Bebeğim oldu, ailem pek hevessiz

Her ebeveynin daha garanti gördükleri,her durumda kendi kurtarır diyerek düşünüp pek çaba harcamadıkları bir evlatları vardır.
Bir taraftanda bir kardeş vardır.hayatta pek bir şey başaramamıştır.hep birilerinin maddi manevi desteğini üzerinde hissetmiştir.
İşte bu olaydaki ilk karakter SENSİN
ikinci karakter KARDEŞİN.
Bunu değiştirmen çok çok zor.
inşallah gelecekteki konun BABAM EVİ VE ARABAYI KARDEŞİMİN ÜZERİNE YAPTI olmaz.

Evlatlık olma ihtimalin varmı yada erkek çocuk ayrıcalıktır kız fazlalık kafasındalar

Ayyy ayni benim annem burdaki bazi arkadaslarin mwj larini okudum hakkatten de tek deilmisim sukurler olsunnn hayiflaniyordum....

Amaaan canim bosver onemli olan kayinvaliden onlarla iyi olman.kimi kayinvalideden kimi anneden dert yaniyor.sen esinle cocugunla iyi ol .onlarda yaptigi hatadan utanirlar .ne demek bi kiyafet bile alamamak köyde yasiolar falan olsa dersin imkan yok ne bilim anlamadim. bosver kafaya takma kaybedecek olan onlar

tipik kız erkek çocuk ayırımı...benim babam da beni ayırır ama iyi yönde onun sebebi de benim para kazanıyor oluşum, arada rahatça benden harçlık isteyebilmesi. bazı aileler böyle enteresan işte, seninkiler de bir başkaymış. içinde tutma hiçbir şeyi söyle direk onlara. ama değişmelerini de bekleme bu saatten sonra.oldukları gibi kabul etmezsen üzülürsün.

Haklısın üzülmekte kırılmakta büyükler ama düşüncesizlik etmişler ama yapacak bir şey yok anne babanız eşinizin haberi yoksa altın takmadıklarından kendiniz alıp bir altın annemler taktı diyin ileride eşiniz de bir altın takmadılar demesin bugünün yarını da var. Ayrıca siz unutursunuz ama eşiniz unutmaz kırılmışsa kırılmasa bile en ufak şeyde diline alırsa seni kırabilir. Allah evladınızın nasibini bol bereketli ve hayırlı eylesin sağlıkla büyüsün inşallah

Ben küser sitem eder tavır koyardim net. Kızım yanlış anliyorsun tarzında açıklaması yoksa gönül almaya çalışmıyorsa basar giderdim uzaklara. Özlesin biraz.

Ben de küserdim kesinlikle. Gelip gitmeyi de keserdim. Zaten torun derdine düşen de yok, göstermezdim bebeğimi. Kendi ağzıyla istesin, özledik getir de sevelim desin

Ayrıca hediyeleşmenin ekonomik durumun iyi olmasıyla hiç alakası yok. Hediyeleşmek gönülden kopan birşeydir. Zenginlerin hiçbir şeye ihtiyaçları yok ama yine de hediye alıp veriyorlar. Burada maksat gönül hoşluğudur

Maddiyat olup olmaması falan olamaz bunun sebebi....cidden ilginç geldi, maddiyatı olmayan anne bile 2 yumak alır bişeyler örer, daha hamilelik belli olur olmaz torun hazırlığına başlar. İnsanın içinden gelmez mi, altını kuruşu geç neler var neler kız bebeklere, insan görüp özenmez mi ben anlamadım. Bu tip bi ailesi olan bi arkadaşım var, nöbete giderken çocuğunu bırakamıyor annesine, o derece umarsız bir anne, sonuçta kocası nöbetlerini değiştiriyor artık, ama şunu da gördüm böyle aileler fedakarlardan daha bi kıymetli mi ne ben olsam sorardım anneme, annenizle o kadar yakın değilsiniz demek ki.

Çok tuhaf çok üzücü
Ama bence takma kafana sende bir aile kurdun ne güzel gelirin de varmış
Annen baban sonuçta napıcaksın canları sağolsun demekten başka

Kendin çeyrek al ailem takti dersin. Annenede böyle yaptigini söyle. Ailesine mahçup oluyorum o yüzden siz taktiniz dedim dersin. Belki biseyler dank eder. İnsanın ailesiyle sınavı bir başka oluyor bende de benzer seyler oldu...

