bazı şeyler üzücü

Ayrılmaz Ayşegül asla ayrılmaz en son çok mutlu olacağım sizde göreceksiniz yazmıştı

görmeyelim mümkünse. yeter ki mutlu olsun. başka ihsan istemem.

Yaaa ben bu 3'e 5'e tamah etmeleri anlamıyorum.
Biz kadınlar önce kendimize neyi layık görüyoruz ona bakalım. Bir kahve ısmarlamak nedir?
Bakın küçümsemiyorum ama türk kadını, ocakta pişireceği yemeği, çocuğunun üstündeki kıyafeti,
kendi kuaföründen bakımından giyiminden kuşamından daha çok düşünüyor.
Evi tertemiz olsun, elalem ne der sonra.. Misafire ikram üstüne ikram yetmedi hizmet, hürmet.
Biz aradan çıkmışız ne olur.

Bence aşırı bir yükleme var kadın milletine, bence bu yüklerin hepsi sırtlanmamalı.
Yolun sonu aynı. 2 gün hiçbirşey yapma, bu Dünya yine dönecek değil mi yani kendini paralaman yersiz.

genel bir yakınma oldu ama özetlersek 'değeri önce kendinize verin!'

Hiç normal değil. Hem de hiç. Şu anlattıklarınıza bakılırsa siz zaten çalışıp kendiniz almışsınız böyle bi zamanda hesabı paylaştırması çok ayıp. Evlenince ne hesaplar yapar Allah bilir..

bilmiyorum belki de gittiğimiz restaurantlar pahalı tutuyor o yüzden böyle yapıyor. Hala korumaya çalışıyorum farkındayım ama geekten kafam çok karışık.
O zaman başka bir yerde yenebilir yemek karşılamakta zorlanıyorsa.
Yani çok acayip ben bir kadınım ama maddi açıdan zor durumda olduğunu bildiğim arkadaşıma hesap ödetmem,paylasmam da hesabı,el cabukluğuyla ben çağırdım ben ısmarlıyorum itiraz kabul etmiyorum falan der öderim bir şekilde. Kaldı ki çalışmayan nişanlıya yarısını sen öde demek.
Evlenince çalışmazsanız paran var mı,al bu üzerinde dursun,bir ihtiyacın olur da demez ki bu adam. Hadi çalıştınız,hamile kaldınız izne ayrıldınız yine bu sorunları yaşatacak gibi.
Yada 2 sene ara veriyim çocuğuma bakayım deseniz yine aynı hikaye.
Bilemedim çok itici geldi bana.
Ben nişanlıyken işten ayrılmak durumunda kalmıştım,iş görüşmesine giderken bile şimdi ki eşim müsaitse beni bırakmaya çalışırdı ki işsizlik maaşı alıyordum bende o dönem. Bırakamazsa paramın olup olmadığını sorardı,teklif ederdi hep vermeyi. Kabul etmezdim ama o sormaktan hiç vazgeçmedi.
Annem hastalanmıştı ben ayrı yaşıyordum annemden,işsizdim biliyordu hastaneye götüreceğim gün,beni durağa bırakırken almayacağımı bildiği için çantama para koymuştu ben görmeden. Gidip çantamı actığımda görmüştüm. Lazım olur üstünde bulunsun demişti sonra sorduğumda. Kredi kartı kullanıyordum borcun varsa söyle bir hayat kuruyoruz kapatalım borcunu demişti yine ben işsizlik maaşımla ve birikmişimle döndürüyordum kabul etmedim. Evlendim yine sordu bunu bana eşim kart borcun varsa kapatabilirim çalışmıyorsun zora girme diye.
13 senedir evliyim,kızım doğunca birlikte karar verip çalışmayı bıraktım bir gün parasız kalmadım ben. Bu sene evden çalismaya başladım ama geçmişte ve hala kredi kartım,ne aldığım ne harcadığım asla sorun edilmedi. Bende hesabını bilen biriyimdir ama öyle olmasamda demez demedi hiç bunu neden aldın diye.
Eşim bana sevgiliyken hesapta ödetmezdi hiç çalisirken de işsizken de. Bende ona hediyeler alırdım yada ne bileyim sinema biletlerini falan alırdım,tatlı kahve vs ısmarlamaya çalışırdım ısrar kıyamet zorlayarak. Çogu zaman benden önce davranırdı ödetmezdi.
Yani hayat müsterek hayatta herşey bizim icin,insan hayat arkadaşına imkanları dahilinde destek olmalı. Bana doğru gelmiyor nişanlınızın tavrı.

Karşısındaki kadına hesap ödeten kendine erkeğim demesin ya bi zahmet. Ha ekstrem durum olur işsiz kalır okey ama parası yoksa da cimriysede evlenmesin! Lüttfen bunu normal kabul etmeyin böyle ilişki olmaz. Hiç mi utanmıyor ödetirken ilginç vallaha

Hic normal degil hata arnormal bir durum sizin calismadiginizi bildi halde böyle yapan cimri birisinle gecinmek problem olur illerde yarin öbürgün evlenince ev kirasi su ektrik yeme icme vs ortaklasa ödemenizi ister bu durumunuzda istedigne göre

Hesap ödemek değil birlik olmak destek olmak olarak değerlendireceğim ben yazınızı. Bu açıdan bakınca nişanlınız sizinle birlik halinde değil ve size destek olmak gibi bir gayesi yok. Hesabı erkek öder vs gibi bir noktadan bahsetmiyorum. Ama geleneksel aile yapımızda evi geçindiren erkektir ve aile birliği kurulmaya nişanlılıkla başlar. Nişanlınızın sizin mağduriyetinizi düşünüp buna göre hareket etmesi gerekiyor, onunnyerne kendi cüzdanını düşünüyor. Bir ömrü böyle geçirmek ister misiniz iyi düşünün derim

Asla evlenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…