- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.255
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Abla yegenini gorecek diye baba neden bebeginden dogdugu gibi ayri kalsin ki. Biraz empati yapilmali bence.bu arada ben olsam annemin evine gider bir hafta kalırdım (eğer sizin evden daha genişse), ablan da oraya gelir, sonra da siz evinize geçersiniz. esiniz de bir hafta idare eder.
tabi ki eger baba da yanlarında gelecekse, yoksa çok onemli bir sebep olmadıkça bebisle babasını ayirmamak gerekiyor bence. kendi evlerinde olurlarsa (özellikle dede ile beraber) daha zor olabilir. ama anneanne evine gidilirse o zaman çekirdek aile bir odaya çekilir, bebisle ilgilenirler. tabi bu kadar kisa sure icin olur, bir ay falan olmaz.Abla yegenini gorecek diye baba neden bebeginden dogdugu gibi ayri kalsin ki. Biraz empati yapilmali bence.
Arti bir de korona var bu kalabaliga luzum yok bence.
Ablanizin gelmesine ne gerek var?
Korona varken doguracak olsam sahsen kimseyi kabul etmezdim. Alinan alınabilir.
Merhabalar nasipse insallah 20 gune bebegim olacak suan oturdugum ev 2+1 80 metrekare bir ev salonumun kapisi yok tavani baya yuksek binada tum evler böyle. Boyl tasarlamışlar neyse sadece salonumda koltuk takimim var açılıyor ama chestir model acilinca cok büyümüyor 1 kisiye yeter 1 tanesi yani . Yer yatagimda yok cocuk odasinda da yatak yok ve yatak odam anca sığıyor odaya tami ytamina sigiyor yani .. bebegimin sepet besigi var onu yatak odama alacagim ama onun icinde makyaj aynaligimi odadan cocuk odasina koymak gerek yoksa besikde yatak odama sigmiyor .. durum bu .
Gelelim sorunuma evde 2 muhabbet kuşum var suan çocuğun odasindalar cunku evde kedimde varsalondada kapi olmayinca kedi kuslara saldirmasin diye kuslar cocuk odasinda duruyor . Salona kapi icin duvar ormeleri gerekirmiş yuksek oldugu icin örmeden kapi yapilmazmis onun icinde 4000 tl istiyolar . Bizimde ev borcu var baska borçlarda var bu aralar masraflar ust uste gelince o yuzden cok para istiyorlar diye kaldi kapi yaptiramadik . Ayrıca dogalgazli ev fakat apartmana henuz baglanmaamis hic surekli sorunlar cıkmış hallesilmeye calisiliyr bu yil gelmez gibi Allah tan yalitim iyi 2 klima ve elektrikli soba ile isiniyor ev . Hatta havalar 15 derece olunca hicbirsey yakmadan bile ılık oluyor ama bebek dogdudunda yine buz olursa sorun olabilir cok kisi kalinca evde .
Neyse sadede geleyim ablam sehir dışından gelecek bebek dogacak diye ablaminda 4.5 yasinda kizi var .. annemin evide ilce olarak bize uzak arabayla 45 dakka filan sürüyor. Babamda bu araalr rahatsiz annem babami yalniz birakamiyor o yuzden kalp krizi gecirdi babam ve bi ton sorunlari vardi yeni atlatti psikolojisi filanda baya bozuk .
Simdi benim evde durumlar bu bende bebegimi dogar dogmaz evime getirmek istiyorum esimde zaten bebisten ayrilmak istemiyorum daha dogar dogmaz diyor . Annrm diyor bizde kalırsınız. Ama esimin isi annemin evine cok uzak olur bide trafik eklenince baya fazla birde evde kedim var zaten yalniz kalınca psikolojisi bozuluyor . Annemde kalmak istemiyorum evim de olmak istiyorum . Evim de olmak isteyincede bu sefer annem babamla gelecsk mecbur yalniz birakamayiz ee ablamda gelicek yegenim zaten asiri hiperaktif hic durmayan sabah 8 de kalkıp gce 1 de uyuyan bir cocuk . Evde o kdr yerde yok yatacak zaten en az 2 hafta bendeler yani onlarda gelince .
