Genelde tam tersini duyuyorum hep etraftan , önemli olan sağlıklı olması herkes konuşur benim ilk bebek oğlan olacağını duyunca kızkardeşim çok üzülmüştü ya kız olsaydı ona güzel güzel giysiler alacaktım ben dedi sanki oyuncak bebek, ikinci kız olacak havalara uçtu. Bunda da kayınvalidem bu da erkek olsaydı gibi bir havaya girdi sanki milleti memnun etmek için sipariş üzerine hamile kalıyoruz. Sağlıklı olsun da gerisi mühim değil evladın kızı erkeği olmaz. Sağlıkla kucağımıza alalımHerkese merhaba,
14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.
Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.
Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.
Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.
Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.
Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.
Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.
Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.
Öyle içimi dökmek istedim burada.
Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebeğimin cinsiyetine insanların tepkileri :(
- Konu Sahibi lequim
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Kızı da sen yap de geç :) Eşim çok sevindi bizim için farketmiyor dersiniz cevaplarını alırlar. Çok sevindim gerçekten. Lütfen takılmayın rica ediyorum sizden. Artık bir can taşıyorsunuz ve o sizin ruh halinizden etkileniyor unutmayın. Allah herşeyin hayırlısını versin. Belki de sizi çekemiyorlardır.
- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
Icindekileri sesli söylemeleri cok absurt. Eskiden millet erkek istermis, simdide kiz isteniyor anlamadim gitti... Dediginiz gibi en önemlisi saglikli olmasi bebegin.
Baktılar erkek el olup gidiyor.
Yeni gelinler " artık benim " gözüyle bakıp çocuklarını koklatmiyor bile. :)
Sosyal medyada dolaşan " mesafe " kelimesini nikahı bastiktan hemen sonra uygulamaya başlıyorlar.
- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 32
Neden üzülmedim anlatayım hemen.Siz niye uzulmediniz onu anlamadim. Kiz istiyorum demissiniz ve olmamis üzülmeniz gerekmez mi?
bir anda sürpriz olarak düşmedi bebek kucağıma.
İstedik aylarca denedik olmadı. Doktora gittik, kendiliğinden olması zor ilaç tedavisi deneyeceğiz dedi. 3 ay boyunca ilaç kullandım düzenli yumurtlamak için, iğneler yaptım. Yine olmadı.
Bu süreç de burada 3 cümle ile anlattıgım şekilde geçmedi. Gün geldi hüngür hüngür ağladım ya bir bebeğimiz hiç olmazsa diye.
Evlatlık edinmenin şartları neler diye okudum gün geldi.
68 gün boyunca regl olmadığım oldu, belki 30 kere test yaptım bu 68 günde, her birinde negatifi gördüm. Her birinde yıkım yaşadım.
Tüp bebek için karar verdik, paramızı çekip bir zarfa bile koyduk. Sonra virüs patladı, dendi ki tüm tüp bebek süreçleri durduruldu.
Son 1 senede şu yaşadıklarım üstüne sizce bugün kendi kendine hamile kalmış bir insan olarak şükretmek yerine neden kız değil diye üzülmem nankörlüğün en alası olmaz mı?
- 22 Temmuz 2019
- 879
- 566
- 23
- 35
Siz baştan kız olsun istemsiniz bunu da çevreniz biliyosa böyle tepki vermişlerdir. Yoksa ne karışsın millet çocuğunuza yorum yapıp geçiyorlar işteHerkese merhaba,
14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.
Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.
Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.
Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.
Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.
Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.
Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.
Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.
Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
İnsanların sözleri için üzülen insanları anlayamıyorum.
Bin tane söz duyuyoruz akşama kadar.
inanın ben de kendimi anlamıyorum, dediğiniz gibi başkalarının dediği bin tane şey var ve ben yapı olarak nedense her şeye takıp üzülüyorum. keşke biraz gamsız olabilsem.
- 7 Ağustos 2017
- 9.922
- 36.792
- 548
- 29
o duyguyu kenarından yaşadım ben de, dilerim hasretiniz en kısa sürede sona erer.Çevrenizde olanlara benden sövmelerimi iletin.
Bizim gibi hiç çocuk hasreti yaşamamışlar belli.
Boğazında yumru falanda olmasın biz ya kız ya erkek yeter ki bebeğimiz olsun diye kendimizi yırtıyoruz.
Hayırlı olsun bu arada.
- 29 Temmuz 2018
- 863
- 2.291
- 113
- 28
- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 32
Burda hepkız bebege o tepkıyı verenlerı okuduk en azından kızı ısteyenlerınde sayısı cokmuss guzel bısey. Bı anne baba evlat ayrımı yapamaz her ıkısıde sadece evlat sevgısı cıkar ortaya. Bosverın mılletı saglıklı hayırlı olsun yeter. Bızım ınsanımız hadsız bos bogaz mılletın cocugunada karısır takma he de gec
- 5 Nisan 2013
- 2.933
- 2.844
- 373
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin öncelikle. ben de 13 haftalıkken baktırdığımda kız dedi doktoru. sonra herkese söyledik.. kv verdiği tepki: " şaka yapmayın.... hadi canım değildir... bak erkek o"Herkese merhaba,
görümcem: " ben rüyamda gördüm o erkek... bak görürsünüz erkek olacak" vs dedi
ben hep sağlıklı olsun önemli olan o derdim. ama içimden de kız geçerdi. o yüzden de sevinmiştim kız dedi diye doktoru.. ama o baskı sinirimi bozdu...
daha sonra 16 haftada erkek dedi doktor... bizim kv ve muhiti bi zil takmadıkları kaldı.... hepten sinir oldum... sanki çocuk benim değil gibi... çünkü mühim olan cinsiyet değildi ama tavır o kadar kötüydü ki...
sonra oğlum doğdu.. hala bu anıları hatırladıkça sinir oluyorum. Allah oğluma sağlık versin onu hiçbir şeye değişmem. kız olsun erkek olsun hiç farketmez. canımın en içi o... ama o tavırlar insanı hereşyden soğutuyor.
- 3 Şubat 2009
- 9.878
- 16.874
- 773
- 44
Neden üzülmedim anlatayım hemen.
bir anda sürpriz olarak düşmedi bebek kucağıma.
İstedik aylarca denedik olmadı. Doktora gittik, kendiliğinden olması zor ilaç tedavisi deneyeceğiz dedi. 3 ay boyunca ilaç kullandım düzenli yumurtlamak için, iğneler yaptım. Yine olmadı.
Bu süreç de burada 3 cümle ile anlattıgım şekilde geçmedi. Gün geldi hüngür hüngür ağladım ya bir bebeğimiz hiç olmazsa diye.
Evlatlık edinmenin şartları neler diye okudum gün geldi.
68 gün boyunca regl olmadığım oldu, belki 30 kere test yaptım bu 68 günde, her birinde negatifi gördüm. Her birinde yıkım yaşadım.
Tüp bebek için karar verdik, paramızı çekip bir zarfa bile koyduk. Sonra virüs patladı, dendi ki tüm tüp bebek süreçleri durduruldu.
Son 1 senede şu yaşadıklarım üstüne sizce bugün kendi kendine hamile kalmış bir insan olarak şükretmek yerine neden kız değil diye üzülmem nankörlüğün en alası olmaz mı?
Dik alası olur. O yuzden takma bence. Bence zaten erkek bebek daha iyi. Ben sadece kiz olsun dedigim icin cevrene bu tepkilerle karsilastigini dusunuorum. Bunu dile getirmis olman hata sadece. Yoksa bu kadar isteyen biri zaten cinsiyet ayrımı gözetmemeli.