• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim :(

Merhaba kızlar, iyisiniz inşallah.. Ben bugün sabahtan beri cok kötüyüm. İçim karardı resmen.. Konu yavrum olunca içim çok kötü :KK43:
Bugün bebeğimi aşıya götürdüm. 18 aylık oğlum. Doktor muayene etti. Parmağıyla bir yeri işaret edip oğluma "Bak, ne var orada?" deyip bakıp bakmadığını kontrol etti. Tekrarlardı bunu. Oğlum bakmadı oralara. Sonra ismiyle seslendi, seslendi bakmadı..

Sonra "Parmağıyla bir şeyleri işaret edip anne bak der gibi sana gösteriyor mu?"dedi. "Hayır" dedim :KK43:
"Anne, baba, gel, git bir şeyler söyleyebiliyor mu?" Dedi. "Hayır"
"Anne bak, kırıldı. Bak, bozuldu." Der gibi bir şeyi sana getirip gösteriyor mu?" dedi. Yine "Hayır" dedim. Yok göstermiyor.. Ama o sırada çocuğun çok uykusu vardı. Huysuzdu. Bize cevap vermemesi normaldi gibi... Bende çocuğun hareketleri evde normalse bile özellikle dikkat etmemişim sanırım, bir de o anın stresiyle hep "Hayır, değil" deyip durdum.. Çocuk orada doktora da cevap vermeyince "acaba hep mi bu şekildeydi" diye düşündüm. Çok kötü oldum. Doktor "1.5 yaşındaki bebeklerin bunları yapması beklenir. Yapmazsa sıkıntı vardır." Dedi. Beni çok korkuttu. Çocuk psikiyatrisine gitmemizi istedi.

Eve gelince çocuğun karnını doyurdum, uyuttum. Uyanınca ismiyle seslendim, ne zaman seslensem döndü baktı. Bir yeri işaret ettiğimde, her zaman olmasa da baktı. Dönüp baktığında içime su serpildi ama şimdiye kadar bana bir yeri işaret edip gösterdiği hiç olmadı. Anne baba demiyor..

Ama oyuncaklarıyla oynayınca, arabasını elime veriyor sürmemi istiyor. Bunu yapıyor mesela.. Priz koruyucusunun, prize takıldığının farkında. Onu bir yerde bulsun oraya takmak istiyor. Bir şeylerin kapagını eşleştirebiliyor.

Bu arada doktor birde "Seslere duyarlılığı var mı, tepkileri var mı?" Dedi. Evet var. Ama "Elektirik süpürgesinin sesinden korkuyor" dediğimde bununda bir bulgu olduğunu söyledi. Nasıl yani.. Sonuçta 18 aylık bebek bu. Korkması anormal mi gerçekten? Sizin ki korkmaz mı?

"Yaşıtlarıyla oynuyor mu?"dedi. Yan yana gelince hepsi oyuncaklara dadanıyor zaten. Yani birbirleriyle çok bir uyum içinde olmuyorlar. Hatta birbirlerinin elinden oyuncak alıyorlar. O yaşta başka nasıl oynayabilirler ki? Anlayamadım ben. Ama içime de kurt düşürdü.

Psikiyatri doktoru ilaç veriyormuş galiba. Ben şuan ki durumda buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Neden ilaç içsin ki şimdi bu çocuk.. Ne ilacı içecek :KK43: Sizce buna gerek var mı?

18-19 aylık bebeği olan arkadaşlar, içimi biraz olsun rahatlatmanıza çok ihtiyacım var. Sizin bebeğiniz bunlara tepki veriyor mu? Konuşuyor mu? Eliyle bir yeri işaret edebiliyor mu? Etmiyorduysa da ne zaman etmeye başladı..
ayni sey benm saglik oxaginda basima geldi.ebe kirmizi bi top alip elinde salladi bebegm takip etmedi.aaa neden takip etmiyo deyip durdu.benm evimde kirmizi doselidr biblolarm koltuklarm falan oglumda cok sever sürekli onları izler.ben evde izliyo dedim ama benmde icime kurt dusurdu.ebenin kiyafeti lacivertti ve bebegm surekli ona bakiyrdu o an kirmizi ilgisiini cekmedi.eve gelinxe koca gun kirmizi mendil salladim bakiyo mu diye :)) sen ne kadar emin olsanda icine kurt dusunce insanin akli gidiyo.bebegin erkekse gec konusur büyük ihtimalle cevremdekilern yuzde 80 i bu sekilde oldu.ama bi dr a gotur tabi icin rahat etsin

Benimkine hala şası mı bu diyorlar devlet özel bir sürü Dr en son oftamoloji profuna götürüp 400 TL bayıldım bir daha gelme bana şasi değil bu çocuk dedi anlatıyorum hala şaşı anlamamislardir diyen var :KK70:
bi de birbirlerini de beğenmiyolar :)) hee şaşı diycen rahatlıycaklar. Alanın değilse konuşma arkadaş. Ama bizim doktorlar bile ihtisas alanı olmayan konularda konuşmaya bayılırlar. Milletçe kanımızda var bu hastalık :)

