- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
-
- Konu Sahibi elenaferrante
Seni sevmiyolar.Merhabalar,
2 yıllık evliyim, 1,5 aylık bebeğim var. Çalışıyorum, güzel bir mesleğim, iyi de bir gelirim var. Daha önce düğünüm zamanı da benzer bir konu açmıştım. Düğünümü kendim yaptım, çay kaşığına kadar kendim aldım, kına gecesi salonunu ben kiraladım, damatlığı ben aldım, hatta düğünde annemlerin bana takacağı bileziği de ben aldım. Bana kuruş yardımları dokunmadığı gibi annem bir havlu kenarı bile örmüş değildir. Evimde el emeği çeyizim hiç yok.
Yakın zamanda bebeğim oldu, eşimin ailesi altınlar bilezikler vs hediye etti, hamileliğimin en başından beri bir sürü bebek kıyafeti aldılar, yelekler ördüler. Ama annem ile babam kızıma bir çeyrek altın bile takmayı bırakın bir çorap dahi almadılar, bana çeyiz yapmayan annem bebeğim için hiç bir şey yapmadı.
Aslında ailemden maddi bir beklentim yok ama insan torununa bir altın takmaz mı, bir üst baş bir şey almaz mı? Durumları kötü değil. 1 hafta önce üniversite okuyan kardeşime 2900 lira parayı peşin verip telefon aldılar. Evleri arabaları var. Ama benim kızıma bir parça kıyafet almayı düşünemiyorlar.
Lütfen bana kardeşinin telefonunu kıskanmışsın demeyin, kardeşimle aram acayip iyidir. Ailen senin çocuğuna bakmak zorunda mı, ailene güvenip de mi yaptın da demeyin. Bu öyle bir şey değil çünkü.
Dediğim gibi benim derdim gelecek olan altının parası değil, düşünmeleri.
Anneme bir kez söyledim. Siz neden altın takmadınız, eşimin çok uzaktan tanıdıkları bile taktı dedim. Aman ne takalım ki gibi bir geçiştirir nitelikte cevap verdi.
İçimi döktüm teşekkür ederim
Kusura bakmayın önce ki konularınızı bilmiyorum. Evliliğinizi onaylamamışlar herhalde ne sebepten bilmiyorum dediğim gibi. Bu yüzden çocuğa da saygı duymuyorlar bu nasıl bir öfke ise artık... Ya çekip kenara konuşun ya da siz de onlar yokmuş gibi hayatınıza bakın, baksanıza zaten kendiniz kurmuşsunuz düzeninizi böyle devam etmesi gerekiyorsa evliliğiniz için bunu göze alın
Alla alla ilginc bende su an hamileyim kendi annem hergun bebegim icin alisverise cikiyor carsiya surekli biseyler aliyor asil esimin ailesinde tik yok bende ona sinir oluyorum herkeste var iste bisey heralde bebegim kiz diye boyle yapiyorlar diyorum bende. Aileniz evliliginizdede boyleymis simdide peki ya daha oncesi gencliginizde cocuklugunuzda filan?
Benim ailemde aynı mantıkta ya da mantıksızlıkta demek daha doğrusu farklı bir sevgi anlayışları var ben artık canları sağolsun ama Allah onları bana benide onlara muhtaç etmesin diyorum.düğünün tüm masraflarını eşyaları vs eşimle yaptık atansam üzerine para bekliyorlar hep maddi manevi beklenti bu da benin sınavım diyorum kimi anasıyla kimi kocası çocuğuyla sınanıyor
Anladım seni... ama değişmezler canım ya...
Boş boşuna üzme kendini. Belki siz hep kendi ayakları üzerinde durduğunuz için boyleler dir. Bazısı mağduru oynar ya. Güçlü kadın imajınız varsa, nasılsa @Yazkadini halleder diyorlardır.
Amacım felaket tellalı gibi konuşmak değil ama aklıma geleni sormak istiyorum size yardım amaçlı. Ailenizle aranızda geçmişte bir kırgınlık mı oldu? Annenizle ya da babanızla bi tartışma falan? Eğer bu da yoksa küçüklüğünüze dair hatırladığınız şeyler ne, çocukken de mi size karşı böyle vurdumduymaz bi havaları vardı?Aslında hata bende, yeteri kadar iZah etmedim.
