Bebegim olacak ve ev sorunumuz var

İnsanları anlamıyorum gerçekten. Evinizin küçük olduğunu bile bile ablanızın bu gelme isteği nedir? Tabi bebeği görmek, yanınızda olmak ister ama hem size hem kendisine eziyet, o kadar küçük evde o kadar kişi. Çok gelmek istiyorsa ya otelde kalır yada anne babanız dönünce gelsin ablanız.

Ee bu kalabalıkta kaynana eksik :)

Bence anneniz gelmesin. Ablanız size yardımcı olsun. Annenize “ev küçük, babamın da sağlık durumu belli, sizi orda burda yatırarak yormak istemiyorum” deseniz, size alınacak halleri yok herhalde. Ablam var zaten , önce böyle idare etmeyi deneyelim deseniz mesela.

Zaten anneniz de babanıza bakarken yorulmuştur kadıncağız. Siz de bir hafta sonra bebişi göstermeye annenlere gidersiniz. Oldu bitti

Zaten benim sorunum da bu yanlis anlaşılmış ben istemiyorum onlar istiyolar ikidebir annem nasil bakicaz diyip duruyo sinir oluyorum bu lafina sanki o bakacak ben bakarim yani cocuguma ama soyleyemiyorumki kirilacak diye .. yeminlw kimse olmasa daha işime gelir ama sehir disindan ablam gelcek annem babami birakamiyo sorunu ben yasiyorum burda napicaz nasil anlatcaz bi bilsem hic gelmeyin demekde ayıp

Lohusalık zaten çok çok ama çok hassas bir dönemmiş o yüzden onun huzuru kaçmasın bunun canı sıkılmasın diye kendi huzurunu boşuna kaçırma bence. Zaten tahammül sınırların hormonlardan dolayı son raddede olacak o yüzden bırak insanların rahatını sen kendin ve bebeğinle daha huzurlu nasıl olursun onu düşün.

Onun derdi yardim degilki bebek gormek . Birseyde diyemiyorum o yuzden

O zaman 2 gun idare ediyim sonra anneme soylerim acik acik ben babamla.ablami istemiyorum gönder sen kal diye direk artik ne anlarsa anlasin

Bence ablan da hareketli çocuğuyla hiç sende kalmasını evde hem kedi var diysun hem bebek olacak sen eşin e kv de gelir gider hepsi aynı anda gelmesin 2 gün annen 2 gün kv o şekilde 10-15 gün sonra kimseye ihtiyacın kalmaz bence eşinle üstesinden gelirsiniz

O zaman 2 gun idare ediyim sonra anneme soylerim acik acik ben babamla.ablami istemiyorum gönder sen kal diye direk artik ne anlarsa anlasin
Zaten nolur kusura bakma ama söylediğin öyle akıl almaz ki annen baban ablan ablanın çocuğu lohusa kadının evinde çok anlamsız bu virüs ortamında üstelik annen ilk gelsin sen vücut olarak toparlandığında kv gelsin (kv yanında bazı şeylerden dolayı rahat edemezsin belki diye vücut olarak toparlandığında dedim) sonrasında zaten eşin ve sen yetersiniz yani

Anladım şimdi. Peki hepsi gelelim derken hiç demiyorlar mı nerde yatarız diye? Sonuçta evinizin durumu bellidir altı üstü bir salon var insan yatırılabilecek.

Ablamda oyle cok anac yardimci olcak bi tıp degil aslinda birde yegenim aşırı hiperaktif asiri o yuzden annem kalsin istiyorum ama annem babani birakamam derse ablam kalir en mantiklisi .. aslinda 1hafta bir kisi yardim etse yetecek bakalm ya annem ya ablam olucak o kisi duruma gore artik doger turlu 2 hafta o kdr insan ayni evde çekilmez

Dogru gerçekten ama annemle konusuyorum bi tek ben baban ablan yegenin var diyor bi tek mi oluyo anlamadim cok rahatsiz edici ya o kadar insan odamdan çıkamam butun gun yani ne kdr ailemde olsa malesef rahatsz edici yani .. esimde kendi evinde diken ustunde olck. Bebekmi bakicaz misafirmi yani .. bunlari onceden soylesemmi anneme yoksa gunu gelincemi söylesem

Anladım şimdi. Peki hepsi gelelim derken hiç demiyorlar mı nerde yatarız diye? Sonuçta evinizin durumu bellidir altı üstü bir salon var insan yatırılabilecek.
Evet annemle.konusuyoruz bu durumu annem ikidebir diyorki bize gelirsiniz olmazsa . Tamamda anne diyorum senin evinia uzak esim gelip gidemez bebegi dogar dogmaz bebekten ayri birakmak istemiyorum ayrica kendi evimde olmak istiyorum diyorum o zaman birsey demiyor yatak atariz cocuk odasina zaten bitek ben baban ablan yegenin diyor tamamda bir-tek dedigin bi ton insan . Aslında ben ssadece seni istiyorum yenidogan bebek kucucuk ev o kadar insan dedim sustu cevap vermedi .. yani kati olmam gerekecek en fazla 2gun o kalabalik bizde kalir hadi gönülleri olsun diye sonra anneme soylerim ya siz babamla gidin yada ablam babamla gitsin sen kal diye hepsi bir desemde gitmezler çünkü

