptı ilk kez süt alerjisi olabilir mi sizler nasıl öğrendiniz acaba.

Merhaba. Süt alerjisi olabilir. Emin olmak için 3 hafta süreyle tüm süt ürünlerini ve süt ürünü kullanılan kek, döner gibi besinleri kesmeniz gerekir. Bebek rahatlarsa alerjisi vardır.

Çokta çok he olsun canım çok üzüldüm ne tetiklediğini tespit edebildin mi Rabbim şifasını versin diyet de yapıyordun ben öyle hatırlıyorum

Çokta çok he olsun canım çok üzüldüm ne tetiklediğini tespit edebildin mi Rabbim şifasını versin diyet de yapıyordun ben öyle hatırlıyorum
Amin canım sağol mercimek çorbası ama içeriğindeki ne vere bilmiyorum ama tahminimce sarımsak vardı içinde o zarar vermiş olabilir .. çöm dikkatli olun..

Kırmızı mercimek riskli besinlerinden. Diğer bakliyatlari vermek için de biraz beklemenizi tavsiye ederim. Çorbada karabiber vardı ise o da şoka sokmuş olabilir. Allah tekrarından, beterinden korusun.
Daha önce de yemişti bir şey olmamıştı sanırım içindeki sarımsak zarar verdi baharat koymadım salça filan da Yok ayçiçek yağ mercimek havuç ve sarımsak vardı

Hanımlar merhaba, kk da böyle bir konu olduğunu bilmiyordum görünce çok sevindim. Benim kızımın laktoz intoleransı var. Ayrıca süt alerjisinden şüpheleniliyordu ama kakada kan bulunmadı. Çünkü ben inek sütü alerjisi olduğunu fark edince zaten süt ürünleri tüketmiyordum kaka tahlili o yüzden temiz çıktı muhtemelen. Doktorumuz peynir ile deneme yap demişti sonuç hüsran. Pişik yüzde hafif pütürler karın krampları ve mukus oldu. Kan vs olmayınca acaba sadece laktoz intoleransı mı var diye düşündüm. Sonra bolca fındık yedim 2-3 gün canım çok istemişti. Kaka da kılcak siyahımsı ipliksi şeyler vardı. Günde 2 kez kaka yapan cocuk gitti 4 günde zorla kaka yapan cocuk geldi. Hatta biz eşimle kaka pozisyonuna getirip zeytinyağı ile poposunu yağlayıp yaptırdık bi kaç kez çünkü sancıdan ağlıyordu. O zaman da köpüklü yapmıştı kakayı bayaa bayaa köpüklü Eğer ayıp olmazsa size bütün kakalarının fotoğrafını atsam tecrübeli anneler bi bakabilir misiniz? Kanlı olduğunu düşündüğüm kakayı da atacağım diğerlerini de. Ayrıca kakası felaket kötü kokuyor Sadece anne sütü alıyor ve sütümü sağınca sütüm çok yağlı benim bunu da not düşeyim. Beyaz taneli olan kakayı bugün yaptı sırayla attım. Neden beyaz tanecik var

Eklentiler

• 86136314-689F-4F8E-9328-A4C2EF7BFB1E.jpeg
    89,4 KB · Görüntüleme: 171
  • 22670F2B-D219-41A2-9284-72FC8C65A562.jpeg
    86,7 KB · Görüntüleme: 222
  • 06521749-49CF-4C60-8F14-A404E62D2855.jpeg
    76,1 KB · Görüntüleme: 179
  • C4F17F69-F4DE-4A96-886E-8984DA24B71D.jpeg
    92,4 KB · Görüntüleme: 179
  • 15815E5B-1ACD-4E1E-A4AF-DD7DA5C293C7.jpeg
    86,2 KB · Görüntüleme: 177
  • 02184A82-6D6F-4B41-A1D2-09A8076771BD.jpeg
    109,6 KB · Görüntüleme: 167
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…