Benim kizim hiç korkmadı süpürgeden :KK70: hatta 11 aylıkken yürüdü yaşını geçtiğinde elimden almaya çalışıyordu annelerde var biraz hata çünkü ben hep en kısık seste çalıştırıp en yükseğe kademe kademe geçiyordum.

masraf çıkartma şimdi kademeli süpürge falan:))

Başka bi doktora gitmenizi tavsiye ederim. Benim oğlum da 18 aylıkken korkmazdı süpürgeden çünkü oyun haline getirmiştik. Şuan 21 aylık ama bak bozuldu bak kırıldı demiyor asla... papağan gibi biz ne dersek onu tekrarlıyor. Arada keyfi isterse cevaplıyor misal şu nerde diyorum gaboldu (kayboldu) diyor. İsmine tepkisi varsa göz teması kuyuyorsa eğer gelişimi normal gibi geldi bana. Herhangi bişeye takıntısı yok değil mi? Yani bi de uykuluyken muayene edilmiş kuzucuk tepki yerine ağlamadığına şükredin.

Eminim endiselenmissinizdir
Cok iyi anliyorum sizi.
Fakat ben doktoru gayet ilgili buldum. Herhangi bir teshis koymus gibi de gelmedi bana. Muayenesi olumsuz, size sordugu sorularin da cogu hayir olunca dogru bir sekilde yonlendirmis.
Iciniz rahat olsun, onlem amaciyla ilgili uzmana gosterin mutlaka.

Denver mıydı neydi o testi yapmış benim bilgim refakatim de yok başta şikayet edeyim dedim ama sınıf öğretmenimiz çok iyi ki onun bile haberi yokmuş bu kadının okula geleceğinden,testi yapmış katlamış üstüne de kartvizitini zımbalamış al sana potansiyel müşteri
Hanımefendi çocuk ergen ve aile danışmanıymış kartvizite göre bunların hepsi ayrı bi uzmanlık alanı değil mi bende sağlık sektöründeyim sen uzmanmışsın sen söyle kişi 30 yaşında ya var ya yok hem çocuk hem ergen hem aile doktoru vay be

Sınıftan tek tek almış çocukları öğretmenimiz noluyoruz demiş benim oğluma refakat etmiş

Yok özel eğitimci yok bilmem ne hiç birine bakmayın o konularda tamamen annelik iç güdülerinizi dinleyin. Anneler hissediyor bir farklılık varsa.

Merhaba kızlar, iyisiniz inşallah.. Ben bugün sabahtan beri cok kötüyüm. İçim karardı resmen.. Konu yavrum olunca içim çok kötü :KK43:
Bugün bebeğimi aşıya götürdüm. 18 aylık oğlum. Doktor muayene etti. Parmağıyla bir yeri işaret edip oğluma "Bak, ne var orada?" deyip bakıp bakmadığını kontrol etti. Tekrarlardı bunu. Oğlum bakmadı oralara. Sonra ismiyle seslendi, seslendi bakmadı..

Sonra "Parmağıyla bir şeyleri işaret edip anne bak der gibi sana gösteriyor mu?"dedi. "Hayır" dedim :KK43:
"Anne, baba, gel, git bir şeyler söyleyebiliyor mu?" Dedi. "Hayır"
"Anne bak, kırıldı. Bak, bozuldu." Der gibi bir şeyi sana getirip gösteriyor mu?" dedi. Yine "Hayır" dedim. Yok göstermiyor.. Ama o sırada çocuğun çok uykusu vardı. Huysuzdu. Bize cevap vermemesi normaldi gibi... Bende çocuğun hareketleri evde normalse bile özellikle dikkat etmemişim sanırım, bir de o anın stresiyle hep "Hayır, değil" deyip durdum.. Çocuk orada doktora da cevap vermeyince "acaba hep mi bu şekildeydi" diye düşündüm. Çok kötü oldum. Doktor "1.5 yaşındaki bebeklerin bunları yapması beklenir. Yapmazsa sıkıntı vardır." Dedi. Beni çok korkuttu. Çocuk psikiyatrisine gitmemizi istedi.

Eve gelince çocuğun karnını doyurdum, uyuttum. Uyanınca ismiyle seslendim, ne zaman seslensem döndü baktı. Bir yeri işaret ettiğimde, her zaman olmasa da baktı. Dönüp baktığında içime su serpildi ama şimdiye kadar bana bir yeri işaret edip gösterdiği hiç olmadı. Anne baba demiyor..

Ama oyuncaklarıyla oynayınca, arabasını elime veriyor sürmemi istiyor. Bunu yapıyor mesela.. Priz koruyucusunun, prize takıldığının farkında. Onu bir yerde bulsun oraya takmak istiyor. Bir şeylerin kapagını eşleştirebiliyor.

Bu arada doktor birde "Seslere duyarlılığı var mı, tepkileri var mı?" Dedi. Evet var. Ama "Elektirik süpürgesinin sesinden korkuyor" dediğimde bununda bir bulgu olduğunu söyledi. Nasıl yani.. Sonuçta 18 aylık bebek bu. Korkması anormal mi gerçekten? Sizin ki korkmaz mı?

