• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyetine insanların tepkileri :(

Zaman değişti. Artık oğlan anaları eziliyor. Bana da çok vah vah dediler. Bir kısım insan can yakmak için bilerek dedi hatta ay oğlan mı tüh hayırsız olur. Yazık fln gibi.
Ben de direkt şakaya vurmaya başladım, daha iyi torun torba bakmam emeklilikte siz torun bakarken ben yazlıkta günümü gün edeceğim diyorum mesela. Kızı olan bir arkadaş oğlan çocuk sevmem ben hiç, itici geliyor bana, kız evlat gibi sevimlisi var mı dahi dedi😁 Kendi ayıbı.
Çocuğun cinsiyeti olmaz. Kızı oğlanı olmaz. Hepsi çok büyük bir aşk. Hayırlı ömrü olsun. Ki bana bir arkadaşım oğlanlar çok yaramaz, duygusuz gibi cümleler kuruyor ama çok duygusal bir çocuk. Hemen gelir annecim der, sarılır, hiç kıyamaz üzülen insana. Her gece seni çok seviyorum diye uyur. Dedikleri gibi de değil. Hassas kalpleri var. Evlat evlattır. Oğlumu yüz kıza değişmem❤ Boşverin patavatsızları.
Ben de hep erkek çocuk isterdim, erkek anneleri karizma gelirdi falan..
Yıllarca kendimi buna o kadar inandırmışım ki doktor kız dediğinde şok yaşamıştım, bi de her kontrole gittiğimde değişecek sanıyordum :D
Sonuç kızımı yüz erkeğe değişmem
Annelik tam olarak bu heralde..

Herkese merhaba,

14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.

Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.

Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.

Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.

Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.

Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.

Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.

Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.

Öyle içimi dökmek istedim burada.

Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Bende hamileyim ve nerdeyse 2 gunde bir ruyalarima kiz bebegi giriyor rabbim biliyoya icimi bizde ailemde hep kiz hasreti var kizdir diyorum ben hep ruyalarimada girince ama bazilarinada sorunca erkek olsun diyolar babanin yasi gecmis erkek evladi olsun diyolar ama babaya sorunca saglikli olsun yeterli diyo ama rabbim gucenmesin bebesimde gucenmesin ben her ikisinede acigim ne verirse kabulum ama sizin gibi hep icimde kizim olcak hissi olusdu 🤗

Ilk bebegiğimi kız istedim ama allah bana erkek evlat nasip etti ikinciyide eşim kız bekledi ben hep farketmez sağlıklı olsun da dedim etraftanda ikinci inşallah kız olur diyolardı oğlumuz olduğu için ikinci de erkek oldu iyikide oldu allah evlatlarımızı bize bağişlasın erkek olmuş kız olmuş ne farkeder canınızı sıkmaya değmez allah hayırlısıyla kucağiniza almayı nasip etsin sağlıkla

Boşverin insanları insanlar hep diyecek bir şey bulur. Bir kitapta okumuştum baba çocuğu için "Her sabah çocuğumun hasta uyanmasini istiyorum, hastaysa yaşıyor demektir." O cümleyi anne değilim ama hiç unutmam. Hayatta çok daha önemli şeyler var. Allah isteyen herkese sağlıklı çocuk versin, acısını göstermesin yeter. Bu insanlar cinsiyetine kulp bulacak kadar ne zaman hadsizlesti onu da bilmiyorum. Tek bildiğim kafaya takılacak kadar ciddiye almayın hadsizleri.

Sanırım hep gönlünüzdekini kız olmasını istediğiniz için ve çevrenize böyle dediğiniz için bu tepkiyi vermiş olabilirler. Ama takmayın bence kim ne derse desin sonuçta sizin bebeğiniz en başta sağlıklı olması :)

Bence sizin istediğinizi bildikleri içindir. Çünkü genelde tepkiler ters taraftan olur🤣😂 iki kızım var ikisinde de '' ayyyyy kız mıı hııı olsun diğeri erkek olur '' ikinci kızıma hamileyim '' ayyyy bu da mı kızzzz hıııı arkası erkek olur'' yaniii onlar hep konuşur bakın daha yolun başındasınız. Daha neler denecek mesela :
İsmi ne olacak aaaa onu koymayın çok var o isimden
Ay çok kilo almışsın
Ayyy senin totoş çıkmış yaaa emin misin kız olmasın bu bebek
Doğdu kaç kilo boyu kaç
Emiyor mu
Gece uyuyor mu
Babasına benziyor
Ay aynı kv den olmuş bu
Gazı var mı kız bu kolik mi yoksa
Agu diyor mu vs vs vs daha neler var daha çok yazarsın buaraya 🤣😂 mutlu ol kötü hissetme karnındaki bebek her şeyden önemli

Oldu o zaman bunu geri yollayıp tekrar deniyim diyemiyor musunuz?

Kız olsa ayrı laf erkek olsa ayrı laf. İnsanları dikkate aldıkça mutlu olamazsınız. Ayrıca bir anne olarak onu ömür boyu kollamak için millete yerini göstermeniz gerekiyor. Anneler çocuğu için gerekirse canını verir ya, milletle kötü olma pahasına da olsa ağızlarının payını verebilirsiniz değil mi.

