• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyetine insanların tepkileri :(

Zaman değişti. Artık oğlan anaları eziliyor. Bana da çok vah vah dediler. Bir kısım insan can yakmak için bilerek dedi hatta ay oğlan mı tüh hayırsız olur. Yazık fln gibi.
Ben de direkt şakaya vurmaya başladım, daha iyi torun torba bakmam emeklilikte siz torun bakarken ben yazlıkta günümü gün edeceğim diyorum mesela. Kızı olan bir arkadaş oğlan çocuk sevmem ben hiç, itici geliyor bana, kız evlat gibi sevimlisi var mı dahi dedi😁 Kendi ayıbı.
Çocuğun cinsiyeti olmaz. Kızı oğlanı olmaz. Hepsi çok büyük bir aşk. Hayırlı ömrü olsun. Ki bana bir arkadaşım oğlanlar çok yaramaz, duygusuz gibi cümleler kuruyor ama çok duygusal bir çocuk. Hemen gelir annecim der, sarılır, hiç kıyamaz üzülen insana. Her gece seni çok seviyorum diye uyur. Dedikleri gibi de değil. Hassas kalpleri var. Evlat evlattır. Oğlumu yüz kıza değişmem❤️ Boşverin patavatsızları.

Herkese merhaba,

14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.

Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.

Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.

Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.

Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.

Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.

Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.

Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.

Öyle içimi dökmek istedim burada.

Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Bana da 6 ay a kdr hala erkek mi dediler ne aptalca dime soruya bak, genelde esimin tarafiydi snr fark ettim ki erkek olmasini kıskanmışlar çünkü mallar ben 4 yil ugrastim belki olur diye beni ogrenince diger ay hamile ksldi baxi gereksiz şahıslar, evladim sagkikli dogsunda allah da iyisiyle kötüsüyle herkese kalbindekini yaşatsın

Milletin ne dediğinin ne önemi var? Ben de hep kız istedim hatta ultrasonda bakan doktora kızsa baklava getireceğim demiştim:anne:allah 2 erkek çocuk nasip etti. Bundan sonra Allah isteyene çocuk nasip etsin ben çocuk defterini kapadım diyorum. Muhtemelen siz çok istediğiniz için çevre bu kadar konuşuyor

Kimileri kız olacak deyince üzülür, üzülme yaaa yine yaparsın der. Küçük bile görür sizi. Kimileri de erkek olunca aynı muameleyi yapar. Herkes konuşur, herkes çok bilir, herkes ahkam keser. Hiç çocuk bakmamış insnalar bile 10 yıllık ebeveyn gibi size akıl verir. İnsanlar konuşur da konuşur. Üzülecek bir şey yok. Allah hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin

Takmayın kafanıza sağlıklı olsun yeter milleti düşünüpte zehir etmeyin kendinize bu günleri sağlıkla alın kucagınıza yavrunuzu inşallah 🤲

Konu sahibinin bebeği erkek diye kız istiyorlar. Haftaya kızmış meğerse cinsiyeti desin o zaman da tüh erkek olsaydı ne güzel olurdu filan diyecekler kesin. :confused:
Ahahah.. Olur mu olur cidden... 😆
İnsanlar gudurmuş :KK70: :KK70: :KK70:

Eskiden erkek bebek sevicileri vardı şimdi de kıza döndü hay Allah’ım bir salsalar insanları.Ne fark eder ki kız olmuş erkek olmuş.Sağlıklı,hayırlı evlatlar olsun gerisi boş

Banada neler neler dediler. Hiç kimseye de kız veya erkek manasında bulunmadım çünkü çocuk düşündüğümü kimse bilmiyordu.
Artık şimdi oğlan değil kız tutuculuğu var. Milletçe öğrenemedik birinden birini üstün tutmamayı. Kıza yapılan neyse şimdi erkeğe yapılıyor. Eşitlik birini överken diğerini yermek değil ama gelde anlat.
Bana denilenler;
“tüh keşke ilk bari kız olsaydı”
“Olsun”
“Erkek yaramaz olur”
“Kız evlat candır”
“Erkek hayırsız olur”
“İnşallah ikinci kız olur”
“Kız evlat başka” 😱
En gıcık olduğum
“Hayırlısı olsun”
Hayırlı olsun demiyor bak bak “hayırlısı”
O evladımı kaybettim bu yavrum da erkek. Kimse şimdi ağzını açıp bir şey diyemedi :)
Öğrendiler sağlıkla gelsin cinsiyet önemli değil demeyi.

benim bu duygumu sadece annem babam ve eşim biliyordu o da hamilelik öncesi konuşmalardan dolayı, hamile kaldıktan sonra hiç o şekilde konuşmadım çünkü, bilenlerin de tavrı o şekilde değildi.

