- 8 Ekim 2012
- 16.934
- 9.114
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Ben olsam,abla sen babamla kal,annem benim yanimda dursun derdim.Merhabalar nasipse insallah 20 gune bebegim olacak suan oturdugum ev 2+1 80 metrekare bir ev salonumun kapisi yok tavani baya yuksek binada tum evler böyle. Boyl tasarlamışlar neyse sadece salonumda koltuk takimim var açılıyor ama chestir model acilinca cok büyümüyor 1 kisiye yeter 1 tanesi yani . Yer yatagimda yok cocuk odasinda da yatak yok ve yatak odam anca sığıyor odaya tami ytamina sigiyor yani .. bebegimin sepet besigi var onu yatak odama alacagim ama onun icinde makyaj aynaligimi odadan cocuk odasina koymak gerek yoksa besikde yatak odama sigmiyor .. durum bu .
Gelelim sorunuma evde 2 muhabbet kuşum var suan çocuğun odasindalar cunku evde kedimde varsalondada kapi olmayinca kedi kuslara saldirmasin diye kuslar cocuk odasinda duruyor . Salona kapi icin duvar ormeleri gerekirmiş yuksek oldugu icin örmeden kapi yapilmazmis onun icinde 4000 tl istiyolar . Bizimde ev borcu var baska borçlarda var bu aralar masraflar ust uste gelince o yuzden cok para istiyorlar diye kaldi kapi yaptiramadik . Ayrıca dogalgazli ev fakat apartmana henuz baglanmaamis hic surekli sorunlar cıkmış hallesilmeye calisiliyr bu yil gelmez gibi Allah tan yalitim iyi 2 klima ve elektrikli soba ile isiniyor ev . Hatta havalar 15 derece olunca hicbirsey yakmadan bile ılık oluyor ama bebek dogdudunda yine buz olursa sorun olabilir cok kisi kalinca evde .
Neyse sadede geleyim ablam sehir dışından gelecek bebek dogacak diye ablaminda 4.5 yasinda kizi var .. annemin evide ilce olarak bize uzak arabayla 45 dakka filan sürüyor. Babamda bu araalr rahatsiz annem babami yalniz birakamiyor o yuzden kalp krizi gecirdi babam ve bi ton sorunlari vardi yeni atlatti psikolojisi filanda baya bozuk .
Simdi benim evde durumlar bu bende bebegimi dogar dogmaz evime getirmek istiyorum esimde zaten bebisten ayrilmak istemiyorum daha dogar dogmaz diyor . Annrm diyor bizde kalırsınız. Ama esimin isi annemin evine cok uzak olur bide trafik eklenince baya fazla birde evde kedim var zaten yalniz kalınca psikolojisi bozuluyor . Annemde kalmak istemiyorum evim de olmak istiyorum . Evim de olmak isteyincede bu sefer annem babamla gelecsk mecbur yalniz birakamayiz ee ablamda gelicek yegenim zaten asiri hiperaktif hic durmayan sabah 8 de kalkıp gce 1 de uyuyan bir cocuk . Evde o kdr yerde yok yatacak zaten en az 2 hafta bendeler yani onlarda gelince .
Nasil yapıcaz isin icinden cikamadik esimde simdi rahat edemiycek oturck kalkcak yer olmiycak minicik bebek evde kalabalik zaten kedim de herkesten korkuyor istememek gibi anlaşılmasın lütfen sadece herseyi düşünüyorum nasil yapabiliriz isin icinden çıkamadım ablama sonra gel zaten corona var desem simdi üzülür yanlis anlar hem teyze olucak ilkkez olmaz . Annemde babami birakamiyo . Hepsi bir bende 1 ay da kalamazlar ev yetmiyo e bende evimi birakip gitmek istemiyorum esimde istemiyor yavrumu daha dogar ogmaz bendenmi ayircaksin onlar gelsin diyor napabiliriz sizce?? Ayrica kedi bwbegin besigine atladı birkac kez cikarttik Allah korusun ustune cikar yatar cocugun diye korkuyorum yatak odasina alinca bebegi kapisini kapatip kediyi almasak miyavliyor acana kadar susmuyor diger odalardada annemler ablamlar olck hic durmaz ve kedi ole herkesten korkan asla birine birak o baksin denilcek tarz bi kedi degil sokaktan kurtardık ve asiri korkak bizden baskasina asla yaklasmaz ve guvenmez malesef .. o da bizim canımız disari birakin baskasina verin gibi bişiyler asla soz konusu bile olamaz ..
