- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Evi düzenlemek derken salona kapı yaptırmayi kastetmiştim.Ev duzenli baya ama fazladan yatak yok sadece o kdr kalabalikda istemiyorum zaten bi sekilde soyliiycm artik
Yani tabi ki sevincini yaşasın ama annesinde kalirsa hergun gidip gelmemesi çok tuhaf olmaz diye düşünüyorum.Baba sadece vazifesi olduğu için mi gerekli bu süreçte? Adam ilk çocuğunun sevincinde ayrılmak istemiyor. Gayet haklı neden ayrılsın herkes evine doluşacak sığmayacak diye.
Bebeğin anne babasıyla aynı evde kalması gerekirken babadan ayrı eve gitmesi tuhaf bizzat zaten. Garip olan babanın ablanın yeğenin iki kuş bir kedinin o evde olması. Evin şartlarından dolayı.Yani tabi ki sevincini yaşasın ama annesinde kalirsa hergun gidip gelmemesi çok tuhaf olmaz diye düşünüyorum.
Zaten sonrasında bebek hep onlarla olacak, ayri kalmasi gibi bir durum söz konusu olmazki
Anneme gitmek en son istediğim sey acikcasi ..en mantiklisi 1 2 gun hepsi bnde kalip sonra babamla.ablami yollamak annem biraz daha kalir sonra babamla.ablam gelir annemide alip donerler gibiYerinizde olsam doğumdan sonraki süreci annemde geçiririm o da 3 5 gün. Sonra toparlandım der evime geçerim. Çünkü belli ki ne ablaya ne anneye bu sorunları anlatıp gelme diyemeyeceksiniz. Aynı evde bunalıp patlayacağınıza baştan önlem alın hiç aynı eve toplamayın o kadar insanı.
Evet bende hic öyle istemiyorum en mantiklisi 2 gun hepbirlikte bizde kalıp sonra ben babamla.ablami annemin evine yollarım annem.biraz daha kalip sonra o da donerBebeğin anne babasıyla aynı evde kalması gerekirken babadan ayrı eve gitmesi tuhaf bizzat zaten. Garip olan babanın ablanın yeğenin iki kuş bir kedinin o evde olması. Evin şartlarından dolayı.
zaten bebek sonrasında onlarla kalacak diye adam en seviçli en heyecanlı bir daha geri gelmeyecek olan ilk günleri niye evladından ayrı yaşasın. Bir anda baba olacak eşini bebeği alacak kv evine bırakıp eli boş kendi evine geri dönecek. Sanki baba olmamış da dayı olmuş gibi. annane evinde teyzenin mi bebeği görmesi acil ilk günlerinde babanın kendi evladını görmesi mi?
Ilk gunler konu sahibinin zorlanmamasi açısından diyorum. Bebege baba da bakabilecek yetkinlikteyse o kalsın ama ilk günler cidden zor oluyor ve yardıma ihtiyaç oluyor.Bebeğin anne babasıyla aynı evde kalması gerekirken babadan ayrı eve gitmesi tuhaf bizzat zaten. Garip olan babanın ablanın yeğenin iki kuş bir kedinin o evde olması. Evin şartlarından dolayı.
zaten bebek sonrasında onlarla kalacak diye adam en seviçli en heyecanlı bir daha geri gelmeyecek olan ilk günleri niye evladından ayrı yaşasın. Bir anda baba olacak eşini bebeği alacak kv evine bırakıp eli boş kendi evine geri dönecek. Sanki baba olmamış da dayı olmuş gibi. annane evinde teyzenin mi bebeği görmesi acil ilk günlerinde babanın kendi evladını görmesi mi?
Aileniz onlar neden çekiniyorsunuz ki?Anneme gitmek en son istediğim sey acikcasi ..en mantiklisi 1 2 gun hepsi bnde kalip sonra babamla.ablami yollamak annem biraz daha kalir sonra babamla.ablam gelir annemide alip donerler gibi
O kadar kalabalikla degilde sadece annem kalsin istiyorum ama babam ablam ve cocugu sorun oluyo bu durumda . 2 gun kalinca onlari annemin evine yollarsam sorun kalmaz insallahIlk gunler konu sahibinin zorlanmamasi açısından diyorum. Bebege baba da bakabilecek yetkinlikteyse o kalsın ama ilk günler cidden zor oluyor ve yardıma ihtiyaç oluyor.
