bazı şeyler üzücü

Bizim sevgililik dönemimizde oldu işte şimdide nişan dönemimizdeyiz. bende sürekli olmasada etkileyici jestler görmek isterim.büyük şeylerede gerek yokki.
Valla ben jestten hediyeden çok hesabı alman usulü yapmanıza takıldım. İki gün sonra sizden kiranın yarısını da ister bu. Sorun size hediye almaması değil bence

Benim için ayrılma nedeni

Daha uygun bir üslupla nasıl sorabilirim sizce
Bu konuda endişeli olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Şimdi böyle davranman ilerde zor durumda kalırsam senden destek göremeyeceğimi hissettiriyor diyebilirsiniz. Ömrünüzü birlikte geçirmeyi düşünüyorsanız daha açık iletişim kurmanız gerekir. Gerçi ben muhatabınızın bundan da anlayacağını düşünmüyorum ama.

Bizim sevgililik dönemimizde oldu işte şimdide nişan dönemimizdeyiz. bende sürekli olmasada etkileyici jestler görmek isterim.büyük şeylerede gerek yokki.
yapmıyor demek ki. ben işsizim ödeyemeyeceğim hesabın yarısını deyip gitmeyeceğinizi söyleyip bir tavrını görmeye ne dersiniz? kimsenin huyunu değiştiremezsiniz. Bir deneyin bakalım ne diyecek.

Bence çok emin olmayın.
Benim bi arkadaşımın nişanlısı kızı görmeye gelmiyordu yav utanmasa bayramda falan da gelmeyecekti yani, çünkü gelince eli boş g.tü yaş gelinmiyor, adeten bir hediye alması lazım kıza.

Şaşkınım...

Evliliği tekrar tekrar düşünün lütfen. Adamresmen cimri, hasta...

Bende de vardı bu versiondan. Yürümedi. Eş adayınız olacak kişi zor durumda sizi düşünmeyecekse ne işe yarayacak ki.şimdiden hassasiyetinin olmaması dikkat etmenizi gerektiren bir durum

Vallahi çok az konuda herkes bu kadar hem fikir olmuştur .

Bu klasik ayrıl gitsin durumu değil yani.

Gerçekten çirkin bir durum.

Ben tahammül edemezdim cimri adama. Soğurum anında.

Ekonomi, hesabın çok tutması falan bahaneniz olmasın.. Ayrıca bunlar da çiftler arasında konuşulabilir.

Günümüzde herkes hesap öderken, alışveriş yaparken ; şuna bak aldığımız yediğimiz iki parça ödediğimiz dünya kadar diye sitem ediyor , eleştiriyor.
Bu cimrilik değil mesela. Mevcut ekonomiye isyan gibi bir şey.

Yani konuşursun, eleştirirsin . Ama karşı tarafa kendini yük-masraf olarak hissettirmezsin.

Siz sanki ona masraf oluyorsunuz. O hale getirmiş durumu..

Ben tahammül edemezdim.

Hakkinizda hayırlısı.

Eşimle nisanliyken ikimizde çalışıyorduk eşimin babasından kalma borçları olduğu için yeri geliyordu cebinde 5 lirası olmuyordu bunu asla bana söylemedi ben anladım her zaman. Böyle bir durumda dahi eşim bana hesap odetmezdi ben zorla oderdim. Şimdi doğum iznindeyim maaş almıyorum ne alırsam alayım asla lafını etmez ek kartı bendedir. Yani bunun evliliği var işsiz kalması var doğum izni var o zaman napcak bu adam eve aldığı herseyin hesabını yapacak az ye az harca diyecek belkide hiç doğum iznine çıkmanızı bile istemeyecek el kadar bebeği bırakıp ise başlayacaksınız ki çevremde çok var böyle tanıdığım iyi düşünün derim nisanlilik bunun için var

Eş güzellemesi değil ama örnekleme açısından yazacağım. Eşlerimizle yakın dönemde tanıştığımız bir arkadaşım vardı. 13 yıl önce ortak ödeme lafları yoktu ama adam dışarıda yemek yemeyecek, kahve içmemek icin değişik yollar bulurdu bir şekilde. Arkadaşım o zamanlarda dert yanardı ama evlendi, adam yine aynı, sosyal hayat kısıtlı, para harcamayı sevmiyor, eşine çocuklarına karşı cimri.

Bizde de ne sevgililik, ne nişanlılik döneminde para harcamamisimdir ben. Öyle bir girisimimde olmadi zaten. Eşim o zaman da para harcamayı bilen, benden hiçbir şeyi esirgemeyen bir adamdı, 10 yıldan sonra da öyle değişen bir şey olmadı.

Bu nişanlı sizin araba kullanmanızdan yaptığınız kişisel harcamalara kadar karışma potansiyeli yüksek, değil ki sizin için bir şeyler yapsın. Bunu bile bile evlenin yani. Beklentiniz olmasın.

Son düzenleme:
İlişki koçları, psikologlar bas bas bağrıyor erkekler yatırım yaptığı, para harcadığı kadınları sever değer verir, vazgeçemez yatırım yaptım diye vs vs. Onu geçtim bu eşitlik işinin suyu çıkarıldı. Kadın erkek temel haklar konusunda eşittir. Fıtrat diye bir şey var. Erkek geçimden aileyi koruma kollamadan sorumludur. İki tarafta çalışıyorsa iki tarafın parayı ortak hesapta birleştirmesi de güzeldir. Ama eş, nişanlı arada kadına jest yapmalı. Ziynet almalı yemek hesabını ödemeli. Erkeğe yakışıyor böyle şeyler erkeğe vermek kadına almak yakışıyor fıtratta var. Yine erkek verince kendini daha iyi hissediyor erilliği artıyor. Kadın alınca kendini daha değerli daha iyi hissediyor. Dişiliği artıyor.
Dinde de erkeğin parası erkek ve kadınındır(evliler ise) Kadının parası kadınındır.

Ve adam kendine cimri değil size cimri farkında mısınız bu dümdüz cimri olmasından daha kötü. Normal cimri olsa hiç lüks yerlere gitmez. Lüks yere gisince içi acır o parayı vermeye ama o size ödemeye içi acıyor. Size 500 lira bile ödemiyor. Nişanlısınız işsizsiniz yine de böyle

Bir de kaç kere sormuşlar ev eşyalarına ne diyor nasıl almayı düşünüyorsunuz cevap vermemişsiniz

Bence normal değil . İşsiz olmandan çok bu evliliği dert edip dusunmelisin . Başka sorunlar var mı , diğer konularda normal biri mı nisanliniz ?
İşsizlik sorununu cozebilirsiniz ama hayatınızı paylaşmayı düşündüğünüz kişinin karakter sorununu cozemezsiniz. İnşallah diğer konularda sorunlu biri değildir . Ama yakın zaman önce nişan atmış biri olarak söylüyorum köprüden önce son çıkış ve orada verilen sinyalleri göz ardı etmemek gerekiyor

Benim eski nisanlinin babası da iade etmeme rağmen aldıkları elbisenin , altinlardan ettikleri zararın parasını istemişti babamdan . Yedirdiklerini icirdiklerini istemediler Allah'tan . Hoş biz daha çok yedirmişizdir ama neyse . Oğlunun haberinin olmadığını düşünüyorum, ayrılmama rağmen böyle kalitesiz bir insanı nasıl tercih etmişim diye daha çok üzülürüm yoksa .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…