Bayramlaşma faslı.

Etrafımda yorucu insanlar ve ilişkileri sevmiyorum.
İçeceğimiz bir kahve yanında iki muhabbet, okadar randevuya sen bana sordunmulara gerek olursa görüşmem otururum evde bende

Etrafımda yorucu insanlar ve ilişkileri sevmiyorum.
İçeceğimiz bir kahve yanında iki muhabbet, okadar randevuya sen bana sordunmulara gerek olursa görüşmem otururum evde bende

+1000
Bende aynisi yapiyorum artik. Eşimin annesi ve kardeşiyle görüşmüyorum mesela. Bu kücük hesaplar cok yorucu. Yorucu olmasini geçtim her görüşmeden sonra cikan kavgalar aile icin dramlar belirli bir zamandan sonra hastalik olarak geri dönüyor.
Var malasef böyle tipler. Ego savaşlari sürdüren kavgadan beslenen tipler.
Böyle bir aileye denk gelmediğiniz icin şanslisiniz. Benim 7 yilim sacmaliklarla gecti malasef.

Benim erkek kardeşim canı ne zaman istese zilimi çalar ama biz onun eşinden randevu almadan aramayız bile. Bende yoklar gibi davranıyorum. Annemin evinde görüyorum. Bazı insanlarda akraba olmak zor ne yazık ki

Evin hanımına sorulması gereken net durumlar neymiş çok merak ettim?
Misafiri evin hanımı hazırlar mesela kahvaltıyı da. Gelinicekse müsaitlik sorulur çalışan hanıma bu bir saygıdır. Sabahın 9unda tek izin günümde kalkmak zorunda değilim. Evimde 8 kişi misafir ağırlayacaksam ekstra 3 kişi isteyip istemediğim sadece abisine sorulmaz. Kavga edilmez.

Bende merak ettim, öğreneyim belki bizim gelinlerde bana gıcık oluyordur daha çok kardeşlerim ile iletişimde olduğum için evin hanımıymış, sanırsın Bither Ziyagil
Çok garipsiniz cidden. Size sormadan izinsiz habersiz evinize misafir damlasa ne tepki verirsiniz ? Ertesi gün iş var saat 10 olmuş misafir ağırlamışım hanımefendi sırf eşimle sahile gittim diye “ kalk hadi sahile götürceksin beni” diye emir veriyor. Yetmiyor börek aldık evimize diye banada alıcaksın yarında kahvaltıya çağırıyorsun diyor. Kahvaltıyı abisi mi hazırlayacak mesela ? Ben yokmuyum evde ?

Herkesin ailesi farklı. Evime habersiz gelmezler gelinirse de neden randevu alınmadı demem demedim de. Eşim çağırır ailesini bazen maç olduğunda çaya oturur içeriz. Görümcem hesap kitap yaptığı için davet ettirir kendini. Davet ediceksin beni çağırıcaksın aricaksın der. Böyle olunca da zoraki olduğundan hoşlanmıyorum.

Bende bunu soracaktım
O kadar çok var ki. İşteyim çıkışta hamburger yiyelim diye eşimi aramış. Çok normal olabilir. Daha önce milyonkez istediği tatlıyı hamburgeri almaktan evimin yolunu bulamadık. İş çıkışı kabus oluyordu bana. Eşimde “ x işte bi sorayım “ demiş. Afra tafra triple kapatmış. Eşiyle birlikteydi eşim o akşam. Eşim bana sorunca bende olur gideriz açımda zaten dedim. enişte söylendi. Bıraksana abi karından korkuna kabul etmemişsin dedi. Ne münasebet dedim benim şimdi haberim oldu. Görümcemi aradı eşim “ ne, banane gelmiyorum, kes kapat telefonu” gibi bir uslupla kapattı. Bakın çok normal değil mi ? Yemek yemeğe giderken gelicek insanlara sorulur zaten. İyi dedim madem ama canım çekti biz alır yeriz. Durur mu kız “ bana bak almicaksın abi yemiceksin mevzu yaparım canına okurum evine sipariş vermiyorsun buraya geliceksin burda yicez yersek” tarzı mesajlar attı. Eşim gösterdi gidip yiyelim mi diye. Dedim neyse gidelim. Yemin ediyorum başkası olsa senin kardeşinin şımarıklığınımı çekicem git napıyorsanız yapın kafayı yemişsiniz derdi. Hep ılımlıydım. Sonra zamanla kaybettim iyi niyetimi.

Görümcelerden hayır gelmiyor zaten boşver onların tek görevi abilerin hayatını kurcalamak annelerine körük atmak görüşmeyin bir şey olmaz görünce konuşur sonra ayrilirsiniz.

Benim eşimin ailesi başka şehirde bu vakte kadar bana hiç sormadilar gelirken. Eşime sordular. Eşimde bana.

O onun ailesi tabiki ona soracaklar. Oda bana soracak. Görümceniz abisine soracak, eşiniz de size soracak. Ben kardeşime sorarım oda eşine sorar. Eşi müsait değilse sıkıntı yok. Ama beni arayacaksınız diye olay çıkarırsa bende kapısını çalmam. Çalmıyorum. ( Kardeşim küçük bir operasyon geçirdi, geçmiş olsuna gitmek istedik ona bile olay çıkardı.)

