Bayramlaşma faslı.

Sizin bu görümceyle güç savaşınız bitmiyor, bitmeyecek sanırım
Allahın bayramı, küs değilsiniz kavgalı değilsiniz bukadar neyin egosu? Marketde kasiyere bile iyi bayramlar diyip geçiyoruz yok seviyorumu saygı duyuyormu diye düşünmüyoruz
Kardeşler hakkında yaptığınız yorumlarda korkunç hata çok itici, araları yok görüşmüyorlar falan
Konu ile alakası ne anlamadım nerdeyse düğün gününüzden başlicaksınız her konuya ki aslında hemen hemen herkes konularınıza hakim, görümceniz tek başına karşıdan karşıyada geçemiyordu sanki, dimi?
Neyse abimin eşi olsanız sizinle bende muhatap olmam, bayramlaşmam. Kadının varlığından bukadar rahatsız oluyorsunuz, güya muhatap olmuyordunuz ama düzenli aralıklarla hakkında konu açıyorsunuz. Bir geliniz bir de görümceniz, bir kaşık suda boğsanız doymassınız gibi. Bence siz takıntılı bir insansınız, yoksa bu konuyu bile bukadar uzun uzun anlatıp anlam yüklemenizin başka bir açıklaması olamaz

Siz nemrutsunuz. İnsan iyi bayramlar deyince hiçbir şey kaybetmiyor merak etmeyin.

Alakasi yok. Kücük olan büyüğü arar.
Senin özelden aramana gerek yok. O zaten abisini aramiş hemen araya atlayip bayramlaşsan sorun cikmaz
Kardeşler arası bukadar hesaba gerek var mı gerçekten?
Bu bayram mesela abimler bize geldiler, nekadar sevindik. Abim bizden büyük, eşi bizden küçük. Normalde biz onlara gideriz bu sefer onlar geldi, hiç kimsenin biryeri eksilmedi. Sonradan küçük kardeşimde geldi, çoluk çocuk kakara kikiri güzel bir akşam geçirdik. Birdahaki bayrama ulaşırsak inşallah, birimizde kahvaltı birimizde mangal yapmak için sözleştik şimdiden.

Bu arada görümce için suratının halini görmeyin sirke satıyordu deyip gülmüşsünüz. Bunu belki öz eleştiri yaparsınız diye yazıyorum. Bu sağlıklı bir düşünce şekli değil gerçekten. Kim olursa olsun suratı sirke satıyordu deyip sevinmeyin, eğer buna seviniyorsanız siz de bir sorun vardır bence. Onun suratı sirke satınca mutlu oldunuz güya ama yazdıklarınıza bakınca siz de pek huzurlu değilsiniz belli ki.

Aslında yok haklısınız ama telefon görüşmelerinde (kardeşler için istisnalar olabilir) bu gelenek uygulanır.

8 bayramdır bunu çözememişsiniz
Evet aramanız gerekirdi desek birdahaki bayram arayacakmısınız? Yooo. Canınız sıkılmış belli. Bayram günü eşinizle günü birlik gezmeye çıksanız ua?
Çıkmadığımızı nerden biliyorsunuz ? Çokta güzel gezdik canımda sıkılmıyor emin olabilirsiniz. Evet aramanız gerekirdi derseniz arayacağım o yüzden soruyorum zaten. Teşekkürler.

aile arası yada sevdiğim insanlarda o tarz şeylere takılmıyorum ben
Aslında ben de takılmıyorum. İlişkilere bağlı biraz. Benden 15 yaş küçük kardeşim beni aramadı ben aradım hayırsız niye aramıyorsun bayramın kutlu olsun dedim. Diğer kardeşim de benden küçük ondan özellikle bekledim çünkü aramız bozuk aramasa aramazdım.

Normalde gülen kız beni görünce suratsız bir şekilde ekrana baktı. Gülücük işareti sevinme işareti değil kinaye yapıyorum.

Bir kaşık suda boğacak karakterim yok. Herkese karşı saygılı ve seviyeliyimdir. Sırf aldığım boyaya bile laf eden görümceme bile saygısızlık yapmamışımdır. Kendi evimde aldığım boya için azar yemişliğim var. Siz olsanız ne münasebet der kovardınız ben misafirdir diyip susmuştum. Neyse onu söylüyorum abisiyle iletişimlerini ve konunun anlaşılması için detaya giriyorum .

Harçlığa gelince gelenekleri biliyorsunuz ama :)
Herkesin geleneği farklıdır. Babamda verir gelinimize harçlık. Lakin ben abimi aradığımda da yengem napıyor bayramlaşayım derim. Bana göre abi ve eşi saygı sevgi gerektirir. Yengemle neler yaşamışta olsak yeğenimin harçlığını gönderir bayramlaşırı yola çıktıklarında hayırlı yolculuklar der ara ara da mesaj atarım. Yengemde atar. Nasıl gidiyor hamilelik diye arar.

Karşı taraf hesap yapınca inanın yapılıyor. Bakın ramazanda arkadaşlarımla iftar yapınca eşim kardeşine gitti. Ertesi günde komple davetliydik akrabaları falan. Millete ne dediyse “ abinde her gün abone olmuş burdaymış zaten duyduk lafını” tarzı bi akrabası laf söyledi. Sanki biz evimizde iftar yapmıyoruz da görümceme çöküyoruz.
İlk evlendiğimiz de karşılıklı davetler oluyordu. Eşim sizin gibi hesap yapmaz kardeşime gidip maç izleyelim mi dediğinde olur derdim. Olmuyor ama. Kardeşine hemen yarında sendeyizzz abi ona göre diye laf sokardı. Çağırmasak bizip gidip onların gelmediğini ima ederdi. Gidesim de kaçtı. Böyle hani geçerken kahveye bile uğrayasım gelmez.

Aramayın o zaman ya. Ne kadar uzattınız.

Kovamazdım ama cevabını verirdim, daha kendi gelmek görüşmek istemezdi benim ile
Sahte, samimiyetsiz ilişkiden iyidir hiç görüşmemek
Bayrama saygınız yok birkere, herkese saygınız olduğunu düşünmeniz beni bir miktar güldürdü o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…