• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi aldirmaliyim

bu sefer doğurursan kesinlikle doğumdan önce doktorla görüş ve tüplerini bağlat. bu nasıl bir vurdum duymazlık hiç mi acımadın küçücük canlara. madem dünyaya getirdin onlar için en iyisini yapmaya çalış en azından.

bir de gerçekten çok inandırıcı değil bu kadar kısa sürede hamile kalmak. bebek gece süt emiyorsa salgılanan hormonlar hamile kalmayı çok zorlaştırır diye biliyorum. öyle olmasa bile doğumdan sonra ilk beş ay zor olur sanıyorum. doktorla görüştün mü, onayladı mı hamileliğini.

Siz zaten bir karar vermişsiniz ve sanırım onaylanmak istiyorsunuz.. Allah hakkınızda hayırlısını versin.. Bebeği aldır doğur deme hakkına kimse sahip değil, o siz ve Allah arasında.. Eşinizi ikna edip bir psikiyatriste götürseniz iyi olur.

o yavru cana gelmis konu sahibi..aldirirsan gercekten bi cana kiymis olacaksin.
o kocan olacak ayiyinin da Allah tepesinden baksin,millet neler yapiyor cocuk sahibi olmak icin,beyfendi vurup kiriyor...
hay Allahim ya..

Adam hem iceri atiyor hem kiziyor yine mi hamilesin diye..:KK57:Boyle adami uykuda bogarim:KK53:nerdeyse seni cocuklari kadinlar tek basina yapiyor diye inandircak bu adam.Cahil ve merhametsiz!:KK12:

ya arkadaşlar kadına fazla yüklenmediniz mi? zaten bizim kadar kolay bir hayatı olsa neden bunları yaşasın ki ailesinden öyle görmüş olabilir, basireti bağlanmış olabilir, doğruyu bu zannedebilir.
arkadaşım bence bebeği aldır ve eşinden de boşan , şiddet gördüğünü kanıtla iyi de bir tazminat ve nafaka al çocuklarına da gül gibi bakarsın. zaten boşanırsanız da bakmak zorunda babası

Bravo aklı başında gördüğüm ilk yorum :KK60:

bak canım benim naçizane fikirlerim şu şekilde. öncelikle sen eşinle evli kal ya da boşan hali hazırda 3 tane evladın var 4üncü cidden büyük sorumluluk maddi açıdan da manevi açıdan da içinde bulunduğum durumun bunu kaldırabileceğini düşünmüyorum. Allah günahını affetsin bence aldırmalısın.
ikincisi ise sen 3 çocuğun olana kadar sana demirle kemerle işkence eden bir adamla nasıl evli kalırsın ya. Allah aşkına kadınlar bu kadar hiçe saymayın kendinizi ya siz de bir insan evladınısısınız. Kız evladınız var mı bilmiyorum da farzedin ki ileride kocanız gibi bi adamla evlendi işkenceler dayaklar yani sizin içiniz razı gelir mi bu duruma. Benim haddime elbette değildir ama sana ve çocuklarına bu muameleyi yapan adamı bir de cinsel yönden de tatmin edip üzerine hamile kalıyorsun. Yani kısaca ben olsam çocuğu aldırırım o çocuk doğunca ağladı etti masrafı vs olunca da onları da bahane eder ona da döver o pis adam seni. Ve bunun tek yolu da o adamı boşaman. böyle bir adamı seviyor musun anlamıyorum ki.

yalan ortaya cıkınca senı d0verek cocugunu dusurtebılır.Ya da dogduktan sonra ıskence yapıcak sıze.
ya aldırıcaksınız ya da bosanacaksınız.

