- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
Bebeğin memeyi reddetmesi nasıl gerçekleşiyor tam olarak? Ağzına hiç mi almıyor? Yoksa ağzına alıp sık sık bırakıyor ve ağlıyor mu? Doğduğundan beri bu halde mi?Meme ucuyla ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum 5 yaşında bir oğlum daha var ve onu 2 yıl boyunca emzirdim bir sorun yaşamadık. Yine de deneyeceğim silikon göğüs ucum var teşekkür ederim cevabınız için
Canım çok geçmiş olsun öncelikle o dönemlerde meme reddi çok oluyor zaten süt alerjisi olan bütün bebeklerde meme reddi bir numara . Benim bebeğim de de süt alerjisi var ben meme reddi olduğu dönem gezerek emziriyordum ya da boynuma kolye takıyordum onun dikkatini çekebilecek öyle tutuyordum Onu gögsümde yoksa kaçıyor. Gögsünüze yaklaştığı zaman onunla konuşup konuşma arasında verebilirsiniz emzik alıyorsa emziği çıkartıp bir süre sonra kendi göğsünüzü vermeyi deneyebilirsiniz sessiz sakin karanlık ortamda ben banyoda emziriyordum mesela öyle de emzire bilirsiniz. MaMa içinde ben mamayı yemeklerini katıyorum örneğin çorba yaptıysam çorbanın içine katıyorum muhallebi yaptıysan muhallebinin içine katıp pekmezi ile tatlandırır yorum organik pekmez ile. vanilya şurubu ile de tatlandırır bilirsiniz ama ben hiç denemedim. Benim kızım da direk biberonda çalkalayıp verince içmiyor böyle bir şeyle karıştırıyorum öyle. Bizim mamamız neocateMerhaba benim bebeğimde de süt alerjisi var. Nerdeyse doğduğundan beri memeyi tutmuyor her emzirme ikimize de işkence gibi. Bunun haricinde belirti olarak yüzünde egzama gibi kızarıklık ve kakada mukus vardı. Şuanda 4 aylık 6 kg. 3 aylıkken doktor aptamil hipoalerjenik mama verdi ama oğlum içmedi. Şimdi aptamil pregomin verdi ama onu da içmiyor. Bugün de bebelac pepti junior deneyeceğiz ama onu da almayacağını düşünüyorum. Birine rapor çıkaracağız ama hiçbirini almıyor ki... memeyi tutsa onla idare edelim diyeceğim ama o da sıkıntılı. Ben bu çocuğu nasıl doyurabilirim sizce sizler bu mamaları nasıl veriyorsunuz bebeğinize bir yolu yok mudur. Bu arada ben süt ürünleri diyetine başladım ama daha bir etki göremedim.
Çok Teşekkür ederim uzunca cevapladığınız için. Meme pozisyonuna geçince bile ağlıyor zorla ayakta yada yürüyerek falan tutturuyorum yine de sürekli emmiyor. Memeden çekince de ağlıyor verince de ağlıyor. Bu durum yaklaşık 4 aydır böyle maalesef. Kusma ya da reflü sorunu yok hiç kusmaz.son 1 aydır emzirirken beyaz gürültü veya kolik müziği açıyorum birazcık emiyor ama yine zorla. Bugün de zorluk çıkardı ve şuanda aç bir şekilde uyudu ne mama aldı ne de meme.anlamıyorum yani bir çocuk aç olur ve nasıl karnını doyurmaz. Organik keçi boynuzu özü almayı düşünüyorum mamaya eklemek için 1-2 damla kadar.bebelac pepti junior aldık onun tadı bi derece daha iyi diğerlerine göre inşallah arada alır da ikimiz de rahat ederiz. Süt ürünleri diyeti çok zormuş psikolojisi bozuluyor insanın. Çok düşkün değilimdir yeme içmeye ama zaten bebek durmadığı için yemek yiyecek fırsatım olmuyordu ayaküstü peynir ekmek ya da kuruyemiş yiyordum şimdi onları da çıkarınca aç gezer oldumBebeğin memeyi reddetmesi nasıl gerçekleşiyor tam olarak? Ağzına hiç mi almıyor? Yoksa ağzına alıp sık sık bırakıyor ve ağlıyor mu? Doğduğundan beri bu halde mi?
