siz herkese kız istiyorum kız istiyorum dediyseniz sizin girdiğiniz beklentiye etrafınızdakileri de sokmuşsunuzdur haliyle. kulak asmayın şuan en mutlu olmanız gereken dönemde taktığınız şey çok saçma :) sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Herkese merhaba,
14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.
Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.
Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.
Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.
Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.
Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.
Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.
Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.
Öyle içimi dökmek istedim burada.
Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeğimin cinsiyetine insanların tepkileri :(
- Konu Sahibi lequim
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 21 Temmuz 2019
- 239
- 516
- 23
- 40
Katiliyordum dediklerinize ancak su lafiniza kadar;100 tane kiz getirsinler degismem demissizniz ya 50 kiz 50 erkek getirseler?siz de cinsiyeti ovmussunuz cocugumu kimselere degismem demek yeterlidirSon zamanlarda kız bebekleri yüceltip erkek bebekleri dışlama modası var. Hiçbir zaman sağlıklı olsun demeyi öğrenemeyecekler buna eminim. Bende hamileyken çok duydum kız evlat bereketmiş lütufmuş şöyleymiş böyleymiş cennetin anahtarıymış vs. Sanki erkek doğuran cennete giremez kendi abim bile kız olmasını istiyordu şimdi oğluma aşıklar deli oluyorlar birgün görmeseler. Yüz tane kız getirsinler oğlumun tırnağını vermem evlat sevgisi öyle birşeyki tanımı mümkün değil. Ayrımcılık yapabilenlerde kesinlikle insan değiller. Eşimin akrabalarından biride hamileyken oğlan istemem sevmem kızım olaun cici cici giydireyim saçını öreyim demişti iletişimi kestim öyle bir cahille arkadaş olsam nolur olmasam nolur? Hepside içinde bastırılmış duyguları elindekini anlamsızca överek gizlemeye çalışıyor
- 4 Aralık 2018
- 1.051
- 695
- 43
- 37
Neden yazdigim yorumu dikkatli okumuyorsunuz oyle soyledim cunki insanlarin yinemi erkek demesinden biktim artik bende oyle soyleyerek basimdan saviyorum.Yoksa erkek cocugunu yuceltip kiz cocugunu asla kucumsemem ogullarimida kiz cocuklarina karsi sevgi ve saygi dolu buyutmeye calisiyorum Allah izin verirse karsilikli yanlis mi anladik acaba?Dogululara cahil demedim bu bir
Dogulular çok çocuk yapar ve ataerkildir
Ayrıca becerebiliyorsan sende yap demişsiniz aman ne beceri
- 27 Eylül 2017
- 2.026
- 2.493
- 83
- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.868
- 498
Ne alakası var? Tekrar okuyunKatiliyordum dediklerinize ancak su lafiniza kadar;100 tane kiz getirsinler degismem demissizniz ya 50 kiz 50 erkek getirseler?siz de cinsiyeti ovmussunuz cocugumu kimselere degismem demek yeterlidir
- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.103
- 133
Keşke insanlara kız bebek istediğinizi empoze etmeseydiniz. Misal iki güzel seçenekten birisini isteyip bunu da açıkça vurgularsak diğeri olunca da çevrenin tepkisi bu oluyor. Ya boşver üzülme sağlık olsun vs vs.Herkese merhaba,
14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.
Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.
Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.
Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.
Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.
Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.
Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.
Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.
Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Benim arkadaşımda kız bebek istiyordu sürekli, erkek olduğunu öğrenince bende öyle dedim açıkçası. Önemli olan sağlıkli ve hayırlı evlat hayatım vs şeklinde konuştum.
Ayrıca bu tarz konuları ben olsam pek kafama takmam bebeğimin heyecanını yaşardim
- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Biliyorum bu tipleri ve bu tiplere ben de çok sinir oluyorum. Benim de 10 aylık bir oğlum var. Cinsiyeti öğrenince tanıdığım ve hatta tanımadığım insanların tepkilerini söyleyeyim size şöyle şuraya madde madde halinde hattaHerkese merhaba,
1-Aaa erkek mi? Olsun
2-Keşke bir tane kızım olsa, kızlar öz evlat ( bunu diyenlerin birimin 11, diğerinin 20 yaşında oğlu var bir tane de kızın olsa evlat mı ayıracaksın diyecektim demeyeyim neyse dedim)
3- Bir mağazaya lohusa geceliği almaya giriyorum kadın “ erkek annesi mi olacaksın içeriye kaynana gibi girişin vardı” dedi.
4-Başka gün başka mağazaya girdim cinsiyeti erkek deyince kadın “ ben cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenince çok ağladım sonra alıştım” dedi
5- Kızı olan bir arkadaşım arayıp “ şimdi sen kaynana mı olacaksın? Dedi. Ben de sen de kaynanasın deyince o da “ kız anneleri cici anne erkek anneleri kaynana olur” dedi.
6- Doğum yaptıktan sonra arayan başka bir kız annesi arkadaşım “ Bir tane daha yap o da kız olsun senin olsun, erkek evlenince anneyi unutuyor “ dedi. Bu arada eşim de abim de annelerini çok sever, unutmuş da değiller.
Ay ben de bu konudan pek dertliymişim Hiç bir zaman kızım olsun ya da cinsiyet erkek olsun demedim. Sağlıklı olsun, hayırlı evlat olsun en önemlisi bu dedim. Ama hamile kalınca insanların bu tepkileri beni şaşırttı ve evlat ayırdıkları için üzdü. Özellikle kız annesi olduğu için kendini şanslı sayıp erkek çocuğa burun kıvırarak bakan insanların, evladın hayırlı olmasının çok daha önemli olduğunu bilmeleri gerek. Anayı babayı üzen, evden kaçan bir sürü kız var haberlerde. Allah evladımızı hayırlı eylesin, sağlığını korusun deyip konuşmamı sonlandırıyorum.