• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin ismini değiştirme 😔

Merhabalar. 1 aylık bebeğim var ismine doğuma kadar karar veremeyip doğum sonrası hadi artık karar verelim dedik ve bi isim seçtik tam olarak işte bu dediğim bi isim değildi ama zaten işte bu dediğim bi isimde yoktu aklımda neyse eşim gitti kimliği çıkarttı o günden beri isme ısınamıyorum ara ara ısınıyorum ama sonra boğuyo gibi oluyo beni. Mahkemeye gidip değiştirelim diyorum eşim isim değiştirilmez oyuncakmı bu diyo 😔 ama ben sanki Asel ismini istiyorum artık o daha sıcak geliyo. Aranızda hiç bebek ismi değiştiren varmı süreç nasıl oluyo zor mu
O kadar ay neden düşünmediniz.. kimliği bile ciikmis değiştirelim diyorsunuz. Göbek adını Asel koyun olsun bitsin

Satılmış, yeter diye isimlerde kulak aşinalığı olduğu için ilk tuaf gelmiyor ama kotu isimler...
Bir arkadaşın eltisinin ismi....sıkı durun...ismi Tamam...🙄 Tamam ismi hangi mantıkla konulmuş hala çözemedim
Arttırıyorum Patik ,Telli sıkı dur Şişe

Ben de bir kere markete girmiştim, genc bir kadın 3-4 yaslarında cocugunu cagırıyor : "Abdülhamiiitt" :KK70:
cok zorlama isimler var, Oğan diye isim var çevremde, Ecrin var. anlam önemli tamam ama biraz da söylenişi kolay isimler olmalı
5 kızdan altisinin ismi Ecrin .Erkekler Eymen

eski türk âdetlerine göre çocuğa ilerleyen yaşlarda isim verilirmiş. ismi karakterine göre seçilirmiş. kızıldereli vs başka medeniyetlerde de var bu uygulama.

kanunen zorunlu mu hemen nüfus çıkartmak bilmiyorum, ama ben de zamanla verebilirdim ismini, çünkü bana hitap eden isim yok. yüzüne bakınca illa bir isim çağrışım yapar gibi geliyor. içinize sinmeyen isimle olmaz bu iş bence değiştirin. isim işi beğeni zevk meselesi.

bamsı beyrek filmini izleyin, beyin oğlu bir türlü isim alamıyordu, çok tatlı:)

Evet komik. Zeynep gibi bir ismi varken Asel olsun diye isim değişikliği ile uğraşmayı göze almanız komik. Saçma olan bir şeyi neden destekleyeyim? 😐
Asel isminden geçilmiyor diyorlar da Türkiye de en çok konulan kız isimlerinin başında Zeynep geliyor.Ama Asel mi Zeynep mi derseniz bence Zeynep.

Son düzenleme:
Yirmi sene sonra asel'lerle rana'larla, erkeklerde de eymenlerle dolacak her taraf. Ne güzel isimlerimiz var halbuki...

Zeynep ismini değiştirip Asel koyarsanız ve ileri de kızınız bunu öğrenirse, size niye değiştirdiniz diye sitem edebilir.
Eymen ismi dolsun her taraf.Buğu dan iyidir 😀

Merhabalar. 1 aylık bebeğim var ismine doğuma kadar karar veremeyip doğum sonrası hadi artık karar verelim dedik ve bi isim seçtik tam olarak işte bu dediğim bi isim değildi ama zaten işte bu dediğim bi isimde yoktu aklımda neyse eşim gitti kimliği çıkarttı o günden beri isme ısınamıyorum ara ara ısınıyorum ama sonra boğuyo gibi oluyo beni. Mahkemeye gidip değiştirelim diyorum eşim isim değiştirilmez oyuncakmı bu diyo 😔 ama ben sanki Asel ismini istiyorum artık o daha sıcak geliyo. Aranızda hiç bebek ismi değiştiren varmı süreç nasıl oluyo zor mu
Asel çok kötü bi isim yaa şimdiki ne bilmiyorum ama değiştirmeyin bence

Eymen ismi dolsun her taraf.Buğu dan iyidir 😀
Bilmiyorum ya, Eymen meymen bana çok tuhaf geliyor. Sırf arapça olacak, Kuran'da gececek diye bana tuhaf gelen bir ton isim duyuyorum. Eymen de bunlardan biri. Ben iki çocuğuma da Türkçe isim koydum. Aklım ermiyor bazı şeylere : ) aslında eriyor da, neyse.

Ay nebileyim nolursa olsun çocugum olsa Türkçe isim tercih ederdim ben güzel isimler var.
😬😬
Aynen en gıcık olduğum şeylerden biri Arapça isimler şu memlekette. Kuranda geçiyor diye her türlü yedirmişler bize isimlerini. Şimdi linç etmeyin ama en basit örneği ne biliyor musunuz? Elif. Evet Elif kulağa hoş geliyor ama anlamı Arapçada A. Saçma değil mi? Bir Türk’ün çocuğuna ilk yapacağı akıllı şey Türk ismi koymaktır nokta.

hatırlayanlar vardır 90lı yıllarda nüfus kağıtlarımız direkt elle yazılıyordu kabın içinden rahatlıkla çıkıyordu .O dönem Ebru gündeş yeni yeni meşhur olmuştu .Ben de bir gün aldım nüfus kağıdımı adımın yanına mavi tükenmezle Ebru yazmıştım. Soran herkese de adım Ebru diyordum :))

Cinsiyet öğrendikten sonra nasıl karar veremediniz yani çocuk oyuncağı değil ki bu koydukran sonra yok olmadı değiştirelim diyorsunuz hadi bu olsun bari diyerek konmaz ki zaten seçenekler belliymiş düşünüp içinize sinene karar verseydiniz ismin nesi boğuyor sizi?

Nolur oynamayin bebegin ismiyle
Babamin amcasi kulagima kendi kizlarinin adiyla uyumlu olsun diye sacma bi isim okumus bunu kabullenemeyen ailem nufusta farkli bi isim demis. Onu anlayamayan memur 3. Ismi turetmis. Cocugum hastanede yattim memurun turettigi ismi okuyamayan personel 4. Ismi turetti . Paso cikarmaya gittim 5. Isim yazdilar en sonunda mahkeme karariyla cevremin bildigi ailemin koydugu isimde kaldim. Kendim cok sikinti cekince kizima 4 harfli kisacik tek turkce kokenli isim koydum oyle aselli linali degil ezgi koydum kimse karistirmiyor sukur. Asel koyarsin bi seslenmeye 50 kisi bakar cunku asel nesli gumbur gumbur

Cinsiyet öğrendikten sonra nasıl karar veremediniz yani çocuk oyuncağı değil ki bu koydukran sonra yok olmadı değiştirelim diyorsunuz hadi bu olsun bari diyerek konmaz ki zaten seçenekler belliymiş düşünüp içinize sinene karar verseydiniz ismin nesi boğuyor sizi?
Herkes hadi artık isim bulun diye konuşup durdu öyle bekletmediler işte. Şuanki aklım olsa kimseyi dinlemez 3-5 gün daha beklicem derdim. İsmin bığmasıds şöyle herzaman değil ama arada zeynrp falan diye sevince yada biri zeynep napıyo falan dediğinde böyle kalbim sıkışıyo sanki başkasının çocuğuna sesleniliyo gibi oluyorum benimseyemiyorum uzak geliyo

Back
X