Alerjik bebeklerin en çok mide bağırsak sistemleri alerjiden etkileniyor. Emme sırasında bağırsak hareketliliği arttığı için var olan sancıları artıyor. Bebek bu sırada emerken asla sakin görünmez. Çırpınır, ıkınır, bacaklarını karnına çeker, daha büyük bebekler ayaklarını tutup çırpınır, başını memeye bastırarak kıvrılır. Sanciya dayanamayacak noktaya geldiğinde emmeyi bırakır ve ağlar. Bebeğiniz bunu yapıyorsa sorunu emme değil sancisidir. Diyete devam ettiğinizde sancısı zamanla azalır ve daha sakin emmeye başlar.
Memeyi hiç almıyorsa emdikten sonra sancilandigini anladığı için emmekten korkuyor olabilir. Ya da farketmediginiz reflusu olabilir, alerji refluyu tetikler ve bebek emdikten sonra daha rahatsız olur. Biberon aldığında bu ilişkiyi kolayca kuramıyor olabilir.
Bebeğiniz kusuyorsa, sık hıçkırıyorsa, ağzına sık sık mide sıvısı geliyor ve yüzünü eksitiyorsa, sık yutkunuyorsa reflusu olabilir. Bu durumda mümkün mertebe dik konumda emzirin, eğimli yatakta yatırın.
Benim bebeğim neocate mamayı kabul etmedi. Paketli gıdalara her zaman ön yargılı olduğum ve sütüm yettiği için çok üstüne düşmedim konunun. Doktorlar vanilya ve pekmez öneriyor mamayı tatlandirmak için. Lutfen bunları kullanmayın. Meyveler ve baharatlar alerjik.
Vanilya, doğal çubuk olmadıkça kullanmayın çünkü sıvı formdakiler alkolle işlem görüyor, toz formdakiler şeker nişasta ve yapay aroma içeriyor, sağlıklı bebekler için bile uygun değiller. Pekmezse milletimizin faydalı diye yıllardır sisirdigi bir balon. Karamelize üzüm suyu. Bir meyveyi sıkıp suyunu saatlerce kaynattıktan sonra sağlıklı olduğuna inanarak bebeğine veren kimseyi görmedim. Ama pekmezi sorgusuz veriyorlar minicik bebeklere. Diğer taraftan mamayı tatlandirmak için ille bir şey kullanmak gerekiyor. Bu durumda çok az soğuk sıkım keçiboynuzu özü deneyebilirsiniz. Alerjisi olmadığına emin olduktan sonra sürekli kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim inşallah siz kurtulmuşsunuzdur bu dertten.Benimde alerji belirtisi olarak şüphelendiğim ilk durum meme reddiydi zaten. Hergün geçer diye bekliyorum ama 4 aydır bu durumda savaşarak emziriyorum. Ek gıdaya geçmeye daha 2 ay var ondan sonra koyabilirim yiyeceklerine. Emzirirken zaten sessiz kimsenin olmadığı bir odaya geçiyorum gezerek emziriyorum falan ama yok olmuyor. Bu kadar güzel bir duygunun bu kadar işkenceye dönüşeceği hiç aklıma gelmezdi tadını çıkaramıyoruz inanın. Zaten emse bence mamaya da gerek kalmayacak bir şekilde idare ederiz ek gıdaya kadar ama emmiyor yaramaz.siz diyeti ne kadar uyguladınız acaba etkisini ne kadar sürede belli olur ?Canım çok geçmiş olsun öncelikle o dönemlerde meme reddi çok oluyor zaten süt alerjisi olan bütün bebeklerde meme reddi bir numara . Benim bebeğim de de süt alerjisi var ben meme reddi olduğu dönem gezerek emziriyordum ya da boynuma kolye takıyordum onun dikkatini çekebilecek öyle tutuyordum Onu gögsümde yoksa kaçıyor. Gögsünüze yaklaştığı zaman onunla konuşup konuşma arasında verebilirsiniz emzik alıyorsa emziği çıkartıp bir süre sonra kendi göğsünüzü vermeyi