Evde kedisi ve yeni doğmuş bebeği olan var mııı??

Ya evet bu çok mantıklı hatta üstünde tente gibi sineklik tarzında filesi olan beşikler var ama ben o zaman bunu düşünemediğim için onlardan almamıştım. Şimdi kendi beşiğimin üstüne öyle bir şey almayı düşündüm ama ayrıca satılanını bulamadım malesef
Yapabilirsiniz yada yaptırabilirsiniz aslında üstünün dik durması için tel olmaz belki bebek için risk olur ama ince plastiklerle sabitleyip altında lastik geçirebilirsiniz besiginiz nasil bilmiyorum ama beşik süsü asılı olanlardansa onun üstüne sermeniz bile yeterli olur ben sinek için öyle kullanmıştım içine girmesin diyede kenarlarına kan ilacı şişelerini sarıp sarmalayıp baglamistim ağırlık yapsın diye 😂

Ben yakın zamanda doğum yapacağım Allah'ın izniyle. Evde bir tane kara kızım var dört ayaklı. Bebek doğduktan sonra anne yanı beşiğinde gece yanımızda yatarken kediyle nasıl olacak aklımı kurcalıyor bu aralar. Biz uyuduğumuz sırada Allah korusun bebeğin üstüne çıkar yatar, çocuk boğulur bi zarar görür endişesi içindeyim. Hani özellikle zarar verecek bir hayvan değil ama sonuçta hayvan aklı kesmez, güvenip ben uyurken bebekle onu yan yana bırakamam ilk aylarda. Kara kızımı da odadan dışarı atıp odanın kapısını kapatmaya gönlüm razı gelmiyor.
Sizlere sorum evinde böyle bir durum söz konusu olan anneler ve kedi anneleri acaba kediyi dışarda tutmak dışında bir çözüm bulabilmiş olan var mı? En azından uyudugumuz sırada bebekle kediyi nasıl ayrı tutabiliriz fikirleriniz varsa dinlemek isterim şimdiden teşekkürler 🙏🏻
Benim 2.5 aylık bir bebişim ve 5 adet kedim var 😁 12 yasında kedilerim ve şimdiye kadar anladığım kadarıyla kediler çocuklardan pek hoşlanmıyor asla zarar vermezler ama yanına da gelmezler o yüzden aklım kalmıyor benim sadece kıyafetlerine tüy gelmemesine dikkat ediyorum ama gelse de çok önemli değil öyle kedilerin gidip üstüne yatma gibi bir durumu olacağını sanmıyorum

D11A96B0-C6D0-4816-B93F-FADA18ED8827.jpeg

Tam olarak böyle 😍 burada benim kızım 1 günlük. Evine geldiği gibi ablasıyla tanıştı 🥹 bir tane de bebek kamerası aldım ve hep oradan gözetledim. Kurtarıcı oldu benim için

Şimdi 11 aylık oldu kızım. Daha bir kere , en ufak bir zarar vermemiştir bebeğe. Ama bebek kediyi birkaç defa yolup indirmiştir 🥲 özellikle yenidoğan döneminde değil bebeğe zarar vermek. Benden başkasının kucağındayken ağladığında o kişiye saldırıyordu. Bebeğe zarar veriyor, o ağlatıyor sanıyordu. Bize de bahane olmuştu bu sevmek isteyenlere kedi saldırıyor izin vermiyor diyordum korkup uzaktan seviyorlardı bebeği 😂😂 kullanın bu taktiği kızlar 😏 bebiş bazen yerde oyuncaklarla oynarken uyuyakalıyor mesela. Kedi koşa koşa yanıma geliyor. Miyavlıyor ediyor peşinden gidiyorum. Bana bebeği gösteriyor. Gözlerindeki korkuyu görüyorum ama bir şey oldu sanıyor 🫠 bak annecim o uyuyor diyorum bebeğin emziğini falan çıkartıyorum. Bebiş kıpırdanınca yaşadığını anlıyor ya, gırlamaya başlıyor hemen. Cok seviniyor 🥹 benim için tek kötü yanı mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum kızım da boyuna kedi gibi sesler cıkartıyor 😄 😄

