Bebeğim oldu, ailem pek hevessiz

benim annem de böyle. cimrilikte çığır açar. Parası bankaları aşar ama çayı bile bana ödetir. Utanması yok bu kadar açık..
aynen canım,mınıbuste gözümün içine bakar geride durur,eli tıtrer,beklentım yok sırf o halını görmek için denme amaçlı sann versene derim,sankı canını almış gıbı olur,

aynen canım,mınıbuste gözümün içine bakar geride durur,eli tıtrer,beklentım yok sırf o halını görmek için denme amaçlı sann versene derim,sankı canını almış gıbı olur,

benim annem o kadar cimri ki, gideceği yere aç gelir, parasına kıyıp yemek yemez. cebımdekı son parayla ben doyururum karnını. utanmaz da bunu yaparken. parama malıma dokunmayın da napıyorsanız yapın diye açıkça söyler. hangi birini anlatsam bilemedim..

hiççç anlatma şekerım,aynı bızde,bedava mezar bulsa ircek dıye korkuyorum,çok çok iyi biliyorum,çokkkkk

Sen de arayıp sorma aileni o zaman. Onlar seni bir hediyeye layık görmüyorsa sen de onları bazı şeylerden mahrum bırakacaksın. Burda "Onlar ne olursa olsun senin annen baban" diyenler çıkacaktır mutlaka. Artık o kafa pek kalmadı... Evladına değer vermeyen ana babaya ben de "ama onlar benim annem babam" demenin biraz saflık oldugu kanaatindeyim.

hiççç anlatma şekerım,aynı bızde,bedava mezar bulsa ircek dıye korkuyorum,çok çok iyi biliyorum,çokkkkk

walla cok mahcup ediyo beni sonradan görmelikleriyle, görgüsüzlükleriyle. toparlamaya calısıyorum ama yok yani, neresinden tutsan elınde kalır. eşimin aılesı de cok matah bısey degıl ama yıne de adaletlı olmak lazım. kv torununa neler neler aldı heves edıp elındekı yok parasıyla. benım annem de boyle ayıbıyla övunur.

bana ne dıyo bılıyo musun, dogumunda hastaneye iş yerinden ızın alabılırsem gelırım. kendı arkadaslarına izzeti ikramda sınır yok ama

senin bu anlattığın olayın tam tersi başımda canım, can sıkıcı bir durum ama kafa yormakla düşünmekle üzülmekle değişmiyor boş vermeye çalış, görmemeye çalış et tırnaktan geçmiyor malesef

Ben de bunun tam tersini yaşıyorum resmen.
Nişandan , kınadan, düğünden, takıya kadar her şeyde benim ailem yanımızdaydı.
Eşimin annesinin hediye aldığı tek bir çöp bile yok, takıyı falan hiç söylemiyorum zaten, takacakları bileziklere kadar eşim almış vermiş.
Şimdi hamileyim, bebeği sormazlar, nasılsın demezler, herkes hevesleniyor onlar ne gerek var der vs vs.
Eşim ailesinin yaklaşımı karşısında hep ezik kalır, mahcup olur.
Gerçekten çok sinir bozucu bi durum. Seni o kadar iyi anlıyorum ki

İnsan sokakta gordugu cocugu sevmeye bakmaya doyamıyor da ... Annenız kendı torununa boyle davranması..

Kardesınız madem cok yakınıız.. Bide ona cıtlatın .. Dertlesın bakalım.. Belki ona bi acıklama yaparlar.

Böyle zamanlarda insan önemsendiğini bilmek istiyo ilk doğumumda bende kendimi çok yalnız değersiz hissetmiştim babamın yaptıkları yüzünden ama boşvereceksin onu anladım yapmazlarsa yapmasınlar ailene bebişine odaklan canını sıkıp üzlüpte sütün kesilmesin

ailenden yana kısmetin sıfırmış.öyle düşün toplam aynı ama o hane boş.diğer tarafa mutlaka dağıtılır.böyle düşün ve hiç bir beklentiye girme.ailen seni önemsemiyor nasıl bir hastalık haliyse artık

o telefona verilen paraya acıyorum gerçekten. 2900 tl yazık günah. neyse, siz haklısınız . ailenizin böyle davranması çok anlamsız. ben de okurken düşündüm de bir sebep bulamadım açıkçası. tek diyeceğim şey Allah, eşiniz ve eşinizin ailesi ile olan muhabbeti bozmasın..
Sevgiler..

güçlü kadın, her şeyle tek başına başa çıkar, her sıkıntıyı tek başına halleder diye düşünüyor aileler güçlü çocukları için.
eğer diğer çocuk daha nazlı, mıymıy bir şeyse onun için seferber oluyorlar.
bir de bazıları evlat ayırıyor sevse de.

