- 8 Haziran 2015
- 2.906
- 2.106
-
- Konu Sahibi elenaferrante
Ben küser sitem eder tavır koyardim net. Kızım yanlış anliyorsun tarzında açıklaması yoksa gönül almaya çalışmıyorsa basar giderdim uzaklara. Özlesin biraz.
Kendin çeyrek al ailem takti dersin. Annenede böyle yaptigini söyle. Ailesine mahçup oluyorum o yüzden siz taktiniz dedim dersin. Belki biseyler dank eder. İnsanın ailesiyle sınavı bir başka oluyor bende de benzer seyler oldu...Merhabalar,
2 yıllık evliyim, 1,5 aylık bebeğim var. Çalışıyorum, güzel bir mesleğim, iyi de bir gelirim var. Daha önce düğünüm zamanı da benzer bir konu açmıştım. Düğünümü kendim yaptım, çay kaşığına kadar kendim aldım, kına gecesi salonunu ben kiraladım, damatlığı ben aldım, hatta düğünde annemlerin bana takacağı bileziği de ben aldım. Bana kuruş yardımları dokunmadığı gibi annem bir havlu kenarı bile örmüş değildir. Evimde el emeği çeyizim hiç yok.
Yakın zamanda bebeğim oldu, eşimin ailesi altınlar bilezikler vs hediye etti, hamileliğimin en başından beri bir sürü bebek kıyafeti aldılar, yelekler ördüler. Ama annem ile babam kızıma bir çeyrek altın bile takmayı bırakın bir çorap dahi almadılar, bana çeyiz yapmayan annem bebeğim için hiç bir şey yapmadı.
Aslında ailemden maddi bir beklentim yok ama insan torununa bir altın takmaz mı, bir üst baş bir şey almaz mı? Durumları kötü değil. 1 hafta önce üniversite okuyan kardeşime 2900 lira parayı peşin verip telefon aldılar. Evleri arabaları var. Ama benim kızıma bir parça kıyafet almayı düşünemiyorlar.
Lütfen bana kardeşinin telefonunu kıskanmışsın demeyin, kardeşimle aram acayip iyidir. Ailen senin çocuğuna bakmak zorunda mı, ailene güvenip de mi yaptın da demeyin. Bu öyle bir şey değil çünkü.
Dediğim gibi benim derdim gelecek olan altının parası değil, düşünmeleri.
Anneme bir kez söyledim. Siz neden altın takmadınız, eşimin çok uzaktan tanıdıkları bile taktı dedim. Aman ne takalım ki gibi bir geçiştirir nitelikte cevap verdi.
İçimi döktüm teşekkür ederim
Benim annem bile takti be :)
Besigini arabasini bile aldi burda bilen bilir annemle sorunlarimi :)))
Acaba durumunu cok mu iyi goruyolar?
Gerci alakasiz cunku hayirlamak baska maddu durum baska...cok dusuncesizlermis
senı anlıyorum
ozellıkle yenı dogum yapmıs bı hanımın ruh halı daha da kafaya takan uzulen bı hal alıyor bu daha cok uzulmene neden oluyor
ne guzel aılene muhtac degılsın bununla gurur duy evladına guclu bı anne olabılmek en guzelı
sen aılenden gormemıssın ınsallah bebegının mutlulugunda sen ona en guzelını yasat
bosver uzulme ınan hayat uzulduklerımıze degmeyecek kadar kısa :)
bebısın hayırlı ugurlu saglıklı sıhhatlı olsun
Ben küser sitem eder tavır koyardim net. Kızım yanlış anliyorsun tarzında açıklaması yoksa gönül almaya çalışmıyorsa basar giderdim uzaklara. Özlesin biraz.
Aileniz durumun farkında, kızımız maaşlı eşinin ailesi de yapıyo her şeyi deyip kenara çekilmişler. çok uyanıklar.. üzüldüm sizin adınıza.. hiç utanma gibi bir durumları da yok galiba..
Cok cok ayip ediyorlar sana karsi ..anladim sizi para degil tabiki derdiniz ama adettendir diye bisey var...hadi altini gectim bir parca kiyafet de mi almadilar...madem oyle sizde erkek tarafinin aldiklarini gozune gozune sokun ailenizin cunku haketmisler...kizina bak kizim sana dusunmuslerde bunu almislar falan de yanlarinda cok sinir bi durum
Kızımın durumu iyi, ihtiyacı yok diye bahane mi olur ya? İnsan utanır biraz. E o zaman zenginler birbirlerine hiç hediye almasınlar, ne de olsa ihtiyaçları yok. Bu bir görgü ve saygı meselesi. Evladının çocuğu olmuş, ihtiyacı yok ne demek? Yedi kat yabancı olsa eli boş gidilmez, ayıp karşılanır, kaldı ki kendi evladı. Ailenizin tavrını nereye koyacağımı bilemedim. Çok üzüldüm adınıza, Allah kolaylık versin
yorum yapamadim yanii cok haklisin
Her ebeveynin daha garanti gördükleri,her durumda kendi kurtarır diyerek düşünüp pek çaba harcamadıkları bir evlatları vardır.
Bir taraftanda bir kardeş vardır.hayatta pek bir şey başaramamıştır.hep birilerinin maddi manevi desteğini üzerinde hissetmiştir.