Benim düşüncem de çocuk doğurursam, annem gelir benle kalırdı. Ama benim babam da ne yazık ki baya hasta, tek bırakılacak durumda değil, ayrıca sürekli kontrolde olması gerektiği için bulundukları ili de terk edemiyorlar. Kaynanama kaldım

En azından senin ablan varmış. Şımarıklığını da çeker, sinirini de çeker. İstediğin bir şeyi de, alınır mı alınmaz mı diye düşünmeden rahatça söyleyebilirsin. Alınsa da 2 saat sonra barışır. Anaç olmasa ne olcak. Abla bir çorba yap desen, yapmayacak mı? Öf keşke benim de bi kız kardeşim olsaymış.

Dogru ablam kalincada bu sefer yegenim sorun... asiri hiperaktif hic susmuyor insani cldirtiyormus ablamin dedigine gore ama sanrm sayenizde buldum çözümü en fazla 2 gun hepsi kalir sonra derim ya annem ya ablam kalsin diye

Siz bu kadar kişi gelecek dedikçe beni afakanlar bastı sizi düşünemiyorum.

Evde kedi ve kuşlar hiç olmasaydı bile bebek dahil 6 kişi nasıl sığacaktınız ki? Kapalı kasvetli bir ortam.

Evinize eşinizle geçin. Onlar ilk etapta baksalar da sonuçta ikiniz başbaşa kalacaksınız. Eşinizin bu dönemde bebekle bağı çok önemli.

Evim dar diyin, gelecekse yanınızda bir kişi kalsın, kalanlar sizi ancak ziyarete gelsin. İnanın eşinizle siz de bu bakımı yaparsınız, illa gelsinler diye bir mecburiyetiniz yok.

Bence söyle yani ayıp değil ki yeri gelecek olduğun yerde çıkarıp emzireceksin babanla köşe kapmaca mı oynayacaksınız evde sürekli bide onca insana sabah öğle akşam yemek temizlik bulaşık ay hiç gerek yok söyle yani gerek yok o kadar kalabalığa de annene beni stres bastı valla

ya aslında hiç kalmasa bile yeter

ama aynı şehirde gelme demek de olmaz

ablan gelsin annenlerde kalsın, doğumda hastaneye gelmeseler de olur zira virüs var baba hasta

hastane çıkışı annen size gelsin abla ve baba annenin evine gitsin

bir kaç gün sonra görmeye gelsinler, sonra da anneni de alıp gitsinler evine

annene babamın da ihtiyacı var ben alıştım eşim de yardım eder dersin

ama en önemlisi kendini germe, üzülürler kırılırlar deme

biz anneni babanı eşini seni tanımayız genel geçer yorum yapıyorum ama herkesin beklentisi farklı

mesela annem yemekçidir, kv temizlikçi

yani anneme göre yemek olsun 2-3 çeşit olsun da evi süpürmese de olur

kv ye evi temizlesin de peynir ekmek de olsa olur bir kap çorba da

ev senin ne istiyorsan söyle yani annem yemek yapıyor ben de evi süpüreyim deme

ya eşine ya annene söyle ya da işte onlar temizlik yapıyor 10 dakika ben yaparım yemeği deme

yani bu saydıklarımı zaten yapabilirsin ama sonrasında burada okuyoruz insanın içine oturuyor yardım eden vardı sözde ama kendi keyfine göre hareket etti diye

bir de bence en önemlisi sen bebekle ilgilen yani aman ben uyutuyum, ben yıkayayım, ben altını değiştireyim, ben gezdiriyim de sen ev işi yap değil gelen evin genel düzenine destek olmalı, sen ve bebek birbirinizi tanımalısınız

Anne yüreği işte kıyamıyo. Bence sadece ablan gelsin 1 hafta kalsın o ara toparlanırsın da. Sonra güzel bir dille anlatırsın, eniştem de yalnız kaldı falan istersen gidebilirsin diye. Zaten ablan da anlar diye düşünüyorum.
Anneni babanı da hiç karıştırma bence, işler iyice karışır. Madem ablan da illa gelmek istiyo. Belki rahat edemicek çocukla, biraz kaldıktan sonra kendi gitmek isteyecek.

Nasil soyleyeblrm bunu onlara bana gelmeyin kalmayin da denmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…