Nasil yapıcaz isin icinden cikamadik esimde simdi rahat edemiycek oturck kalkcak yer olmiycak minicik bebek evde kalabalik zaten kedim de herkesten korkuyor istememek gibi anlaşılmasın lütfen sadece herseyi düşünüyorum nasil yapabiliriz isin icinden çıkamadım ablama sonra gel zaten corona var desem simdi üzülür yanlis anlar hem teyze olucak ilkkez olmaz . Annemde babami birakamiyo . Hepsi bir bende 1 ay da kalamazlar ev yetmiyo e bende evimi birakip gitmek istemiyorum esimde istemiyor yavrumu daha dogar ogmaz bendenmi ayircaksin onlar gelsin diyor napabiliriz sizce?? Ayrica kedi bwbegin besigine atladı birkac kez cikarttik Allah korusun ustune cikar yatar cocugun diye korkuyorum yatak odasina alinca bebegi kapisini kapatip kediyi almasak miyavliyor acana kadar susmuyor diger odalardada annemler ablamlar olck hic durmaz ve kedi ole herkesten korkan asla birine birak o baksin denilcek tarz bi kedi degil sokaktan kurtardık ve asiri korkak bizden baskasina asla yaklasmaz ve guvenmez malesef .. o da bizim canımız disari birakin baskasina verin gibi bişiyler asla soz konusu bile olamaz ..
Fikirlere ihtiyacım var napabilirim ?? Bir bebege bakmaya yardim icin o kadar kisi cok sacma ben aslinda sadece annem olsa yeter ama olmuyor istesizce haksizmiyim siz olsaniz napardnz
ben çok yazamıyorum bu yorumu zira kardeşim yok
ama bana çok garip geliyor
muhtemelen abla ayıp olur diye geliyor doğum yapan gelme dersem ayıp olur diye düşünüyor
tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar hesabı iki taraf da istemeye istemeye katlanıyor
hatta bu virüste hastaneye görmeye gittim de almadılar çocuklarla dedi komşum
iyi olmuş dedim yüzüne virüsten bebeği koruyorlar işte
yani 3 çocuğumu alıp da ben teyzeyimmmm çekilin diye hastane odasının kapısına dayanamam
sonuçta da bebek eve çıktı bebeğin halası bebeği görmeye gelmiş
haladan bebek ve anneye
anneden de anneanneye bulaşmış vs
sonuç komşu eşi 3 çocuğu, bebek annesi babası ve ablası, anneannesi ve dedesi hasta olmuş
sebep bebeği görmeye gelen halası ve iç içe yaşayan kız tarafı
değer mi yani
yok artık bebek görme mi kaldı. Benim gittiğim hastanede doktorlar şimdiden tembihledi. Doğuma kimle gidersen hastane girişinde test yapılıyormuş. Refakatçı değişikliği bile olmuyormuş. Eşimle gittim hastaneye ama annem kalsın istiyorum olmuyormuş. Anneniz kalacaksa annenizle gelin mutlaka diyorlar. Ortalık bu haldeyken zorunlu olmayan haller için insanların yaptığı hareketler çok garip.
Ben kardesim oldugu halde anlayamiyorum ki.ben çok yazamıyorum bu yorumu zira kardeşim yok
muhtemelen abla ayıp olur diye geliyor doğum yapan gelme dersem ayıp olur diye düşünüyor
tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar hesabı iki taraf da istemeye istemeye katlanıyor
yani 3 çocuğumu alıp da ben teyzeyimmmm çekilin diye hastane odasının kapısına dayanamam
haladan bebek ve anneye
sonuç komşu eşi 3 çocuğu, bebek annesi babası ve ablası, anneannesi ve dedesi hasta olmuş
değer mi yani
Dogru anneme solesemo mu dese gelme diye derken annem bide erkenden gel demis ablamaben çok yazamıyorum bu yorumu zira kardeşim yok
haladan bebek ve anneye
değer mi yani
Gercekten o kder insan katlanamiycm bugun annemle.konusucm daaha 20 gun var ama soliycm hepisni önceden logusaliklami ugrascam yemek temizlik 5 yasindaki yegenim psikolojisi bozuk babamlami valla ailemde olsa kimseylw ugrasablcegim bi donem degil malesefAy gerçekten ama o da yetişmeyle alakalı. Annem beni bağımsız yetiştirmedi hep düşersin, dökersin, kırarsın... Biz de çocuklarımızın yapamayacağını düşünüyoruz bilinçaltında aslında.