Ben de konu sahibine cok yuklenildigini dusunuyorum. Kadina ve cocuga yapilan siddeti asla tolere edebilecek bi insan olmamakla birlikte konuya bir de esinin gozunden bakmak istiyorum. Yine mi hamilesin ben seni aldatmak zorunda miyim demesinden sunlari anlayabiliriz. Ya esiniz bakimli ilgi gosteren bi es istiyor ya da icindeki aldatma arzusunu bu bahaneyle masumlastiriyor. Bosanmayi dusunmediginize gore belli ki maddi olarak esinize bagimlisiniz. Diyete girin kendinize ozen gosterin sevdiginizi gosterin. Eve geldiginde opun sarilin. O gelmeden cocuklari uyutarak evliliginiz icin vakit ayirin. Eminim ki yasadiginiz seyler goz onunde bulundurulunca bunlari yapmak zor olacaktir. Ama intihar ettiginizde kaybedeceginiz seyleri dusunun. Bence sabretmeye ve denemeye deger. Hele ki o cocuklarin sizden sonra tamamiyle boyle bir eşe kalacagini dusunurseniz intihar etmek sadece sizi degil 3 cocugunuzu da oldurmek demek. Su an karnizdaki.cocugun vebali sizindir. Karari siz verin. Tum bunlara ragmen bi degisim gostermezse her türlü zorlugu goze alin ve bosanin. Anneniz kardesiniz ve dahasi babanizdan yardim isteyin. Boyle durumlarda anne baba aradaki kirginliklari goz ardi edecektir siz de edin. Babanizi affedin. En onemlisi bu donemde mutlaka psikolojiniz icin uzman yardimi alin. Allah yarfimciniz olsun.

Kadına yüklenmemiz gerek bu gidişle daha çok çocuk doğurur , önlemini almaz gibi , çocuk olayını çocuk oyuncağına benzetmiş aldırmaktan bahsediyor, travmvayı kadın yaşıyor ama umursamıyor bedini ve ruhunu,
bu kadar vurdum duymaz olmalalı kadınlar , herşeyi biliyorlar korunmaya gelince ,bilgisiz kalıyorlar
Bravo aklı başında gördüğüm ilk yorum :KK60:

Kadına yüklenmemiz gerek bu gidişle daha çok çocuk doğurur , önlemini almaz gibi , çocuk olayını çocuk oyuncağına benzetmiş aldırmaktan bahsediyor, travmvayı kadın yaşıyor ama umursamıyor bedini ve ruhunu,
bu kadar vurdum duymaz olmalalı kadınlar , herşeyi biliyorlar korunmaya gelince ,bilgisiz kalıyorlar
bu kadın bu cocugu tek başına yapmıyor ya. hep kadına yüklen yüklen.
kk da toplumun aynası tabi. hiç şaşırmadım.
kadının şartlarını bilmiyoruz ne yaşıyor bilmiyoruz. ailesi arkasında değilmiş, çalışmıyor da sanırım. kocasından haklarını alarak boşanan ya da bu hakları aldığı halde boşanıp kocasından bunları çattır çattır tahsil edebilen çok fazla kadın yok. ben kendimden biliyorum !
gerçekçi olmakta fayda var.

10. haftayı geçmedi ise ben bu bebeğe bu hayatı layık görmemesinden yanayım.

Neden yüklenmeyecekmişiz anlamadım.Alkış mı tutmalıyız yaptıklarına.Tamam kötü bi evliliği olabilir eyvallah kader kısmet buna kimse bişey demiyo.İnsanların kızdığı nokta böyle bi evliliği vardı da neden bu kadar çok çocuk doğurdu.Korunsaydı madem kötüydü durumu.

Bu ailelerde yetişen çocuklardan ne hayır gelir ki yani.Bu kadının bu çocuğa verebileceği ne kalmış hayatta.Kendine hayrı yok ki çocuk yetiştirsin.Bu çocuklar yarın bigün sorunlu bireyler olup sizin bizim çocuklarımızın başına bela olacaklar işte.Tabi ki eleştiri hakkımız var.

