Bebegim olacak ve ev sorunumuz var

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.665
Merhabalar nasipse insallah 20 gune bebegim olacak suan oturdugum ev 2+1 80 metrekare bir ev salonumun kapisi yok tavani baya yuksek binada tum evler böyle. Boyl tasarlamışlar neyse sadece salonumda koltuk takimim var açılıyor ama chestir model acilinca cok büyümüyor 1 kisiye yeter 1 tanesi yani . Yer yatagimda yok cocuk odasinda da yatak yok ve yatak odam anca sığıyor odaya tami ytamina sigiyor yani .. bebegimin sepet besigi var onu yatak odama alacagim ama onun icinde makyaj aynaligimi odadan cocuk odasina koymak gerek yoksa besikde yatak odama sigmiyor .. durum bu .
Gelelim sorunuma evde 2 muhabbet kuşum var suan çocuğun odasindalar cunku evde kedimde var salondada kapi olmayinca kedi kuslara saldirmasin diye kuslar cocuk odasinda duruyor . Salona kapi icin duvar ormeleri gerekirmiş yuksek oldugu icin örmeden kapi yapilmazmis onun icinde 4000 tl istiyolar . Bizimde ev borcu var baska borçlarda var bu aralar masraflar ust uste gelince o yuzden cok para istiyorlar diye kaldi kapi yaptiramadik . Ayrıca dogalgazli ev fakat apartmana henuz baglanmaamis hic surekli sorunlar cıkmış hallesilmeye calisiliyr bu yil gelmez gibi Allah tan yalitim iyi 2 klima ve elektrikli soba ile isiniyor ev . Hatta havalar 15 derece olunca hicbirsey yakmadan bile ılık oluyor ama bebek dogdudunda yine buz olursa sorun olabilir cok kisi kalinca evde .
Neyse sadede geleyim ablam sehir dışından gelecek bebek dogacak diye ablaminda 4.5 yasinda kizi var .. annemin evide ilce olarak bize uzak arabayla 45 dakka filan sürüyor. Babamda bu araalr rahatsiz annem babami yalniz birakamiyor o yuzden kalp krizi gecirdi babam ve bi ton sorunlari vardi yeni atlatti psikolojisi filanda baya bozuk .
Simdi benim evde durumlar bu bende bebegimi dogar dogmaz evime getirmek istiyorum esimde zaten bebisten ayrilmak istemiyorum daha dogar dogmaz diyor . Annrm diyor bizde kalırsınız. Ama esimin isi annemin evine cok uzak olur bide trafik eklenince baya fazla birde evde kedim var zaten yalniz kalınca psikolojisi bozuluyor . Annemde kalmak istemiyorum evim de olmak istiyorum . Evim de olmak isteyincede bu sefer annem babamla gelecsk mecbur yalniz birakamayiz ee ablamda gelicek yegenim zaten asiri hiperaktif hic durmayan sabah 8 de kalkıp gce 1 de uyuyan bir cocuk . Evde o kdr yerde yok yatacak zaten en az 2 hafta bendeler yani onlarda gelince .
Nasil yapıcaz isin icinden cikamadik esimde simdi rahat edemiycek oturck kalkcak yer olmiycak minicik bebek evde kalabalik zaten kedim de herkesten korkuyor istememek gibi anlaşılmasın lütfen sadece herseyi düşünüyorum nasil yapabiliriz isin icinden çıkamadım ablama sonra gel zaten corona var desem simdi üzülür yanlis anlar hem teyze olucak ilkkez olmaz . Annemde babami birakamiyo . Hepsi bir bende 1 ay da kalamazlar ev yetmiyo e bende evimi birakip gitmek istemiyorum esimde istemiyor yavrumu daha dogar ogmaz bendenmi ayircaksin onlar gelsin diyor napabiliriz sizce?? Ayrica kedi bwbegin besigine atladı birkac kez cikarttik Allah korusun ustune cikar yatar cocugun diye korkuyorum yatak odasina alinca bebegi kapisini kapatip kediyi almasak miyavliyor acana kadar susmuyor diger odalardada annemler ablamlar olck hic durmaz ve kedi ole herkesten korkan asla birine birak o baksin denilcek tarz bi kedi degil sokaktan kurtardık ve asiri korkak bizden baskasina asla yaklasmaz ve guvenmez malesef .. o da bizim canımız disari birakin baskasina verin gibi bişiyler asla soz konusu bile olamaz ..
Fikirlere ihtiyacım var napabilirim ?? Bir bebege bakmaya yardim icin o kadar kisi cok sacma ben aslinda sadece annem olsa yeter ama olmuyor iste sizce haksizmiyim siz olsaniz napardnz