3 kedili 1 bebeliyim. Prematüre bir bebeğim var hatta. Çevremdekiler ay bebek zaten erken doğdu tehlikeli şöyle böyle dese de ben strese hiç girmedim onlar kardeş dedim🥰 iki kedim 2 yaşında erkekler biri de 6 aylık dişi. Kızım düzeltilmiş 5 aylık oldu ve küçük kedimize o kadar gülüyor ki onu hep izliyor sevmeye çalışıyor. Küçük kedimiz de biz kucağımıza bile alsak olay çıkaran bir kedi ama kızım onu yolunca bile göbeğini açıyor.Diğer kedilerim de kızım ağladığında falan illa bi ayak ucuna gelir hırhır yaparlar miyavlarlar. Benim hayalim yıllar önce bu tabloydu çok şükür yaşıyorum. Bebekten sakınmayın. Kızım yoğun bakımdan eve geldiğinde kedilerim pusetin etrafına gelip ona bakmışlardı biz de kardeşiniz diye anlatmıştık. Kızım ilk banyosunu yaparken ağlamıştı kedilerim ne oluyor diye banyo kapısını tırmalamıştı. Ben hiç sakınmadım bir sorun yaşamadık. Ama elbette çok hırçın bir kediniz varsa bir süre kontrollü olun

Hamileyken 2 kedim vardı, şimdi 3 oldu o ayrı 😂 zaten kedilerimden erkek olan ben hamileyken paso karnıma yatardı, kızım doğunca da hiç sorun yaşamadık onu incitmemek için çok sakin davranırdı. Dişi olan da bebeğimin ayak ucuna yatardı, böyle büyüdü benim kız. Zaten bebe ayaklandıktan sonra kediyi korumak zorunda kalacaksınız 😂
Sadece kızım yeni doğduğunda geceleri yatak odasının kapısını bir süre kapalı tuttum ama gün içinde kedilerle hep aynı odadaydık

İstesenizde kedi bebeginizin yanına zaten gelmez kediler çok akılli hayvanlar ayırarak uzak tutarak hata edersiniz bebeğinize kinlenmesine sebep olabilir siz zaten hep tetikle olacaksınız gelip ustüne yatma falan mümkün değil saçmalayın lütfen :) emin ol kedin kaçacak yer aricaktir bebeklerden ürküyorlar ağlamaları minicik birşey onlara garip geliyor 😁

Ben yakın zamanda doğum yapacağım Allah'ın izniyle. Evde bir tane kara kızım var dört ayaklı. Bebek doğduktan sonra anne yanı beşiğinde gece yanımızda yatarken kediyle nasıl olacak aklımı kurcalıyor bu aralar. Biz uyuduğumuz sırada Allah korusun bebeğin üstüne çıkar yatar, çocuk boğulur bi zarar görür endişesi içindeyim. Hani özellikle zarar verecek bir hayvan değil ama sonuçta hayvan aklı kesmez, güvenip ben uyurken bebekle onu yan yana bırakamam ilk aylarda. Kara kızımı da odadan dışarı atıp odanın kapısını kapatmaya gönlüm razı gelmiyor.
Sizlere sorum evinde böyle bir durum söz konusu olan anneler ve kedi anneleri acaba kediyi dışarda tutmak dışında bir çözüm bulabilmiş olan var mı? En azından uyudugumuz sırada bebekle kediyi nasıl ayrı tutabiliriz fikirleriniz varsa dinlemek isterim şimdiden teşekkürler 🙏🏻
Hiç aklınız takılmasın bunlara çünkü uzunca bi süre yanına yanaşmıyorlar zaten 😃 4ay önce doğum yaptım her gece kafamda yatan kedim uzun süre geceleri odamıza girmedi. Bebek ağladığı zaman koşarak başka yerlere gitti.

