- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
Günlük ne yiyorsaniz bir günlükle kaydedin. Süt, yoğurt, peynir, tereyağ, kaymak ve bunların zerresinin bulaştığı hiçbir şey yemeyin.Arkadaşlar merhaba .. benim kızım 1 yaşında süt alerjisi var. Ama süt ürünleri tüketmeme rağmen haşa kaşınıyor atopik dermatitte var. Yumurta ve kuruyemişte tüketmiyorum alerji içerikleri yüksek diye ama bir düzelme Yok maalese.. ne önerirsiniz başından geçen var mı? Sürekli kaşınıyor yavrum
çok dikkat ediyorum canım paketli gıda tüketmiyorum genelde hep sebze tüketiyorum ama Yok yok çocuk düzelmiyor bi türlüÇapraz reaksiyondan dana Eti ve tavuk dA etkilşyormuş birde o kadar hassasmış ki bu süt ürünleri içeren ilaçlar ekmekler bilmumum şeylere dikkat etmek gerekiyormuş etiketleri çok dikkatli okumak gerekiyormuş
İnan’ın süt giren hiç bir gıdayı tüketmiyorum. Paketli gıda asla yemiyorum dışarıda yemek bile yemiyorum düşünün. Yazdığınız listede sık tükettiğim h bir besin Yok ara da bir yiyorum o da patates havuç baklagil olanları.salça kullanıyorum egzama olduğu için tatlı biner salçası kullanıyorum baharat hiç kullanmıyorum.hurma tüketiyorum. Tek kaşıntı sorunumuz var ara da da kızarıyor ama anlayamıyorum inanın... aradım yazdıklarınızı ama bulamadımGünlük ne yiyorsaniz bir günlükle kaydedin. Süt, yoğurt, peynir, tereyağ, kaymak ve bunların zerresinin bulaştığı hiçbir şey yemeyin.
Baharat kullanmayın. Tarçın ve karabiber özellikle. Zeytinyağ dışındaki yağlar kuruyemiş yağı olduğu için tehlikeli. Kırmızı renkli meyve ve sebzeler, hatta tüm meyveler tehlikeli(benim bebeğim elma dışında hiçbir meyve yiyemez örneğin), kuruyemiş, mısır, aycekirdegi, pirinç, bakla, kereviz, patates, ıspanak, patlıcan, havuç kabuğu, susam, beyaz et, kırmızı et, baklagiller, büyük balıklar, (bazen küçük balıklar da tehlikeli olabilir) salça, gluten tehlikeli.
Bu saydiklarimdan düzenli olarak yediklerinizi yazabilir misiniz?
Önceki sayfalarda ağır metal detoksu hakkında ayrıntılı yazdım, inceleyip uygulayabilirsiniz, alerjiyi kesinlikle hafifletiyor.
Varsayalım ki bebeğinizin baklagil ve patatese alerjisi var. Bir besin, yemeyi kestikten ortalama bir hafta sonra sütten arınıyor. Bu süre 3 haftaya kadar uzayabilir. Siz bugün baklagil yeseniz, sütten bebeğe ortalama bir hafta boyunca geçemeye devam eder ve bir hafta bebeğiniz baklagile tepki verir. Baklagilin üzerinden bir hafta geçmeden patates yeseniz, bu sefer de bir hafta patatese tepki verir. Size göre iki haftada bir patates, ayda bir baklagil yiyorsunuzdur ama sütten sürekli alerjen geçiyordur. Ayrıca biber salçasında kullanılan biber kırmızı biber ve kırmızı olan tüm besinler yüksek riskli. Salcasiz pişirin yemekleri. Öyle tatsız tuzsuz olmuyor kesinlikle. Salça bana vazgeçilmez geliyordu ama mecburen vazgeçtim ve gerçekten çok sevdim salcasiz yemekleri de.İnan’ın süt giren hiç bir gıdayı tüketmiyorum. Paketli gıda asla yemiyorum dışarıda yemek bile yemiyorum düşünün. Yazdığınız listede sık tükettiğim h bir besin Yok ara da bir yiyorum o da patates havuç baklagil olanları.salça kullanıyorum egzama olduğu için tatlı biner salçası kullanıyorum baharat hiç kullanmıyorum.hurma tüketiyorum. Tek kaşıntı sorunumuz var ara da da kızarıyor ama anlayamıyorum inanın... aradım yazdıklarınızı ama bulamadım
