Bebegim olacak ve ev sorunumuz var

bu arada ben olsam annemin evine gider bir hafta kalırdım (eğer sizin evden daha genişse), ablan da oraya gelir, sonra da siz evinize geçersiniz. esiniz de bir hafta idare eder.
Abla yegenini gorecek diye baba neden bebeginden dogdugu gibi ayri kalsin ki. Biraz empati yapilmali bence.
Arti bir de korona var bu kalabaliga luzum yok bence.

Abla yegenini gorecek diye baba neden bebeginden dogdugu gibi ayri kalsin ki. Biraz empati yapilmali bence.
Arti bir de korona var bu kalabaliga luzum yok bence.
tabi ki eger baba da yanlarında gelecekse, yoksa çok onemli bir sebep olmadıkça bebisle babasını ayirmamak gerekiyor bence. kendi evlerinde olurlarsa (özellikle dede ile beraber) daha zor olabilir. ama anneanne evine gidilirse o zaman çekirdek aile bir odaya çekilir, bebisle ilgilenirler. tabi bu kadar kisa sure icin olur, bir ay falan olmaz.

ablanin gormesi ise çok ikincil mesele katılıyorum. mühim olan anne ve bebeğin rahati.

Ablanizin gelmesine ne gerek var?
Korona varken doguracak olsam sahsen kimseyi kabul etmezdim. Alinan alınabilir.

ben çok yazamıyorum bu yorumu zira kardeşim yok

ama bana çok garip geliyor

muhtemelen abla ayıp olur diye geliyor doğum yapan gelme dersem ayıp olur diye düşünüyor

tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar hesabı iki taraf da istemeye istemeye katlanıyor

hatta bu virüste hastaneye görmeye gittim de almadılar çocuklarla dedi komşum

iyi olmuş dedim yüzüne virüsten bebeği koruyorlar işte

yani 3 çocuğumu alıp da ben teyzeyimmmm çekilin diye hastane odasının kapısına dayanamam

sonuçta da bebek eve çıktı bebeğin halası bebeği görmeye gelmiş

haladan bebek ve anneye

anneden de anneanneye bulaşmış vs

sonuç komşu eşi 3 çocuğu, bebek annesi babası ve ablası, anneannesi ve dedesi hasta olmuş

sebep bebeği görmeye gelen halası ve iç içe yaşayan kız tarafı

değer mi yani

benim hikayeme çok benziyordu eve yatıya gelecek 4 kişiye kadar
Salonum mutfağım açık evin her yeri maalesef. Salondan kapısız olarak bir koridora giriliyor ve 2 oda var. 2. Odada gardrobum var. Oraya açılan bir koltuk alacağım.
salondaki koltuklar açılmıyor. Açılsa da mutfakla birleşik konforlu olmuyor. Buzdolabı sesi, yemek kokusu. 6 ay sonra çocuğun yatağını 2. Odaya taşıdığımızda oradaki açılan koltuğu ne yapıcam diye aşırı dertliyim ben mesela.

Ama senin evine yatıya gelecek 4 kişiyi okuyunca içim rahatladı. Benim 1 hafta kaynanam gelecek o kadar.

Ablanla annen farklı zamanlarda gelmeli sonuç olarak. Sana yrdımcı olmak için geliyorlarsa ilk yeğenimdi ilk torunumdu bi kenara bırakacaklar. 1 hafta annen, 1 hafta ablan kalsın ya da 2 hafta 2 hafta her neyse. Hem daha uzun süre yanında birileri kalmış olur hem de evde tıkışmazsınız.

