- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
- 348
Doktorun uzmanlık alanı dışında bir konuya biri iki soru ile nasıl teşhis koyduğunu anlamadım.Doktorlara çok önem veririm ama biraz keşke herkesin onlar kadar rasyonel bakamayacağını anlasalar.bazen boşuna endişelendiriyorlar insanları ama onların da belki işi bu.bahsetmek istediğim başka bir konu var.Bu sıralar sosyal medyada otizmli çocukların profilleri ile tanıştım.çok ilgilendim konuyla.bir kaç tanesinde kesinlikle otizmde kullanılan bir ilaç ismi verilip kullanılmamasını söylüyorlar.bunu yazan aileler.doktorların ısrarla verdiği bu ilaç nedeniyle çocukların geri gittiğini,aslında otizmin hastalık olmadığını,ilgi ve eğitim yeteceğini ısrarla savunuyorlar.otizm teşhisi koyulan çocukların aileleri varsa burda akıllarının bir köşesinde kalsın .tabi ben onların yazdıklarını söylüyorum siz yine de doktorunuzla ortak hareket edin.
Benimkine hala şası mı bu diyorlar devlet özel bir sürü Dr en son oftamoloji profuna götürüp 400 TL bayıldım bir daha gelme bana şasi değil bu çocuk dedi anlatıyorum hala şaşı anlamamislardir diyen varAnlattığınız kadarıyla çok da sıkıntılı görünmüyor normal gibi her şey üzmeyin kendinizi. Bizim gittiğimiz bi doktor da bu çocuk şaşı diye tutturmuştu. Kaç tane göz hastanesine götürdüm çok şükür sapasağlam çıktı gözleri zaten görünürde bi şey de yok. Bi doktor da gözleri iri olduğu için guatr var bu çocukta demişti sonra bana bakınca aaaa sizin de gözleriniz iriymiş dedi. Yani bazıları böyle saçmalayabiliyo ne yazık ki.
Oğlum 2.5 yaşında konuşmaya başladı. Bazı çocuklar böyle oluyo hepsi aynı gelişimi göstercek diye bi kaide yok. Şimdi öğretmenleri sınıfta kendini en iyi ifade eden çocuk diyolar. İçiniz rahatlamıştır inşallah biraz..
Genede ihmal etme canim icin rahat olur ama bana normal geldi.
Buyuk kizim 3 yasini gecti kucukken oda hic isaret ile gostermezdi.
Gec konustu suanda yuvarlayarak konusuyor. Anlasilmasi zor, ben disinda kimse uzun cumlelerini kolay anlamaz..
Burdaki yorumlara şok oldum...hanginiz çocuğu gördünüzki şuan normaldır vs diye yorum yapıyorsunuz...
Ayrıca konu sahibi de daha doktora götürmeden ya normal değilse ilaç verecek diye endişelenmiş...
Yarabbim sen herkese akıl fikir ver.herkes doktor maşallah...
Çocuğunu doktora götür tabiki konu sahibi....saçma sapan buraya açılan sağlık konuları da bir garip hal aldı
Gayette yorumların çoğu doktorun abarttığı şeklinde...şu çocuk ta böyleydi de bu da şöyleydi de vs vs...Neye şok oldun kimse sallama boşver demedi hemen hemen her yorum bir uzmana götür için rahatlasın şeklinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?