Haklısınız sütten atılma süreleri uzun olduğu için bir türlü sorun yaratan gıdayı bulamıyorum ve egzama coştukça coşuyor .. İnan’ın size çok ama çok dua ederim .. fakülte bile düzgün ilgilenmedi denek gibi kullanıyorlar bizi .. yarından itibaren dediğiniz gibi besleneceğim bu 2 besin hariç başka bir şey kullanmayacağım dimi!Varsayalım ki bebeğinizin baklagil ve patatese alerjisi var. Bir besin, yemeyi kestikten ortalama bir hafta sonra sütten arınıyor. Bu süre 3 haftaya kadar uzayabilir. Siz bugün baklagil yeseniz, sütten bebeğe ortalama bir hafta boyunca geçemeye devam eder ve bir hafta bebeğiniz baklagile tepki verir. Baklagilin üzerinden bir hafta geçmeden patates yeseniz, bu sefer de bir hafta patatese tepki verir. Size göre iki haftada bir patates, ayda bir baklagil yiyorsunuzdur ama sütten sürekli alerjen geçiyordur. Ayrıca biber salçasında kullanılan biber kırmızı biber ve kırmızı olan tüm besinler yüksek riskli. Salcasiz pişirin yemekleri. Öyle tatsız tuzsuz olmuyor kesinlikle. Salça bana vazgeçilmez geliyordu ama mecburen vazgeçtim ve gerçekten çok sevdim salcasiz yemekleri de.
Sizin yapmanız gereken iki hafta süreyle çok çok az çeşitle beslenip bebeğin rahatlamasını beklemek. Rahatladiktan sonra en güvenilir besinden başlayarak ve her birini birer hafta deneyerek menunuze eklemelisiniz. Ancak böyle tespit edebilirsiniz alerjenleri.
Size önerim iki hafta boyunca salcasız pazı yemeği ve soğanla kavuracaginiz mantar yiyin. Ekmeği de kesin. Bebeginizde iyileşme olursa buradan yine haberleşelim, diyeti nasıl açabilirsiniz konuşalım.
Duaya ne çok ihtiyacımız var, çok teşekkür ederimHaklısınız sütten atılma süreleri uzun olduğu için bir türlü sorun yaratan gıdayı bulamıyorum ve egzama coştukça coşuyor .. İnan’ın size çok ama çok dua ederim .. fakülte bile düzgün ilgilenmedi denek gibi kullanıyorlar bizi .. yarından itibaren dediğiniz gibi besleneceğim bu 2 besin hariç başka bir şey kullanmayacağım dimi!
Ne kadar bilgilisiniz maşallahYukarıdaki mesajı sayfada hata alıp kaybetmistim ama nasıl olduysa yazdığım kadarı gönderilmiş şimdi farkettim. Eksik kısmı tamamlamış olayım. Sadece soğanı iri doğrayıp harlı ateşte kapağını kapatmadan kavurarak kahvaltılık yapabilirsiniz. Kısık ateşte kapağını kapatıp pisirince de çok lezzetli olur. Gözleme içine konur bizim orda. İki hafta idare edin. Bir tane bile yiyebileceğiniz besin olsa bir kaç çeşit yemek daha girecek hayatınıza. O zaman isterseniz yine tarif de veririm.
Ve evet başka hiçbir şey yemeyin. Zeytin, pişmiş soğan, mantar, pazı. Bir de karbonatlı suda bekletip marul yiyebilirsiniz. Bekletmezseniz üzerindeki zirai kalıntılar alerjiyi azdırır.