2. Bir çözüm olarak şişme kamp yatağı tarzı bir şey alabilirsiniz. Ben arkadaşlarım falan geldi mi kamp yatağını şişirip yere yaydım hep. Rahat oluyor.

yok artık bebek görme mi kaldı. Benim gittiğim hastanede doktorlar şimdiden tembihledi. Doğuma kimle gidersen hastane girişinde test yapılıyormuş. Refakatçı değişikliği bile olmuyormuş. Eşimle gittim hastaneye ama annem kalsın istiyorum olmuyormuş. Anneniz kalacaksa annenizle gelin mutlaka diyorlar. Ortalık bu haldeyken zorunlu olmayan haller için insanların yaptığı hareketler çok garip.

bir de konuşsan mangalda kül bırakmazlar

hayatımın şokunu yaşamıştım bebek ile o kadar kişinin bir arada olduğunu duyunca

ha benim komşu iyice garip bile bile gitmiş

bir de diyor ki büyüklerden kendimi korudum da evin 2 yaşındaki kızından bulaştı

ben evde yaşıyorum bana bir şey olursa ev halkının bakımı için kadın biri henüz 1,5 yaşında olan 3 çocuğunu riske atıp kardeşinin evine gidiyor

bir de bunu bizim aile bağlarımız kuvvetlidir diye malzeme yapar

karşı blokta komşu hasta olunca çocuklarını kapı önüne çıkarmıyordu ama kendi bile bile gitmiş

Ben kardesim oldugu halde anlayamiyorum ki.
Ben dogum yapinca anne babam geldi 2 hafta kaldilar. Ama evim musaitti.
2 kardesim gelmedi.
Hastaneye de babannemle halam, anneannemler ve 1 2 yakin akraba ve yakin arkadasim geldi 5 dakikaligina ugradilar. Tabi o zaman virus yoktu ki olsa asla kabul etmezdik.

Dogru anneme solesemo mu dese gelme diye derken annem bide erkenden gel demis ablama

Gercekten o kder insan katlanamiycm bugun annemle.konusucm daaha 20 gun var ama soliycm hepisni önceden logusaliklami ugrascam yemek temizlik 5 yasindaki yegenim psikolojisi bozuk babamlami valla ailemde olsa kimseylw ugrasablcegim bi donem degil malesef

Ben olsam annemde kalirdim 10gun
Zaten sonrasinda insan toparlaniyor yanina biri gerekmiyor.
Esiniz 10 gun durabilir sanirim.
Zaten bebekle geceniz gunduzunuz pek olmuyor uyuyunca insan dinlenmek istiyor ablaniz ve yegeniniz varken dinlenemezsiniz bence.

Ben nedense ablanızın gelişini de annenize bağladım. Sanki "aaa kardeşin doğum yapacak kızım gelmezsen olmaz muhakkak gel" diyor gibi geldi. Yoksa kışın ve pandeminin ortasında kimse zor bir çocukla yollara birkaç gün için dökülmez diye düşünüyorum. Belki ablanıza sana zor olacak ben alınırım diye falan geliyorsan gelme deseniz kadın memnun olacak.

Olablr aslnda oyle maddi durumları da cok iyi degil zaten ordanda baglayablrm

Olablr aslnda oyle maddi durumları da cok iyi degil zaten ordanda baglayablrm
Kesin o zaman. Zorunda hissediyor kendini tıpkı size yaptığı gibi yapıyor ona da anneniz. Güzellikle bunu hem annenize hem ablanıza belli edin, ortam berbat kimse kimsenin kusuruna bakacak durumda değil zaten.

İlk bebek en özel ve güzel zamanlarınız birileri kırılacak darılacak diye hareket edersen senden başkası yıpranmaz. Annene söyle 40 çıkınca,havalarda iyice toparlanır öyle gelirsiniz de sonrada başka bahaneler çıkar:) ha baktın alınıyor hiç üstüne düşme. İkiz çocuklarım var 3. Bebeğim doğdu annem de dahil kimseyi istemiyorum dedim. Alınan oldu tabi ozaman koronada yoktu. Çokta memnunum öyle yaptığıma. Çok insan çok karışan demek her kafadan ayrı ses çıkacak bırak anne bebek birbirinizi tanıyın,alışın bi. Bizim insanda malum ben iş yapayım anne bebeğe baksın yok,herkes bebeğin başına üşüşür anne daha fazla yorulur.

yenidogan evinde bu kadar can bana fazla geldi, bilemiyorum ben mi yanlis dusunuyorum.
siz esiniz, evcilleriniz, ablaniz, anneniz, yegeniniz, kayinvalideniz...

sizz ve esiniz bakarsiniz bebege, eger ki bakim ihtiyaciniz olursa o zaman annenize gitmeyi dusunursunuz bir haftaligina falan.
Ama bence ac insan olsun evde, sonucta o evin duzenli havalandirilmasi gerekiyor bebek geldikten sonra.
hadi uyumaya cozum bulunur da, evden de cikip hava alamadigimiz su gunlerde evdeki fazla insanlar cidden zorlastiriyor isleri.

