- 5 Aralık 2022
- 1.840
- 1.464
-
- Konu Sahibi Aysegullerden
Evlilikte maaştan destek çıkmak tabiki farklı ben ne durumdayım şu an onu kavrayamadım halaİnanin anormal. Calismadiginizi bildigi halde ayri ayri odeyecegiz diyen adam evlendikten sonra nelerin bedelini odetir bilemem.desemki hep rahatmissiniz umrunuzda olmamis ama bu oyle birseyde degilki calismissiniz zamaninda suan sadece bir sure olmamis.ben direk sogurdum gercekten belki linclenecegim ama olmaz fitrati bozuyorlar boyle boyle zaten yuvalar yikiliyor. İyi gunde kotu gunde diyerek imza atiyoruz. Suan o calisiyor siz calismiyorsunuz destek olmak zorunda.bende her zaman guclu kadin ayaklari ustunde duran kadindim.sevgiliyken nisanliyken esime hediyler hesap odemeler nelere nelere alistirdim.evlendik calismayacakmisin ise baslamayacakmisin diye sordu. Kendi ailesi acik acik bunu boyle alistirma bizde erkekler boyle degil esine bakmak zorunda sende aldigin maasi vermek zorunda degilsin biz islama gore yasariz dediler acik acik. Hakkaten haklilar. Evlendim bir sure daha calistim. Tartismalarimiz oldu bu konuda. Simdi calismiyorum uzun suredir. Bana baglanan bir maas var hastaliktan sebep.maasimi kendime harciyorum o bile yetmiyor. Ailemde destek oluyor esimde evin tum masraflarini karsiliyor herseyi o hallediyor. Ama yeterli maas almasaydi bende maasimdan destek cikardim. Sizinki oyle birsey degil. Lutfen siz iyi dusunun bu evliligi
Ne dşünüyorda böyle bilemiyorum amaÇay kahveyi herkes öder, adam zeka küpü, ağzınızı kapamak ucuz olanı ödüyor, pahalı olan fifti fifti.
Lütfen diğer üyelerin dediğini uygulayın gerçek yüzünü görmekten korkmayın . Param yok buluşamayacağız söyleyin çok merak ediyorum tepkisiniNe dşünüyorda böyle bilemiyorum ama
Onu örnek söyledim bi yemek nereden baksanız 500-1000 tl arasıAy bi de 250 tl ye 2 kişi nerde yediniz .
Nolcak bilmiyorumHiç normal bir durum değil. O ne öyle sanki kankanız gibi . Gerçi insan kankasına dahi işsizken hesap ödetmez. Bide garsonun yanında ayrı ödeyeceğiz demesi falan çok itici geldi bana. Biz arkadaşlarla öğrenciyken bile öyle yapmazdık biri öderdi diğerleri ona verirdi. Buna sadece basit bir hesap meselesi olarak bakmayın bence. İnce düşünce, sahiplenme, birlik olmak, jest yapmak vs bir çok konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz bu tutumundan. Cinsiyetçi olabilir ama ben erkeğin kadından hesap ödemesini beklemesini itici buluyorum. Kadın zaten öder çalışıyorsa. Ama bunu dillendirmesi, yarı yarıya yapması falan bilemedim.
Böyle adamlardan miğdem bulanıyor.hesabı alman usulü yaparlar evlenince düzen ataerkil orta doğu .Bu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Bir süredir nişanlıyım seneyede inşallah yazın düğün var. Bi aksilik olmazsa..
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
Yani 500 tl ödeyemeyen adam ev nası kuracak .bu düğün masraflarını ailesi mi hallediyorOnu örnek söyledim bi yemek nereden baksanız 500-1000 tl arası
AyrılarakBu konuyu nasıl çözebilirim
Net evlenince olmalarını sayarBu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Bir süredir nişanlıyım seneyede inşallah yazın düğün var. Bi aksilik olmazsa..
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
1.500 falan tuttuğuda oldu gittiğimiz mekanlardan ötürü onuda böyle yarı yarı ödedikYani 500 tl ödeyemeyen adam ev nası kuracak .bu düğün masraflarını ailesi mi hallediyor
Hala kendini kandırıyorsun .şu an koltuk takımı beyaz eşya falan bakıyormunuz hiç . Bunlara tavrı nasıl .1.500 falan tuttuğuda oldu gittiğimiz mekanlardan ötürü onuda böyle yarı yarı ödedik
Hala adamı aklama peşindesiniz.Her zaman ödetmez mesela kahve çay içildiyse o öder tabiki bilmiyorum yanlış bir yolda mıyım
Çözemezsiniz. Adam cimri ve sizi sevmiyor çünkü.Bu konuyu nasıl çözebilirim
Aklama sebebim acaba fazla tutar geldiğinden mi diye çümkü bazen 1500 geldiğide tuttu içeceklerden vs dolayıHala adamı aklama peşindesiniz.
Kendisinin de parası olmayabilir belki ama o zaman da yemeğe gitmezsiniz de evden bir şeyler hazırlayıp piknik yaparsınız. Amaç birlikte güzel vakit geçir else..
Ben hallederim derÇözemezsiniz. Adam cimri ve sizi sevmiyor çünkü.
Ama param yok buluşmayalım diyin bi sefer. O zaman göreceksiniz zaten. Çünkü olur mu öyle şey ben seni görmek istiyorum demeyecek. Tamam o zaman buluşmayalım diyecek.