Ayrıca seramik, granit, teflon, alüminyum tencere tava kullanmayın. Alüminyum folyo kullanmayın. Bunlar da alerjiyi azdiriyor. Sizinki egzama olduğu için deterjan ayrıca önem taşıyor. Minimum deterjan, parfüm kullanın. Bebe yağı, şampuan, sabun kullanmayın bebeğinize. Vücudunu duru suyla yıkayın. Başını sadece haftada bir karbonatlı suyla ya da doğal sabunla yıkayın. Nemlendirici surmeniz gerekirse küçük bir alanda zeytinyağı deneyip sürekli kullanabilirsiniz. Daha önceki sayfalarda deterjan alternatiflerini çok uzun yazmıştım, bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Vazelin bir petrol ürünü, kullanmayın, doğal yağlar sürün sadece. Zeytinyağı ve çörekotu otu yağı ağır metal detoksunda değerli yağlar, bu ikisini kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı yarı donmuş formda ise doğaldır, değilse kullanmayın dikkat edin.Ne kadar bilgilisiniz maşallahböyle uğraşıp yazıyorsunuz ya allah binlerce kez razı olsun sizden .. pazı yerine kara lahana yiyebilir miyim? Meğer bilmediğim ne çok sy varmış.. Çelik kullanacağım bu süreç boyunca.. vücudunu saf vazelin ile nemlendiriyorum bazen Hindistan cevizi yağı bazen zeytinyağı bunları kullanıyorum.. kıyafetlerini sıvı deterjan ile yıkıyorum az kullanıyorum çok az. Soğan aşı derler bizim burada çok güzelde süt yapar :) dediklerinizi tek tek uygulayacağım. meyve olarak elma yiyebilir miyim ?
Çamaşır deterjanı için minoris duydum bilginiz var mı bilmiyorum. Onun da içeriği gayet doğalmış. Mantarlı soğan marul ve pazı dışında herhangi bir şey yemeyecek miyimDeterjan konusunu atlamışım. Sizin bebeğiniz egzamalı olduğu için ciltten temas eden alerjenler çok önemli. Belki bebeğinizin süt dışında hiçbir şeye alerjisi yoktur da ciltteki tüm tepkiyi deterjana veriyordur. Az da kullansaniz yikadiginiz çamaşırı küçük kapalı bir alana asın, kapısını kapatın. Bir müddet sonra odaya girdiğinizde deterjan kokusunu çok rahat alırsınız. İşte bebeğinize bu hem koku hem de ciltten emilim şeklinde zarar veriyor. Herkese veriyor, her bebeğe veriyor ama hassasiyet duzeylerimiz farklı olduğu için ciltte tepkiyle göstermiyor kendini.
Sadepazar markası var, tamamen organik ürünler satan çok güvendiğim bir marka. İnternet sitesinden satış yapıyor, başka yerde var mı bilmiyorum, İstanbul'da satış mağazaları da var. Buradan deterjan alabilirsiniz. İçeriği muhtemelen çamaşır sodası sirke gibi doğal karışımlardır. Tabi organik olduğu için pahalı biraz. Ben sabunları ve cilde sürdüğüm yağları, baharatları da burdan alıyorum içim rahat. Bir de boron ve bormatik adında deterjanlar var, güvenilir olduklarını okudum ama başka araştırma yapmadım hakkında. Bimde, a101de satiliyormus. Afia markasının gimdes sertifikalı ürünleri var. Gimdes, helal sertifikası veren bir kuruluş. Gıdalarda hayvansal köken ve alkol araştırması yapmıyorlar sadece, insan sağlığına bilinen zararı olan hiçbir maddeye helal sertifikası vermiyorlar. Bu yüzden evde kendim yapana kadar deterjandan ekmeğe sadece gimdes sertifikalı ürünlere güvenirim. Ben deterjanı şimdilik afia marka kullanıyorum ama zararsız bile olsa parfüm kokusu beni rahatsız ediyor. Ki ben zararsız olduğunu düşünmüyorum. Sadece henüz bir zararı keşfedilmemiştir.
Elma yemeyin, alerjik. İki hafta kısa bir süre. Elma yerine marulla idare edin. Limon da kullanmayın tabi.