Cok tesekkurler öneriler icin
Evet konusacagim birazdan annemle

Cidden oyle anneme soleyecegm o kdr kalabalik bi evdr bi bebek icin gereksiz ssn gel onlar da.gormeye gelip yatıya eve gitsinler diye güzelce

Konuyu okurken anksiyetem tuttu inan, o kadat kalabalik yeni anneye yük bence. kalmalı kimseyi istemedim ben kendi düzenim var diye ama mecbur sezeryan olup 1 hafta agri cekince annem kaldı 1 haftadan sonra da gitti ara ara kv ve annem gündü, geldiler gittiler ama o kadar.
Bebekle ne kadar yalniz kalirsan o kadar cabuk alışır ve bir duzen oturtursun

Ablanız gelsin, çocuklarıyla beraber babanızda kalsın. Babanızın yanında olsun. Anneniz sizinle kalsın. Ablanızla babanız günü birlik görüp gitsinler.

Siz ablanıza söyleyemiyorsanız, anneniz ablanıza söylesin. Ablanızı akıl almıyor bu arada. İnsan az biraz düşünür, küçük çocukla yeni doğan bebekli eve kalmaya gidilmez. Hele sizinki gibi ev küçükse.

yaptıkları şeyin tehlikeli olduğunu anlatmaya Bile gerek yok. Şehir dışından gelip, korona morona demeden, bir lohusa ve birkaç günlük bebeğin yanına kalmaya geliyor, üstelik yanında küçük çocukla. Siz lohusayken hastalıklara dAha açıksınız. Bebeğiniz aynı şekilde. Keşke gönül, kalp diye düşünmeden mantıklı olanı söyleyebilseniz.

ablanıza anneniz biraz dikkatli olalım, sonuçta yeni doğum yaptı desin. Ve ablanız, babanızın evinde 10 gün, size gelmeden kalsın önce. Sonra size gelsin.

bir tanıdığımız iki ay önce, bende bir şey yok, torunumu göreceğim diye İstanbul SAN İzmir e gitti. Bir kaç gün sonra korona oldu. Kızının evindeki herkese de bulaştırdı döndü. İlk günlerini kız koronayla geçirdi.

Kesin o zaman. Zorunda hissediyor kendini tıpkı size yaptığı gibi yapıyor ona da anneniz. Güzellikle bunu hem annenize hem ablanıza belli edin, ortam berbat kimse kimsenin kusuruna bakacak durumda değil zaten.
Annemle konustum simdi açık açık basks yerlere cekti demek oyle 2 gun bile kimse kimseyi idare edemeyecek durum gelmis ben anladim anliycagimi diyor bende neden elmisim gibi davraniyorsun istememek degil sadece bir bebege o kadar insan cok sacma gereksiz yegenim 5 yasinda zaten cok hareketli ablam desen bakmaya degil sevmeye geliyor babamda surekli emzircem etcem sorun olucak onlar gelip gitsinler sen kal sadece dedim hatta ablam acaba mecbur hssettigi icinmi geliyo hic gelmese mi dedim hayir istedigi icin geliyor sakin ona bu dusuncelerini hissettirme akışına birak filan diyor herkes herseyi biliyor zaten kalabalik degiliz diyo dedim nasil kalabalik degiliz sen ben yegenim ablam babam esim kuslar kediler .. elmisim gibi davranma yanlis anlama bir kisi yeter o da sen ol istiyorum dedim ama sonuc bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…