Evliliğinde mutsuzsun tamam da çocuk doğurup onları da neden bu mutsuzluğa ortak ettin.

İçinde büyüdüğünüz aile? Maddi imkanlar?Arkanızda duran bir kaç iyi eş dost...
Belliki iyi bir ailede yetişmemiş iyi okullarda okumamış ve iyi bir işi maddi geliri yok...
Peki böyle durumun içine dört çocuk yapması bencillikten başka nasıl açıklanabilir peki
İnsan olan der ki ben bunları çektim çocuklarım yaşamasın böyle eziyetler çekmesin
Cahil de değil (tüp bağlatmadan bile haberi var )
Ama konu sahibi maşallah durmaksızın doğum yapma çabasında
Diyete girin kendinize ozen gosterin sevdiginizi gosterin. Eve geldiginde opun sarilin. O gelmeden cocuklari uyutarak evliliginiz icin vakit ayirin.
Gerçekten bu yorum şaka gibi Adam demirle kemerle dövüyor ama kadın bakımsız ilgisiz olduğu için şuçlu

Peki böyle durumun içine dört çocuk yapması bencillikten başka nasıl açıklanabilir peki
İnsan olan der ki ben bunları çektim çocuklarım yaşamasın böyle eziyetler çekmesin

Gerçekten bu yorum şaka gibi Adam demirle kemerle dövüyor ama kadın bakımsız ilgisiz olduğu için şuçlu

Yorumumda suclayici bir cümle gormuyorum. Tek bir cümleyi alintilayarak bu sekilde yorumlamaniz hos degil. Konu sahibinin de elbette ki benim de yorumumun devaminda bahsettigim gibi bosanmayi dusunecek zekasi var. Tipki ilk cumlemde bahsettigim gibi bunun asla kabul edilebilir bisey oldugunu zaten dusunmuyorum. Konu sahibinin icinde bulundugu surec hem maddi ozgurlugunu saglama hem de ailesinin destegini alma sebepleriyle uzun bir surec. Bu surecin nasil degerlendirilebilecegi ve esinin sarf ettigini soyledigi cumlelerden cikarilabilecek sebepler neticesinde yapilabilecekler konusunda bir kac tavsiye sadece. Lutfen cimbizla laf secip hedef tahtasi haline getirmeyin yorumumu. Uslup konusuna deginmiyorum bile.

Yine söylüyorum insanın içinde bulunduğu şartlar...cehalet başta bir büyüğü olmaması..her şey kontrolü dışında gelişiyor bu çok belli...
25 yaşında 3 cocuk sahıbı olması bile tüplerini bağlatması için uygun bir sebep değil ne yazıkki...tabiki başka yollarlada korunabilir...
Bir sürü seçenek var insanın hayatında ama bu arkadaşımızın seçeneklerden faydalanacak imkanı yok...
Kadına ayrı üzüldüm çocuklara ayrı...çok acı.
Biraz sağduyulu olmak gerek..
Size katılmakla beraber çaresiz olduğunuda göz önünde bulundurup bu yorumu yapmak zorunda hissediyorum elimi vicdanıma koyarak..
Hayat hiç adil değil :(

bebeği aldır veya aldırma demiycem senin kararın ama bu adamdan bi an önce ayrıl, düzelir diye umudun var hala belli ki.. düzelmez kendini kandırma kusura bakma ama çocuklarım için diyip durma sadece ayrılmaya cesaretin yok ve olan o çocuklara oluyor

Madem kocanın durumu bu, hamilelik dönemi ağır geliyor herife belli.
İnsan bunu bilir yani korunmama rahatlığı nereden geliyor?

Benden 3 yaş küçüksün 4. ye hamilesin.
Korkarım 35 e kadar bir deste olacaklar.

Ben böyle bir evliliğe çocuğu doğur kıyma diyemem, ama aldır da diyemem.

Gönül rahatlığıyla git rapor al şikayetçi ol, boşan derim anca.

Back