deneyebilirsiniz sessiz sakin karanlık ortamda ben banyoda emziriyordum mesela öyle de emzire bilirsiniz. MaMa içinde ben mamayı yemeklerini katıyorum örneğin çorba yaptıysam çorbanın içine katıyorum muhallebi yaptıysan muhallebinin içine katıp pekmezi ile tatlandırır yorum organik pekmez ile. vanilya şurubu ile de tatlandırır bilirsiniz ama ben hiç denemedim. Benim kızım da direk biberonda çalkalayıp verince içmiyor böyle bir şeyle karıştırıyorum öyle. Bizim mamamız neocate
Ah yavrum. Memeyi verince de çekince de ağlıyorsa sancısı vardır mutlaka. Emerek yakınlık kurmak, stresini atmak istiyor ama aynı zamanda emdikce sancilaniyor. Sabredin, diyete sadık kalın, 3 hafta sonunda sütünüz tamamen temizlenir ve bebeğiniz rahatlar. Süreç evet çok zor ama alerji zamanla hafifledigi için diyetten bunaldiginizda yeni bir gıda ekleme zamanı da gelmiş oluyor diyete. Bebeğinizin her 3 ayda bağırsak florası gelişecek, her 3 ayda alerji hafifleyecek. Yalnız bu süreçte kullanacağınız her ilaç, aşı, deterjan ya alerjinin ömrünü uzatacak ya şiddetini artıracak, buna çok dikkat etmeniz lazım. Ayrıntıları çocuk alerji profesörü Alişan Yıldıran'ın web sitesinden okuyun mutlaka.Çok Teşekkür ederim uzunca cevapladığınız için. Meme pozisyonuna geçince bile ağlıyor zorla ayakta yada yürüyerek falan tutturuyorum yine de sürekli emmiyor. Memeden çekince de ağlıyor verince de ağlıyor. Bu durum yaklaşık 4 aydır böyle maalesef. Kusma ya da reflü sorunu yok hiç kusmaz.son 1 aydır emzirirken beyaz gürültü veya kolik müziği açıyorum birazcık emiyor ama yine zorla. Bugün de zorluk çıkardı ve şuanda aç bir şekilde uyudu ne mama aldı ne de meme.anlamıyorum yani bir çocuk aç olur ve nasıl karnını doyurmaz. Organik keçi boynuzu özü almayı düşünüyorum mamaya eklemek için 1-2 damla kadar.bebelac pepti junior aldık onun tadı bi derece daha iyi diğerlerine göre inşallah arada alır da ikimiz de rahat ederiz. Süt ürünleri diyeti çok zormuş psikolojisi bozuluyor insanın. Çok düşkün değilimdir yeme içmeye ama zaten bebek durmadığı için yemek yiyecek fırsatım olmuyordu ayaküstü peynir ekmek ya da kuruyemiş yiyordum şimdi onları da çıkarınca aç gezer oldumne zamana kadar diyet yapmak gerekiyor acaba umudum 9 aylık olunca falan geçmesi sizde ne kadar süre sonra şikayetler azalmıştı ?
Ben 2 aydır uyguluyorum süt diyetini ama düzelmiyor .. başka şeylere de alerjisi var ve bulunamıyorTeşekkür ederim inşallah siz kurtulmuşsunuzdur bu dertten.Benimde alerji belirtisi olarak şüphelendiğim ilk durum meme reddiydi zaten. Hergün geçer diye bekliyorum ama 4 aydır bu durumda savaşarak emziriyorum. Ek gıdaya geçmeye daha 2 ay var ondan sonra koyabilirim yiyeceklerine. Emzirirken zaten sessiz kimsenin olmadığı bir odaya geçiyorum gezerek emziriyorum falan ama yok olmuyor. Bu kadar güzel bir duygunun bu kadar işkenceye dönüşeceği hiç aklıma gelmezdi tadını çıkaramıyoruz inanın. Zaten emse bence mamaya da gerek kalmayacak bir şekilde idare ederiz ek gıdaya kadar ama emmiyor yaramaz.siz diyeti ne kadar uyguladınız acaba etkisini ne kadar sürede belli olur ?
