Süt ve Çoklu Gıda Alerjisi Bilgi ve Paylaşım TopiğimizTopiğimiz

Peki büyük çocuğunda laktoz intoleransı yaşayan anneler yok mu?
Benim 9 yaşındaki oğlımda var 2 yıldır yurt dışından enzim getirtiyoruz. Gayet iyiydi. 2 aydır düzen bozuldu enzime rağmen sıkıntı yaşıyoruz. Süt ürünü olan hatta üretilen ketçap bile aşırı karın ağrısı ve gaz yapıyor.

Merhabalar bebeğim 5buçuk aylik sut ürünleri ve yumurta akı alerjimiz çıktı.Diyete baslayacagim Vegan ürünler tüketebiliyor muyuz bir de kakao bazı anneler sut alerjisinde yemiyormus fakat ürün içeriğinde sadece kakao yağı yazıyor kakao da alerji yapar mi onu soracaktım?

Merhaba, benim de bebeğim 4 aylık kanlı kaka mevcut. 1 aydır süt ürünleri diyeti yapıyorum geçmeyince et, yumurta, kuruyemiş, tahin, bal, domates gibi alerjenleri de kestim. Ama bugün yıne kanlı kaka oldu. Gaita Tahlıl yaptırdık doktor onerisiyle. Gizli kan cıktı ve eser miktarda reduktan madde çıktı. Doktorumuz bir gastroenterolojiye goturun dedi. Çoklu besin alerjisi olabileceğini söyledi. Aynı durumu yaşayan var mı?

Merhaba, benim de bebeğim 4 aylık kanlı kaka mevcut. 1 aydır süt ürünleri diyeti yapıyorum geçmeyince et, yumurta, kuruyemiş, tahin, bal, domates gibi alerjenleri de kestim. Ama bugün yıne kanlı kaka oldu. Gaita Tahlıl yaptırdık doktor onerisiyle. Gizli kan cıktı ve eser miktarda reduktan madde çıktı. Doktorumuz bir gastroenterolojiye goturun dedi. Çoklu besin alerjisi olabileceğini söyledi. Aynı durumu yaşayan var mı?
Gluten ekmek tüketiyor muydunuz bu surecde gerçi çok zaman olmuş ama gluten alerjiside olabilir

Hanımlar merhaba, umarım hala bu sitede aktif siniz dir. Bebeklerinizin besin ve süt alerjisi geçti mi? Geçti ise ne zaman geçti. Benim bebeğim de başta süte yoktu takım çok var bilmeden tahin pekmez yedim ondan sonra süte de alerjisi oldu. Şu an 7 aylık. BeIki keçi sütüne alerjisi yoktur diye düşündüm keçi sütünden kek yaptım. Çok az emdi sonra kustu. Şimdi de etmiyor. İnek sütünde karnı ağrıyordu keçi sütünü direkt kustu. Ne zaman geçecek çol yoruldum. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın

Hanımlar merhaba, umarım hala bu sitede aktif siniz dir. Bebeklerinizin besin ve süt alerjisi geçti mi? Geçti ise ne zaman geçti. Benim bebeğim de başta süte yoktu takım çok var bilmeden tahin pekmez yedim ondan sonra süte de alerjisi oldu. Şu an 7 aylık. BeIki keçi sütüne alerjisi yoktur diye düşündüm keçi sütünden kek yaptım. Çok az emdi sonra kustu. Şimdi de etmiyor. İnek sütünde karnı ağrıyordu keçi sütünü direkt kustu. Ne zaman geçecek çol yoruldum. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın
Bizim 10 aylık gibi geçti 12 ayda herşeyi yedi. Gece kaşıntı huzursuzluk yoksa diğer belirtilere çok takilmadim yedirdim. Tuvaleti hemen düzelmedi ama dediğim gibi kaşıntı huzursuzluk pişik yoksa yedirdim.

Merhaba bebeğim 3 aylık 1 aydır ne anne sütü alıyordu ne de mama kakasında da mukus vardı test yaptırdım alerji çıktı malesef benm sorum rota virüs aşısı yapıldı mj bebeklerinize

Merhaba bebeğim 3 aylık 1 aydır ne anne sütü alıyordu ne de mama kakasında da mukus vardı test yaptırdım alerji çıktı malesef benm sorum rota virüs aşısı yapıldı mj bebeklerinize
Bizim ilk rotadan sonra alerji çıktı. Doktor 2 dozu bize yaptırmadı ama bağırsakları etkilendiği için

Bizim 10 aylık gibi geçti 12 ayda herşeyi yedi. Gece kaşıntı huzursuzluk yoksa diğer belirtilere çok takilmadim yedirdim. Tuvaleti hemen düzelmedi ama dediğim gibi kaşıntı huzursuzluk pişik yoksa yedirdim.
Merhaba kakasında hala mukusluk var mı? Ara ara ishal gibi oluyor mu? Biz de 9 aylık olduk. Bu ay artık süt ürünlerine geçiş yapacağım ama endişeliyim

Merhaba kakasında hala mukusluk var mı? Ara ara ishal gibi oluyor mu? Biz de 9 aylık olduk. Bu ay artık süt ürünlerine geçiş yapacağım ama endişeliyim
Oğlum şuan 7 yaşında. Bizde mukus kilo kaybı pişik gece göz kaşıntısı herşeyden az az vardı emme reddi vs.
Birtek kuzu eti bulgur yesillik yiyince kakasi sari pütürlü oluyordu kabus gibiydi ama kakaya takilmadim dedigim gibi huzuru iyiyse veriyordum bende yiyordum huzurunu bozan seylerden kaciniyordum ben.

Doktorunuzla görüşün. O sizi yönlendirir zaten.

10 aylıkken siz neler yiyebildiniz. bebeğiniz neler yiyebildi?
Ben herşeyi yedim tahin susam ürünü hariç. Bebegimde gündüz menemen öğlen tel şehriye çorbası kıymalı akşam da yemekte ne varsa aralardada muzlu yoğurt verirdim. Biraz zayıf doğunca emme reddi olunca yemek yemesini abartmıştım ben şimdi de kilo almasın diye uğraşıyorum:))

Merhaba daha önce yazmıştım. Bebeğimin bagırsak tepkili alerjisi var. 8.aylıkken falan diyet açmaya başladık ve her şey çok iyiydi. Şuan 11 aylık ama son 15 gundur ara ara yeşil ishal mukus ve kan başladı. Enfeksiyon virus bakteri hiçbir şey yok. Sanırım alerji tetiklendi. Sizlerin bagırsakları ne zaman düzeldi? Tekrar süt ürünlerini tüketmeyi kestim şuan gozlemliyorum ama çok yoruldum.

X