Demekki bir şekilde yayılmış insanlara sizin önceden kız bebek istediğiniz. O yüzden böyle yorumlar alıyorsunuz malesef. Bence ailen bile olsa anlatmayacaksın bazı şeyleri içinde yaşayacaksın. Kaç defa başıma geldi benimde bu tarz şeyler. Önceden öyle düşünüyordum şimdi böyle düşünüyorum ne var. Değişmeme rağmen hep öncesini getirirdiler önüme. Bende çok sinir olurum bu duruma. Üzgünüm ya eşiniz ya anneniz babanız biri birine sizin kız bebek istediğinizi söylemiş ve bu yayılmış. Akrabalar meraklıdır böyle şeylere zaten aman bir laf duymayıversinler... Aileniz veya eşiniz kötü niyetli değil tabiki ama boşboğazlık edebiliyorlar işte ailede olsa...

Banada neler neler dediler. Hiç kimseye de kız veya erkek manasında bulunmadım çünkü çocuk düşündüğümü kimse bilmiyordu.
Artık şimdi oğlan değil kız tutuculuğu var. Milletçe öğrenemedik birinden birini üstün tutmamayı. Kıza yapılan neyse şimdi erkeğe yapılıyor. Eşitlik birini överken diğerini yermek değil ama gelde anlat.
Bana denilenler;
“tüh keşke ilk bari kız olsaydı”
“Olsun”
“Erkek yaramaz olur”
“Kız evlat candır”
“Erkek hayırsız olur”
“İnşallah ikinci kız olur”
“Kız evlat başka” 😱
En gıcık olduğum
“Hayırlısı olsun”
Hayırlı olsun demiyor bak bak “hayırlısı”
O evladımı kaybettim bu yavrum da erkek. Kimse şimdi ağzını açıp bir şey diyemedi :)
Öğrendiler sağlıkla gelsin cinsiyet önemli değil demeyi.
Aynen öyle.
Kız çocuğa yapılan da cehaletti bu da cehalet. Kız çocuk öz evlattır, daha hayırlıdır diyenler de vaktinde oğlan için on tane doğuran kadından zerre Farklı değil. Aynı cehalet.
Çocuk çocuktur. Evladın da cinsiyeti yoktur. Ger ebeveyn için kendi çocuğu en kıymetlidir.

Aynısını yaşadım. Hele kv Allah'ım deli etti beni. Ayrıntılı ultrasonda doktora kesin mi diye soruyor bi de. En son telefonda yine benzer bişey deyince bak artık kiriliyorum evladın kızı erkeği olmaz dedim. Ondan sonra sustu biraz. Ama kafa aynı yani biliyorum. Valla pamuk gibi bir oğlum var iyi ki var kurban olsunlar ona bunu diyenler. Sağlığı yerinde olsun da gerisi mühim değil. Çok canını sikarlarsa sert çık biraz.

😂😂
Aynılarını yaşadım.
Kız bebek delisiyim, oğlum oldu, aynı tepkileri duydum.
‘Bunun ardı kesin kız şu surata bak güzel oğlan budediler ve doğurdum yine erkek.
Şimdi de ‘e sana bir tane kız yakışır senin gibi olsun hadi üçüncüyü yap’ diyorlar.

Elalem hiç susmaz.
Doğru, kıs delisiyim hala çok seviyorum ama oğullarımın bir tırnağını değişmem dünyalara.
Onlar benim oğlum, annelerine müthiş bir aşkla bağlı, dünyadaki herkesten çok çok değerli, yaşam amacım pipililerim😂
Be yapayım, kız olmadılar diye hayata mı küseyim yahu.
Ben de gelinlerimde, torunlarımda hasretimi gideririm ne var?
Ayrıca oğullarımın anneye sevgilerini gördükten sonra üçüncü de olsa erkek isterim, kızlar da aynı şekilde babalarına aşıklar.
Bu aşktan mahrum kalmak istemem😂