Cok gecmis olsun..4haftadır süt ve ürünleri dana Eti yumurta ve yumurtalı gıdalar tavuk Eti kuruyemiş balık buğday ve türevleri domates paketli gıdalar yaklaşık 3haftadır baharat sarımsak salça yaklaşık 2haftadır sıvıyağ tüketmiyorum ama egzamalarımız da pek bi gerileme Yok kortizonlu krem ve alerji ilacını bırakınca sarbaşs oluyor yaklaşık 1 haftadır havuç gıbı renkli meyve ve sebzeleri bıraktım yine bi hareket Yok ve bugünden itibaren patates ve beyaz lahana haşlamasıyla aşırı katı diyetime start verdim zeytin den biraz şüpheli olduğum için zeytin patates le başlamadım bide alerjinin başlarından beri beyaz lahana tüketmediğimden daha güvenli buldum bu arada normal çay içiyorum maden suyu bi de ıhlamur tüketiyorum rezene içerdim sütüm artsın diye onu bile 1. Haftadıt içmiyorum şuan mama alfamino kullanıyoruz dr deneme amaçlı vermişti neocate mama ile aynıymış bitince neocate mamaya başlıcaz internette prof dr Ömer kalaycı nın egzama hakkında videosunu izledim 3günde bebekte rahatlama olur Muş alerjen gıdayı kestiğinde bebekten bebeğe değişir bu süre 2haftayı bulur dedi kusma falan. Yoksa 9aylık olunca genelde kendilinden geçer dedi falan çok güzel konuştu moral açısından
Merhaba. Y Yengec anasi gibi benim bebeğimde de patates alerjisi vardı. Araştırırken patatesin bir çok bebeğe alerji yaptığını da okumuştum. Mantar deneseniz? Mantar hakkında hiçbir yerde olumsuz bilgiye rastlamadım. Bebeğime de güvenle yedirdim.4haftadır süt ve ürünleri dana Eti yumurta ve yumurtalı gıdalar tavuk Eti kuruyemiş balık buğday ve türevleri domates paketli gıdalar yaklaşık 3haftadır baharat sarımsak salça yaklaşık 2haftadır sıvıyağ tüketmiyorum ama egzamalarımız da pek bi gerileme Yok kortizonlu krem ve alerji ilacını bırakınca sarbaşs oluyor yaklaşık 1 haftadır havuç gıbı renkli meyve ve sebzeleri bıraktım yine bi hareket Yok ve bugünden itibaren patates ve beyaz lahana haşlamasıyla aşırı katı diyetime start verdim zeytin den biraz şüpheli olduğum için zeytin patates le başlamadım bide alerjinin başlarından beri beyaz lahana tüketmediğimden daha güvenli buldum bu arada normal çay içiyorum maden suyu bi de ıhlamur tüketiyorum rezene içerdim sütüm artsın diye onu bile 1. Haftadıt içmiyorum şuan mama alfamino kullanıyoruz dr deneme amaçlı vermişti neocate mama ile aynıymış bitince neocate mamaya başlıcaz internette prof dr Ömer kalaycı nın egzama hakkında videosunu izledim 3günde bebekte rahatlama olur Muş alerjen gıdayı kestiğinde bebekten bebeğe değişir bu süre 2haftayı bulur dedi kusma falan. Yoksa 9aylık olunca genelde kendilinden geçer dedi falan çok güzel konuştu moral açısından
Zeytin yagi üreticisi bi tanidigimiz.zeytinyagi üreticilerinin ( kücük işletmeler de ) içine pamuk yagi kattigini söylemişti.ucuza maletmek için.kime nasil güvenecegiz ki şu devirdeMerhaba. Y Yengec anasi gibi benim bebeğimde de patates alerjisi vardı. Araştırırken patatesin bir çok bebeğe alerji yaptığını da okumuştum. Mantar deneseniz? Mantar hakkında hiçbir yerde olumsuz bilgiye rastlamadım. Bebeğime de güvenle yedirdim.