Özel bir sikintiniz, rahatsizliginiz yoksa bebege bakmak icin illa birilerinin olmasi gerekmiyor. Yerinizde olsam kendim bakardim. Başka ulkede cocuk doguran kuzenim var. Annesi 1 haftaligina ugradi sadece bebegine kendisi bakiyor.

Yani 1 ay o kalabaligi cekmektense huzurlu huzurlu kendiniz evinizde bakin bebeginize.

ben dahi yoruldum bu kadar ayrıntı ile kafanızı yormayın

ablanız neden geliyor

yani başka şehirden corona da bebek görmeye gelmesin

ha derseniz ki sadece ablam gelir annem o zaman gelmez belki o olabilir

yani ablanız gelir bir hafta kalır anne babanız da kendi evlerinde rahat eder

kuşlar çocuk odasında duruyorsa mutfakta da durur diyeceğim de mutfak da amerikan mı

kedi sonuçta kapalı kapıyı kabul etmiş kuşlar varken bebek de odasında iken kapatırsınız gerekirse kapıyı

yalnız bebek öncesi de kuşlar 7/24 o odada kapı kapalı mı duruyordu

Eğer aileniz kesin gelecekse yer yatağı yapabilirsiniz. Evinizin durumunu biliyorlardır ille gelelim dediklerine göre yer yatağını sorun etmezler diye düşünüyorum.

Ayrıca salon kapısı için duvar ördürmek pahalı ve zaten doğumunuz yaklaşmış buna zaman da yok. Geçici çözüm olarak akerdeon kapılar var, kurulumuda kolay ondan yaptırın.

İşleri gereksiz yere zora sokuyorsunuz.
Görünüşe göre evinize kendiniz bile sığmıyorsunuz, o kadar insanın barınabilmesine imkan yok, hep birlikte kalalım denmesi çok saçma. Nerde yatacaklar?
Yalnız kalamam diyorsanız bir hafta annenize gideceksiniz, eşiniz gereksiz dram yapıyor. O zaman otel ayarlasın geceleri kalsınlar diye. Her gün git gel yapamazsa birkaç günde bir gelir, siz de bir haftada toparlanırsınız zaten evinize geçersiniz.
Yok eğer siz zaten evimde kendim bakarım diyorsanız evde kimseyi yatıracak yerim yok dersiniz olur biter.

Ayrintiyi biraz azaltip duzenleyeyim konuyu en iyisi okumak zor sanrm kusura bakmayin kuslar odada duruyor ama biz eve yeni tasindik 1 ay oldu eski evde duvara asiyorduk kapi vardi bu evde kapi yok sorun o mutfakdada kapi yok

ablanız 1 hafta salonda cocuguyla uyur sız yatakodasına besıgı bır sekılde sıgdırırsınız
ablanız yemek yapsa sız yemek yerken bebekle ılgılense yeter zaten annenızın gelmesıne gerek bıle yok kucuk evde kalabalık bır suru nefes bebek ıcın ıyı degıl herseyden once

bebege en ıyı bakan annesı olur , bakmak ıcın ayaga kalktıkca daha cabuk ıyılesırsınız ne kadar yatarsanız ayaga kalkmanız o kadar uzun surer saglıkla dogumunuz gerceklesecek endıselenmeyın sımdıden buzluga bırseyler yapıp atın esınız evı derler toplar yeterlı olur

farzedın kı yurt dısında tek yasıyorsunuz :) emın olun cogumuzun kımsesı yoktu dogumda ben tek basımaydım oyle sandıgınız kadar zzor olmayacak esınız yardım edecek babalık ıznı de kullanacak 3-4 gun zaten kucuk eve kalabalık ınsanlar olmaz