Sizin görümcenizin tavrı abisine. Abisi tepki koyacak. Herkes onu o şekilde kabul etmiş. Oda öyle davranıyor. Sizin şahsınızla alakalı değil. Baska birisi de olsa aynısını yapar. Evet çocukça hareketleri var. Ama size özel değil. Sizde görüşmek isterseniz görüşürsünüz. Sizin en büyük sıkıntınız yakın olmanız. Aranızda mesafe olsa bu sıkıntılar daha az olur.

Bende bunu yazacaktım.
Özellikle ilk evlendiğinizde abi bana şunu al vs diyordu kısmı istisnasız her konuda hatta başkalarının konularında da var.

Şu kısım sende ağır takıntı olmuş shine
Artık bir sal. Deve kini güdüyorsun resmen

Kusura bakmayın eşinizde hata benim karım senin yengen bana duyduğun saygıyı ona da göstereceksin bir sorun olduğunda bana geleceksin ağzından yengene karşı en ufak bir şey durmayacağını net bir dille anlatacak bak bakalım bir daha nasıl bayramlaşiyor benim de iki tane görümcem var ikisi de benden büyük ağızlarını alçamazlar abisi anında tavrını koyar kimseyi dinlemez ne ben onlara onlar bana herkes sınırını bilir

Tavrı bana olsaydı çoktan kestirip atmıştım zaten. Ondan kaynaklı mesafeli ilişki yürütmeye çalışıyorum. Abisi de alışmış yıllardır öyleler. Didişe didişe devam. Lakin eşimin bana sormasından rahatsızlık duyması bu kişilikle alakalı değil mi ? Tabikide sorucak karısı demek yerine birbirlerini doldurup ohaaa abii abartmaa karından da korkma o kadar dediğine kadar duydum. Anne babasını kahvaltıya davet ettim diyelim arıyor annesi “ bana baakk kardeşinide çağıracaksın “ diye. Tamam diyorum eşim buyursun gelsin büyük masayı açarız. Hanımefendiyi arayınca “ sus annem aradı diye aradın yoksa aramazsın “ tarzında trip atıyor. Bir yandan bunları düşünüp haklısın böyle devam diyorum biryandan da acaba fazla mı soğuk davranıyorsun diyorum. Ondandır bu ikilemim.

Bunu benim görümceme diyemezsin ömrü billah bırak konuşmayı söve bağıra çağıra kalkar gider ve birdaha görüşmez

Görümcenizin yaptığı kötülükler yerine sevmediğiniz kişilik özelliklerini yazmışsınız. Bu durumda ben görümcenizin size özel kötülükler planlayan biri olduğunu düşünmüyorum. Özel hayatımızda selam sabah bilmeyen insanlar hep oluyor. Ben yine de selamımı verir geçerim önemli olan benim insan olarak kendimden memnun olmam.

Bu diyalogları kuracak kadar rahatlarsa zaten abisi de “hee çok beklersin seni kocan götürsün” ya da “madem kahvaltı istiyosun abini sen ağırla bakayım” diye yanıtlar verebilir. Kimse ona uymak zorunda değil ki neden dertleniyorsunuz?

Mesela bu sinirine dokunmak yerine bana keyif verir bırak öyle bilsinler ben olsam gülümser geçerim.
Benim gorumceleri ,eltiyi görsen cildirirsin . Senin temel sorunun sürekli muhattap olacak şekilde bir arada olman .

Ne yaparsa yapsın takma. Sen fazla büyütüyorsun. Tavırları sana değil ailesine, abisine. Şahsına bir şey derse ağzının payını verirsin. Yoksa görmezden gelirsin.

Benim annemde bir şey olduğu zaman kardeşini davet et der bana. Canım istemiyor çekemem onları der geçerim. Esin annesine hayır demiyorsa sıkıntı eşinde.

Kardeşim yeni evliyken evime misafir geldi. Arkadaşım ve esi. Maç izledi eşlerimiz. Kardeşim duyunca "beni niye davet etmedin" dedi. "Sen her misafirde beni davet ediyor musun?" Dedim sustu. Kimse görümcene dur demiyor, rahatsız olmuyor oda davranışını değiştirmiyor. Bir tek sen rahatsız oluyorsun. İki yol var ya görüşmemek, uzağa taşınmak bu imkansız gibi bir şey yâda umursamamak. Kendi ruh sağlığın için görmezden geleceksin.

Uymadığımızda daha çok hırçınlaşıyor. Daha çok laf söylüyor. Bana bak abi forma alıcaksın bana diye emir veriyor almadığımızda neden almadınn sorucam sana hesabını diye tepki gösteriyor. Normalde umrumda olmuyordu hormonlardan herhalde bayramda da böyle birşey olunca kendimi suçlu hissettim.

Mesela bu sinirine dokunmak yerine bana keyif verir bırak öyle bilsinler ben olsam gülümser geçerim.
Benim gorumceleri ,eltiyi görsen cildirirsin . Senin temel sorunun sürekli muhattap olacak şekilde bir arada olman .
Arka sokağımdakiyle bu kadar az görüşebiliyorum napayım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…