Yemeklerde zeytinyağı yerine hangi yağı kullanıyorsunuz? Zeytine alerjisi olan sadece bir vaka okudum ki o yavrucagin da alerjisi çok ağırdı ve yiyebildigi 3 yiyecek vardı sadece. Ayçiçeği ve mısır kuruyemiş grubunda olduğu için zeytinden çok daha riskli. Pamuk ve palm yağının ciddi zararları olduğunu okudum. Ki zaten palm yağı da tropikal olduğu için alerji ihtimali yüksektir.
Alerji mamaları içinde bildiğim kadarıyla en güveniliri pregomin as. Neocatein bir çok bebeğe alerji yaptığını, neocate içemeyen bebeklerin pregomin as markasını güvenle içtiğini okudum.
Doğrudan köylüden almak lazım sanırım. Biz en son Ege'de görev yapan bir akrabadan istedik, köylüden alıp yolladı. Dediğiniz gibi kimseye güvenemiyoruz ama kötünün iyisini bulmak için gayret edip olduğu kadarına razı olacağız mecburen. Çok para verip aza kanaat edeceğiz ama o azın bile temizini bulmak ne kadar güç gerçekten.Zeytin yagi üreticisi bi tanidigimiz.zeytinyagi üreticilerinin ( kücük işletmeler de ) içine pamuk yagi kattigini söylemişti.ucuza maletmek için.kime nasil güvenecegiz ki şu devirde
Teşekkür ederim ayak banyosunu ilk defa sizden öğrendim egzama için ama deneyeceğim bizde yoğun egzama var mukus az kan bi kaç defa oldu şükür şuan yokBenim bebeğimde egzama hiç olmadı ama araştırırken egzama konusunu da okumuş oldum her seferinde. Anladığım kadarıyla vücut ne kadar toksine maruz kaldı ise bağışıklık sistemi o kadar çabuk yoldan vücudu temizlemeye çalışıyor. En büyük organımız cildimiz olduğu için toksinler en hızlı cilt yoluyla atılıyor. Bu sebeple alerjisi daha ağır seyreden bebeklerde egzama çok sık gözleniyor. Bebeğinizin cildindeki yaralar vücudundan toksin atmaya devam ettiğini gösteriyor anlayacağınız.
Toksin atılmasına destek verirseniz egzama kesinlikle hafifleyecektir. Haftada bir bebeğinizin banyo suyuna litreye bir tatlı kaşığı kaya tuzu ya da epsom tuzu karıştırın. En azından beş on dakika düzenli ayak banyosu yaptırın tuzlu su ile. Özellikle banyodan sonra vücuduna zeytin yağı ya da çörek otu yağı ile masaj yapın. Karaciğere denk gelen yere fazlaca masaj yapın, masajdan sonra beş on dakika ılık su torbası koyun karaciğer üstüne. Bu uygulamalar karaciğerin detoks sürecini hızlandırıyor. Beğinizin omurgası boyunca, özellikle kuyruk sokumuna masaj yapın yine yağla. Ayak tabanı çok çok önemli. Tüm vücudun ayak tabanında bir noktada bağlantılı olduğu sinirler var. Ayak banyosundan sonra yağla uzun uzun masaj yapın. Hem ten teması olur, hem bebeğiniz rahatlar hem toksin atar.