Eve geldiğimiz ilk gün kızımı koltuğa koydum ve kedimin gelip uzun uzun koklamasına müsaade ettim. Müdahale etmedim asla, o gidene kadar kıpırdamadım. Sonra zaten uzun süre yanaşmadı bile🫤

Şimdi 4.aydayız uyurken koklayıp gidiyor hala. Beşiğine hiç çıkmadı, ki doğumdan önce kurduk orda yatıyordu. Kısıtlamadım hatta alıp kendim içine koydum ama koklayıp hemen çıktı ve içinde bebek varken yataktan uzanıp koklayıp gitti. Ona da yeni bi hayat olucak ve onun da alışması gerekicek. Benimki biraz çıt kırıldım ve sanırım kıskanıyor bizi bebekten. Kısıtlamayın kedinizi sakın, içiniz rahat etmiyorsa tek bırakmayın yanlarında olun ama ona bu güvensizliği hissettirmetin. Kendisini dışlanmış hissetmesin o da. Biz birimiz bebekle ilgilenirken diğerimiz kedimizle ilgilendi kendini yalnız hissetmesin diye. Hala daha aynı şeyi devam ettiriyoruz. Onun rutinlerini bozmadık oyun oynamayı aksatmadık hiç.

Şimdi de yan yana uyuyacakları günü iple çekiyoruz 🥹. En güzel şey bir çocuğun evde yaşayan patili dostla büyümesi. Şimdiden güzel günler diliyorum size bebişlerle beraber, ikisinin de ömrü güzel olsun 🌸💕

Dipnot düşeyim bir de. Kedilerin aklı her şeye eriyor. 😃😃

Benim oğlum ve iki kedim var. Bebeğim erken doğdu kuvozde kaldı bir süre. Sonrasında çok korktuğum için hiç yapmak istemesem de taburculuk sonrası odanın kapisini kapalı tuttum bir iki hafta keşke yapmasaydim. Çünkü kedilerde aslinda çekiniyor ve yaklasmiyor bebeğe. Farklı ilginç geliyor demek ki. Şöyle ki bebeğimi örtü serip üzerine yatiriyordum o örtünün bile üzerine basmiyorlardi. Bebek iyice hareketlenip kedilere tepki vermeye başlayınca varlığını kabul ettiler. Şimdi 3 yaşa yaklaşıyoruz. Hiçbir sorun yok araları aşırı iyi 🙏🏻 sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻

Evde 5 yaşında kedim var ve hamileyim bakalım oğlumun tepkisi ne olacak bebeğe nasıl davranacak :) haziranı bekliyorum hehehe

Evde 5 yaşında kedim var ve hamileyim bakalım oğlumun tepkisi ne olacak bebeğe nasıl davranacak :) haziranı bekliyorum hehehe
Bizimki bebeğin hareketlerini hissetmeye başladığımızdan beri karnımın üstünden inmiyor 😍 bebiş de ne zaman kedim kucağıma çıksa onu hissediyormuş gibi tekmelemeye başlıyor gerçekten çok enteresan çok iyi anlaşacaklar gibi hissediyorum 😍😍

İki kedimiz var, kızım doğalı 52 gün oldu. Biz doğumdan bir iki ay önce zaten yatak odasını kapatmaya başlamıştık. Bazı geceler salonda yatıyorduk birlikte ama o odaya girmemeye alışmışlardı. Kızım doğduktan sonra da aynı düzen devam etti gece biz uyurken güvenemem çünkü üstüne gelip yatmak isterler beşiğine yatmak isterler vs. Gündüz salondayız her şey yolunda çok güzel. Ben hep yanlarındayım zaten genelde benim yanıma gelmek istiyorlar. Hiçbir sorun yok bence kapıyı kapatın hiç mesele kalmaz başka çözüm yok sanırım

14ünde doğum yaptım evde iki kedim var onlarda benim evladım hiç ayırmadım sakin davrandım şimdi alışmaya başladılar zaten bebekten korkuyorlar 😁. Kıl tüy konusunda da hiiç panik değilim parazit tedavileri var aşıları tam doktorumuzda ayırın mesafe koyun demedi yani rahatım. Ben kedilerimin psikolojisi bozulur diye daha çok tedirgin olmuştum kediden bebeğe zarar gelmeyeceğine inanıyordum çünkü haklıymışım. Yinede alışana kadar takip edin zaten yenidoğan döneminde hep gözünüz bebeğin üzerinde olacak

Bir de bizim çocuk doktorumuzun kedilerimiz olduğunu ogrendigindeki ilk tepkisi "çok şanslı bir bebek kedilerin içine geldiği için göreceksiniz hayvanlarla büyümeyen çocuklara göre hem ruhsal hem de bedenen çok faydası olacak" demişti 😇

X