Öncelikle sağlıkla gelsin minik.
Evinizden ayrılmayın ve babasını da ayırmayın tabiki. Siz çekirdek aile olarak birbirinize alışacaksınız bebek geldiğinde.
İkinci olarak o kadar kişinin gelmesine hele bir ay kalmasına hiç gerek yok. Ziyarete gelir birkaç gün kalırlar. Daha uzun kalacak olsalar bile kendileri ayarlarlar yatacak yeri, eşiniz de yardımcı olur. Yer bulmada güçlük çekerseniz onlar da bunu görür çok kalmazlar zaten. Bir tane kamp için olanlardan şişme yatak edinebilirsiniz yer yatağı olarak, ihtiyaç olunca şişirir ihtiyaç bitince kapatırsınız, decathlon da 200 lira falandı sanırım işinizi görür.
Son olarak bebeğim doğmadan önce hevesle odasına büyük yatak yaptırdık. Yatak odasına anne yanı aldık. O da yetmedi taşınabilir seyyar yatak aldık. Sonuç, iki senedir bizim yatağımızda ortamızda yatıyor. Çok da dert etmeyin yani. Gün içinde uyurken ana kucağına alır yanınızda yatırırsınız. Ya da yattığı odanın kapısını kapatır yanına telsiz koyarsınız.

Ev bize yetiyor buyuklugu ideal sadece kapi olmamasi ve kedi olmasi isi bozuyor hepbirlikte kalalim.diyende ben degilim ailem zaten . Sıkıntı orda ben sadece annemi istiyorum ama ablam da gelecek babamda yalnız kalamayınca boyle oluyor . Annemin evide bizimle ayni ilde sadece ilce olarak.biraz uzak otel durumu olmaz malesef . esim sadece cok heycanli bebisten ayrilmak istemiyor ilkkez baba olcak ya onun heyecani var ondan oyle söylüyor nasil ayrilcam gibisinden .

Ayrintiyi biraz azaltip duzenleyeyim konuyu en iyisi okumak zor sanrm kusura bakmayin kuslar odada duruyor ama biz eve yeni tasindik 1 ay oldu eski evde duvara asiyorduk kapi vardi bu evde kapi yok sorun o mutfakdada kapi yok

arkadaşın birisi daha yazmış pratik kapı çözümleri getirilmeli

oğlum doğduğunda oturduğumuz evin salonunun da kapısı yoktu

bir de kocaman boşluk

eviniz yeni galiba hayırlı olsun, o tarz eksiklikler giderilir

kuşlar için acele etmeyin bebek zaten ilk başlarda sizinle olursa onlar orada takılır

ablanız gelsin anneniz gelmesin ya da ablanız gelmesin

ilk defa teyze olması çok da önemli değil

yaşınız çok küçük değilse eşinizin bir hafta izni varsa bence kimseye gerek yok

virüs var da makul bir gerekçe, zira hem bebeğin bağışıklığı yok hem de siz hasta olursanız da durum zorlaşıyor

sezeryan olunca ilk bir kaç gün sıkıntılı sonra alışırsınız ev işini eşiniz yapar siz de bebeğe bakarsınız geçer gider günler

o maaile gün bebek bakmalar yardımdan çok gerginlik getiriyor

zira anneniz sizde olursa da babanın yemeği, suyu, ilacı şunu bunu derken yemek pişirirken bulabilirsiniz kendiniz

evde sadece 2 kişi olursanız iş de iki kişilik olur gerekirse yapılmayıverir

sağlıkla kucağınıza alın

Yer yatagi var kayinvalidemde ilk 2 3 gun icin onu isterim mantikli cocugun odasina yatak yapariz ablamlar orda kalir annemlerde salonda . Sonra olmazsa ablamla babami annemlere gonderirim annemde 3 4 gun daha kalsa zaten 1 haftada toplarim herhalde sonra gidip gelirler olmazsa

Evet dogru bende.cok istemiyorum zaten o kadar kalabalik hic gerek yok ben kendim bakarim bebisime bakalm gelsinler 2 3 gun sonra zaten kirmadan bi sekilde söylerim isterseniz siz gidin annem kalsin sadece 2 3 gune o da gelir arada gelirsiniz derim cunku cidden o kadar kalabalik minicik yenidogmus bebiste rahatsz olablr

esten ayrı bu surecı atlatmak bence dogru degıl ne kadar cok esınızle bı arada bırlıkte bebegı buyutursenız o kadar cabuk alısır yenı duruma adapte olursunuz
bızım vucudumuzda buyuttugumuz can oldugundan bız hazır oluyoruz ama erkekler ıcın durum daha farklı ve daha karmasık olabılıyor tam olarak bebegın her halıne her durumuna dahıl etmelısınız mesela ılk 3-4 gun esınız babalık ıznı kullandıgında bebegın gazını cıkarma alt degıstırme gorevı onun olsun besleme ve uyutma gorevı sızın ev ıslerınde de yanı yemek ve camasırda da ablanız yardımcı olur bıttı gıttı :) kocanız sadece bebegı gorup sevıp agudu budu yapmasın kucaga alsın uyutsun temızlesın bırlıkte yıkayın falan...

