• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin ismini değiştirme 😔

Nolur oynamayin bebegin ismiyle
Babamin amcasi kulagima kendi kizlarinin adiyla uyumlu olsun diye sacma bi isim okumus bunu kabullenemeyen ailem nufusta farkli bi isim demis. Onu anlayamayan memur 3. Ismi turetmis. Cocugum hastanede yattim memurun turettigi ismi okuyamayan personel 4. Ismi turetti . Paso cikarmaya gittim 5. Isim yazdilar en sonunda mahkeme karariyla cevremin bildigi ailemin koydugu isimde kaldim. Kendim cok sikinti cekince kizima 4 harfli kisacik tek turkce kokenli isim koydum oyle aselli linali degil ezgi koydum kimse karistirmiyor sukur. Asel koyarsin bi seslenmeye 50 kisi bakar cunku asel nesli gumbur gumbur
Evet zaten Aselden o yüzden vazgeçmiştim herkes çok var çok var dedi o an bi vazgeçirdi ama şöyle bi durum varki Zeynepte az değil yani oda çok fazla ben o an bunu nasıl düşünemedim bilmiyorum 🤷‍♀️

Hanımlaf bir şey soracağım
Bu üye neden linçlendi?
Ben mi vir şey kaçırdım anlamadım
Kimseye kötü cevap da yazmamış ama tüm cevapları beğenmedim almış
Bende anlamadım neden bu kadar kötü yorumlu tepkiler yapıp linçlediklerini. Herkes dönem dönem saçma bişeylere takmıştır yani bende çok saçma şekilde isme taktım napıyım takıntı oldu resmen 😒 burdada yardım almak istedim yazdım ama kimse anlamıuo 🤦‍♀️

Bir arkadaş var aile karar veremediği için 40 gün isimsiz kalmış, sonra adını menekşe koymuşlar 🤣 bence zorlamayın, çocuğun kısmetinde o isim varmış belli ki

Asel ismi bende direkt ASELSAN’ı çağrıştırdı.
İçinize sinmediyse değiştirin ki çocuğa bu olumsuz enerjiniz geçmesin. Umarım başka bir isim bulursunuz.

Herkes hadi artık isim bulun diye konuşup durdu öyle bekletmediler işte. Şuanki aklım olsa kimseyi dinlemez 3-5 gün daha beklicem derdim. İsmin bığmasıds şöyle herzaman değil ama arada zeynrp falan diye sevince yada biri zeynep napıyo falan dediğinde böyle kalbim sıkışıyo sanki başkasının çocuğuna sesleniliyo gibi oluyorum benimseyemiyorum uzak geliyo
Naptınız cinsiyeti doğumla mı öğrendiniz de herkes hadi artık koyun dedi? 15 gün mü düşünme süreniz vardı. Ben var anlamamak

Asel ismi bende direkt ASELSAN’ı çağrıştırdı.
İçinize sinmediyse değiştirin ki çocuğa bu olumsuz enerjiniz geçmesin. Umarım başka bir isim bulursunuz.
İşte en çokta bebeğime böyle olumsuz enerjim geçmesin herşeyiyle tamamen kafamda hiç bişey kurup düşünmeden kendimi bebeğime vermek istiyorum. Zamanla seslendikçe alışırsın diyolar belkide öyle olur bilmiyorum

Naptınız cinsiyeti doğumla mı öğrendiniz de herkes hadi artık koyun dedi? 15 gün mü düşünme süreniz vardı. Ben var anlamamak
Burda kimse anlamıyo ama happy mom diye hamile uygulaması var bilmiyorum biliyomusunuz ve orada isim konularında herkes son haftalardayız ve hâlâ isme karar veremedik yazıyo. Yani insanın içine bişey sinmeyince sinmiyo heh tamam bu dediğin ismi bulamayınca bulamıyosun demekki

İşte en çokta bebeğime böyle olumsuz enerjim geçmesin herşeyiyle tamamen kafamda hiç bişey kurup düşünmeden kendimi bebeğime vermek istiyorum. Zamanla seslendikçe alışırsın diyolar belkide öyle olur bilmiyorum
İsim ekletin o zaman. Çocuk da alışmıştır ismine. Kötü bir isim gerçekten değil

Bir de Arapça diye bal koyacağınıza Türkçe isim koysanız daha güzel olmaz mı? Daha az yaygın olsun diyorsanız da yine Türkçe pek çok güzel isim var. masal, öykü ne bileyim ışıl. Hem anlamı açık hem de Türkçe. Asel gerçekten kulağa hoş gelen bir isim değil.

Burda kimse anlamıyo ama happy mom diye hamile uygulaması var bilmiyorum biliyomusunuz ve orada isim konularında herkes son haftalardayız ve hâlâ isme karar veremedik yazıyo. Yani insanın içine bişey sinmeyince sinmiyo heh tamam bu dediğin ismi bulamayınca bulamıyosun demekki
Kız ismini tee nisanliyken aramızda konuşmuştuk erkek ismini de listeyi açtık bir saat sonra belirlemiştik. Tabi ki kararsız olma durumu olabilir ama dokuz ay nasıl içinize sinmez. Birde takıntılı bir duruma gelmiş bu sizin için çok değişik o yüzden . İsmi güzel olduktan anlamı güzel ilduktan sonra neden bu kadar üzerine düşüyorsunuz

Bir de Arapça diye bal koyacağınıza Türkçe isim koysanız daha güzel olmaz mı? Daha az yaygın olsun diyorsanız da yine Türkçe pek çok güzel isim var. masal, öykü ne bileyim ışıl. Hem anlamı açık hem de Türkçe. Asel gerçekten kulağa hoş gelen bir isim değil.
Vallahi sectigim hem erkek hem kız ismini Türkçe seçtim

İkisini bir söylemeyince oda zor olur diyorum yani sadece biri söylenilcekse ikinci isim boşuna onu ığraştırmasın 😒
Yaygın olması neden sorun ki bir de. Oğlumun adı Deniz. Sınıflarında şimdiden Deniz var. İki arkadaşımın da birer oğlu Deniz. Uzaktan akrabamız kız Deniz de var. Ama istediği kadar yaygın olsun seviyoruz.
Bence gerçekten lohusalık şu an sizinki

Kız ismini tee nisanliyken aramızda konuşmuştuk erkek ismini de listeyi açtık bir saat sonra belirlemiştik. Tabi ki kararsız olma durumu olabilir ama dokuz ay nasıl içinize sinmez. Birde takıntılı bir duruma gelmiş bu sizin için çok değişik o yüzden . İsmi güzel olduktan anlamı güzel ilduktan sonra neden bu kadar üzerine düşüyorsunuz
İşte tamda bu yüzden biraz yardım almak amaçlı rahatlayım diye yazdım bende buraya. nedensizce takıntı olmuş gibi bu durum çünkü. Gerçektede çok var ama kırmızı oda dizisinde falanda vardıya böyle değişik takıntılıklar bende derdim yok şükür herşey iyi gidiyo sağlığımız yerinde öyle dert arıyorum taka taka isme taktm 😔

Back