"Yaşıtlarıyla oynuyor mu?"dedi. Yan yana gelince hepsi oyuncaklara dadanıyor zaten. Yani birbirleriyle çok bir uyum içinde olmuyorlar. Hatta birbirlerinin elinden oyuncak alıyorlar. O yaşta başka nasıl oynayabilirler ki? Anlayamadım ben. Ama içime de kurt düşürdü.

Psikiyatri doktoru ilaç veriyormuş galiba. Ben şuan ki durumda buna ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Neden ilaç içsin ki şimdi bu çocuk.. Ne ilacı içecek :KK43: Sizce buna gerek var mı?

18-19 aylık bebeği olan arkadaşlar, içimi biraz olsun rahatlatmanıza çok ihtiyacım var. Sizin bebeğiniz bunlara tepki veriyor mu? Konuşuyor mu? Eliyle bir yeri işaret edebiliyor mu? Etmiyorduysa da ne zaman etmeye başladı..

Psikiyatr ilaç vermiyor
Gelişim testi yapıp durumunu kontrol eder.
Lütfen gecikmeyin doktora gitmekte.

Yok özel eğitimci yok bilmem ne hiç birine bakmayın o konularda tamamen annelik iç güdülerinizi dinleyin. Anneler hissediyor bir farklılık varsa.

Benim oğlumda gördüğüm tek olumsuzluk her işi yarışa çevirmesi ve ben 1.olucam diye hırs yapması olamayınca ağlaması, başta biz bilerek yeniliyoduk sonra dedik çocuk mağlubiyeti de öğrenecek

Benim oglum da boyleydi.
Kendiliginden duzeliyor bu durum.

Konuya astroloji katmayayım ama tipik koç burcu, hareketli bir çocuk, artık çocukların hareketli olması da sorun olmuş zahir,öyle kanepe tepelerinde gezmiyo hareketli olupta ama koşmalı kaçmalı oyunları seviyo

Tabi ki her çocuğun gelişimi farklıdır ama yine de ihmal etmemek gerekir, her ihtimali değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Bir şey olmayabilir ama en azından içiniz rahatlar kontrol ettirirseniz.. Bu arada 16 aylık yeğenim var, pek çok şey söyleyebiliyor. Ama söyleyemeyen çocuk da sorunlu diyemeyiz, gelişim herkeste farklı dediğim gibi..

10 bucuk aylik kizim. Yaninda supururken,sesi kisik bile olsa supurgenin agliyor.ama kapaliyken kosturup oynemak istiyor.
Biraz zaman taniyin.bu arada eksik gorduklerinizi oyun seklinde tekrarlayin.
Ben gectigimiz aylarda dr.un sevkiyle cocuk gelisime gittim.denver da oturmasi eksik cikti ayina gore.6 saniye oturamamisti.
Cunku ilk kizim 9 aylikken besikten dusmustu.o korkuyu unutamadigim icin oturmasini kalkmasini hep gozardi etmistim.ne kadar gec olursa o kadar iyi diye dusunuyordum.besikte kalkip dusmesinden diye.
Neyse bu bir eksiklikmiş.eve gelince o gun denemeler falan derken birkac gune tam olarak oturuyordu.tutunarak ayakta duruyordu.hatta emeklemesi ,dişi falan da o arada oluştu.
İcinizi ferah tutarak gozlemleyin,ogretin.tatmin olmazsaniz daha iyi bir dr.a gidin.

Konuya astroloji katmayayım ama tipik koç burcu, hareketli bir çocuk, artık çocukların hareketli olması da sorun olmuş zahir,öyle kanepe tepelerinde gezmiyo hareketli olupta ama koşmalı kaçmalı oyunları seviyo

Enerji atacak doğal bi alan kalmadığı için her çocuk artık böyle. Oğluna ne dediler bilmiyorum ama gelişimi gayet iyiydi bişeyi yoktur bence için rahat olsun

Aynisi yine bizde de oyle. Benim ki de boga. Tabiatlari oyle herhalde.
Hatta ben 4. Yasinda karate kursuna falan gondermeyi bile dusundum enerjisini atmasi kolay olsun diye. Kosacak, kacacak boks yapacak. Normal bir oyunumuz yok hic. En son basketbolla bulduk dogru oyunu. Evde potasi var. Sirilsiklam olana kadar oynuyor. Bu tarz bir aktiviteye alistirmaya calisabilirsiniz.

Enerji atacak doğal bi alan kalmadığı için her çocuk artık böyle. Oğluna ne dediler bilmiyorum ama gelişimi gayet iyiydi bişeyi yoktur bence için rahat olsun

Sınıf arkadaşlarına göre konuşması geriymiş teşhis bu ki sınıfı 9 kız 3 erkek ve kızlar 3 erkekten ileri konuşma konusunda,zaten genelde de kızlar ileri değil mi dil konusunda

Back