Bebeğim oldu, ailem pek hevessiz

amaaan salla ben de hamileyim su anda,annemle kirginiz.. esimi kotuluyor bana.. hakikaten onlarin istedigi gibi bi damat bulmayinca bence anne kiz iliskisi de yipraniyor zamanla.. sonucta cocugu ne anneme ne kv.ye yapiyoruz.. biz esimle cok mutluyuz pokemonumuzu beklerken :)

Bazı aileler böyledir.

Yakın bir akrabam oğluna sünnet düğünü yaptı ama Nasıl şaşalı, lüks bir mekan... Akrabam annesine tam altın vermiş, eli Boş olmasın, birşey takmış olsun diye. Hani diyeceksin durumları mı yok, ikisi de emekli...

Ama onların savunması, ne gerek var, benim takacağım altına mı muhtaç onlar diyorlar?

İlk yorumda, seni sevmiyorlar demiş birisi. Cok kötü bir yorum, hiç bu aklıma gelmedi. İnsan kızını, torununu Nasıl sevmez?

İhtiyacın yok diye düşünmemiştir.

Böyle düşün , kendini üzme :KK200:

Merhabalar,
2 yıllık evliyim, 1,5 aylık bebeğim var. Çalışıyorum, güzel bir mesleğim, iyi de bir gelirim var. Daha önce düğünüm zamanı da benzer bir konu açmıştım. Düğünümü kendim yaptım, çay kaşığına kadar kendim aldım, kına gecesi salonunu ben kiraladım, damatlığı ben aldım, hatta düğünde annemlerin bana takacağı bileziği de ben aldım. Bana kuruş yardımları dokunmadığı gibi annem bir havlu kenarı bile örmüş değildir. Evimde el emeği çeyizim hiç yok.
Yakın zamanda bebeğim oldu, eşimin ailesi altınlar bilezikler vs hediye etti, hamileliğimin en başından beri bir sürü bebek kıyafeti aldılar, yelekler ördüler. Ama annem ile babam kızıma bir çeyrek altın bile takmayı bırakın bir çorap dahi almadılar, bana çeyiz yapmayan annem bebeğim için hiç bir şey yapmadı.

Aslında ailemden maddi bir beklentim yok ama insan torununa bir altın takmaz mı, bir üst baş bir şey almaz mı? Durumları kötü değil. 1 hafta önce üniversite okuyan kardeşime 2900 lira parayı peşin verip telefon aldılar. Evleri arabaları var. Ama benim kızıma bir parça kıyafet almayı düşünemiyorlar.

Lütfen bana kardeşinin telefonunu kıskanmışsın demeyin, kardeşimle aram acayip iyidir. Ailen senin çocuğuna bakmak zorunda mı, ailene güvenip de mi yaptın da demeyin. Bu öyle bir şey değil çünkü.

Dediğim gibi benim derdim gelecek olan altının parası değil, düşünmeleri.

Anneme bir kez söyledim. Siz neden altın takmadınız, eşimin çok uzaktan tanıdıkları bile taktı dedim. Aman ne takalım ki gibi bir geçiştirir nitelikte cevap verdi.

İçimi döktüm teşekkür ederim
kendını uzme sen evlenırken sana yardımı dokunmamıs ınsanlardan bebegıne ılgı alaka gostermelerını de beklemen hata olur, anne baban bıle olsa kımseyı degıstıremezsın..
aılem benım esımıde onaylamadı ama evlendıgımızde esımın ve aılesının durumu olmadıgından benım mutlulugum ıcın dugunumuzu bıle aılem yaptı..
bebegım su an 3,5 aylık ona da her fırsatta kıyafet alırlar, arada bezı maması ıcın para verırler, dogdugunda altınını da taktılar ve su an ıse basladıgım ıcın evlerını barklarını bırakıp bıze yerlestıler torun bakıyorlar...
herkes bır olmuyor, olması gereken senın ıstedıgın ama olmuyorsada zorlama..

Insan kızını sevmese bile torununu nasıl sevmez yaa ayıp valla yaptıkları senı anladık merak etme canım sen gozum onda bunda deil altında elbıse de sen düşündüklerini belli etsinler sevindiklerini görüyüm diyosun ki sana bişey yapmamışlar sen kırılmışsın haklısın ben olsam görüşmem

Çocuğu da sevmiyorlar mı ozaman? SEviyorlarsa bir iki parça kıyafet almamaları çok saçma geldi. Şimdi sorsan sen suçlu olursun en iyisi bir şey söylemeden tavır yapmak.

Böyle aileleri kendi hallerine bırakmak gerekli.
Ne halleri varsa görsünler bence. Şükret iyi bir aileye gelin gitmişsin ve kendi ayaklarının üzerine basıyorsun.

Merhabalar,
2 yıllık evliyim, 1,5 aylık bebeğim var. Çalışıyorum, güzel bir mesleğim, iyi de bir gelirim var. Daha önce düğünüm zamanı da benzer bir konu açmıştım. Düğünümü kendim yaptım, çay kaşığına kadar kendim aldım, kına gecesi salonunu ben kiraladım, damatlığı ben aldım, hatta düğünde annemlerin bana takacağı bileziği de ben aldım. Bana kuruş yardımları dokunmadığı gibi annem bir havlu kenarı bile örmüş değildir. Evimde el emeği çeyizim hiç yok.
Yakın zamanda bebeğim oldu, eşimin ailesi altınlar bilezikler vs hediye etti, hamileliğimin en başından beri bir sürü bebek kıyafeti aldılar, yelekler ördüler. Ama annem ile babam kızıma bir çeyrek altın bile takmayı bırakın bir çorap dahi almadılar, bana çeyiz yapmayan annem bebeğim için hiç bir şey yapmadı.

