bazı şeyler üzücü

Sevgilisine hesabı kitleyen tüm kadınların karşısına "adam senin sponsorun mu, ödeyecek paran yoktu niye sipariş verdin, aç mısın" diye dikilirim KK'da. Ama bu konu bambaska bir şey, burada kesinlikle sen haklisin.
Yarı yarıya ne ya? İnsan iş arkadaşlarıyla öğlen yemeğine çıktığında yari yarıya öder. Bazen o, bazen senin ödemen lazım gelir. Hani sen işsizim diye hiç ödemesen, buluşup buluşup yiyip içip evine gitsen adam senden bekler olsa yine adama hak verecegim ama her hesabı yarı yarıya ödemek ne demek ya? Utancimdan ölürüm benim evlenmeye çalıştığım adam böyle bir sey dese
Hiç adamı aklama bence.
Benim çok yakın bir arkadaşım var, nikah şahitleri ben oldum, öyle yakın. Bunlar nişanlıyken kızın yemek ticketi vardı. İs çıkışı yemek yemeye gittikleri her zaman kız ticketiyla oderdi. Adamda da hiç 'aaa yemeği sen ödedin, sinemayı ben odeyeyim' kafası yoktu, diğer şeyleri de bir o bir diğeri oderlerdi. Adam ısrarla şunu kız tarafı alıyormus diye bir şeyleri diger tarafa yıkma eğilimlerinde bulunurlardi. Sonuç olarak evlendiler,on sene olacak. Adam hala kadın gelirken çocuk için süt istese 'bunu da bana kitledin ya helal olsun' der. Asla bir şeye kendiliğinden elini sürmez. Öğrenci evi gibi senin paran benim param yaparlar. Çocuğu krese yazdırırken bile 'ben istemiyorum gitmesini,sen istiyorsan yolla masrafini bana sorma' dedi.
Senin kocan da aynı bu bebenin hamurundan. Evlensen de market alisverisinin yarısını senden alır.
Arkadasiniz keske tekmeyi bassa buna. Adama bile demek gelmedi icimde buna dedim. Birde bol bir nafaka baglatsa kendine. Of kadinlarimiz niye kendini bu kadar ezdiriyor ya sinir oluyorum.

Arkadasiniz keske tekmeyi bassa buna. Adama bile demek gelmedi icimde buna dedim. Birde bol bir nafaka baglatsa kendine. Of kadinlarimiz niye kendini bu kadar ezdiriyor ya sinir oluyorum.
Ay arkadaşınıza da helal olsun böyle bir adamı hâlâ çekiyprsa 🤦🏼‍♀️
Cekiyor valla, bile bile çocuk da yaptı. Resmen ömür tüketiyor. Ne zaman ayrılmaya karar verse 'ickisi kumarı yok, kadınlarla işi yok, evden işe işten eve bir adam' diyor,vazgeciyor. 'Bu saydığın her şey için para lazım, cimriliğinden yapmıyordur' diyorum ben de😂😂😂😂
W weasley nafaka vermemek için işten ayrılır sigortasız calisir

Valla ben arkadaslarimla bulussam bile yemegi kendim odemeye calisiyorum.Artik fiyatlar yuksek oldugu icin alman usulu yapiyoruz ,onda da cekiniyorum ama mecbur.
Nisanlim yada sevgilim böyle davransa ,kesinlikle ayrilirim.

ilişkilerde hesap konusunda kadın erkek eşit değildir. erkek doğası gereği kadını koruyandır, kapsayandır hesabı da ödemesi gerekir. siz hem nişanlısınız hem de işsiz kusura bakmayın ama nişanlınız size zerre değer vermiyor

Çocuğun aile yapısı nasil? Ailede de senin paran benim param muhabbeti varsa zor değişir kafası. Dümdüz cimri de olabilir. Ev eşyası vs bakmaya başladıysanız biraz gözlem yapın, bence bu iş sadece yeme içme değil her şeyde böyle olacak gibi. Ben ki hiç yemek ismarlatmis biri değilim ama beni bile çok rahatsız etti tavrı. Bu iş olmaz.