Fikirlere ihtiyacım var napabilirim ?? Bir bebege bakmaya yardim icin o kadar kisi cok sacma ben aslinda sadece annem olsa yeter ama olmuyor istesizce haksizmiyim siz olsaniz napardnz
Konu konu değil 5 bilinmeyenli denklem...Merhabalar nasipse insallah 20 gune bebegim olacak suan oturdugum ev 2+1 80 metrekare bir ev salonumun kapisi yok tavani baya yuksek binada tum evler böyle. Boyl tasarlamışlar neyse sadece salonumda koltuk takimim var açılıyor ama chestir model acilinca cok büyümüyor 1 kisiye yeter 1 tanesi yani . Yer yatagimda yok cocuk odasinda da yatak yok ve yatak odam anca sığıyor odaya tami ytamina sigiyor yani .. bebegimin sepet besigi var onu yatak odama alacagim ama onun icinde makyaj aynaligimi odadan cocuk odasina koymak gerek yoksa besikde yatak odama sigmiyor .. durum bu .
Gelelim sorunuma evde 2 muhabbet kuşum var suan çocuğun odasindalar cunku evde kedimde varsalondada kapi olmayinca kedi kuslara saldirmasin diye kuslar cocuk odasinda duruyor . Salona kapi icin duvar ormeleri gerekirmiş yuksek oldugu icin örmeden kapi yapilmazmis onun icinde 4000 tl istiyolar . Bizimde ev borcu var baska borçlarda var bu aralar masraflar ust uste gelince o yuzden cok para istiyorlar diye kaldi kapi yaptiramadik . Ayrıca dogalgazli ev fakat apartmana henuz baglanmaamis hic surekli sorunlar cıkmış hallesilmeye calisiliyr bu yil gelmez gibi Allah tan yalitim iyi 2 klima ve elektrikli soba ile isiniyor ev . Hatta havalar 15 derece olunca hicbirsey yakmadan bile ılık oluyor ama bebek dogdudunda yine buz olursa sorun olabilir cok kisi kalinca evde .
Neyse sadede geleyim ablam sehir dışından gelecek bebek dogacak diye ablaminda 4.5 yasinda kizi var .. annemin evide ilce olarak bize uzak arabayla 45 dakka filan sürüyor. Babamda bu araalr rahatsiz annem babami yalniz birakamiyor o yuzden kalp krizi gecirdi babam ve bi ton sorunlari vardi yeni atlatti psikolojisi filanda baya bozuk .
Simdi benim evde durumlar bu bende bebegimi dogar dogmaz evime getirmek istiyorum esimde zaten bebisten ayrilmak istemiyorum daha dogar dogmaz diyor . Annrm diyor bizde kalırsınız. Ama esimin isi annemin evine cok uzak olur bide trafik eklenince baya fazla birde evde kedim var zaten yalniz kalınca psikolojisi bozuluyor . Annemde kalmak istemiyorum evim de olmak istiyorum . Evim de olmak isteyincede bu sefer annem babamla gelecsk mecbur yalniz birakamayiz ee ablamda gelicek yegenim zaten asiri hiperaktif hic durmayan sabah 8 de kalkıp gce 1 de uyuyan bir cocuk . Evde o kdr yerde yok yatacak zaten en az 2 hafta bendeler yani onlarda gelince .