Eşimin ailesi böyle ilgisiz olsa kaynana der geçerdim belki de ama kendi annem babam olunca daha can yakıcı oluyor.

Ailem yeme içme konusunda çok eli açıktır, çocukluğumda iyi geçti
ailende sana karşı bir hayal kırıklığı olabilir mi? belki en iyi okullarda okuttular ama sen kıymetini bilmedin ya da narkor oldun kırdın onları

bize anne baba aile kutsal dıye öğretıyorlar,oysa onların bırey olduğunu öğretseler böle şaşıp kalmıcaz,heo derim,bu köüt ınsanlar varya toplumda,bırıleının anansı babası kardeşi teyezi karısı kocası,normal aslında bu yaşananlar,ben aştım bacım,hiçç takmıyom,o bir bırey kışiliği bu,ve benım payıma maalesef böle bır anne düştü,böle bir aile düştü dedim,ömrümüm hayallerım çalındı ama,artık kabullendım,ameliyat oldum,paramlar baktırdım mıllete kendımı,ablam amelyat oldu,koşa koşa türkiyenın bır ucundan geldi,bende ne yaptm,yurtdışı tatıl paketi aldım,gitmemem üç kala ameliyat oldu,bende iptal etmedım gıttım tatıle,

bir arkadaşım anlatmıştı da çok garibime gitmişti.

üni nin son yılı nişanlanmış, ailesi de demiş ki o zman nişanlın karşılasın eğitim giderlerini, nasıl yani diye düşünmüştüm bunu anlattığında.
Ailesinin mantığı şuymuş, biz okuttuk kızı, maaşını onlar yiyecek o zaman bundan sonraki masrafları da o aile yapsın.

belki sizin aileniz de böyle düşünüyordur, hani siz çalışan kadınsınız ya, bir çok da çalışmayan kadın var, aileniz de biz o eve çalışan kadın verdik e zaten onun parası bizim paramız, demek ki ayrıca bir şey yapmamıza gerek yok diye düşünüyorlardır.

bu bahsettiğim arkadaşımın ailesinin de herhangi bir mürüvvette maddi yardım olarak bir faydaları olmamış.

benım aılemde bır batanıye bırde hastane cıkısı aldı sadece el kapısındayız millet görüyor uzaktan akraba hatta arkadas bıle getırıyor anne babadan bırşey yok bu ıhtıyacın oldugu ıcın değil dusunmelerı gerek.benım aılemde evlılıgımı cok onylamadı ama ses cıkarmadılar evlendık eşımle görüşmezler ama kızımla ılgılenırler..kız kardesım bekar evlılık dısı bır cocugu var besıgınden bısıklıetıne hersey alındı.şimdi ikincıye hamıle yıne yapılıyor..sende onlar yokmus gıbı davran..umursama bıseyde söyleme hatta benım gıbı cok görüşme bıle...komsum nasılsa onlarada öyle davranıyorum hıcbırsey anlatmıyorum hayatımızla ılgılı

Kimilerinin kalpleri nasır tutmuş olur ya hani sizinkilerde öyle..
Siz ailenize saygınızı gösterin ama onlar sormadıkça sizi çocuğu sizde birşey söylemeyin
Evinizde huzurunuz mutluluğunuz sağlığınız varsa hiç takmayın
Çünkü değer veren birileri olsa farklı olur üzülür insan..Sizinkiler bunu yapmıyor canları sağolsun Allah muhtaç etmesin

Uvey falanmisin haberin mi yok ? Kocana evliligine karsi mi ciktilar onlara ragmen mi evlendin ? Dugunden evlenme isinden once iliskileriniz nasildi ?
Kisaca hepmi seni sevmediler ayirdilar yoksa evliliginle mi basladi bu soguk umursamaz ve cimri tavirlari ?
Yani para pul isi hadi diyelim sen calistigin icin karismadilar ama bebegine annenin heves edip 30 liralik bir takim bile almamis olmasi cidden dusundurucu. Yedi kat el bebek gormeye gelirken eli kolu dolu gelir yani en azindan usul boyle cok ilginc.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…