Cekiyor valla, bile bile çocuk da yaptı. Resmen ömür tüketiyor. Ne zaman ayrılmaya karar verse 'ickisi kumarı yok, kadınlarla işi yok, evden işe işten eve bir adam' diyor,vazgeciyor. 'Bu saydığın her şey için para lazım, cimriliğinden yapmıyordur' diyorum ben de😂😂😂😂
W weasley nafaka vermemek için işten ayrılır sigortasız calisir
Bu da psikolojik şiddetin alası ama 🤦🏼‍♀️

Bu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Bir süredir nişanlıyım seneyede inşallah yazın düğün var. Bi aksilik olmazsa..
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
Evlenme bu adamla.250 lira yemek için nedir ? Odeyemiyormus.Surekli yemeğe mi gidiyorsunuz ? Erkek öder hesabı.

Nişanlıyken hep erkek mi ödeyecek dedişer bana hep
Ben nişanlı iken babam misafir nişanlın dedi.Bizim şehrimize geldi sen hesap ödetme dedi ona.Bunu aranızda sessizce halledebilirsiniz.Ben ödeyin dersin.Sessizce.Ama tutupta bunuda sen öde diyorsa.Sikintili.Ozellikle başkalarının yanında.
Sen ödemeye istekli olmalısın hadi sen yemeği ödedin.Kahveyi de ben odeyeyim dersin olur biter.

Ben nişanlıyken çalışıyordum, maaşım da iyiydi, eski eşimin şöyle tek bi hareketini hatırlamıyorum ya, sürekli kendisi öderdi, yeltensem kızardı. Bazen ben mahcup olduğum için üsteler, ısmarlamak isterdim, mecburen kabul ettiği olurdu, o da bi iki kez belki. Yemek sonrası tatlı, kahve vs ısmarlamak isterdim, onu da o öderdi bi şekilde. Yani bana çok garip geliyor böyle şeyler, sürekli erkek ödesin kafasında asla değilim ama bu böyle bi şey değil.
Biz arkadaşlarımla bi yere gidince ve hesap gelince bile "ayrı ayrı ödeyeceğiz" demeye utanırım, siz nişanlısınız bir de.
Böyle hareketler karakteri hakkında çok fazla ipucu verir, bence evliliği aceleye getirme, iyi düşün.

Son düzenleme:
Çok kötü ya düşüncesizce bir hareket, ayrı ayrı hesap ödemeyi kendine erkekliğine nasıl yedirmiş anlamadım, bir seferinde o bir seferinde siz ödeseniz neyse hadi yine ki yine de çoğunlukla o ödemeli, bi de işsiz olduğunuz durumda bunu yapıyor, bu konuyu irdelemelisin bence…seni değersiz hissettirecek bir durum bence 🤷‍♀️

Bu ay biraz sıkıştım, yakın arkadaşlarım da biliyor, geçen bi tanesiyle yemeğe ardından çay kahve içmeye gittik, ikisinde de bana ödetmemek için uğraştı, hatta direkt atladı, kartı uzattı, buradan alın diye, bende iban numarası kayıtlı olduğu için hemen gönderdim hesabına, sonra kızdı bi güzel:KK53:
Normalde de ikiye bölün demeyiz kalabalık bi grup değilsek, buradan alın deriz hemen, sonra diğeri başka bi şey ısmarlar, ne bileyim ya, bana normali bu gibi geliyor.