Nasil yapıcaz isin icinden cikamadik esimde simdi rahat edemiycek oturck kalkcak yer olmiycak minicik bebek evde kalabalik zaten kedim de herkesten korkuyor istememek gibi anlaşılmasın lütfen sadece herseyi düşünüyorum nasil yapabiliriz isin icinden çıkamadım ablama sonra gel zaten corona var desem simdi üzülür yanlis anlar hem teyze olucak ilkkez olmaz . Annemde babami birakamiyo . Hepsi bir bende 1 ay da kalamazlar ev yetmiyo e bende evimi birakip gitmek istemiyorum esimde istemiyor yavrumu daha dogar ogmaz bendenmi ayircaksin onlar gelsin diyor napabiliriz sizce?? Ayrica kedi bwbegin besigine atladı birkac kez cikarttik Allah korusun ustune cikar yatar cocugun diye korkuyorum yatak odasina alinca bebegi kapisini kapatip kediyi almasak miyavliyor acana kadar susmuyor diger odalardada annemler ablamlar olck hic durmaz ve kedi ole herkesten korkan asla birine birak o baksin denilcek tarz bi kedi degil sokaktan kurtardık ve asiri korkak bizden baskasina asla yaklasmaz ve guvenmez malesef .. o da bizim canımız disari birakin baskasina verin gibi bişiyler asla soz konusu bile olamaz ..
Fikirlere ihtiyacım var napabilirim ?? Bir bebege bakmaya yardim icin o kadar kisi cok sacma ben aslinda sadece annem olsa yeter ama olmuyor istesizce haksizmiyim siz olsaniz napardnz
Keske ablam gelmese annemde tek gelse valla bende bunaliyorum dusundukceAy birde bebek öpmekten bahsedilmis. 1 yil oldu annemi babamı öpmedim bir sey bulastiririm sebebepleri olurum diye.
Sanki hic ulkede pandemi yok okullar kapalı degil restoranlar kapalı değil disarı cikma yasakları yok sanki normal bir zamandayız gibi otobusle gelmeler ayni evde kalmalar bebek opmeler. Ablanız hadi sizi gectim babanıza tasirsa kalp krizi gecirmis adama? hic mi korkmuyorsunuz?
İcime fenalık geldi.
Ayy guldum benmi logusayim onlarmi demissin ya cidden dogru hic iyi değil o kdr kalabalik en iyisi eve gelirken direk söylemek herseyi açıkça istemiyorum gersk yok diyeKonuyu okuyunca daraldım vallahi :) strese gırdımah ah kızımı dogurdum eve geldım annem, babam kardesım.. 1 hafta kaldılar kardesımle babam bizimde sadece salon var :/ birde üstüne gelen giden.. Uff ben kızımla yatak odasında kapanıp kalmısım ev dolu içeriden kahkahalar, yuksek sesle konusmalar gelıyo cok berbattı ya.. Neyse babamlar gitti annem 40 gün kaldı bi yandan rşim bi yandam annem herseye müdahale ediyorlar birde aralarında tartısıyorlar derken inan ben mi lohusaydım onlar mı bılmıyorum aklıma her geldıgınde kötü oluyorum. 40 cıkıncada bitmedi cocugu özledik diye sıra sıra gelıyorlardı biri 1 hafta kalıyo giidiyo 1 hafta ara verıp digeri gelıyo kalıyo bu aylarca anneme ima edene kadar devam ettı
Şimdi senin konuyu okuyunca tekrar yasadım sanki. Şimdi Rabbim nasıp ederde tekrar anne olursam inşallah klimse gelip kalmaz :) yardım falan istemıyorum ben. Senin ailen aynı şehirdeymıs senin yerine olsam 1 gun dahi kimse kalmasın isterdim sen kendin gayet guzel bakarsın lohusalık tek basına gayet guzel olur dıye dusunuyorum :)
Keske ablam gelmese annemde tek gelse valla bende bunaliyorum dusundukce
Babalık izni var beş gün. Haftasonu ile bı hafta. Eşin bı hafta seninle olsun. Annende kal bence. Çünkü kendi evinde olunca sen yatsan bile herseyi düşünüp yonetmen gerekiyor. Öncelik kendini düşün. Hayırlı doğumlar .Merhabalar nasipse insallah 20 gune bebegim olacak suan oturdugum ev 2+1 80 metrekare bir ev salonumun kapisi yok tavani baya yuksek binada tum evler böyle. Boyl tasarlamışlar neyse sadece salonumda koltuk takimim var açılıyor ama chestir model acilinca cok büyümüyor 1 kisiye yeter 1 tanesi yani . Yer yatagimda yok cocuk odasinda da yatak yok ve yatak odam anca sığıyor odaya tami ytamina sigiyor yani .. bebegimin sepet besigi var onu yatak odama alacagim ama onun icinde makyaj aynaligimi odadan cocuk odasina koymak gerek yoksa besikde yatak odama sigmiyor .. durum bu .