Yok anam yok insanlari memnun edemezsin 😒 Kız olur, niye erkek olmadı derler erkek olur niye kız değil derler.. Derler de derler ! Çocuk senin çocuğun, doğuracak bakacak sensin bırak Allah aşkına kız isteyen kendi bir tane de kız dogursun karışmasın artık insanların hayatına.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sıkma canını böyle şeyler için. Sen ne istiyorsun , bebeğin sağlıklı mı önemli olan bu gerisi hikaye...

Ilk kizim 8 yasinda ikinci 8 aylik. Ben de esim de hep kiz istedik. Ozellikle 2. De kiz cok istedim cunku kiz kardeslik gibisi yok. Ailelerimiz vs cok sevindik erkek de olsa yine sevinirdik. Yani evlat evlattir. Ama biz de var bir toplum baskisi. Onceden erkek kiymetliydi simdilerde kizlar erkeklerin yaptiklarinin fazlasini yapiyor ekonomik ozgurluk vs var eee kizlar kiymete bindi. Misal ben calisiyorum arac kullaniyorum annem ne zaman istese yanindayim.Ilerde anne babaya bakar mantigiyla Kizlar on plana cikti. Hepsi de yanlis dusunceler. Iki Kizimi bize hizmet etsinler diye buyutmuyorum. Onlari mutlu saglikli ayaklari yere hasan kariyerli görsem bana yetecek.
2 oglumda olsaydi beklentim ayni olurdu. Uzun lafin kisasi evladin cinsiyeti yoktur hayirlisi vardir .

Allah sağlıkla kucağınıza almayı kısmet etsin inşallah.

Benim oğlumda mutluluk ve iyi dilekler gelse de, kızımda herkes tüh ya keşke erkek olsaydı tepkileri geldi. Be zeka özürlüler, erkek var zaten diyorum. Neyse hayırlısı deniyor. Yani hiçbir şekilde geri adım yok. Çocuklar ele avuca geldi bu kez de, eee 3. Ne zaman, böyle olmaz moduna aldılar kendilerini. Hepsine de cevabımı verip irtibatı kestim. Hiç kimseyle görüşmüyorum ama şimdi depreştim bak yine. İnsanın içi soğumuyor bu kendini bilmezler yüzünden.

Ben hep erkek bebek istedim. Hayalimdi ilk bebişin erkek olması. Çok sorunlu bir başlangıç oldu ve sadece sağlıklı olsun diye dua ettim ben. Bebeğimin 10 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj oldum. İncelemeye gitti, genetik raporu bana da atıldı ve raporda 46 K ,XX yazıyordu. Bebek kızmış yani. Ben bir ağladım bebek kızmış diye ,bir ağladım eşim beni susturamadı 🙂 Günlerce ağladım. Tekrar hamile kaldığımda cinsiyeti bir öğrendik, kız. Ben dehşet mutluyum, öğrenen herkes sizin çevrenin zıttına tühh keşke erkek olsaydı diyor 😁 Ama ben hiç sorun etmemiştim çünkü sağlıklı olması bile bana yetmişti. Millet heeep konuşacak, dinliyormuş gibi yapıp umursamamayı öğrenmeniz gerekiyor.

Gözlerini kapat ve çocuk için çabaladığın umutsuza düştüğün zamanlara git o zamanlar o çift çizgiyi görmeyi bile hayal edemezken şimdi çocuğun cinsiyetine olan tepkilere sinirleniyosun düşününce bile farklı hissettiriyo derin bi nefes al elhamdulillah de insanlar heeeeppp konuşur sen hamileliğinin tadını çıkar

Ayıp etmişler ama siz kafanıza takıp kendinizi de bebişinizi de lütfen üzmeyin. Sağlıktan önemli değil hiçbir şey. Allah sağlıkla doğup büyümeyi nasip etsin. Hayırlı bir evlat olsun inşallah. :KK200:

Önceden "erkek adamın erkek oğlu olur" derlerdi. Şimdilerde de "kız evlat öz evlat" diyorlar. Bana da her iki hamileliğim de de oğlum olacak dediğim de bazı insanlar yüzlerini buruşturup memnuniyetsiz '' neyse, olsun'' gibi şeyler söylüyorlardı.

Ben hicbir zaman kiz ya da erkek olsun diye istemedim. Insanlar ben dogurtuktan sonra sorduklarinda, kiz cevabinj alinca "olsun olsun kizin ciktigi yerden erkek de cikar" derlerdi hep sinir olurdum ama hic ciddiye almazdim insanlarin cahilce konusmalarina sinir olirdum. Tek soyledikleri laf bu, bi hayirli olsun masallah demek yok. Sadece olsun olsun kizin ciktigi yerden erkek de cikar...!!! Ozelliklede bunu yasli kadinlar yapiyordu

sanırım insanlar sizin hep kız istediğinizi bildiklerinden öyle bir tepki vermişler. Bence bu alınacak bir durum değil. Allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin. insanlar daha kim bilir ne diyecek büyütürken boş verin o yüzden. bu dönemin tadını çıkarmaya sağlıklı bir hamilelik geçirmeye çalışın...

Bence insanlar siz kız istiyosunuz diye öyle demişlerdir. Akıllarınca empatik olmaya çalışmışlardır kötü niyet yoktur. Sizde sıkmayın canınızı. Tebrik ederim bu arada. Allah analı babalı büyütsün 🧿

Back