Masaj ve tuz banyosundan sonra bebeğiniz kusabilir, endişe etmeyin. Karaciğer ve safra kesesi temizlenirken toksinler mideye gelip kusma yoluyla çabucak sindirimden uzaklaştırılmaya calisiliyormus.
asyam2018
Merhaba bişe sormak iştiyorum benim bebeğim normalde en fazla 3saat uyur uyanır emer uyur 2saat sonra kalkar falan öyle deliksiz uyumaz sadece 1 kere 7saat deliksiz uyumuştu o gün hem alerji ilacına başlamıştık hemde bütün gün uyumadan dolaştı ve o gün kan testi deri testi falan oldu ilk defa dün akşam 2memeyi de emdi üstüne 60 ml mama verdim salladım biraz mırın kırın etti salladım falan 1saat içinde tamamen uykuya geçti 7saat uyudu uyandı emdi 4saat daha deliksiz uyudu ve uyandı sorum şu ki ben aşırı katı diyebileceğim diyete (patates beyaz lahana azıcık da zeytin yemiştim sabah Onu da bıraktım) başladım daha önce sadece patates zeytin diyeti yapmaya kalktığımda bu uyku tepkisini almadım sizde vucunda bir rahatlama olduğu için mi yoksa sütten az vitamin geçtiğinden güçsüz düştüğü için mi gün için 90 ml mama takviyesi yapıyorum Not:dr demesiyle alerji ilacına tekrar başladık ama ilacı daha önceki kullanışında böyle uyumadı mesela bugun 10:45 de uyudu saat:13.52 ve hala uyuyor alerji ilacı kullanırken 1saat zor uyurdu diyetin katılığını sizce ne zaman açmalıyım (yani başka yeşillik) egzamaları hafifledi şuan ama kortizonlu krem de kullanıyom onun etkisi de varBenim bebeğimde egzama hiç olmadı ama araştırırken egzama konusunu da okumuş oldum her seferinde. Anladığım kadarıyla vücut ne kadar toksine maruz kaldı ise bağışıklık sistemi o kadar çabuk yoldan vücudu temizlemeye çalışıyor. En büyük organımız cildimiz olduğu için toksinler en hızlı cilt yoluyla atılıyor. Bu sebeple alerjisi daha ağır seyreden bebeklerde egzama çok sık gözleniyor. Bebeğinizin cildindeki yaralar vücudundan toksin atmaya devam ettiğini gösteriyor anlayacağınız.
Toksin atılmasına destek verirseniz egzama kesinlikle hafifleyecektir. Haftada bir bebeğinizin banyo suyuna litreye bir tatlı kaşığı kaya tuzu ya da epsom tuzu karıştırın. En azından beş on dakika düzenli ayak banyosu yaptırın tuzlu su ile. Özellikle banyodan sonra vücuduna zeytin yağı ya da çörek otu yağı ile masaj yapın. Karaciğere denk gelen yere fazlaca masaj yapın, masajdan sonra beş on dakika ılık su torbası koyun karaciğer üstüne. Bu uygulamalar karaciğerin detoks sürecini hızlandırıyor. Beğinizin omurgası boyunca, özellikle kuyruk sokumuna masaj yapın yine yağla. Ayak tabanı çok çok önemli. Tüm vücudun ayak tabanında bir noktada bağlantılı olduğu sinirler var. Ayak banyosundan sonra yağla uzun uzun masaj yapın. Hem ten teması olur, hem bebeğiniz rahatlar hem toksin atar.
Masaj ve tuz banyosundan sonra bebeğiniz kusabilir, endişe etmeyin. Karaciğer ve safra kesesi temizlenirken toksinler mideye gelip kusma yoluyla çabucak sindirimden uzaklaştırılmaya calisiliyormus.