Siz hangi d vitaminini kullanıyorsunuzTeşekkür ederim. Vazelin bir petrol ürünü, kullanmayın, doğal yağlar sürün sadece. Zeytinyağı ve çörekotu otu yağı ağır metal detoksunda değerli yağlar, bu ikisini kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı yarı donmuş formda ise doğaldır, değilse kullanmayın dikkat edin.
Karalahana ile mor lahana aynı şey mi emin değilim. Sanırım mor lahana, kara lahana yapraklarının göbek kısmı. Eğer öyleyse renginden dolayı riskli besinler grubundadır.
Çok kısa bir süre sağlık ocağının verdiği bir damla kullandım, markasını hatırlamıyorum. Sonra doğal olmayan her şey gibi onu da bıraktım. Bebeğimin kan değerleri normal.Siz hangi d vitaminini kullanıyorsunuz
Peki canınız çok tatlı çektiğinde ne yiyorsunuz bide o d vitaminini kafasındaki şey(şimdi adını hatırlayamadım) kapansın diye veriliyor biliyorum bize öyle dendi aksatmayın denmiştiÇok kısa bir süre sağlık ocağının verdiği bir damla kullandım, markasını hatırlamıyorum. Sonra doğal olmayan her şey gibi onu da bıraktım. Bebeğimin kan değerleri normal.
Bıngıldak'tı o :)Peki canınız çok tatlı çektiğinde ne yiyorsunuz bide o d vitaminini kafasındaki şey(şimdi adını hatırlayamadım) kapansın diye veriliyor biliyorum bize öyle dendi aksatmayın denmişti
Bıngıldak'tı o :)
Bana sormadiniz ama cvp vermek istedim.ben hurma yedim çok tatlı istedigimde
Çikolata aşıgı biri olarak cok iyi anliyorum sizihurma iyi fikirmiş teşekkür ederim çikolata isteği bastı beni
Herşey sağlık içinÇikolata aşıgı biri olarak cok iyi anliyorum sizi
Bi zaman sonra alışıyor ama insan gercekten ( bu inandici gelmiyor biliyorum ama gercek)
400 sayfanın hepsini okuyup inceledim nerdeyse:) cvbınız için teşekkür ederim. Oğlumda uzamış anne sütü sarılığı teşhisi var gerekli tüm tahliller yapıldıktan sonra hepsi temiz çıktı ve dr anne sütüne bağlı olduğunu söyledi. 3 gündür hem süt türevi hemde yumurta yemiyordum bu sabah peynir denedim. Ama bariz bi farklılık olacak mı bilemiyorum oğlumda.Merhaba. Kakada mukus var. Rota gibi başka bir hastalık gecirmiyorsa alerjik bir belirti mukus. Bağırsağın iç yüzeyi mukusla kaplı. Yediğiniz bir şey bebeğinizin bağırsağının iç yüzeyini aşındırıyor ve mukus tabaka da böylece kakaya karışıyor. Diyet yapmazsanız ya da daha çok alerjik tepki vereceği bir başka yiyecek yerseniz bağırsak daha çok aşınarak kanamaya başlar. Bu durumda kakada nokta, ip şeklinde yada kanlı mukus görüntüsünde kahve-siyah kan görürsünüz. Nadiren parlak kırmızı renkte olabilir. Telaş yapılacak acil bir durum değil. Sadece ne yediginize çok dikkat edip kanamaya neyin sebep olduğunu, zaman zaman artıp azaliyorsa mukusu neyin artırdığını tespit edebilmesiniz. Bunun için de şüpheli besinleri aynı gün yememelisiniz. Örneğin peynir yiyorsaniz başka hiçbir süt ürünü tuketmeden sadece peynir yiyerek kakayı gozlemlemelisiniz. Bazı bebekler bir, hatta iki hafta sonra bile tepki verebiliyor besine. Şimdilik kendinizi uzun deneme süreleri belirleyerek yıpratmayın. Başlangıçta 3 gün deneyin. Baktınız yol alamıyorsunuz bir hafta deneyin her besini. Daha önceki sayfalarda şüpheli besinlerle ilgili çok uzun ve ayrıntılı yazmıştım, inceleyebilirsiniz isterseniz.
LeylaKaya