Dogru soyluyorsun canm kirmadan insanlara anlatmak lazim aslında durumu . Esimin kendi isi izin sorunu yok o yuzden ev yeni evet tesekkur ederrim benmde yas 26 .
En fazla 2 gun sonra soylerim siz annemlere gecin babamla diye annemde 2 3 gun daha kalip gelir arada gelip gidersiniz derim . 1hafta annem kalsa bana yeter bence

Okur okumaz bu yorumu yazmak için aşağı indim yazmışsınız ablanız babanızın yanına gitsin anneniz birkaç gün sizde kalsın iyice adapte olana kadar sorun hallolmuş olur bence de

Yurt dışında kadınlar doğum yaptıktan sonra hemen evlerine geçiyolar kimse yanlarında kalmıyo buna bende dahilim. Geldim evime kimseye gerek duymadım. Yani burada hiç böyle bir şey görmedim.
Türkiyede ki tanıdıklarım doğum yapınca hep böyle sorunlar oluyo, yok şu gelecek bu gelecek ya da ben gidicem gibi. Eminim böyle yapmayanlar da vardır tabii.
Ama anlayamıyorum cidden, yani bir sorununuz yoksa evde eşinizle bebeğinizle tek kalamıyo musunuz? İlla birileri mi gelmeli?

Evet dogru kendi isimiz zaten esimin izin sıkıntısı yok kendisi patron o yuzden rahat olur sanrm dogru gerçektende aslinda bende o kadar kalabalik istemiyorum ama sorun nasil söyleyeceğim bunu onlari kırmadan

aynen oyle yaparsınız en guzelı , bı kac gun sonra cabuk toparlanmam gerek hepınızın duzenı ısı gucu var kac gun ılgılendınız sagolun dedıgınızde zaten onlarda kırılmaz hem bebegı gormus hem yardımcı olmus olurlar hemde kendı duzenlerı de bozulmaz en ıyısı bu olur
aslında bence ablanız esınız ıse gıtmeye basladıktan sonra gelsın :) hem ablanın eve donme zamanı hem esın ıse baslama zamanı olursa bırden tek kalırsanız belkı bocalarsınız ılk 3 gun bebek zaten hep uyuyor sadece emecek kakiş yapacak o kadar :) gaz sancıları 1 haftadan sonra baslıyor eger olacaksa ,her bebekte olmuyor bazı bebekler cok gaz sıkıntısı cekıyor o da genelde 1 haftadan sonra baslıyor

Okur okumaz bu yorumu yazmak için aşağı indim yazmışsınız ablanız babanızın yanına gitsin anneniz birkaç gün sizde kalsın iyice adapte olana kadar sorun hallolmuş olur bence de
En mantiklisi bu gibi . Ablamla bu konuyu konustum . Babam huysuz benim cok bu aralar rahatsiz olunca surekli etrafindakilerle tartisiyor bizimle yani surekli laf sokuyor esim dahil hatta gecen gunu coronadan esime gelmis diyorki annene biz soleriz bebegi opmssin demesinmi ben sok esim yine birsey demedi ama kim olsa sinirlenir yani kendi opecek esimin annesine opme diyecekmis . Korkuyorum tartisacaklar diye .ablamada ordan actim konuyu babam çok huysuz nasil olacak o kadar hafta bizde diye ablam dedi biz 2 3gun kaliriz sonra babamla geceriz eve diye .. bunu anneme söyledim annemde oyle olmaz zaten anlasamiyorlar filan diyor ama caresi yok yani mecbur gidecekler annemlere diger turlu ben cok stres olurum o kadar kalabalik bir bebege bakilck diye cok sacma

Anladim canim cok da heyecanliyim saglikla bi gelseydii ogluşum .. dedigin gibi dersem kirilmazlar bencede diger turlu o kadar kisi sacma zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…