asyam2018
Merhaba. Anladığım kadarıyla alerji damlası aldığınız gün alerji testine de girdiniz. Test yapılmadan belirli bir süre önce alerji ilaçları kesilmezse test sonuçları doğru çıkmaz. Ya sizi uyarmadilar ya da bir yanlış anlaşılma oldu hastanede. Doğru anladıysam testi yenilemeniz gerekir.Merhaba bişe sormak iştiyorum benim bebeğim normalde en fazla 3saat uyur uyanır emer uyur 2saat sonra kalkar falan öyle deliksiz uyumaz sadece 1 kere 7saat deliksiz uyumuştu o gün hem alerji ilacına başlamıştık hemde bütün gün uyumadan dolaştı ve o gün kan testi deri testi falan oldu ilk defa dün akşam 2memeyi de emdi üstüne 60 ml mama verdim salladım biraz mırın kırın etti salladım falan 1saat içinde tamamen uykuya geçti 7saat uyudu uyandı emdi 4saat daha deliksiz uyudu ve uyandı sorum şu ki ben aşırı katı diyebileceğim diyete (patates beyaz lahana azıcık da zeytin yemiştim sabah Onu da bıraktım) başladım daha önce sadece patates zeytin diyeti yapmaya kalktığımda bu uyku tepkisini almadım sizde vucunda bir rahatlama olduğu için mi yoksa sütten az vitamin geçtiğinden güçsüz düştüğü için mi gün için 90 ml mama takviyesi yapıyorum Not:dr demesiyle alerji ilacına tekrar başladık ama ilacı daha önceki kullanışında böyle uyumadı mesela bugun 10:45 de uyudu saat:13.52 ve hala uyuyor alerji ilacı kullanırken 1saat zor uyurdu diyetin katılığını sizce ne zaman açmalıyım (yani başka yeşillik) egzamaları hafifledi şuan ama kortizonlu krem de kullanıyom onun etkisi de var
Alerji testi yapıldıktan sonrA vermişti dr alerji ilacını 1 hafta sonrA kestirdi egzamalrda artış olunca yeniden başla dedi. Ben şuan sadece patates ve beyaz lahana tüketiyorum patates i bırakmalı mıyım sizce diğer dediklerini tüketmeyi kesmiştim o zaman patates yerine önerebileceğiniz bi yiyecek var mı teşekkür ederimMerhaba. Anladığım kadarıyla alerji damlası aldığınız gün alerji testine de girdiniz. Test yapılmadan belirli bir süre önce alerji ilaçları kesilmezse test sonuçları doğru çıkmaz. Ya sizi uyarmadilar ya da bir yanlış anlaşılma oldu hastanede. Doğru anladıysam testi yenilemeniz gerekir.
Sütten vitamin geçişi azalmaz. Sadece yediklerinizin içeriğine göre farklı türlerde protein geciyor bebeğe. Siz ne yerseniz yiyin sütün içeriği bebeğin ihtiyacına göre üretilir. Diyet sebebiyle alamadığınız besin değerleri sütün kalitesini düşürmez, sizin depolarınız boşalır sadece. Diğer taraftan 6 aylık bebeğin uyku ihtiyacı 16 saat desek, 14 saat uyuduklarinda bile çok yorgun düşmeleri gerekir ki bizim bebeklerimiz çok çok daha az uyuyorlar. Yani yorgunluktan ve gucsuzlukten uyuyacak olsalardı, biz diyet yapmadan da ilaç vermeden de uyurlardi. Anlayacağınız hasta olmayan alerjik bir bebek uyuyorsa kesinlikle rahatlamistir.
Sizin bebeğiniz diyetten de rahatlamış olabilir, ilaçtan da, büyüdüğü için de. Neden rahatladı, sorusuna cevap bulmak için alerjik bebeğin hayatındaki tüm değişkenlerin sabit tutulması, yalnızca bir değişiklik yapılması gerekir. Sizin hayatınızda pek çok değişiklik yakın zamanda yapıldığı için bebeği etkileyen şeyin ne olduğunu söylemek çok zor.
İki hafta hiçbir değişiklik yapmadan diyete ve ilaca bu haliyle devam edin. 2 hafta sonunda diyeti bozmadan ilacı kesin. En az bir hafta daha diyete devam edin. Sonra diyete her 3 günde bir yeni sebze ekleyin. Patates, kereviz, havuç kabuğu, patlıcan, kırmızı biber, domates, kara lahana, kırmızı pancar, avokado hiç tüketmeyin.