Evet anneme hepsini soliycem zaten o da dusunuyor nasil olucak diye konusucam gerçekten olacak is degil o kdr insan bi ton yemek temizlik iside cikar fazladan evdd musait değil hic gerek yokEn mantıklısı sırayla gelmeleri. Önce anneniz gelsin. O sırada ablanız babanızın yanında kalsın. Sonra ablanız gelsin. Hatta kızının yaşı anneanne ve dede ile kalmak için müsait. Onu da bırakabilir. O kadar insanı lohusa kadın ve yenidoğan bebeğin başına toplamak çok mantıklı gelmedi. Üstelik ev çok müsait değilmiş.
Insallah evet kediye bende üzülüyorum ama onunlada elimden geldiğince ilgileniyorum o zamanda elimden geldigince ilgilenirim o da benim.bir bebegimEn çok kediye üzüldüm. Garibimin pabucu dama atılacak zaten bi de evde bir sürü insan hele de küçük bir çocuk. Benim kedim de sevmez misafiri. Hep gerilirim misafir gelince çünkü çocuğumun rahatı bozuluyor. Gidip saklanıyor oraya buraya.
Ama işte diğer yandan anne de abla da haklı. Yalnız bırakmak istemiyorlar. Umarım sağ salim atlatırsınız ilk haftanızı =)
Ev cok kullanisli cok guzel biz yasayacagiz diye aldik evi aldik ilkkez ev sahibi olduk bunu alabildik normal 2+1 80 metrekare bi ev izmirde olduğumuz icin evler çok pahalı yeni ev normal tatli cok kullanisli ev misafire gore ev almiyoruzki 1 cocuk iki kisi de.bize gayet yetcek bi ev sadece modern yeni tarz evlerde salona kapi yapmiyolsrmis bole yapmışlar tasarimini cok da tatli duruyor aslında misafir agirlama olayi sorun sadece onuda yılda 1 kez 1 kisi yatiliya gelir kalir.bize diye ona gorw değil kendimzie.gore aldik evi . Ben zaten kimseyi istemiyorum hiçbirşey okumadan boyle yorum yapıyorsunuz da ben demiyorumki gelin diye tamtersi istemiyoruz onlar diyolar gelcz diye ona cozum ariyoruz bizdeBenim anlamadığım böyle bir eve neden taşındınız eşyalarınız bile zor sığıyor eve siz bide bir sürü insanı eve sığdırmaya çalışıyorsunuz. Madem bu kadar kullanışsız bir ev en baştan taşınmayacaksınız. İnsan ev seçerken ileriyide düşünmeli diye düşünüyorum. Bu eve eşiniz ve sizden başkası sığmaz. Korona var muhabbetine hiç girmiyorum bile. Düşünmeniz lazım. Bizler 1.buçuk yıldır kendi anne bababımızı biley olur diye 3/5 kere gördük siz bütün aileyi virüse rağmen 1ay evde iç içe sokuyorsunuz pes doğrusu.
Annem babam benle ayni ilde yaşıyor ablam baska sehirde yaşıyor bebek dogat dogmaz gelmek istiyor annnemlede senede 2kere görüşebiliyorlar babamda hasta tek kalamiyo .. ben annem.kalsin istiyorum sadece ama annem babami birakamiyo ablamda oyle olunca sehir dışından geldigi icin annemin evide uzak ilcede orda tek kalmasi olmaz diyo annem oyle olunca hepsi bana yigilacak yani onuda ben istemiyorum sorun bundan kaynaklaniyor zaten .. annemle konusucam ya sen tek kal yada kimsr.kalmasin o zaman diyeNiye herkes ayni anda geliyor once annenle baban gelsin onlar gidince ablan gelsin boylece daha uzun sure yardim almis olursunuz
Konu bu degilki alip baska yerlere götürmüşsünüz cok ılginç bende opmesini istemiyorum tabiki kimsenin soyliycemde opmeyin diye ama siz konuyu bile anlamiyosunuz ki .Eşinin öpmesin demesi o kadar doğal ki ben 1senedir annemi babamı korkudan öpemedim. Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz ya. Sizin gibiler olduğu sürece bu ülke bu virüsten kurtulamayacak.