- 7 Ağustos 2011
- 14.264
- 14.665
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Ayrintiyi biraz azaltip duzenleyeyim konuyu en iyisi okumak zor sanrm kusura bakmayin kuslar odada duruyor ama biz eve yeni tasindik 1 ay oldu eski evde duvara asiyorduk kapi vardi bu evde kapi yok sorun o mutfakdada kapi yokben dahi yoruldum bu kadar ayrıntı ile kafanızı yormayın
ablanız neden geliyor
yani başka şehirden corona da bebek görmeye gelmesin
ha derseniz ki sadece ablam gelir annem o zaman gelmez belki o olabilir
yani ablanız gelir bir hafta kalır anne babanız da kendi evlerinde rahat eder
kuşlar çocuk odasında duruyorsa mutfakta da durur diyeceğim de mutfak da amerikan mı
kedi sonuçta kapalı kapıyı kabul etmiş kuşlar varken bebek de odasında iken kapatırsınız gerekirse kapıyı
yalnız bebek öncesi de kuşlar 7/24 o odada kapı kapalı mı duruyordu
Ev bize yetiyor buyuklugu ideal sadece kapi olmamasi ve kedi olmasi isi bozuyor hepbirlikte kalalim.diyende ben degilim ailem zaten . Sıkıntı orda ben sadece annemi istiyorum ama ablam da gelecek babamda yalnız kalamayınca boyle oluyor . Annemin evide bizimle ayni ilde sadece ilce olarak.biraz uzak otel durumu olmaz malesef . esim sadece cok heycanli bebisten ayrilmak istemiyor ilkkez baba olcak ya onun heyecani var ondan oyle söylüyor nasil ayrilcam gibisinden .İşleri gereksiz yere zora sokuyorsunuz.
Görünüşe göre evinize kendiniz bile sığmıyorsunuz, o kadar insanın barınabilmesine imkan yok, hep birlikte kalalım denmesi çok saçma. Nerde yatacaklar?
Yalnız kalamam diyorsanız bir hafta annenize gideceksiniz, eşiniz gereksiz dram yapıyor. O zaman otel ayarlasın geceleri kalsınlar diye. Her gün git gel yapamazda birkaç günde bir gelir, siz de bir haftada toparlanırsınız zaten evinize geçersiniz.
Yok eğer siz zaten evimde kendim bakarım diyorsanız evde kimseyi yatıracak yerim yok dersiniz olur biter.
Ayrintiyi biraz azaltip duzenleyeyim konuyu en iyisi okumak zor sanrm kusura bakmayin kuslar odada duruyor ama biz eve yeni tasindik 1 ay oldu eski evde duvara asiyorduk kapi vardi bu evde kapi yok sorun o mutfakdada kapi yok
Yer yatagi var kayinvalidemde ilk 2 3 gun icin onu isterim mantikli cocugun odasina yatak yapariz ablamlar orda kalir annemlerde salonda . Sonra olmazsa ablamla babami annemlere gonderirim annemde 3 4 gun daha kalsa zaten 1 haftada toplarim herhalde sonra gidip gelirler olmazsaÖncelikle sağlıkla gelsin minik.
Evinizden ayrılmayın ve babasını da ayırmayın tabiki. Siz çekirdek aile olarak birbirinize alışacaksınız bebek geldiğinde.
İkinci olarak o kadar kişinin gelmesine hele bir ay kalmasına hiç gerek yok. Ziyarete gelir birkaç gün kalırlar. Daha uzun kalacak olsalar bile kendileri ayarlarlar yatacak yeri, eşiniz de yardımcı olur. Yer bulmada güçlük çekerseniz onlar da bunu görür çok kalmazlar zaten. Bir tane kamp için olanlardan şişme yatak edinebilirsiniz yer yatağı olarak, ihtiyaç olunca şişirir ihtiyaç bitince kapatırsınız, decathlon da 200 lira falandı sanırım işinizi görür.
Son olarak bebeğim doğmadan önce hevesle odasına büyük yatak yaptırdık. Yatak odasına anne yanı aldık. O da yetmedi taşınabilir seyyar yatak aldık. Sonuç, iki senedir bizim yatağımızda ortamızda yatıyor. Çok da dert etmeyin yani.Gün içinde uyurken ana kucağına alır yanınızda yatırırsınız. Ya da yattığı odanın kapısını kapatır yanına telsiz koyarsınız.