Merhaba. Y Yengec anasi gibi benim bebeğimde de patates alerjisi vardı. Araştırırken patatesin bir çok bebeğe alerji yaptığını da okumuştum. Mantar deneseniz? Mantar hakkında hiçbir yerde olumsuz bilgiye rastlamadım. Bebeğime de güvenle yedirdim.
Yemeklerde zeytinyağı yerine hangi yağı kullanıyorsunuz? Zeytine alerjisi olan sadece bir vaka okudum ki o yavrucagin da alerjisi çok ağırdı ve yiyebildigi 3 yiyecek vardı sadece. Ayçiçeği ve mısır kuruyemiş grubunda olduğu için zeytinden çok daha riskli. Pamuk ve palm yağının ciddi zararları olduğunu okudum. Ki zaten palm yağı da tropikal olduğu için alerji ihtimali yüksektir.
Alerji mamaları içinde bildiğim kadarıyla en güveniliri pregomin as. Neocatein bir çok bebeğe alerji yaptığını, neocate içemeyen bebeklerin pregomin as markasını güvenle içtiğini okudum.
İlk alıntıda yazmıştım bunu.Alerji testi yapıldıktan sonrA vermişti dr alerji ilacını 1 hafta sonrA kestirdi egzamalrda artış olunca yeniden başla dedi. Ben şuan sadece patates ve beyaz lahana tüketiyorum patates i bırakmalı mıyım sizce diğer dediklerini tüketmeyi kesmiştim o zaman patates yerine önerebileceğiniz bi yiyecek var mı teşekkür ederim
Patates i bıraktım şimdi öyle deneyeceğimİlk alıntıda yazmıştım bunu.
Merhaba. Allah sağlıkla, hayırla büyütmeyi nasip etsin. Bebeğinizi çok güzel gözlemleyip, takip etmissiniz. Saydığınız belirtiler alerjiye benziyor. Geçici laktoz hassasiyeti de olabilir. Antibiyotik yalnızca bakterileri öldürür. Bakterinin sebep olduğu enfeksiyon en başta ateş yapar. Sulu kaka dışında hastalık belirtisi vermeyen ve testleri temiz bir bebeğe antibiyotik veren doktor bana kalırsa sadece "doktor hiçbir şey demedi, anlamadı" demenizi önlemek istemiştir. Kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ederim.Merhaba, yenidoğan bir bebeğim var. Kirki cikmadi henuz. Araştırırken bu sayfayı buldum. Bebegimdeki bulguları yazsam bana yol gostermeniz mümkün müdür?
-doğduğundan beri emdigini kusma. Bu giderek azalıyor gerçi.
- 20 gunlukten itibaren yeşil köpüklü kaka
-yüzünde sivilceleri arttı son birkaç gündür. Kafasında ve ensesinde de var
- çok fazla gaz sancısı oluyor, uykudan uyandırıyor. Uykuya rahat gecemiyor.
-ilk ay kilo alimi 450 gram. Fazla alamadı. Kustugundan ve günde 7-8 tane yeşil sulu kakadan diye düşünüyorum.
- onun dışında uyuduysa keyifli bir bebek.
-alerjik olabileceğini düşünerek sut diyeti yapmaya çalıştım ama acemilik ve lohusa kafasıyla arada sütlü şeyler de yedim.
doktora gittik 1.ay.
Ben alerjik olabileceğini söyledim.
10 gün daha devam etmemi soyledi.
kandaki total İg yuksek cikmadi.
Kaka yesil, mukuslu çıktı.
Gizli kan yok
Amip yok.
Mukusta 4 lökosit var.
Bunlara binaen antibiyotik ve gaz damlası verdi. Gaz damlasini kullandım ama antibiyotiği kullanmadim. Ama ailem ve cevrem kullanmak konusunda ısrar ediyor.
Bu bilgiler çerçevesinde ve sizin tecrübelerinizle ben ne yapayım, ishaldir deyip antibiyotik mi kullanayim yoksa alerji doktoru mu bakayım?
Şu acemi anneye bir yol gösterir misiniz?