Aslında ailemden maddi bir beklentim yok ama insan torununa bir altın takmaz mı, bir üst baş bir şey almaz mı? Durumları kötü değil. 1 hafta önce üniversite okuyan kardeşime 2900 lira parayı peşin verip telefon aldılar. Evleri arabaları var. Ama benim kızıma bir parça kıyafet almayı düşünemiyorlar.

Lütfen bana kardeşinin telefonunu kıskanmışsın demeyin, kardeşimle aram acayip iyidir. Ailen senin çocuğuna bakmak zorunda mı, ailene güvenip de mi yaptın da demeyin. Bu öyle bir şey değil çünkü.

Dediğim gibi benim derdim gelecek olan altının parası değil, düşünmeleri.

Anneme bir kez söyledim. Siz neden altın takmadınız, eşimin çok uzaktan tanıdıkları bile taktı dedim. Aman ne takalım ki gibi bir geçiştirir nitelikte cevap verdi.

İçimi döktüm teşekkür ederim
Kardeşini kıskanmamışsın,arada ki ayrıntıyı belirtmişsin.ve haklısın.Altınında değilsin ama insan önem ve özen istiyor.Sanırım biraz sen alıştırmışsın onlara bunu.Herşeyi kendin yapmşsın bu duruma alışmışlar.Kendini geri çek biraz.

ne sanslısın annenden dolayı ben
üstteki arkadas gibi evimde annemden olan 1 bardagı yok o kadar parası olmsına ragmen cok acı bisey eminin cocugum olsa almaz zaten babam esimi sevmedigi icin ne pic yaptım der kesin....
Evet annem yonunden cok sansliyim sukur sende uzulme dua et canim esinle mutlu olmaya calis kimse tam degil emin ol hepimizin eksik bi yerleri var

bir arkadaşım anlatmıştı da çok garibime gitmişti.

üni nin son yılı nişanlanmış, ailesi de demiş ki o zman nişanlın karşılasın eğitim giderlerini, nasıl yani diye düşünmüştüm bunu anlattığında.
Ailesinin mantığı şuymuş, biz okuttuk kızı, maaşını onlar yiyecek o zaman bundan sonraki masrafları da o aile yapsın.

belki sizin aileniz de böyle düşünüyordur, hani siz çalışan kadınsınız ya, bir çok da çalışmayan kadın var, aileniz de biz o eve çalışan kadın verdik e zaten onun parası bizim paramız, demek ki ayrıca bir şey yapmamıza gerek yok diye düşünüyorlardır.

bu bahsettiğim arkadaşımın ailesinin de herhangi bir mürüvvette maddi yardım olarak bir faydaları olmamış.

Bende boyle dusunuyorum.

Okulunu bitirdikten sonra onlara maddi anlamda destek ciktinmi?

Benim bi tanidigim da, kizini okuttu, okulu bitince kizin sevdigi vardi ama babasi yillarca vermedi ki biraz calissin eve para getirsin diye.

Cogu aileler cocuklarini okutuyor ama geri dönüsü olacak diye bekliyor yani, bu bir gercek.
Ayni yurt disina gelin/damat gonderen bir cok aile gibi.
Kendi durumlari iyi yada kotu, bu önemli degil, sana para harcanmis ve bunu geri ödemelisin diye düsünüyorlar.

Yani her nesil calisip bi öncekine verecek parayi:))

Ahah, çok netsiniz

Yoktu işte, aramız hep iyiydi, hiç sorunumuz olmadı, ne istedimse alındı hep çocukluğumda da öğrenciliğimde de. Ailem bana karşı hiç cimri olmadı, o yüzden şimdi bu duruma çok üzüldüm ya zaten
Acaba psikolojik olarak bir sıkıntıları mı var onları üzen,yoran? Ya da sizi evlat gibi değil de belki de yaşıtları gibi, bir dayanak gibi görüyorlar

bebeğin hayırlı olsun canım, allah analı babalı büyütsün. ailenin yaptığını, ne akla, ne kalbe sığdıramadım. hani kız evlat elindir, kızdan doğanı da torundan saymayan zihniyetler var. bu olabilir mi? hani kaç evladın var deyince, sadece erkek çocukları söyleyenler? kızdan doğan torunu da, elin tohumu diye görenler? allah böyle kız ana babalarını kız evlatlarının, damatlarının eline bırakmasın. ama genelde de, sonu öyle olur.
üzülme demek kolay. ama üzülmemeye çalış, kırıldığını ve eşinin ailesine karşı çok mahcup olduğunu, bunun mantığını hiç anlamadığını annen ve baban bir aradayken bence söyle.

hediyeleşmenin maddiyatla ilgisi yoktur. hani alabiliyorsun diye düşünmüş olsalar. aklım almadı benim.:KK64::KK64:

Evet yaptıkları kötü ama umursamamayı deneyin. Bu yaştan sonra değişmezler... Eğer onların bu tavrını düşümeye devam ederseniz anca kendinizi yıpratırsınız. Hiçkimse için üzülmeye değmez, aile bile olsa.
Bu arada bebeğinizi Allah analı babalı büyütsün. :nazar:

X