Bu hayatta hiç kimse kimsenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil. Bunda her zaman hemfikirim. Hayatımda kimseden hiçbirşeyin yardımını veya borcunu almadım çalıştım kazandım onu yedim. Hayatımda ilk kez işsiz kaldım. Şu an ciddi yaşadığım bazı problemlerden ötürü işten ayrıldım. biraz birikim yaptım oda elden geldiğince.
Gerçekten kimseye muhtaç değilim ama kafama ne takıldı bu saatte derseniz.. ya ben nişanlıyım benim bi kazancım yok. Yemeğe gidiyoruz yarısını ben yarısını o ödüyor. Hediye deseniz zaten yok. Ağrıma gidiyor. Yüzüğü parmağımızda gören garson bile örnek veriyorum gelen hesap 250 tl ise birlikte mi ayrı ayrı mı diye sormadan direk 250 tl yazıyor. Benim nişanlım ayrı ayrı ödücez diyor. Adam siliyor düzeltip ayrı ayrı ödüyoruz pos cihazından. Normal mi bilmiyorum. Anormal diyemiyorum ama ne zaman yemek yesek bu böyle. Kafama takıyorum. Takmamalı mıyım onuda bilmiyorum. Yanlış mıyım bilmiyorum ama hayat birleştirince ne olacak. Babamdan veya annemden harçlık alıp mı ödeyeceğim borcun yarısını
Bunun üzerine seneye inşallah yaza düğün var diyebiliyorsaniz, helal olsun. Size birşey diyemem ama benim için ayrılma sebebi. Siz sosyal veya iş arkadaşı değilsiniz, yarı yarıya ödemek beni çok incitirdi.

Her zaman ödetmez mesela kahve çay içildiyse o öder tabiki bilmiyorum yanlış bir yolda mıyım

Ay benim eski sevgilimde ayrılmaya yakın bir hafta sen bir hafta ben öderiz demişti .ki hep ödemediği halde lafını yapmıştı .konum da var bakabilirsiniz

Öyle bir şey söyle ki şu adam gözümüzde aklansın. Sana ödettiği kısımla Afrika'da su kuyusu falan açtırması lazım, ancak öyle bir durum onu haklı çıkarır.

Yoksa net hesapçı kitapçı, cimri ve de nezaketsiz. Garsonun yanında böyle bir şey dese yerin dibine geçerim.Tek başına ödemekte zorlanıyorsa daha uygun fiyatlı yerlere gidersiniz, siz de lüks lüks diye ölmüyorsunuzur.

İnanin anormal. Calismadiginizi bildigi halde ayri ayri odeyecegiz diyen adam evlendikten sonra nelerin bedelini odetir bilemem.desemki hep rahatmissiniz umrunuzda olmamis ama bu oyle birseyde degilki calismissiniz zamaninda suan sadece bir sure olmamis.ben direk sogurdum gercekten belki linclenecegim ama olmaz fitrati bozuyorlar boyle boyle zaten yuvalar yikiliyor. İyi gunde kotu gunde diyerek imza atiyoruz. Suan o calisiyor siz calismiyorsunuz destek olmak zorunda.bende her zaman guclu kadin ayaklari ustunde duran kadindim.sevgiliyken nisanliyken esime hediyler hesap odemeler nelere nelere alistirdim.evlendik calismayacakmisin ise baslamayacakmisin diye sordu. Kendi ailesi acik acik bunu boyle alistirma bizde erkekler boyle degil esine bakmak zorunda sende aldigin maasi vermek zorunda degilsin biz islama gore yasariz dediler acik acik. Hakkaten haklilar. Evlendim bir sure daha calistim. Tartismalarimiz oldu bu konuda. Simdi calismiyorum uzun suredir. Bana baglanan bir maas var hastaliktan sebep.maasimi kendime harciyorum o bile yetmiyor. Ailemde destek oluyor esimde evin tum masraflarini karsiliyor herseyi o hallediyor. Ama yeterli maas almasaydi bende maasimdan destek cikardim. Sizinki oyle birsey degil. Lutfen siz iyi dusunun bu evliligi

Öyle bir şey söyle ki şu adam gözümüzde aklansın. Sana ödettiği kısımla Afrika'da su kuyusu falan açtırması lazım, ancak öyle bir durum onu haklı çıkarır.

Yoksa net hesapçı kitapçı, cimri ve de nezaketsiz. Garsonun yanında böyle bir şey dese yerin dibine geçerim.Tek başına ödemekte zorlanıyorsa daha uygun fiyatlı yerlere gidersiniz, siz de lüks lüks diye ölmüyorsunuzur.
Hayır tabiki lüks derdim yok acaba ekonomiden mi böyle

X