Ben kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yazıyorum tabii ki eşim yemek yapamaz, ikimiz de bebek olayını yeni ogrendik (bebek dogunca),bu durumda tecrubeli birinin evde olmasi süper oluyor.
Haa illa biz ilk cocugumuza hiç yardım almadan tek bakicaz diyorlarsa bu surviver macerasinda kendilerine başarılar dilerim ne diyeyim:)
Soyliycem anneme herşeyi sadece sen gel diycem ablamda gormeye geliyo en fazla 1 2 gun kalip sonra onlar annemlerde kalmaya gitsinler biz annemle baakarz sonra o da donerAileniz onlar neden çekiniyorsunuz ki?
Benim annem açık açık ben bakamam ne halin varsa gör dedi. Öyle de oldu.
Eşim işinden 1 hafta izin aldı. Hem bana hem bebeğe baktı. Ev işlerini o halletti, yemeği de ne varsa onu yedik.
Evde misafir olmadığı için ne bulaşık, ne yemek, ne temizlik derdimiz oldu.
İstediğim anda çocuğu emzirdim, memeler yara olduğu için açık gezdim. Ağladım zırladım.
İyi ki de gelmemiş annem :)
Bebek uyurken ablanın hiperaktif çocuğu sorun olabilir gerçekten. Diğerlerine de uygun zamanda evlerine yollarsiniz.O kadar kalabalikla degilde sadece annem kalsin istiyorum ama babam ablam ve cocugu sorun oluyo bu durumda . 2 gun kalinca onlari annemin evine yollarsam sorun kalmaz insallah
Nasil soyleyeblrm bunu onlara bana gelmeyin kalmayin da denmez
Yine de açıkça konuşun. 2 gün sonra ablanıza git derseniz kovuldum diye anlamasın.Soyliycem anneme herşeyi sadece sen gel diycem ablamda gormeye geliyo en fazla 1 2 gun kalip sonra onlar annemlerde kalmaya gitsinler biz annemle baakarz sonra o da doner
Benim anlamadığım böyle bir eve neden taşındınız eşyalarınız bile zor sığıyor eve siz bide bir sürü insanı eve sığdırmaya çalışıyorsunuz. Madem bu kadar kullanışsız bir ev en baştan taşınmayacaksınız. İnsan ev seçerken ileriyide düşünmeli diye düşünüyorum. Bu eve eşiniz ve sizden başkası sığmaz. Korona var muhabbetine hiç girmiyorum bile. Düşünmeniz lazım. Bizler 1.buçuk yıldır kendi anne bababımızı biley olur diye 3/5 kere gördük siz bütün aileyi virüse rağmen 1ay evde iç içe sokuyorsunuz pes doğrusu.Ayrintiyi biraz azaltip duzenleyeyim konuyu en iyisi okumak zor sanrm kusura bakmayin kuslar odada duruyor ama biz eve yeni tasindik 1 ay oldu eski evde duvara asiyorduk kapi vardi bu evde kapi yok sorun o mutfakdada kapi yok
Eşinin öpmesin demesi o kadar doğal ki ben 1senedir annemi babamı korkudan öpemedim. Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz ya. Sizin gibiler olduğu sürece bu ülke bu virüsten kurtulamayacak.En mantiklisi bu gibi . Ablamla bu konuyu konustum . Babam huysuz benim cok bu aralar rahatsiz olunca surekli etrafindakilerle tartisiyor bizimle yani surekli laf sokuyor esim dahil hatta gecen gunu coronadan esime gelmis diyorki annene biz soleriz bebegi opmssin demesinmi ben sok esim yine birsey demedi ama kim olsa sinirlenir yani kendi opecek esimin annesine opme diyecekmis . Korkuyorum tartisacaklar diye .ablamada ordan actim konuyu babam çok huysuz nasil olacak o kadar hafta bizde diye ablam dedi biz 2 3gun kaliriz sonra babamla geceriz eve diye .. bunu anneme söyledim annemde oyle olmaz zaten anlasamiyorlar filan diyor ama caresi yok yani mecbur gidecekler annemlere diger turlu ben cok stres olurum o kadar kalabalik bir bebege bakilck diye cok sacma