Merhaba kızlar, iyisiniz inşallah.. Ben bugün sabahtan beri cok kötüyüm. İçim karardı resmen.. Konu yavrum olunca içim çok kötü
Bugün bebeğimi aşıya götürdüm. 18 aylık oğlum. Doktor muayene etti. Parmağıyla bir yeri işaret edip oğluma "Bak, ne var orada?" deyip bakıp bakmadığını kontrol etti. Tekrarlardı bunu. Oğlum bakmadı oralara. Sonra ismiyle seslendi, seslendi bakmadı..
Sonra "Parmağıyla bir şeyleri işaret edip anne bak der gibi sana gösteriyor mu?"dedi. "Hayır" dedim
"Anne, baba, gel, git bir şeyler söyleyebiliyor mu?" Dedi. "Hayır"
"Anne bak, kırıldı. Bak, bozuldu." Der gibi bir şeyi sana getirip gösteriyor mu?" dedi. Yine "Hayır" dedim. Yok göstermiyor.. Ama o sırada çocuğun çok uykusu vardı. Huysuzdu. Bize cevap vermemesi normaldi gibi... Bende çocuğun hareketleri evde normalse bile özellikle dikkat etmemişim sanırım, bir de o anın stresiyle hep "Hayır, değil" deyip durdum.. Çocuk orada doktora da cevap vermeyince "acaba hep mi bu şekildeydi" diye düşündüm. Çok kötü oldum. Doktor "1.5 yaşındaki bebeklerin bunları yapması beklenir. Yapmazsa sıkıntı vardır." Dedi. Beni çok korkuttu. Çocuk psikiyatrisine gitmemizi istedi.
Eve gelince çocuğun karnını doyurdum, uyuttum. Uyanınca ismiyle seslendim, ne zaman seslensem döndü baktı. Bir yeri işaret ettiğimde, her zaman olmasa da baktı. Dönüp baktığında içime su serpildi ama şimdiye kadar bana bir yeri işaret edip gösterdiği hiç olmadı. Anne baba demiyor..
Ama oyuncaklarıyla oynayınca, arabasını elime veriyor sürmemi istiyor. Bunu yapıyor mesela.. Priz koruyucusunun, prize takıldığının farkında. Onu bir yerde bulsun oraya takmak istiyor. Bir şeylerin kapagını eşleştirebiliyor.
Bu arada doktor birde "Seslere duyarlılığı var mı, tepkileri var mı?" Dedi. Evet var. Ama "Elektirik süpürgesinin sesinden korkuyor" dediğimde bununda bir bulgu olduğunu söyledi. Nasıl yani.. Sonuçta 18 aylık bebek bu. Korkması anormal mi gerçekten? Sizin ki korkmaz mı?
"Yaşıtlarıyla oynuyor mu?"dedi. Yan yana gelince hepsi oyuncaklara dadanıyor zaten. Yani birbirleriyle çok bir uyum içinde olmuyorlar. Hatta birbirlerinin elinden oyuncak alıyorlar. O yaşta başka nasıl oynayabilirler ki? Anlayamadım ben. Ama içime de kurt düşürdü.
Psikiyatri doktoru ilaç veriyormuş galiba. Ben şuan ki durumda buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Neden ilaç içsin ki şimdi bu çocuk.. Ne ilacı içecek
Sizce buna gerek var mı?
18-19 aylık bebeği olan arkadaşlar, içimi biraz olsun rahatlatmanıza çok ihtiyacım var. Sizin bebeğiniz bunlara tepki veriyor mu? Konuşuyor mu? Eliyle bir yeri işaret edebiliyor mu? Etmiyorduysa da ne zaman etmeye başladı..