İşte bu olaydaki ilk karakter SENSİN
ikinci karakter KARDEŞİN.
Bunu değiştirmen çok çok zor.
inşallah gelecekteki konun BABAM EVİ VE ARABAYI KARDEŞİMİN ÜZERİNE YAPTI olmaz.
Evlatlık olma ihtimalin varmı yada erkek çocuk ayrıcalıktır kız fazlalık kafasındalar
Ayyy ayni benim annem burdaki bazi arkadaslarin mwj larini okudum hakkatten de tek deilmisim sukurler olsunnn hayiflaniyordum....
Amaaan canim bosver onemli olan kayinvaliden onlarla iyi olman.kimi kayinvalideden kimi anneden dert yaniyor.sen esinle cocugunla iyi ol .onlarda yaptigi hatadan utanirlar .ne demek bi kiyafet bile alamamak köyde yasiolar falan olsa dersin imkan yok ne bilim anlamadim. bosver kafaya takma kaybedecek olan onlar
tipik kız erkek çocuk ayırımı...benim babam da beni ayırır ama iyi yöndeonun sebebi de benim para kazanıyor oluşum, arada rahatça benden harçlık isteyebilmesi. bazı aileler böyle enteresan işte, seninkiler de bir başkaymış. içinde tutma hiçbir şeyi söyle direk onlara. ama değişmelerini de bekleme bu saatten sonra.oldukları gibi kabul etmezsen üzülürsün.
Haklısın üzülmekte kırılmakta büyükler ama düşüncesizlik etmişler ama yapacak bir şey yok anne babanız eşinizin haberi yoksa altın takmadıklarından kendiniz alıp bir altın annemler taktı diyin ileride eşiniz de bir altın takmadılar demesin bugünün yarını da var. Ayrıca siz unutursunuz ama eşiniz unutmaz kırılmışsa kırılmasa bile en ufak şeyde diline alırsa seni kırabilir. Allah evladınızın nasibini bol bereketli ve hayırlı eylesin sağlıkla büyüsün inşallah
Ben de küserdim kesinlikle. Gelip gitmeyi de keserdim. Zaten torun derdine düşen de yok, göstermezdim bebeğimi. Kendi ağzıyla istesin, özledik getir de sevelim desin
Ayrıca hediyeleşmenin ekonomik durumun iyi olmasıyla hiç alakası yok. Hediyeleşmek gönülden kopan birşeydir. Zenginlerin hiçbir şeye ihtiyaçları yok ama yine de hediye alıp veriyorlar. Burada maksat gönül hoşluğudur
Maddiyat olup olmaması falan olamaz bunun sebebi....cidden ilginç geldi, maddiyatı olmayan anne bile 2 yumak alır bişeyler örer, daha hamilelik belli olur olmaz torun hazırlığına başlar. İnsanın içinden gelmez mi, altını kuruşu geç neler var neler kız bebeklere, insan görüp özenmez mi ben anlamadım. Bu tip bi ailesi olan bi arkadaşım var, nöbete giderken çocuğunu bırakamıyor annesine, o derece umarsız bir anne, sonuçta kocası nöbetlerini değiştiriyor artık, ama şunu da gördüm böyle aileler fedakarlardan daha bi kıymetli mi neben olsam sorardım anneme, annenizle o kadar yakın değilsiniz demek ki.
Çok tuhaf çok üzücü
Ama bence takma kafana sende bir aile kurdun ne güzel gelirin de varmış
Annen baban sonuçta napıcaksın canları sağolsun demekten başka
Kendin çeyrek al ailem takti dersin. Annenede böyle yaptigini söyle. Ailesine mahçup oluyorum o yüzden siz taktiniz dedim dersin. Belki biseyler dank eder. İnsanın ailesiyle sınavı bir başka oluyor bende de benzer seyler oldu...
Bence evlendin gittin artik onlardan çıktın diye düşünüyorlar.kaynanan almasa bise yapmasa onada laf edebilirler.benim kv dede öyle ne bana ne kizlarina.kimseye bir çöp almazlar.kizlari el kızı oldu.bende baskasinin kiziyim annem yapar nasilsa havasındalar.Allah yardimcin olsunAhah, çok netsiniz
Yoktu işte, aramız hep iyiydi, hiç sorunumuz olmadı, ne istedimse alındı hep çocukluğumda da öğrenciliğimde de. Ailem bana karşı hiç cimri olmadı, o yüzden şimdi bu duruma çok üzüldüm ya zaten
Bu Nasıl bir cevap Allah aşkına destek olacağınıza köstek olmuşsunuz konu da öyle hafif bir konu değil aile mevzusu biraz düşünceli olun ruhsuz musunuz bu kadına bunu söylersem ne düşünür demiyor musunuz ? Hiç hayatınızda kötü birşey yaşamadınız mı teselli nedir bilmez misiniz ? Bunu söylediğiniz kişi yeni bir anne ve konu aile meselesi anlayamadığınız gibi konu ciddi. Lütfen biraz düşünceli olun he yok ben olamam diyorsanız susun kadının üzüntüsü azmış gibi üzerine üzerine atmayın. Size yazık, Allah bilir koca kadınsınızdırda, konu sahibine ise günah! Çocuk emziren biri bu kadar kırılmaz !Seni sevmiyolar.