Benim annem bile takti be :)
Besigini arabasini bile aldi burda bilen bilir annemle sorunlarimi :)))

Acaba durumunu cok mu iyi goruyolar?
Gerci alakasiz cunku hayirlamak baska maddu durum baska...cok dusuncesizlermis

Ben küser sitem eder tavır koyardim net. Kızım yanlış anliyorsun tarzında açıklaması yoksa gönül almaya çalışmıyorsa basar giderdim uzaklara. Özlesin biraz.

Aileniz durumun farkında, kızımız maaşlı eşinin ailesi de yapıyo her şeyi deyip kenara çekilmişler. çok uyanıklar.. üzüldüm sizin adınıza.. hiç utanma gibi bir durumları da yok galiba..

yorum yapamadim yanii cok haklisin

Evlatlık olma ihtimalin varmı yada erkek çocuk ayrıcalıktır kız fazlalık kafasındalar

Ayyy ayni benim annem burdaki bazi arkadaslarin mwj larini okudum hakkatten de tek deilmisim sukurler olsunnn hayiflaniyordum....

Çok tuhaf çok üzücü
Ama bence takma kafana sende bir aile kurdun ne güzel gelirin de varmış
Annen baban sonuçta napıcaksın canları sağolsun demekten başka

Kesinlikle haklısınız hepiniz. Çok ayıp ediyorlar bize.

İyi bir işiniz , maaşınız varmış. Demek ki size imkan sağlayıp okutup, meslek sahibi etmişler. Bu da çok büyük bir şey. Diğer konularda haklısınız ama siz en önemli şeyi elde etmişsiniz zaten, üzülmeyin.

Tatlım bırda kötü niyet şu bu böyle bir durum yok. Şimdiye kadar ailenden maddi bir beklentin olmamış herşeyi sen düşünmüşsün ya, onlar düşünmeyi unutmuşlar. Hep böyledir ya, sen birinin kötü Zaman'ında o kadar çok yanında olur ve herşeyi öyle iyi organize edersin ki senin kötü Zaman'ında o ne yapacağını bilemez, çünkü öyle konularda iyi olan sensin. Düşüncesizlik, rahatlık etmişler bu kadar.

Ne olursa olsun en azından eşine kayınvalidene seni küçük düşürmemek için birşeyler yapmaları gerekirdi.Çünkü durumları iyi diyorsun.Bu resmen esirgemektir.Bende olsam üzülürdüm.En azından kocanın tarafı kıymet verip destekliyor.Iki tarafta ilgisiz olsa daha çok üzülürdün.

Bence evlendin gittin artik onlardan çıktın diye düşünüyorlar.kaynanan almasa bise yapmasa onada laf edebilirler.benim kv dede öyle ne bana ne kizlarina.kimseye bir çöp almazlar.kizlari el kızı oldu.bende baskasinin kiziyim annem yapar nasilsa havasındalar.Allah yardimcin olsun

Kırılmakta çok haklısınız, en azında eşinin ailesine karşı mahcup etmemek için küçük bir altın ne bileyim nezaketen de olsa bir hediye alınırdı. Düşüncesizler sanırım biraz.

Açıkça sorun annenize, bir sorun mu var neden böyle davranıyorsunuz deyin.
Bize yazdıklarınızı ona da söyleyebilirsiniz.
En doğru cevabı da ondan alırsınız.
Laf arasında filan değil ama, alın karşınıza sohbet eder gibi net bir şekilde konuşun bence.

Seni sevmiyolar.
Bu Nasıl bir cevap Allah aşkına destek olacağınıza köstek olmuşsunuz konu da öyle hafif bir konu değil aile mevzusu biraz düşünceli olun ruhsuz musunuz bu kadına bunu söylersem ne düşünür demiyor musunuz ? Hiç hayatınızda kötü birşey yaşamadınız mı teselli nedir bilmez misiniz ? Bunu söylediğiniz kişi yeni bir anne ve konu aile meselesi anlayamadığınız gibi konu ciddi. Lütfen biraz düşünceli olun he yok ben olamam diyorsanız susun kadının üzüntüsü azmış gibi üzerine üzerine atmayın. Size yazık, Allah bilir koca kadınsınızdırda, konu sahibine ise günah! Çocuk emziren biri bu kadar kırılmaz !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…