Evet dogru bende.cok istemiyorum zaten o kadar kalabalik hic gerek yok ben kendim bakarim bebisime bakalm gelsinler 2 3 gun sonra zaten kirmadan bi sekilde söylerim isterseniz siz gidin annem kalsin sadece 2 3 gune o da gelir arada gelirsiniz derim cunku cidden o kadar kalabalik minicik yenidogmus bebiste rahatsz olablrablanız 1 hafta salonda cocuguyla uyur sız yatakodasına besıgı bır sekılde sıgdırırsınız
ablanız yemek yapsa sız yemek yerken bebekle ılgılense yeter zaten annenızın gelmesıne gerek bıle yok kucuk evde kalabalık bır suru nefes bebek ıcın ıyı degıl herseyden once
bebege en ıyı bakan annesı olur , bakmak ıcın ayaga kalktıkca daha cabuk ıyılesırsınız ne kadar yatarsanız ayaga kalkmanız o kadar uzun surer saglıkla dogumunuz gerceklesecek endıselenmeyın sımdıden buzluga bırseyler yapıp atın esınız evı derler toplar yeterlı olur
farzedın kı yurt dısında tek yasıyorsunuz :) emın olun cogumuzun kımsesı yoktu dogumda ben tek basımaydım oyle sandıgınız kadar zzor olmayacak esınız yardım edecek babalık ıznı de kullanacak 3-4 gun zaten kucuk eve kalabalık ınsanlar olmaz
esten ayrı bu surecı atlatmak bence dogru degıl ne kadar cok esınızle bı arada bırlıkte bebegı buyutursenız o kadar cabuk alısır yenı duruma adapte olursunuzEv bize yetiyor buyuklugu ideal sadece kapi olmamasi ve kedi olmasi isi bozuyor hepbirlikte kalalim.diyende ben degilim ailem zaten . Sıkıntı orda ben sadece annemi istiyorum ama ablam da gelecek babamda yalnız kalamayınca boyle oluyor . Annemin evide bizimle ayni ilde sadece ilce olarak.biraz uzak otel durumu olmaz malesef . esim sadece cok heycanli bebisten ayrilmak istemiyor ilkkez baba olcak ya onun heyecani var ondan oyle söylüyor nasil ayrilcam gibisinden .
Dogru soyluyorsun canm kirmadan insanlara anlatmak lazim aslında durumu . Esimin kendi isi izin sorunu yok o yuzden ev yeni evet tesekkur ederrim benmde yas 26 .arkadaşın birisi daha yazmış pratik kapı çözümleri getirilmeli
oğlum doğduğunda oturduğumuz evin salonunun da kapısı yoktu
bir de kocaman boşluk
eviniz yeni galiba hayırlı olsun, o tarz eksiklikler giderilir
kuşlar için acele etmeyin bebek zaten ilk başlarda sizinle olursa onlar orada takılır
ablanız gelsin anneniz gelmesin ya da ablanız gelmesin
ilk defa teyze olması çok da önemli değil
yaşınız çok küçük değilse eşinizin bir hafta izni varsa bence kimseye gerek yok
virüs var da makul bir gerekçe, zira hem bebeğin bağışıklığı yok hem de siz hasta olursanız da durum zorlaşıyor
sezeryan olunca ilk bir kaç gün sıkıntılı sonra alışırsınız ev işini eşiniz yapar siz de bebeğe bakarsınız geçer gider günler
o maaile gün bebek bakmalar yardımdan çok gerginlik getiriyor
zira anneniz sizde olursa da babanın yemeği, suyu, ilacı şunu bunu derken yemek pişirirken bulabilirsiniz kendiniz
evde sadece 2 kişi olursanız iş de iki kişilik olur gerekirse yapılmayıverir
sağlıkla kucağınıza alın
Okur okumaz bu yorumu yazmak için aşağı indim yazmışsınız ablanız babanızın yanına gitsin anneniz birkaç gün sizde kalsın iyice adapte olana kadar sorun hallolmuş olur bence deYer yatagi var kayinvalidemde ilk 2 3 gun icin onu isterim mantikli cocugun odasina yatak yapariz ablamlar orda kalir annemlerde salonda . Sonra olmazsa ablamla babami annemlere gonderirim annemde 3 4 gun daha kalsa zaten 1 haftada toplarim herhalde sonra gidip gelirler olmazsa
Evet dogru kendi isimiz zaten esimin izin sıkıntısı yok kendisi patronesten ayrı bu surecı atlatmak bence dogru degıl ne kadar cok esınızle bı arada bırlıkte bebegı buyutursenız o kadar cabuk alısır yenı duruma adapte olursunuz
bızım vucudumuzda buyuttugumuz can oldugundan bız hazır oluyoruz ama erkekler ıcın durum daha farklı ve daha karmasık olabılıyor tam olarak bebegın her halıne her durumuna dahıl etmelısınız mesela ılk 3-4 gun esınız babalık ıznı kullandıgında bebegın gazını cıkarma alt degıstırme gorevı onun olsun besleme ve uyutma gorevı sızın ev ıslerınde de yanı yemek ve camasırda da ablanız yardımcı olur bıttı gıttı :) kocanız sadece bebegı gorup sevıp agudu budu yapmasın kucaga alsın uyutsun temızlesın bırlıkte yıkayın falan...
