Bebeğime isim krizi

Ben iş hayatından dolayı çocuğu bırakmak zorunda olduğu için taviz verdi sandım. Geçerli bir sebebi de yokmuş. Ailelerin koloni hayatı bu ülkenin kanseri, özellikle de kadınlarının.

Dava açma kaldırıldı diye hatırlıyorum. Bakın Adımı Değiştirmek İstiyorum Kanunu ve Maliyeti 2022

bu sitede 6 aralık 2022 ye kadar Nüfustan değiştirilebilir diyor.

Annenizin rüyası da çok güzelmiş. Annenize büyük saygısızlık olmuş. Hani rüyada görülen adı koymamanın sakıncaları vardı ? Hep öyle anlatılır ya. Ayıp etmişler.

Kardeşinizin içinde ukdeyse değiştirsin 26 yaş ne ki.

Benim kayınpederim vefat etti 2.5 sene kadar önce , vefat olayından 3 ay sonra benim babam felç geçirdi.

Şuan tüp bebek tedavisi görüyoruz , bir hamilelik söz konusu olursa kv dem ve eşimin abisi hatta bazen eşim de babamın adını koysak falan muhabbetine birkaç kez girdiler , baktım konu uzayacak dedim ki " rahmetli babamı çok severdim adını da koymak isterdim fakat hem babanın adı hem de benim babamın adı birlikte olmaz , sonuçta babamda felçli ve kaybedebiliriz kendisini. Ben anne veya baba ismi koymak istemiyorum. Olursa bir çocuğumuz kendi ismi ile yaşamalı" dedim. Bir daha da kimse ağzını açıp bir şey söylemedi.

ya ne saçma ya resmen annene görünmüş mucize gibi her şeyi mahvetmek mi zorundalar çok gıcık oluyorum var ya
Kafa kırık yaaa insanlarda . Annemin gerçekten böyle mucize tarafları var biraz . Şimdi meditasyon ve yogaya başlamış eşim diyor ki matmazel niye meditasyon yoga yapıyor ki ? bizim oğlanı o mu büyütüyor sana öğretsin sen yap diyor

Aman anneme babaannemin yaptığı saygısızlıkları duysan bu hiç kalır Yatacak yeri yok kadının tövbe tövbe ya

İkisini de koymayın kesinlikle. Kendi istediğiniz ismi koyun. Nefret ederim böyle emrivakilerden. Bilhassa isim konusunda insanlar fikir verebilir ama karışamaz. Benim adımı koyun ne demek ne münasebet.

ahahaha eşin de fena ama doğru sende öğren canım sakinleştirirrrr

bu konuda hayırı diyecek kişi eşiniz.eşinizi ikna edin bence. uyumsuz oluyor e iki ismi koyalım desek bu sefer önce neden benim ki değil kavgası çıkacak deyin. iki şekilde de mutlu olmayacaklar. bari güzel isim olsun.

Ben iş hayatından dolayı çocuğu bırakmak zorunda olduğu için taviz verdi sandım. Geçerli bir sebebi de yokmuş. Ailelerin koloni hayatı bu ülkenin kanseri, özellikle de kadınlarının.
30 sene önceki şartlar çok farklıymış yaa ataerkil bi toplum baskıcı filan . Ben evlendikten bir süre sonra bunun ne kadar yanlış olduğunu anladım . Bende sürekli öyle bir ortamda büyüdüğüm için normal geliyordu halbuki değilmiş . Çok şükür bu durumdan kurtuldum

ahahaha eşin de fena ama doğru sende öğren canım sakinleştirirrrr
Bende öğrenmek istiyorum da zaman yok pek sakin kafa lazım dün akşam 1 sayfa kitabı zor okudum uyumuşum . Yanlız konu sahibinin Kv babaannemi anımsattı . Ben ve kuzenim doğmuştuk onların isimlere karışmayıp tutup kardeşim için küsmesi inanılmaz saçma . Bak konu sahibinin büyük kızı var ona karışmamış tutup buna karışıyor

böyle bi sensör var kv lerde gelini zayıf gördükleri anda üste çıkıp dediklerini yaptırıyorlar
konu sahibi de anneniz gibi yumuşak huylu ağzının tadı kaçmasın istiyor onda geliyor bu cesaret

Eşimin kuzeninin karısı hamileliğinin 3.ayında "rüya" görmüştü.Ak sakallı bir dede kızının adı X olsun diye kızımızı tembihlemişti ama isim hiç ak sakallı dedelik değildi
Geçen o dede benim rüyama da geldi ama nasıl nurlu nasıl ışıklı Deniz olsun dedi ve gitti

İlla annelerin ismi koyulacaksa eğer Gülcan'ın Gülünü Hatice'nin Ce sini alın Gülce koyun ama anne baba ismi konulmasını hoş bulmuyorum

Çoğunluk anneler kırılmasın diye isim türetmiş. Öncelik : çocuğunuzun ismini sizin de severek söylemeniz , güzel anlamı olan , alay edilmeyecek isim koymak yönünde olmalı.

Tek başına hepsi anlamlı , güzel isimler. Yalnız Hatice yi okulda Hatçe diye çağıracak çocuklar da çıkacak.

Adı Gül ( Gülcan , Gülhan , Gülce ) le başlayan isimlerde de Gülo diye seslenenler çıkacak. Niyeyse ancak bu kadar yaratıcı olabiliyorlar.

Kimsenin gönlünü yapmaya çalışmayın , çocuğunuzun da severek taşıyacağı bir isim seçin.

Benim ilk okulda adı Şükufe olan arkadaşım vardı 2.adı da yoktu. Kız peltek konuştuğu için adını söylediğinde ilk seferde anlaşılmıyordu da. O anne babaya selam olsun.

bence de sırf gönülleri olacak diye niye Gülce koyacağım ya olmasın gönülleri

bence de sırf gönülleri olacak diye niye Gülce koyacağım ya olmasın gönülleri

Bence de. İsmi koyarken aile Barbaros Hayrettin Paşa dan özenip " Barbaros " koyuyor. Bir bakıyorsun çocuğa arkadaşları Barbi veya Barbo diye sesleniyor. Yuh dedirtiyorlar insana. Çocuğa adını sevdirmekte lazım ki sahip çıksın.

mesela bende adımı sevmem babamın amcasının karısı koymuş :)
benimki sıfat arapça da isim bile değil ama oldukça da yaygın
eskiler çok değişik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…