Ailem eşimi ve ailesini çok severler, onaylanmamış bir evlilik değil. Yanyana apartmanlarda oturuyoruz, sık sık birbirimize yemeğe çaya gider geliriz.
Aslında küs olsak, ya da evliliğimi eşimi onaylamıyor olsalar da bana bir şey hediye etmemiş olsalar anlarım belki ama bu durumda daha kabul edemez bir haldeyşm yaptıklarını
Seni sevmiyolar.
Amacım felaket tellalı gibi konuşmak değil ama aklıma geleni sormak istiyorum size yardım amaçlı. Ailenizle aranızda geçmişte bir kırgınlık mı oldu? Annenizle ya da babanızla bi tartışma falan? Eğer bu da yoksa küçüklüğünüze dair hatırladığınız şeyler ne, çocukken de mi size karşı böyle vurdumduymaz bi havaları vardı?
O zaman evliliginizi istemiyorlar baska bi aciklamasi yok bununEşimin ailesi böyle ilgisiz olsa kaynana der geçerdim belki de ama kendi annem babam olunca daha can yakıcı oluyor.
Ailem yeme içme konusunda çok eli açıktır, çocukluğumda iyi geçti
Merhabalar,
2 yıllık evliyim, 1,5 aylık bebeğim var. Çalışıyorum, güzel bir mesleğim, iyi de bir gelirim var. Daha önce düğünüm zamanı da benzer bir konu açmıştım. Düğünümü kendim yaptım, çay kaşığına kadar kendim aldım, kına gecesi salonunu ben kiraladım, damatlığı ben aldım, hatta düğünde annemlerin bana takacağı bileziği de ben aldım. Bana kuruş yardımları dokunmadığı gibi annem bir havlu kenarı bile örmüş değildir. Evimde el emeği çeyizim hiç yok.
Yakın zamanda bebeğim oldu, eşimin ailesi altınlar bilezikler vs hediye etti, hamileliğimin en başından beri bir sürü bebek kıyafeti aldılar, yelekler ördüler. Ama annem ile babam kızıma bir çeyrek altın bile takmayı bırakın bir çorap dahi almadılar, bana çeyiz yapmayan annem bebeğim için hiç bir şey yapmadı.
Aslında ailemden maddi bir beklentim yok ama insan torununa bir altın takmaz mı, bir üst baş bir şey almaz mı? Durumları kötü değil. 1 hafta önce üniversite okuyan kardeşime 2900 lira parayı peşin verip telefon aldılar. Evleri arabaları var. Ama benim kızıma bir parça kıyafet almayı düşünemiyorlar.
Lütfen bana kardeşinin telefonunu kıskanmışsın demeyin, kardeşimle aram acayip iyidir. Ailen senin çocuğuna bakmak zorunda mı, ailene güvenip de mi yaptın da demeyin. Bu öyle bir şey değil çünkü.
Dediğim gibi benim derdim gelecek olan altının parası değil, düşünmeleri.
Anneme bir kez söyledim. Siz neden altın takmadınız, eşimin çok uzaktan tanıdıkları bile taktı dedim. Aman ne takalım ki gibi bir geçiştirir nitelikte cevap verdi.
İçimi döktüm teşekkür ederim
Ya merak ediyorum hiç mi bişey almadılar torunlarına? Belki o hediyeler yeterli diye düşünmüşlerdir.
Alma etme harici annenle ilişkin nasıl? Acaba sen zaten kazanıyorsun diye umursamıyorlar mı? Eğer her alanda kötüyse yapacak birşey yok da, sadece alma etme durumu ise boşver geç.
Var böyle kıt zeka aileler. Evlenecek kızı el aşı olarak görüyorlar. O evden çıktın ya, sana yapılan her masrafı damat yiyecek diye düşünüyorlar.
Erkek çocuğu başka. O geleceklerine, yaşlılıklarına yatırım.
Boşver takma. Yuvanda mutlu ol. Sana değer verene sen de karşılığını hissettirirsin.