aynen oyle yaparsınız en guzelı , bı kac gun sonra cabuk toparlanmam gerek hepınızın duzenı ısı gucu var kac gun ılgılendınız sagolun dedıgınızde zaten onlarda kırılmaz hem bebegı gormus hem yardımcı olmus olurlar hemde kendı duzenlerı de bozulmaz en ıyısı bu olurEvet dogru bende.cok istemiyorum zaten o kadar kalabalik hic gerek yok ben kendim bakarim bebisime bakalm gelsinler 2 3 gun sonra zaten kirmadan bi sekilde söylerim isterseniz siz gidin annem kalsin sadece 2 3 gune o da gelir arada gelirsiniz derim cunku cidden o kadar kalabalik minicik yenidogmus bebiste rahatsz olablr
En mantiklisi bu gibi . Ablamla bu konuyu konustum . Babam huysuz benim cok bu aralar rahatsiz olunca surekli etrafindakilerle tartisiyor bizimle yani surekli laf sokuyor esim dahil hatta gecen gunu coronadan esime gelmis diyorki annene biz soleriz bebegi opmssin demesinmi ben sok esim yine birsey demedi ama kim olsa sinirlenir yani kendi opecek esimin annesine opme diyecekmis . Korkuyorum tartisacaklar diye .ablamada ordan actim konuyu babam çok huysuz nasil olacak o kadar hafta bizde diye ablam dedi biz 2 3gun kaliriz sonra babamla geceriz eve diye .. bunu anneme söyledim annemde oyle olmaz zaten anlasamiyorlar filan diyor ama caresi yok yani mecbur gidecekler annemlere diger turlu ben cok stres olurum o kadar kalabalik bir bebege bakilck diye cok sacmaOkur okumaz bu yorumu yazmak için aşağı indim yazmışsınız ablanız babanızın yanına gitsin anneniz birkaç gün sizde kalsın iyice adapte olana kadar sorun hallolmuş olur bence de
Anladim canim cok da heyecanliyim saglikla bi gelseydii ogluşum .. dedigin gibi dersem kirilmazlar bencede diger turlu o kadar kisi sacma zatenaynen oyle yaparsınız en guzelı , bı kac gun sonra cabuk toparlanmam gerek hepınızın duzenı ısı gucu var kac gun ılgılendınız sagolun dedıgınızde zaten onlarda kırılmaz hem bebegı gormus hem yardımcı olmus olurlar hemde kendı duzenlerı de bozulmaz en ıyısı bu olur
aslında bence ablanız esınız ıse gıtmeye basladıktan sonra gelsın :) hem ablanın eve donme zamanı hem esın ıse baslama zamanı olursa bırden tek kalırsanız belkı bocalarsınız ılk 3 gun bebek zaten hep uyuyor sadece emecek kakiş yapacak o kadar :) gaz sancıları 1 haftadan sonra baslıyor eger olacaksa ,her bebekte olmuyor bazı bebekler cok gaz sıkıntısı cekıyor o da genelde 1 haftadan sonra baslıyor