Demekki bir şekilde yayılmış insanlara sizin önceden kız bebek istediğiniz. O yüzden böyle yorumlar alıyorsunuz malesef. Bence ailen bile olsa anlatmayacaksın bazı şeyleri içinde yaşayacaksın. Kaç defa başıma geldi benimde bu tarz şeyler. Önceden öyle düşünüyordum şimdi böyle düşünüyorum ne var. Değişmeme rağmen hep öncesini getirirdiler önüme. Bende çok sinir olurum bu duruma. Üzgünüm ya eşiniz ya anneniz babanız biri birine sizin kız bebek istediğinizi söylemiş ve bu yayılmış. Akrabalar meraklıdır böyle şeylere zaten aman bir laf duymayıversinler... Aileniz veya eşiniz kötü niyetli değil tabiki ama boşboğazlık edebiliyorlar işte ailede olsa...
Yok valla alakası yok.
Şimdi de geçmişin oğlan çocuk deliliği kıza evrildi. Millet kız çocuk diye delirdi.
Benim hiç çocukta cinsiyet tercihim yoktu olmadı. Bir kişi bile oğlan olacağını duyunca hayırlı olsun demedi çevremde. Herkes ama herkes kız çocuk reklamı yapıp bana üzüldü. Kız çocuk başka, öz evlat, daha hayırlı olurdan başka cümle duyamadım.
O kadar kırdılar ki beni o süreçte

Demekki bir şekilde yayılmış insanlara sizin önceden kız bebek istediğiniz. O yüzden böyle yorumlar alıyorsunuz malesef. Bence ailen bile olsa anlatmayacaksın bazı şeyleri içinde yaşayacaksın. Kaç defa başıma geldi benimde bu tarz şeyler. Önceden öyle düşünüyordum şimdi böyle düşünüyorum ne var. Değişmeme rağmen hep öncesini getirirdiler önüme. Bende çok sinir olurum bu duruma. Üzgünüm ya eşiniz ya anneniz babanız biri birine sizin kız bebek istediğinizi söylemiş ve bu yayılmış. Akrabalar meraklıdır böyle şeylere zaten aman bir laf duymayıversinler... Kesinlikle kötü niyetli değil tabiki ama boşboğazlık edebiliyorlar işte ailede olsa...
Buna benzer bende sunu yasadım... Bir kızım var.. Allah nasip e2der inşallah 2.olacak dedim ki bu da kız olur belki 2kızım olur iki çok yakın kardes, arkadas olurlar ddm... Hayalim yani buydu neden çünkü 3kız kardesiz biz❤️
Kardeslerimle arkadas gibiyiz... Çok şükür 😊
Kızımda o duyguyu yaşar ümidi ile öyle bi hayal yani.. Gebe kaldım.. Ay herkes ama herkes erkek dedi 😁
Çin takvimi Rus takvimi :KK70: :KK70:
14.haftadayz Dr cinsiyeti söyleyeyim mi dedi bu da farklı olsun erkek dedi 😆
Ay bizimkiler nasıl seviniyor😁 kesinlikle sağlıklı olsun modunda hepsi ama bir sevinçte olmadı değil. Bir kız bir erkek ikisinden de tadacgız diye ki kızıma çok düşkün ailemiz.
O değilde ben kız isteyen 2.kız olsun diyen benim beynime öyle işlemişler ki Dr kız dese moralim bozulur modundaydm. :KK70::KK70:
Yorumlar çok etkiliyor e haliyle gebesin ve hormonlar alt üst. Anatomin bile sana küs 😆😆

Çevrenizde olanlara benden sövmelerimi iletin.
Bizim gibi hiç çocuk hasreti yaşamamışlar belli.
Boğazında yumru falanda olmasın biz ya kız ya erkek yeter ki bebeğimiz olsun diye kendimizi yırtıyoruz.
Hayırlı olsun bu arada.

puhaha o dış kapının mandallarına ne oluyormuş yau. üzülmenize değmez sıkmayın canınızı. çok kız bebek isteyen kendi yapabilir ya da evlat edinebilir

Dediginiz gibi, saglikli olsun, erjek, kiz is önemli degil. Ama, benim görümcemin 3. Hamileliginde her Kontrollde erkek cocugu dediler ve, hersey oda mavi aldi. Ve dogumda bir surpriz cikti, doktorlarin erkek olarak gördükleri cocuk, kiz cikti. Kizi oldu.

Herkese merhaba,

14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.

Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.

Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.

Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.

Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.

Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.

Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.

Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.

Öyle içimi dökmek istedim burada.

Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Ah ah evlat peşinde koşmayan ne bilir. Anca boş boş konuşurlar, sanki uzaylı doğuracak sın. Ne farkeder sağlıklı olsun da. Tamamen boşboğazlık...

Back