• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin ismini değiştirme 😔

12 yaşımdayken annem göbek adımı kimlikten sildirdi. O da isim değiştirme davası olarak geçiyo.. Dava açtı, dava günü şahitle gittik (dedem).. Yalandan bir dava görüldü silindi gitti. Sonra kimlik çıkarma falan işte.. Benim rahmetli bir iş arkadaşım vardı adam rüyasında soyadını farklı görmüş diye soyadını değiştirdi, karısının çoluk çocuğunun hepsinin soyadı 1 celsede değişti. Olmayacak bişey değil yani çok da zor değil.
Bu arada ekleyeyim, göbek adım zeynep ti ;)

Çok fazla isim listesi karistirdiysaniz ondan olmustur .Birkaç ay sonra geçer .Bu arada Asel ismi de baydı ya hiç güzel de değil .Ben de ilk kızım da öyle oldum .Artık bir gün şaşı görmeye başladım .İsim baka baka .Sonra son ay isme karar verdik ama tam 9 ay acaba başka isim olabilirmiydi diye tekrar liste karıştırmaya başladım .Ama değiştirmedim .O isim seslendikce kızınızla bütünleşecek .Şimdi başka isim olmazmış diyorum .İkinci kizim da liste falan karıştırmayın.Aklima gelen güzel isimlerden ,güzel çağrışım yapanlardan birini koydum .

Bilmiyorum ya, Eymen meymen bana çok tuhaf geliyor. Sırf arapça olacak, Kuran'da gececek diye bana tuhaf gelen bir ton isim duyuyorum. Eymen de bunlardan biri. Ben iki çocuğuma da Türkçe isim koydum. Aklım ermiyor bazı şeylere : ) aslında eriyor da, neyse.
Eymen
Bilmiyorum ya, Eymen meymen bana çok tuhaf geliyor. Sırf arapça olacak, Kuran'da gececek diye bana tuhaf gelen bir ton isim duyuyorum. Eymen de bunlardan biri. Ben iki çocuğuma da Türkçe isim koydum. Aklım ermiyor bazı şeylere : ) aslında eriyor da, neyse.
Eymen ismini duyunca hey man diye bağırmak geliyor aklıma.

Eymen
Eymen ismini duyunca hey man diye bağırmak geliyor aklıma.

Eymen kelime anlamı itibariyle ' sağ taraf' demekmiş. Aleyna gibi saçma bir isim.
Aleyna da malum 'uzerimize' anlamına geliyor. Arapcilik oynamak adına, Arapların bile gulecegi isimler koymak, nasıl zehirli bir kafa yapısıysa
artik. İnsanımız keşke başka milletlere ozense, daha gelişmiş olanlarına.

Olmuş olan artık isinmaya çalışın asel ismi ikinci ismi olabilir onu yazdirin .

Eymen kelime anlamı itibariyle ' sağ taraf' demekmiş. Aleyna gibi saçma bir isim.
Aleyna da malum 'uzerimize' anlamına geliyor. Arapcilik oynamak adına, Arapların bile gulecegi isimler koymak, nasıl zehirli bir kafa yapısıysa
Ben kızlarıma türk kökenli isimler koydum ama bazıları değişik buluyor. Sadace birinde farsça kökenli bir isim var ikinci adında oda naz.

Zeynep ismi cok güzel... hayalimdir zeynep adinda birkizim olmasi🤍
Zarif, güzel, böyle bir agirligi var. Sizin kafaniz karismis az. Bence isim gayet güzel.

Bence Zeynep Asel. Iki isim de olabilir. Ekleme için uzun bir mahkeme süreci yoksa 2. Isim olarak ekleyin. Asel ismide zeynep ismi de çok kibar söylenişi naif isimler.
Saglikla mutlulukla büyüsün canım.

Çokmu komik ? Ben o isimşe bebeğime seslenirken tıhaf oluyorum ısınamadığım birşeyler var diyorum niye dalga geçercesine konuşuyosunuz keşke destekleyici cevaplar yazsanızda insan rahatlasa biraz
Ben Zeynep ismini çok severim. Ama yakın akrabalarında sevmediğim birinin adı. Kızım var bir tane ona bu ismi koymak isterdim ama onu hatırlatır diye düşünmedim bile. Başka bir isim koyduk. Zeynep çok güzel bir isim babasinin süsü demek hem peygamber efendimizin kızının adı. Hiç tereddüt yaşamayın. Asel gerçekten o kadar çok duyuldu ki artık kulağı tirmaliyor. Şuan lahusalik falan takılmış siniz siz. Bence içiniz rahat olsun, ismi gibi Rabbim peygamberimize yakiin kullarından eylesin inşallah.

Asel koyma bence

Benim cocujlarima koyacağım ismi ilkokul 7 veya 8 . Sınıfta karar vermiştim gunlugumede yazmışım zaten ve koydumda 3. Kız olursa onun ismide hazır ve bütün kızların isimlerinin anlamı aynı ve çok güzeller...erkek olursa ilk 3 unun yine anlamı aynı ve isim hazır ama vücudum o kadar çocuk yapmayı kaldıramaz maksimum bir kere daha hamile kalabilirim galiba oda 3 uz olsa aslında harika olurdu ama eşimi suni yolla döllenme işine ikna edemiyorum .. hatta sırası bile bellidir ilk doğan kizimon ismi 2. Si 3.sü diye o derece hahaha ruhumda annelik var o yaşta düşünmüş karar vermişim ve uyguladım ilk 2 sini :)

Cok katılıyorum bu yoruma amac ne yani Türk olan insanın Arapça isim koyması dini sebep de değil üstelik çok güzel Türkçe isimler var .

Back