Yaparız kız. Doğumdan sonra yanımızda biri olmasa da yaparız. Zor olur ama yaparız
Olablr aslnda oyle maddi durumları da cok iyi degil zaten ordanda baglayablrmBen nedense ablanızın gelişini de annenize bağladım. Sanki "aaa kardeşin doğum yapacak kızım gelmezsen olmaz muhakkak gel" diyor gibi geldi. Yoksa kışın ve pandeminin ortasında kimse zor bir çocukla yollara birkaç gün için dökülmez diye düşünüyorum. Belki ablanıza sana zor olacak ben alınırım diye falan geliyorsan gelme deseniz kadın memnun olacak.
Kesin o zaman. Zorunda hissediyor kendini tıpkı size yaptığı gibi yapıyor ona da anneniz. Güzellikle bunu hem annenize hem ablanıza belli edin, ortam berbat kimse kimsenin kusuruna bakacak durumda değil zaten.Olablr aslnda oyle maddi durumları da cok iyi degil zaten ordanda baglayablrm
Cok tesekkurler öneriler icinBebek uyurken ablanın hiperaktif çocuğu sorun olabilir gerçekten. Diğerlerine de uygun zamanda evlerine yollarsiniz.
Umarım kolay bir bebek olur , ilk günler 2 saatte bir emzirin diyorlar ama siz daha sık ağladıkça emzirin sutun çoğalması için. Şimdiden göğüs ucu kreminizi surmeye başlayın, bebeği içinde uyutmak için bir sling edinin(bir ara wc ye bile slingle gidiyordum).
Ayrıca ilerde rahat etmeniz açısından blw kitaplarını ve mutlaka "Tuvalet iletişimi "isimli kitapları okumanizi tavsiye ederim. (Ben hepsini cocugumun uyduruk uykularinda bitirdim uyuyamadigim için).
Şimdiden hayırlı dogumlar dilerim
Evet konusacagim birazdan annemleMisafirliğe gelmeyin demeyin elbette, yatılı kalmalarına gerek yok. Olmadı bir süre kızkardeşiniz bir süre anneniz kalır herkesin gönlü alınmış olur, rotasyon yapabilirsiniz. İlk iki hafta anneniz, sonraki iki hafta kızkardeşiniz kalabilir, hatta babanız da eşlik edebilir.
Benim için farketmez diyin, oturup aralarında anlaşsınlar.
Kedi ve kuşlardan ziyade herkesi aynı anda evin içine alamıyoruz diye anlatırsanız daha iyi karşılanacaktır.
Cidden oyle anneme soleyecegm o kdr kalabalik bi evdr bi bebek icin gereksiz ssn gel onlar da.gormeye gelip yatıya eve gitsinler diye güzelceyenidogan evinde bu kadar can bana fazla geldi, bilemiyorum ben mi yanlis dusunuyorum.
siz esiniz, evcilleriniz, ablaniz, anneniz, yegeniniz, kayinvalideniz...
sizz ve esiniz bakarsiniz bebege, eger ki bakim ihtiyaciniz olursa o zaman annenize gitmeyi dusunursunuz bir haftaligina falan.
Ama bence ac insan olsun evde, sonucta o evin duzenli havalandirilmasi gerekiyor bebek geldikten sonra.
hadi uyumaya cozum bulunur da, evden de cikip hava alamadigimiz su gunlerde evdeki fazla insanlar cidden zorlastiriyor isleri.
Annemle konustum simdi açık açık basks yerlere cekti demek oyle 2 gun bile kimse kimseyi idare edemeyecek durum gelmis ben anladim anliycagimi diyor bende neden elmisim gibi davraniyorsun istememek degil sadece bir bebege o kadar insan cok sacma gereksiz yegenim 5 yasinda zaten cok hareketli ablam desen bakmaya degil sevmeye geliyor babamda surekli emzircem etcem sorun olucak onlar gelip gitsinler sen kal sadece dedim hatta ablam acaba mecbur hssettigi icinmi geliyo hic gelmese mi dedim hayir istedigi icin geliyor sakin ona bu dusuncelerini hissettirme akışına birak filan diyor herkes herseyi biliyor zaten kalabalik degiliz diyo dedim nasil kalabalik degiliz sen ben yegenim ablam babam esim kuslar kediler .. elmisim gibi davranma yanlis anlama bir kisi yeter o da sen ol istiyorum dedim ama sonuc buKesin o zaman. Zorunda hissediyor kendini tıpkı size yaptığı gibi yapıyor ona da anneniz. Güzellikle bunu hem annenize hem ablanıza belli edin, ortam berbat kimse kimsenin kusuruna bakacak durumda değil zaten.