Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çok teşekkür ederim yarın başka bi dr gideceğim bakalım o ne diyecek olmadı Demir takviyesini bırakacağım

Merhaba hanımlar.. benim de 3 aylık bebeğimde inek sütü alerjisi var.. kakasında kan olduğu için bu teşhis konuldu..süt ve türevlerini tüketmediğim halde arada sırada yine kan oluyo.. yumurtayı da kesicem beklicem.. bir de aranızda öğretmen olanlar var mı?? Alerjik bebek annelerine refakat izni veriliyomuş duydunuz mu böyle bişey

İlk defa duydum alerjik annelere refakat iznini bende memurum bunu araştırmak gerek. Kan ilacınız ne benim dr kan ilaçlarında da süt ürünü olabiliyor dedi özel verdi mama kullanıyor musunuz onda da olabilir birde çapraz reaksiyondan dana Eti ve diğer tüm hayvan sütlerine de olabiliyor

Çocuk alerji uzmanına gittik cumartesi günü deri ve kandan alerji testi yapıldı kan testi daha çıkmadı ancak cilt testinde yoğun yumurta süt ve cevize alerjisi çıktı hafif düzeyde de mercimek dana Eti nohut fındık fıstık domates bunlara dikkat et dedi kan ilacı kullanmaya başladığımdan beri kakada kan gördüğümü süt ürünleri et yumurta tavuk Eti buğday domates kuruyemiş tüketmediğim halde çocuğumdaki egzamanın arttığını kan görmeye devam ettiğimi söyledim dr kan ilacında süt ürünü bulunabilir dedi ve özel kan ilacı verdi özel losyonlar kremler verdi kullanmaya başladığımdan beri egzamada azalma ve kakada kan kayboldu poposundaki pişik te gitti uyurken artık yüzünü kaşımıyor daha uzun uyuyor 1hafta sonra kontrol dedi bakalım ne diyecek bu arada sarımsak ve baharat kesinlikle yasak patlıcan da pek tüketme dedi

kullandıgınız kan ilacinin ismini verebilirmisiniz bana
Burda açıklamak yasak mi bilmiyorum eğer öyleyse özelden msj yazabilirsiniz

Beni sarımsak şaşırttı. Çiğ, pişmiş ayrımı yaptı mı acaba doktorunuz?

Yapmadı malesef sarımsağı gerçi ben İbrahim Saraçoğlu ndan da duymuştum egzamayı azdırıcı etkisi varmış
Umarım zorlanmadan uygulayabileceginiz bir yasak olmuştur sizin için. Benim bebeğimde egzama yok. Sarımsak mutfağımın demirbaşı gibi. Kader beni bir de sarımsakla bari sınamadı şükürler olsun :)

Umarım zorlanmadan uygulayabileceginiz bir yasak olmuştur sizin için. Benim bebeğimde egzama yok. Sarımsak mutfağımın demirbaşı gibi. Kader beni bir de sarımsakla bari sınamadı şükürler olsun :)
Bende bayılırım yemeklerde sarımsağa favorım mantıdır o dA yalan oldu

Ya yoğurt da yasak olsaydı?

Allah kolaylık versin. Biraz hafiflediginde bile unutuluyor geçmişte diyetin ne kadar zorladığı. Umarım çok az kalmıştır hafifleyeceginiz günlere ☘
Amin inşallah sağlıklı olsunlar da diyet yapılır en fazla iki yaşına kadar diyet

Arkadaşlar merhaba .. benim kızım 1 yaşında süt alerjisi var. Ama süt ürünleri tüketmeme rağmen haşa kaşınıyor atopik dermatitte var. Yumurta ve kuruyemişte tüketmiyorum alerji içerikleri yüksek diye ama bir düzelme Yok maalese.. ne önerirsiniz başından geçen var mı? Sürekli kaşınıyor yavrum

34 günlük oğlumun kakası bu şekilde. Alerjiden şüphelenmeli miyim. Gece uykuları 2 saatte bir beslenmeye kalkıyor gaz sancısı yaşıyor usg çektirmiştik bağırsakları yoğun gazlı demişlerdi. Başka bir belirti yaşamıyoruz. Kulak arkasında küçük nokta kırmızılıklar var. Kakasının rengi hardal sarısı renktede de oluyor. Sadece anne sütüyle besleniyor

Eklentiler

• AE9D7AC6-22BC-4B4B-B9F3-8FC7BFC0C32E.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 103
  • 5F609BA9-AE58-48C5-A631-FFE6790461AC.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 119
Benim oğlumunda öyleydi önemsememiştim annesütü alan bebekte olur dediler falan ama şuan oğlumda çoklu besin alerjisi var bence önemse ama şunu diyeyim kan testinde alerji çıkmadı ama deri testinde alerji patlaması yaşadık tavsiyem en takın zamanda çocuk alerji uzmanına görün

Çapraz reaksiyondan dana Eti ve tavuk dA etkilşyormuş birde o kadar hassasmış ki bu süt ürünleri içeren ilaçlar ekmekler bilmumum şeylere dikkat etmek gerekiyormuş etiketleri çok dikkatli okumak gerekiyormuş

Eklentiler

• 2aea3f7a-ad6b-468f-9423-a4ff7cf53bd1.jpg
    117,1 KB · Görüntüleme: 88
  • 83ea52c1-185a-487d-ba2c-2afe446eba20.jpg
    183,4 KB · Görüntüleme: 78
Merhaba. Kakada mukus var. Rota gibi başka bir hastalık gecirmiyorsa alerjik bir belirti mukus. Bağırsağın iç yüzeyi mukusla kaplı. Yediğiniz bir şey bebeğinizin bağırsağının iç yüzeyini aşındırıyor ve mukus tabaka da böylece kakaya karışıyor. Diyet yapmazsanız ya da daha çok alerjik tepki vereceği bir başka yiyecek yerseniz bağırsak daha çok aşınarak kanamaya başlar. Bu durumda kakada nokta, ip şeklinde yada kanlı mukus görüntüsünde kahve-siyah kan görürsünüz. Nadiren parlak kırmızı renkte olabilir. Telaş yapılacak acil bir durum değil. Sadece ne yediginize çok dikkat edip kanamaya neyin sebep olduğunu, zaman zaman artıp azaliyorsa mukusu neyin artırdığını tespit edebilmesiniz. Bunun için de şüpheli besinleri aynı gün yememelisiniz. Örneğin peynir yiyorsaniz başka hiçbir süt ürünü tuketmeden sadece peynir yiyerek kakayı gozlemlemelisiniz. Bazı bebekler bir, hatta iki hafta sonra bile tepki verebiliyor besine. Şimdilik kendinizi uzun deneme süreleri belirleyerek yıpratmayın. Başlangıçta 3 gün deneyin. Baktınız yol alamıyorsunuz bir hafta deneyin her besini. Daha önceki sayfalarda şüpheli besinlerle ilgili çok uzun ve ayrıntılı yazmıştım, inceleyebilirsiniz isterseniz.

LeylaKaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…